RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: AR 80


Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:
RE: AR 80


moto kwn dah nak siap dah ni.....just 50% lagi je....apex mcm ner strike



__________________
MOK_KILLER


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

ada sebijik ks100 tiptop kat mudah kalu ader sapa2 nak rm1.6k



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

bro mok killer - p2 pn tahniah bro... hope success with AR80awwwinkbiggrin

bro kiman - bro dh jd saudagar AR80, p lg kwn2 mari3..............biggrin KS tuu....



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

salam semua, selepas lebih 10tahun dok dibawah bangsal kat kg, akhirnya aku bawak ar80 aku nih ke KL utk di resurrection biggrinbiggrin, insyaAllah ia akan berada kembali ke jalanraya soon .... 



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

terbaik la bro kiman......ninja anak dah ramai sekarang...



__________________
MOK_KILLER


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

sih boleh dslamatkn.... truskn usaha menyelamat... alat gnti insyaAllah, kwn2 leh mbantu



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

amin.......nak mintak tlg sikit klo ada2 sidemirrorl tu pm kat forum k...kwn cari sidemirrror  dpt2 g ni



__________________
MOK_KILLER


Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

semalam ak jump ar80 tersadai...nak angkat cadangY...ada sape2 pandai pomen ar80 tak?



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

bro naim> moto aku bila dah siap repair..kalu ko dok sekitar lembah kelang aku syorkan kedai zizi dekden shah alam kg.baru hicom 0192973127



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

kiman wrote:

bro naim> moto aku bila dah siap repair..kalu ko dok sekitar lembah kelang aku syorkan kedai zizi dekden shah alam kg.baru hicom 0192973127


 COVER SET DIE ADE LAGI TAK???THANKS FOR INFOMATION



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

dekdin le ni dlm proses membaikpulih sebijik ar80 milik beliau sendiri..cover set dia ader beli ngan isa katana ari tu..ko kena tanya saudara isa 0192066240/0126323889

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

tq bro...



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

mengancam sanubari



Attachments
__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

cafe racer style ke mamat????
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

tak laa... tu spec racing..

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

MamatKapar wrote:

tak laa... tu spec racing..


 yoko. den  1st time tgk arrr



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

abe mat.. bila nk pakai ar80.. tak rindu ker ngn kawasaki..



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

tanak laa.... nanti moto kene rembat... huahaha

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:

MamatKapar wrote:

tanak laa.... nanti moto kene rembat... huahaha


 kasi kunci bnyak skit insyaallah x ilang..jgn la bgi stu solex je...huhuhu..wink



__________________

"Minat Mengatasi Segalanya"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 89
Date:





Hisham / Seremban / Machang Kelantan / AR80 JET6964 /0194130282 @ 0142958515


__________________

images?q=tbn:ANd9GcSObqnA_L-DlSjE6THPwfvUzQZskz8TbE5RKwydbuXd0fl9Adzfw_ASB5-uzQimages?q=tbn:ANd9GcQrdxUYq9D1EyWX6Gw-5SD99Mfu8jiUlrs6S4AhhQ7NqHoxtu6EFA



Senior Member

Status: Offline
Posts: 436
Date:

part kawasaki ar80
call/msj saya akmal 0124992760
insyallah kawan2 yang tercari barng model ni boleh contact saya..

__________________

. . .SELAGI HAYAT DIKANDUNG BADAN . . .RETRO TETAP DALAM INGATAN . . .

-ASAL JADI KAWAN-




Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

kalu kawasaki KS100 bleh?

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

brp harga AR80 skrg nih?ok x klu angkat AR80?

__________________
preeeeng


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

rege ar80 range dlm 1.5 - 3k bergantung kpd condition :)..tapi yg aku repair balik tu abis rm3.5k huhu

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

kiman wrote:

rege ar80 range dlm 1.5 - 3k bergantung kpd condition :)..tapi yg aku repair balik tu abis rm3.5k huhu


 erk..mahal jugo kos nk repair ar80 ni yo..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

mahal coz supplier susah nak cari spare part huhu


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

abg kiman dia bukan minor repair..Fully restore..tu yang harge jd mcm tu..

kalau nk ikutkan harga..semua motor bergelar "retro "lebih kurang kos dia..

Ikut atas kemampuan empunya.. ada minat tukar alat ganti  New Old Stock punyer..dan ada yang jenis suka tukar second hand  punyer parts(ori) tapi like new.. n ada suka tukar yg lokel..n ada rojak asal ngam biggrinbiggrinblehbleh

ar80 xlaju.. top speed 120km/h..

body ringan..kalau bus o lori kargo lintas..pasti rase nk kena sedup..hu3x..

 

tapi!!!!

pengalaman nek ar80 mmg seronok..ibarat nek fixie berengin motor..awwaww

conering pn sedap kes dia pki sistem mono unitrack..

6 kelajuan..mcm rxz awwawwaww

x banyak ragam..

jimat myk if semua standard..dari batu tiga,shah alam ke teluk kemang  n balik semula total rm14.. tapi motor saya dalam rm24 pergi balik kes enjin dh upgrade..blehbleh



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

wahh..enjin upgrade???phehh...nice motocycle for mr.nice guy

__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

nk pakai cc besar xmampu.. saya upgrade dr 80cc ke 125cc.. baru senang nk follow geng 125z n rxz..



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

pheh..laju tu abe yas...lawa wesss

__________________

...solo rider....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

yeee kalu bas lalu atau dipotong mmg huyung sway rasanya haha

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 8
Date:

salam saya pendatang baru nak....tumpang tanye,kalu ar 80 yang berfaring ader kew kat malaya?kat mane ader jual faring skali ngan lampu....sekadar bertanye...kalu otai otai ader leh kongsi cerite....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 222
Date:

Senang tak cr part ar80 ni?

baru dapat ar80 sebijik ni ashamed



-- Edited by are_pes on Monday 29th of October 2012 06:04:00 PM

__________________

http://nsrbikekualalumpur.blogspot.com/



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

are_pes wrote:

Senang tak cr part ar80 ni?

baru dapat ar80 sebijik ni ashamed



-- Edited by are_pes on Monday 29th of October 2012 06:04:00 PM


 tak senang tak susah.. perlu rajin mencari dan berkawan dengan owner kawa atau runner  wink



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Senior Member

Status: Offline
Posts: 222
Date:

yas library wrote:
are_pes wrote:

Senang tak cr part ar80 ni?

baru dapat ar80 sebijik ni ashamed



-- Edited by are_pes on Monday 29th of October 2012 06:04:00 PM


 tak senang tak susah.. perlu rajin mencari dan berkawan dengan owner kawa atau runner  wink


 bang yas nak tanya laa contoh klu satu2 part tu xda bleh rojak mana2 motor tak?



__________________

http://nsrbikekualalumpur.blogspot.com/



Senior Member

Status: Offline
Posts: 222
Date:

Abg2 semua sapa ada penutup tank dan sparekok utk dijual tlng roger moto lg 2% xsiap pasal benda tu

__________________

http://nsrbikekualalumpur.blogspot.com/



Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

nak cari block n head kawasaki ar80????ade x????



__________________
nizam
«First  <  1 2 3 4 | Page of 4  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard