RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: PAKAI BAJU RASMI R.M.R


Guru

Status: Offline
Posts: 779
Date:
RE: PAKAI BAJU RASMI R.M.R


boca cilik wrote:

tue nk kene rujuk pada yg berkenaan la kan........




 tapi otai 1kt izin klu saya nak pakai baju rmr.....heheheawwaww..da tanya otai 1kt hari 2 da......winkwink



__________________



KENANGAN KAMI COE BERSAMA RMR

(BOB COE-NAIB PRESIDENT COE 1 MALAYSIA)-0176197998.....

KAMI BUKAN SAMSENG JALANAN!!! TAPI KAMI BELIA 1 MALAYSIA.....


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 68
Date:

keCik 1c wrote:

SY CADANG KN KLAU ADE RIDE/PRJUMPAAN MNE2
KTE PKAI BJU RASMI RMR KIRE MCM WAJIB LA
BLE ADE RIDE/PRJUMPAAN JE MESTI PKAI BJU RASMI NI
RAMAI2......
REASON NYE:
-ble ride rmai2 tu nmpak meriah ckit merah je sume
-klau lepak tu org akn tau yg kte ni dri r.m.r

harap otai2 try prtmbang kn cadangan ni...hehehehe
tp klau x ssuai cdangan ni x pe la



aku sokong cik.. pe kata kite wt port kite area ko,
kt tasik biru port 2 mmg cantik,menarik..
lg pn area sg buloh ni setaw aku
xde port utk ahli2 rmr nk lepak lg...
ley gk kite pekenalkn rMr kt owg2 sg buloh ni

 



-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:02 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:39 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:20:16 AM

__________________

"generasi motor pasti akan ada penyambungnya jua..."
tak lekang dek panas, tak lapok dek hujan



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

amier parut wrote:

keCik 1c wrote:

SY CADANG KN KLAU ADE RIDE/PRJUMPAAN MNE2
KTE PKAI BJU RASMI RMR KIRE MCM WAJIB LA
BLE ADE RIDE/PRJUMPAAN JE MESTI PKAI BJU RASMI NI
RAMAI2......
REASON NYE:
-ble ride rmai2 tu nmpak meriah ckit merah je sume
-klau lepak tu org akn tau yg kte ni dri r.m.r

harap otai2 try prtmbang kn cadangan ni...hehehehe
tp klau x ssuai cdangan ni x pe la



aku sokong cik.. pe kata kite wt port kite area ko,
kt tasik biru port 2 mmg cantik,menarik..
lg pn area sg buloh ni setaw aku
xde port utk ahli2 rmr nk lepak lg...
ley gk kite pekenalkn rMr kt owg2 sg buloh ni

 



-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:02 AM'ah ko x abh2 ngn tasik biru ko tu,mne ade org nk lpak mlm2 kt situ,cri ar port best2 ckt kte bkk cawangan kt sg buloh plak x pyh lpak ngn mamat kapar lg jauh sgt....hahahahahahahahah...gurau2>

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:39 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:20:16 AM



__________________

RXZ DULU KINI SELAMANYA!!!!!!!!.......HAHAHAHAHAHA
''SETTING BY: BACOK GILE''



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 68
Date:

keCik 1c wrote:

amier parut wrote:

 

keCik 1c wrote:

SY CADANG KN KLAU ADE RIDE/PRJUMPAAN MNE2
KTE PKAI BJU RASMI RMR KIRE MCM WAJIB LA
BLE ADE RIDE/PRJUMPAAN JE MESTI PKAI BJU RASMI NI
RAMAI2......
REASON NYE:
-ble ride rmai2 tu nmpak meriah ckit merah je sume
-klau lepak tu org akn tau yg kte ni dri r.m.r

harap otai2 try prtmbang kn cadangan ni...hehehehe
tp klau x ssuai cdangan ni x pe la



aku sokong cik.. pe kata kite wt port kite area ko,
kt tasik biru port 2 mmg cantik,menarik..
lg pn area sg buloh ni setaw aku
xde port utk ahli2 rmr nk lepak lg...
ley gk kite pekenalkn rMr kt owg2 sg buloh ni

 



-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:02 AM'ah ko x abh2 ngn tasik biru ko tu,mne ade org nk lpak mlm2 kt situ,cri ar port best2 ckt kte bkk cawangan kt sg buloh plak x pyh lpak ngn mamat kapar lg jauh sgt....hahahahahahahahah...gurau2>

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:39 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:20:16 AM

 



aku mane2 pn bley... harap2 otai akan petimbangkn cadangan ni.. huhuhu....

 



__________________

"generasi motor pasti akan ada penyambungnya jua..."
tak lekang dek panas, tak lapok dek hujan



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

keCik 1c wrote:

amier parut wrote:

 

keCik 1c wrote:

SY CADANG KN KLAU ADE RIDE/PRJUMPAAN MNE2
KTE PKAI BJU RASMI RMR KIRE MCM WAJIB LA
BLE ADE RIDE/PRJUMPAAN JE MESTI PKAI BJU RASMI NI
RAMAI2......
REASON NYE:
-ble ride rmai2 tu nmpak meriah ckit merah je sume
-klau lepak tu org akn tau yg kte ni dri r.m.r

harap otai2 try prtmbang kn cadangan ni...hehehehe
tp klau x ssuai cdangan ni x pe la



aku sokong cik.. pe kata kite wt port kite area ko,
kt tasik biru port 2 mmg cantik,menarik..
lg pn area sg buloh ni setaw aku
xde port utk ahli2 rmr nk lepak lg...
ley gk kite pekenalkn rMr kt owg2 sg buloh ni

 



-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:02 AM'ah ko x abh2 ngn tasik biru ko tu,mne ade org nk lpak mlm2 kt situ,cri ar port best2 ckt kte bkk cawangan kt sg buloh plak x pyh lpak ngn mamat kapar lg jauh sgt....hahahahahahahahah...gurau2>

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:39 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:20:16 AM

 




Kapar bukan pun jauh mana....
Geng Kuantan boleh datang..
Geng Johor ada datang..
Geng Melaka ada datang....

aku cadangkan korang bergabung dgn
Triple R .. Rawang Retro Rider...
Sg. Buluh dgn Rawang pun bukan jauh sangat..

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 172
Date:

emmm..memana la..

aku simpan dalam ati jek..coz aku nak pakai pe pun aku pakai..

yg penting selesa...mata tak sakit..

kekadang cakap je pun tak guna gak..

buktikan la dulu....kita sehati sejiwa nak majukan rmr ni...

sokongan yg penting....bukan baju....tapi ada baju lagi bagus...

yg paling penting semangat setiakawan...

jangan kita jadi macam rd club..berpecah belah...mana ikatan ukhuwah rd club sesama belia?

jadi...kita renung2kan..selamat beramalll....


brani sound la..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 684
Date:

mel dragon wrote:

emmm..memana la..

aku simpan dalam ati jek..coz aku nak pakai pe pun aku pakai..

yg penting selesa...mata tak sakit..

kekadang cakap je pun tak guna gak..

buktikan la dulu....kita sehati sejiwa nak majukan rmr ni...

sokongan yg penting....bukan baju....tapi ada baju lagi bagus...

yg paling penting semangat setiakawan...

jangan kita jadi macam rd club..berpecah belah...mana ikatan ukhuwah rd club sesama belia?

jadi...kita renung2kan..selamat beramalll....


brani sound la..




blah la woii!!!!!...

p/s: ayob suami kak yong taman arif meninggal 2 hari lepas..fyi..

 



__________________
"Alia Natasha dalam ingatan (14 Sept 2007 - 04 Sept 2009) " - Al-Fatihah



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 68
Date:

MamatKapar wrote:

keCik 1c wrote:

 

amier parut wrote:

 

keCik 1c wrote:

SY CADANG KN KLAU ADE RIDE/PRJUMPAAN MNE2
KTE PKAI BJU RASMI RMR KIRE MCM WAJIB LA
BLE ADE RIDE/PRJUMPAAN JE MESTI PKAI BJU RASMI NI
RAMAI2......
REASON NYE:
-ble ride rmai2 tu nmpak meriah ckit merah je sume
-klau lepak tu org akn tau yg kte ni dri r.m.r

harap otai2 try prtmbang kn cadangan ni...hehehehe
tp klau x ssuai cdangan ni x pe la



aku sokong cik.. pe kata kite wt port kite area ko,
kt tasik biru port 2 mmg cantik,menarik..
lg pn area sg buloh ni setaw aku
xde port utk ahli2 rmr nk lepak lg...
ley gk kite pekenalkn rMr kt owg2 sg buloh ni

 



-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:02 AM'ah ko x abh2 ngn tasik biru ko tu,mne ade org nk lpak mlm2 kt situ,cri ar port best2 ckt kte bkk cawangan kt sg buloh plak x pyh lpak ngn mamat kapar lg jauh sgt....hahahahahahahahah...gurau2>

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:19:39 AM

-- Edited by amier parut on Wednesday 26th of May 2010 05:20:16 AM

 




Kapar bukan pun jauh mana....
Geng Kuantan boleh datang..
Geng Johor ada datang..
Geng Melaka ada datang....

aku cadangkan korang bergabung dgn
Triple R .. Rawang Retro Rider...
Sg. Buluh dgn Rawang pun bukan jauh sangat..

 



bro nk tanye ckit.. rawang area mane downg lepak.. 



__________________

"generasi motor pasti akan ada penyambungnya jua..."
tak lekang dek panas, tak lapok dek hujan



Senior Member

Status: Offline
Posts: 215
Date:

pape pn disiplin diri juga pntg bagi melambangkn keteguhan ssbuah kelab atau petubuhan..
contoh kalo sy pakai bju "x" tuk event bsr cm PD hari tu..kalo bawak mcm hantu kt jln rye,emej "x" jugak yg tjejas....jadi kite nk sapot ni tuk RMR ni, kite hadir majlis tuk RMR pn da kire bsr sumbangan nye...contoh mcm mase kat DESA TASEK pn xramai yg hadir,sbb shari sbelum tu ade event kat GMI...program dlm event kat DESA TASEK tu pn di kurangkan menjadi open je..dpt sy utara kn disini yg even tu pn cam xsukses sngt,tp still bejaya,dgn ade nye org2 kuat RMR.mmg kite sapot kalo seragam pakai baju mse event ni,tp sy lebih tuk cadangkn kite lebihkn lg sapot tuk hadir ke majlis@ride...sy tau ade yg dtg event pkai baju club masing2 tp jgn la kite tomah yg dorg xsapot RMR..mgkn dorg lg beria tuk sapot RMR sbb ahli dorg xrmai ke hape ke,mgkin jgk ade xtvt@ageda lain lps hdir program RMR,respek jgk tuk geng2 kck cmtu,sjauh mane dorg xwat hal dalam event@mnyalahi undang2 tu pn kite da bangge da...so scare xlgsong RMR jg jd ikon tuk club2 kck ni...syabas tuk RMR..sbb dlu sy pnh join club scuter"ghetto"..psl t-shirt pn jd hal.so bende ni xprlu la kite klas kn sbagai wajib,kdg tu ade jgk yg dok mnat nk bli tp xtau nk dpt mne,sbb bkn sme org senang cm kite kje bgus ni yg terdedah ngn alam ciber ni,nk dpt pe pn sng,syukur....skali lg la syabas buat org2 kuat RMR...


--------------------------------------------------------------------
suare ht seorng loan ranger




__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 54
Date:

bro...cmne nk dptkn baju n stiker rmr r...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 779
Date:

fazleyrxs wrote:

bro...cmne nk dptkn baju n stiker rmr r...




SILA HUBUNGI OTAI TKT(ABG HASRI)...NIE NO HP BELIAU...013364402O..TQ...aww



__________________



KENANGAN KAMI COE BERSAMA RMR

(BOB COE-NAIB PRESIDENT COE 1 MALAYSIA)-0176197998.....

KAMI BUKAN SAMSENG JALANAN!!! TAPI KAMI BELIA 1 MALAYSIA.....


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

haiiiiii

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

salam semua...
saya nak bertanya kat mana saya boleh dapatkan tshirt RMR. saya diarea setiawangsa KL.
Lagi satu ade ke saiz baju yg besar kalau boleh saya nak 3XL.. maklumlah badan den ni ha bosar...

saya nak tanya juga ramai ke jumlah ahli2 dalam RMR ni..
kalau ramai mungkin pihak atasan boleh wujudkan satu jawatankuasa utk control pengagihan baju disetiap kawasan dalam malaysia ni..
mungkin banyak kerja perlu dilakukan tapi atas dasar RMR macam2 yg boleh kita buat..
Percayalah walaupun ianya kelab yg kecil tapi diatas sumbangan dari ahli2 yg ramai pasti akan ada faedah dan kebaikkan yg akan dipandang oleh mata masyarakat..
saya percaya kelab ini pasti sudah ada presiden, bendahari setiausaha dan ahli jawatan kuasa yg lain.

seperti cadangan yg saya baca diposting2 dari ahli2 yang lain..
memakai tshirt pada event yg melibatkan xtvt RMR memang saya setuju 100%
tapi untuk menampal sticker pada tshirt pada saya bukan lah satu tindakan yg bijak..
sbb saya pernah alami keadaan spt ini masa dikelab lain dulu.. apabila kita ada xtvt sticker yg ditampal pada baju akan mudah tanggal akibat dek peluh.

cadangan saya stiker lebih menarik pabila ditampal pada kenderaan masing.. kenapa saya kata begitu..
kita pakai baju RMR org tau tengok je sama warna nampak seragam org akan kata wa.. best nya ada tshirt. secara tak langsung kita mendukung kelab dibahu kita kemana saja kita pergi..
tapi motor kita tinggalkan.. apa kata kita tampal juga sticker RMR dgn nombor keahlian, jadi bila org tengok org akan tahu.. "oh.. ini geng2 motor RMR"
walaupun kita tiada disisi motor secara tak langsung, motor kita memainkan peranan mendukung nama kelab RMR..

mungkin celoteh saya sebagai org baru ni dah banyak diperkatakan.. dan mungkin pihak atasan sudah ada langkah utk memulakan apa yg saya cadangkan.. alhamdulillah kalau begitu..
akhir sekali saya minta maaf seandainya ada kata2 saya ini membuatkan sesetengah pihak tidak menyenanginya..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

as'salam abg saiful.

terima kasih atas keperihatinan abang untuk isu ini.

Sememangnya pendekatan ini telah dijalankan dari beberapa tahun lepas dan masih dipraktikkan oleh
rakan2 RMR sehingga kini. Pemakaian baju rasmi pada setiap kali perjumpaan,santai,ride dan menampal stiker pada jentera setiap rakan2 RMR.

untuk maklumat lanjut mengenai stiker / baju rasmi RMR,
sila hubungi :

en.noor hasri @ otai1KT/CBX 0133644020

atau

pn.fiza @ kak fiza 0193250057

terima kasih :)

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

Waalaikomsalam bro..panjang bebenor komen dari anda..hehehe..bro boleh add FB beliau ingin mengetahui tentang komen2 bro nyatakan itu..sekian terima kasih..https://www.facebook.com/noorhasri.kassim?fref=ts



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

rizal_bangi wrote:

Waalaikomsalam bro..panjang bebenor komen dari anda..hehehe..bro boleh add FB beliau ingin mengetahui tentang komen2 bro nyatakan itu..sekian terima kasih..https://www.facebook.com/noorhasri.kassim?fref=ts

 

hebat abg sdaro ni..apo koba?lamo x kaco

 



__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

zoulkapan wrote:


hebat abg sdaro ni..apo koba?lamo x kaco

 


 den sehat2 yo zoulkapan?jgn ah kacau..hahaha.



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

rizal_bangi wrote:
zoulkapan wrote:


hebat abg sdaro ni..apo koba?lamo x kaco

 


 den sehat2 yo zoulkapan?jgn ah kacau..hahaha.


 kaco jejarang ajo bang sdaro ehh



__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

zoulkapan wrote:

 kaco jejarang ajo bang sdaro ehh


 puiii..amacam demak?dah ready nak fly ke Morib!!hahahah..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

morib bilo??hahaha....demak ready joo...kalo xdo bertembung tarikh exam ok ajoo

__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

zoulkapan wrote:

morib bilo??hahaha....demak ready joo...kalo xdo bertembung tarikh exam ok ajoo


 Lahhhh...hari-hari dok buko fesbokk xkan tak tau tarikh keramat eh bilo jangggg..oiii..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

hahaha...dio duo puluh limo jam buko..tp x tgk..wakaka...menghabiskan kuota ajo bang eh

__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

zoulkapan wrote:

hahaha...dio duo puluh limo jam buko..tp x tgk..wakaka...menghabiskan kuota ajo bang eh


 adoyai..sesekali tgk ah kek group RMR tu jang..ado dorang postkan..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

Baju rasmi rmr dah byk...saya sdr pon simpan tshirt rmr2008 dgn kemeja hitam yg first diaorg buat.stiker utk cermin keta yg first saya tampal pon berusia 6 thn pd 2014 ni...dah nk reput pon....

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

TENZ wrote:

Baju rasmi rmr dah byk...saya sdr pon simpan tshirt rmr2008 dgn kemeja hitam yg first diaorg buat.stiker utk cermin keta yg first saya tampal pon berusia 6 thn pd 2014 ni...dah nk reput pon....


 Hooyyeeeaahhh..., terbaek Tenz..!



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

semangat :) ..

salute pada sdr Tenz dan A.Syamim

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

Oit apa aku plak, hahaha...

Salute pada Rahami & Tenz...



__________________


«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard