RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: STIKER RMR TELAH DI CETAK ROMPAK - LOKASI BANGI


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:
STIKER RMR TELAH DI CETAK ROMPAK - LOKASI BANGI


PIHAK PENGURUSAN RMR TELAH MENDAPAT PERKHABARAN TIDAK BAIK BAHAWA STIKER RMR TELAH DI CETAK ROMPAK. LOKASI YG DI KENAL PASTI BANDAR BARU BANGI.

<script src='http://img801.imageshack.us/shareable/?i=040320110891.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

YANG PASTI TAHUN TELAH DI TUKAR KE 2011. BERHATI2 SUPAYA ANDA SEMUA TIDAK TERTIPU DGN PENIAGA TERSEBUT.

APA PENDAPAT ANDA SEMUA.........

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2137
Date:

minat retro ke minat ape jgn la sampai mencetak rompak bang.......
dia dah langgar kita,kita langgar dia balik!!!!!!!!!furiousfuriousfurious


__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 1090
Date:

AP KATA P CARIK SAPA YANG PUNYA ANGKARA......furiousfuriousfuriousfuriousfurious

__________________

bila kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

furiousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious

__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

diharap semua tidak terpengaruh dgn stiker tiruan nie.......
kepada ahli baru rmr jika ingin membeli stiker rmr rujuklah dulu kepada pihak pengurusan.............


__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

tabuan tanah wrote:

AP KATA P CARIK SAPA YANG PUNYA ANGKARA......furiousfuriousfuriousfuriousfurious




kes nie masih dalam siasatan.......

 



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

bangi tu kat mana ya..

__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

momos da cuak...
Hehe

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

rider malaya wrote:

momos da cuak...
Hehe




cuak apenye..kalo tahu kat mane leh g usha...blehblehbleh



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Kat area jajahan aku pun
ada budak print stiker RMR ni.
Aku pun dah info kat budak tu..
dia tak tahu ...so sekrang dia dah
tak print lagibleh.

yang ni plak RMR 2011.... lagi best..

mungkin dia tak tahu makna 2008..bleh

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

MamatKapar wrote:

 

Kat area jajahan aku pun
ada budak print stiker RMR ni.
Aku pun dah info kat budak tu..
dia tak tahu ...so sekrang dia dah
tak print lagibleh.

yang ni plak RMR 2011.... lagi best..

mungkin dia tak tahu makna 2008..bleh

 

 




tahu xpe bang.....saya dapat info nie pun kawan g kedai stiker saje belek2 stiker motor..pas tue ternampak rmr 2011 terus je call saya untuk kepastiaan....apa lagi saya suruh terus beli untuk bahan bukti...harga xjauh beza dari stiker kita.....hanya rm4.00.....apalagi terus PTT dgn otai sebarkan kes sekarang nie...

 

 



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:

apa....rmr 2011...!!!!!!!!
ade ke?????
bile buat ni????
jual kat mane?????
nak satuuuuuuuu.....biggrinbiggrinbiggrinbiggrin


__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Guru

Status: Offline
Posts: 1090
Date:

MamatKapar wrote:

 

Kat area jajahan aku pun
ada budak print stiker RMR ni.
Aku pun dah info kat budak tu..
dia tak tahu ...so sekrang dia dah
tak print lagibleh.

yang ni plak RMR 2011.... lagi best..

mungkin dia tak tahu makna 2008..bleh

 

 



apa lagi!!!! AZURA MENGAMUK!!!!!!!!!!!!!!

 



__________________

bila kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

kedai stiker sudah diserbu tadi.....kita sudah bagi last warning serta bagi tempoh seminggu.....kalau tidak tindakan undang2 akan diambil...............cuma belum dapat tahu sapa yg design stiker RMR 2011 tue..................

__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

marwie 3xv wrote:

kedai stiker sudah diserbu tadi.....




huuuhh..
pakai SWAT ker??bleh

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

bukan aku punya kerja ni....huhuhuhuhuu....bangi ni hish2...tapi biasa lah area bangi memang advance org nya huhuhuhuhuu....walaupun tak pakai 2t shell advance huhuhuhu

__________________
sua sue good morning



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

MamatKapar wrote:

marwie 3xv wrote:

kedai stiker sudah diserbu tadi.....




huuuhh..
pakai SWAT ker??bleh

 



pakai kasut SWAT aje...........

 



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

pada pandangan saya
Bab nak reprint stiker RMR ini
tak berapa molek... sbb ianya
adalah hakmilik orang lain
dan ia seumpama mencuri atau merompak.

tapi dari sudut pandangan positif
walaupun RMR ini tidak mendapat
tempat di media atau akhbar...
tak glamer la tu.... namun
ada pihak sanggup membuat
dan menciplak sticker RMR

ini menunjukkan apa??....
lu fikir la sendiriiiiiiiiiiii!!!blehbleh


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 733
Date:

ALAMAK.............
nonononononononononono
XPATUT BTUL MEREKA YG XBERTANGGUNGJAWAB....
disbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbelief


__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Guru

Status: Offline
Posts: 1074
Date:

nononononononono

__________________


019 5405349
lokasi:   SINGA UTARA
     



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

xpatut3x..nono



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Guru

Status: Offline
Posts: 613
Date:

MamatKapar wrote:

pada pandangan saya
Bab nak reprint stiker RMR ini
tak berapa molek... sbb ianya
adalah hakmilik orang lain
dan ia seumpama mencuri atau merompak.

tapi dari sudut pandangan positif
walaupun RMR ini tidak mendapat
tempat di media atau akhbar...
tak glamer la tu.... namun
ada pihak sanggup membuat
dan menciplak sticker RMR

ini menunjukkan apa??....
lu fikir la sendiriiiiiiiiiiii!!!blehbleh



itu menunujukkan yang RMR ni gah n hebat....

 



__________________

.....unit pemantau bebas.....



Guru

Status: Offline
Posts: 613
Date:

otai_1kt wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

marwie 3xv wrote:

kedai stiker sudah diserbu tadi.....




huuuhh..
pakai SWAT ker??bleh

 



pakai kasut SWAT aje...........

 

 



huh...nasib baik marwie yang serbu....
kalo akk yang pg serbu...ermmm.....

 



__________________

.....unit pemantau bebas.....



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

moomos wrote:

 

rider malaya wrote:

momos da cuak...
Hehe



cuak apenye..kalo tahu kat mane leh g usha...blehblehbleh


hehe...
saje gurau2 bro....
jgn mare...

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 779
Date:

perhhhhh!!!!...nie nak kena pijak dgn dak2 COE nie!!!....berani giler sape wat sticker cetak rompak RMR!!!!...maruah 2!!!!!!furiousno

__________________



KENANGAN KAMI COE BERSAMA RMR

(BOB COE-NAIB PRESIDENT COE 1 MALAYSIA)-0176197998.....

KAMI BUKAN SAMSENG JALANAN!!! TAPI KAMI BELIA 1 MALAYSIA.....


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 54
Date:

kte bako jek kdai dye...haha



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

stiker ori nak beli kat mana plak??....

__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

kiter bakor....sape stuju angkat roper ini...HU3


__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

ori ke?? jGn curi tAU.. Hehe.. eklan cetak rompak

__________________
Bile laaa bleh siap...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 391
Date:

cetak rompak dah berlaku dari zaman dulu lagi.baik dari album lagu,movie,seluar,baju dan berbagai bagai lagi dan termasuklah sticker.sparepart motor kita pun ada yang local not ory.baik pada si pencetak rompak dan rugilah pada owner of part.hari ini kita jumpa sticker, mungkin besok lusa lain lak.Firing motor tong aku pun local,,,,nasib baik YAMAHA tak saman aku.hehehe

__________________

Rock Biar Sampai Mati,Ride Biar Sampai Destinasi.......



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 97
Date:

angah DELEK wrote:

kiter bakor....sape stuju angkat roper ini...HU3


 

 kiter bakor ! kiter bakor !
tanah lot tuh kiter rata kan pasto buat surau..
abes citer..biggrinbiggrin 



__________________

(017-8722754)

9pagi-12mlm (7 hari seminggu)

24407_109729082382361_100000358082222_158656_172174_n.jpgm_a5f4e6c504634ca08b4940e7eac0e8a6.jpg24407_109729082382361_100000358082222_158656_172174_n.jpg

KEPUASAN MENUNGGANG ITU PENTING
TUNGGANG DENGAN SELAMAT
INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 108
Date:

truk bnor la sapo yang buek tu.......nak kona pijak dengan den ni....evileyeevileyeevileyeevileyeevileyefuriousfuriousfuriousfuriousfurious



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

rx utara wrote:

truk bnor la sapo yang buek tu.......nak kona pijak dengan den ni....evileyeevileyeevileyeevileyeevileyefuriousfuriousfuriousfuriousfurious


huuiihh

ganehh nye... tak baek pijak pijak..

kita bako jer... kita bako!!!!

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 23
Date:

salam...wat kawan2..sy bru ni dgr ada kawan sy smpikan kata sticker rmr ada jual d expo,di dataran batu pahat.tp tahun je berlainan.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 380
Date:

MamatKapar wrote:
rx utara wrote:

truk bnor la sapo yang buek tu.......nak kona pijak dengan den ni....evileyeevileyeevileyeevileyeevileyefuriousfuriousfuriousfuriousfurious


huuiihh

ganehh nye... tak baek pijak pijak..

kita bako jer... kita bako!!!!

 

 


 SETUJUUUUU........................



__________________

Rindu Zaman Remaja (RZR Malaya)



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

RZR RETRO wrote:
MamatKapar wrote:
rx utara wrote:

truk bnor la sapo yang buek tu.......nak kona pijak dengan den ni....evileyeevileyeevileyeevileyeevileyefuriousfuriousfuriousfuriousfurious


huuiihh

ganehh nye... tak baek pijak pijak..

kita bako jer... kita bako!!!!

 

 


 SETUJUUUUU........................


 kita bakau jeeeeeee..............biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Senior Member

Status: Offline
Posts: 265
Date:

nk untung pon jgn la jual club rmr...jual la rd++++ ke hhyyee...
bikin line panas la diorang ni......


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

iharapusucces wrote:

PIHAK PENGURUSAN RMR TELAH MENDAPAT PERKHABARAN TIDAK BAIK BAHAWA STIKER RMR TELAH DI CETAK ROMPAK. LOKASI YG DI KENAL PASTI BANDAR BARU BANGI.

<script src='http://img801.imageshack.us/shareable/?i=040320110891.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

YANG PASTI TAHUN TELAH DI TUKAR KE 2011. BERHATI2 SUPAYA ANDA SEMUA TIDAK TERTIPU DGN PENIAGA TERSEBUT.

APA PENDAPAT ANDA SEMUA.........


 Sapa punya keja la tu???amik kesempatan le gamaknye!!



__________________

ajimtrsprts


Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

betul tue....kepada ahli baru sebelum nk beli stiker rujuklah dulu 



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Senior Member

Status: Offline
Posts: 158
Date:

ha...sapa sapa yang nampak stiker yang di cetak rompak di tampal di motor motor mereka boleh la di ambil gambar mungkin boleh dapat hadiah kot...hehe ...noyawnno



__________________

  motor.gif 

Hidup Biar Happy...

KLIK MEMBER PAGE RETRO SELATAN    KLIK BLOG RETRO SELATAN



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

tahun depan dia buat yang 2012 punya version

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 764
Date:

TENZ wrote:

tahun depan dia buat yang 2012 punya version


 xlame dh nk masuk tahun 2012....biggrinbiggrinbiggrin



__________________

Retro Owner Club Kuantan



Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

et0Ne wrote:
TENZ wrote:

tahun depan dia buat yang 2012 punya version


 xlame dh nk masuk tahun 2012....biggrinbiggrinbiggrin


 nnti klua la versi 2012 pulak....ehehe...no



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

kes parah ni....takut tersilap beli..

 



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Senior Member

Status: Offline
Posts: 210
Date:

naim@bote wrote:

kes parah ni....takut tersilap beli..

 


 kalo beli kt kak fiza kompom yg ori punye..aku pon x ade ag stiker nih..kekeke...smilesmilesmile



__________________

IBARAT RODA DAN TROTTLE, SEMAKIN MEMULAS SEMAKIN BERGOLEK...



Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

kita nak kembangkan retro dada jugak manusia tergamak buat perkara tersebut....



__________________
.


Senior Member

Status: Offline
Posts: 380
Date:

Tidak dipanggil manusia jika tiada perasaan dengki... tapi dengki utk menjatuhkan seseorang/RMR adalah sangat diharamkan... Jom kita pakat ramai2 pijak perut org yg dengki itu.....

__________________

Rindu Zaman Remaja (RZR Malaya)



Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

knp r gatal sgt g mencetak rompak kn hak mlik org lain???

hah??furiousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious

hmmmmm......

xde adab lngsg.....



__________________

JIWA RETRO....................RMR 2008.................



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ecah 1c wrote:

knp r gatal sgt g mencetak rompak kn hak mlik org lain???

hah??furiousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious

hmmmmm......

xde adab lngsg.....


 ecahhhh... oh ecahhh...

dah makan ker blum??...

nanti abg banje...cikedisss!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

pakai lilit kepala nie...agar xterpukul geng sendiri....palagi...



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard