RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: fikirkan lah...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 478
Date:
fikirkan lah...


kalau anda fikir anda masih islam...bacalah
Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalau tidak......Allah saja yang tahu...

Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini....
kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. smilesmilesmile


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada andaconfuseconfuseconfuse..... Suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik "bleh "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"furious  Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari parajemaah itu utk menyelamatkan diri....dohblankstareashamed daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk PaK ImaM tu...evileyeevileye Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:blehbleh

 

 "Ok Pak ImaM, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat

".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.

 Selain terhibur anda fikirlahlah. ..


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 40 yg betul-betul beriman... "nonono


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh..nonono

 tapi generasi sekArang.. amat lemah..baru kena ugut  terus lari lintang pukang..

lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."crycry


"Lawak, ada juga yang agamanya Cuma seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat orANGg kampung..

ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..." nonono


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gossip dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dIdalam
 al Quran"nono


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya
sementara, akhirat adalah
tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"nonono


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..nonono


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat
tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama


Lawak kan ???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi yg
paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka FOrUm ni
untuk luangkan masa membaca? berapa banyak???? wallahuaallamconfuseconfuseconfuse

 



__________________

Menjejak Pemilik RXZ 5 Speed



Guru

Status: Offline
Posts: 2248
Date:

Botak 5 speed wrote:

kalau anda fikir anda masih islam...bacalah
Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalau tidak......Allah saja yang tahu...

Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini....
kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. smilesmilesmile


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada andaconfuseconfuseconfuse..... Suatu hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik "bleh "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"furious  Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari parajemaah itu utk menyelamatkan diri....dohblankstareashamed daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk PaK ImaM tu...evileyeevileye Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:blehbleh

 

 "Ok Pak ImaM, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat

".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....

Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.

 Selain terhibur anda fikirlahlah. ..


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya 40 yg betul-betul beriman... "nonono


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh..nonono

 tapi generasi sekArang.. amat lemah..baru kena ugut  terus lari lintang pukang..

lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."crycry


"Lawak, ada juga yang agamanya Cuma seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat orANGg kampung..

ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..." nonono


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gossip dan apa yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dIdalam
 al Quran"nono


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya
sementara, akhirat adalah
tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"nonono


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..nonono


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat
tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama


Lawak kan ???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi yg
paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka FOrUm ni
untuk luangkan masa membaca? berapa banyak???? wallahuaallamconfuseconfuseconfuse

 


 terbaek ni botak..insaf kejap bilo den membaco.



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

sedo xsedo dri ini byk melakukan kesilapan... 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 478
Date:

yatchai wrote:

sedo xsedo dri ini byk melakukan kesilapan... 


    banyok sangat ker yat.....



__________________

Menjejak Pemilik RXZ 5 Speed



Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

Botak 5 speed wrote:
yatchai wrote:

sedo xsedo dri ini byk melakukan kesilapan... 


    banyok sangat ker yat.....


 mmg le bkn kite yg kire tp anggap je la banyok.. mmg banyok pun huhuhu.. ibarat pepasir dilautan.. 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 478
Date:

takpe...pelan-pelan membawa diri ke jalan yang lurus....insyallah

__________________

Menjejak Pemilik RXZ 5 Speed



Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

Botak 5 speed wrote:

takpe...pelan-pelan membawa diri ke jalan yang lurus....insyallah


 macam tu le nampoknye..



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 91
Date:

tme ksh kwn krn mngingatkn kite sume........syukur........Alhamdulillah

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard