RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ADAKAH INI PENIPUAN PERTAMA JUAL/BELI DALAM RMR???


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:
ADAKAH INI PENIPUAN PERTAMA JUAL/BELI DALAM RMR???
Permalink Closed


NOTA MODERATOR
-------------------------
Pihak MOD telah mendapat laporan bahawa ada satu urusniaga didalam RMR dimana pihak penjual/Seller nickname AlexRGV urusniaganya diragui, Dimana pihak pembeli dari Terengganu telah mendepositkan sebanyak RM1000 ke account AlexRGV minggu lepas dan hingga ke hari ini Barangan yg dibeli masih belum diterima. Mengikut aduan, selepas sahaja mendeposit wang tersebut, AlexRGV terus tidak membalas SMS hingga ke hari ini.

Oleh itu, Pihak MOD menasihatkan kepada forumer yang lain untuk memberhentikan dahulu sebarang urusniaga dgn AlexRGV. Pihak RMR memberi tempuh sehingga besok 6/1/2010 untuk sdr. AlexRGV untuk menerangkan permasaalah ini dan meminta rakan2 yang mengenali beliau untuk memberitahu beliau jika beliau tidak ONLINE.

Jika ingkar, Pihak MOD akan mendedahkan identiti beliau termasuk photo beliau kepada forum2 yang lain seperti MBC dll. dan tidak teragak-agak untuk membuat laporan Polis.
  


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:
Permalink Closed

NOTA MODERATOR
-----------------------
Sedikit informasi mengenai AlexRGV


name: alexchia
nickname: alex
age:30
state:penang
machine: rgv250,rg400,r1,cbr fireblade
email:alex_chia79@yahoo.com
working:bissnesman

---------------------------------------------------------------------------------------

Urusniaga deposit bank menggunkan nama "Muhd. Amzar". Kalau yang sudah biasa berforum nama Amzar ini cukup famous dibelah Utara.

Pihak Moderator berharap yang mengenali beliau supaya memberitahu aduan ini supaya ianya dapat diselesaikan tanpa perlu dibawa ke pihak berkuasa. Pihak Mod pasti ramai yang mengenali beliau kerana ramai rakan2nya berada diforum ini.


-- Edited by iharapusucces on Monday 4th of January 2010 08:15:19 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:
Permalink Closed

Alexrgv ni yang jual spotrim mbx 80 ke? skdr bertanye.no

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 498
Date:
Permalink Closed

sedih la..no kejujuran amt bnilai dlm rmr, wajib dhormati..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:
Permalink Closed

TOLONG MENOLONG AMALAN MULIA....SEKADAR MEMBANTU




-- Edited by usyar on Tuesday 5th of January 2010 06:33:50 AM

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:
Permalink Closed

nnt saya try roger memba dia yg sekrg ni dah agak musykil ngan jiran sebelah kita 2!aww

-- Edited by panther jerung on Monday 4th of January 2010 08:26:39 PM

__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:
Permalink Closed

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......


__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:
Permalink Closed

otai_1kt wrote:

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......




sendiri mau igt la...kasi tangkap muat trus bang...awwawwaww



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:
Permalink Closed

otai_1kt wrote:

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......



 budak tu macam IKAN KOLI kan TAI...????lamo-lamo dio songat kito...furiousfuriousawwaww

 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:
Permalink Closed

dah lah dio sonat plug...pas tu dio pangkah rokok lagi.

koli2....goli den. 


__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:
Permalink Closed

moomos wrote:

otai_1kt wrote:

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......




sendiri mau igt la...kasi tangkap muat trus bang...awwawwaww



klu jumpe ikat kaki tangan..seret je dgn motor..biar dio raso azab mnipu org..

 



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 641
Date:
Permalink Closed

otai_1kt wrote:

dah lah dio sonat plug...pas tu dio pangkah rokok lagi.

koli2....goli den. 



tu senag yo otai...kito ptong misai koli dgn songgat dio skali.....kahkahkah..biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

weLcome to cRazys TonGster... sprint.gif


Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:
Permalink Closed

otai_1kt wrote:

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......



nonononononononononononononononononononono

 



__________________

RXZ DULU KINI SELAMANYA!!!!!!!!.......HAHAHAHAHAHA
''SETTING BY: BACOK GILE''



Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:
Permalink Closed

kalo berlarutan kita kasi terjah jer

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 604
Date:
Permalink Closed

saya pon kne gak klau mcm ini..........no

__________________

impian ku mncapai daytonaL0L.gif
mainpedang.gif
singah la blog saya..
http://v-twinmuarcorner.blogspot.com/



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:
Permalink Closed

mat_burn wrote:

kalo berlarutan kita kasi terjah jer




zzassss......ZAAPPP!!!



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Permalink Closed

V-twin wrote:

saya pon kne gak klau mcm ini..........no




tolong cerita sket
dan bagi maklumat supaya
dapat kumpul bahan bukti untuk membuat laporan polis.

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 604
Date:
Permalink Closed

MamatKapar wrote:

 

V-twin wrote:

saya pon kne gak klau mcm ini..........no




tolong cerita sket
dan bagi maklumat supaya
dapat kumpul bahan bukti untuk membuat laporan polis.

 

 



sy pon beli brng ngn gune akaun bank muhd amzar.......dah 1 bulan beli brng xdpt2 lg......sy harap dye di soal siasat...sy beli brng hrge rm680...tp sy cme bg rm200 je dlu kt dye sbagai deposit...adakah rmai gak yg buat aduan psal dye...

 



__________________

impian ku mncapai daytonaL0L.gif
mainpedang.gif
singah la blog saya..
http://v-twinmuarcorner.blogspot.com/



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:
Permalink Closed

sy pon beli brng ngn gune akaun bank muhd amzar.......dah 1 bulan beli brng xdpt2 lg......sy harap dye di soal siasat...sy beli brng hrge rm680...tp sy cme bg rm200 je dlu kt dye sbagai deposit...adakah rmai gak yg buat aduan psal dye...

   nononononononono

 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 604
Date:
Permalink Closed

manggo wrote:

 

 

sy pon beli brng ngn gune akaun bank muhd amzar.......dah 1 bulan beli brng xdpt2 lg......sy harap dye di soal siasat...sy beli brng hrge rm680...tp sy cme bg rm200 je dlu kt dye sbagai deposit...adakah rmai gak yg buat aduan psal dye...

nononononononono

 

 



harap2 dpt blik rm200 ku........

 



__________________

impian ku mncapai daytonaL0L.gif
mainpedang.gif
singah la blog saya..
http://v-twinmuarcorner.blogspot.com/



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:
Permalink Closed

BAHANG SEMAKIN TERASA..furiousfuriousfurious

__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:
Permalink Closed

pada yang tidak bernasib baik sy hrp dapat buat laporan polis sblm ramai lagi di tipu. kita xleh biarkan benda cmni terjadi.

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 401
Date:
Permalink Closed

dambaan pilu wrote:

pada yang tidak bernasib baik sy hrp dapat buat laporan polis sblm ramai lagi di tipu. kita xleh biarkan benda cmni terjadi.

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.



betul2!!!!nonono

 



__________________

-FREE ALCOHOL FOR RIDE-

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:
Permalink Closed

no ape la untung nye mangkuk ni buat mcm tu kt org...bikin panas org je furious



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:
Permalink Closed

mungkin ada pihak yg cube melaga2 kan RMR nie...
yela RMR skang tgh naik so mcm2 la propaganda2 yg cuba diadakan semata2 utk membusukkan nama RMR dimata masyarakat..namun jika ianya sahih kita buat pengaduan kpd pihak berkuasa shj utk mendapatkan balasan yg setimpal..sprti kata pak mod tue...


__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:
Permalink Closed

uda_5-speed wrote:

mungkin ada pihak yg cube melaga2 kan RMR nie...
yela RMR skang tgh naik so mcm2 la propaganda2 yg cuba diadakan semata2 utk membusukkan nama RMR dimata masyarakat..namun jika ianya sahih kita buat pengaduan kpd pihak berkuasa shj utk mendapatkan balasan yg setimpal..sprti kata pak mod tue...



betu..betul..sy sokg uda.

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:
Permalink Closed

rm200 tu...mcm2 bole beli...nono



__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:
Permalink Closed

uda_5-speed wrote:

mungkin ada pihak yg cube melaga2 kan RMR nie...
yela RMR skang tgh naik so mcm2 la propaganda2 yg cuba diadakan semata2 utk membusukkan nama RMR dimata masyarakat..namun jika ianya sahih kita buat pengaduan kpd pihak berkuasa shj utk mendapatkan balasan yg setimpal..sprti kata pak mod tue...



nape la busuk ati itu olang......  bkn takat membusukkn nme RMR.... tapi menipu duit org sme......furiousfuriousfuriousfurious

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 604
Date:
Permalink Closed

daniel_135 wrote:

 

rm200 tu...mcm2 bole beli...nono

 




btol2......dah bleh beli c70 wat msok kebun......



__________________

impian ku mncapai daytonaL0L.gif
mainpedang.gif
singah la blog saya..
http://v-twinmuarcorner.blogspot.com/



Senior Member

Status: Offline
Posts: 375
Date:
Permalink Closed

ish... ish... ish... ini macam punye olang pon ada ka? mane utan datang ni...

__________________

-tak kan melayu hilang di dunia-



Guru

Status: Offline
Posts: 2137
Date:
Permalink Closed

adoi la.....xbaik la perangai camni.......tgal 1 hari tok ke balai polis.......ayo....!!!

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:
Permalink Closed

askom kawan2....sebelom ni aku tak penah bersuara dalam mn2 forum pun tapi kali ni tak boleh tahan lg...aku masuk sana ngan sini sbb kiter sume ada hobi yg sama tp aku tak sangka sampai gini aku kene..org macam nilah yg buat dunia retro ni tak maju..aku dah maklumkan pada ketua kampung sana pasal isu ni n aku harap masalah nie selesai segera kalu tak aku akan guna apa cara je nak dapat blik duit tu....harap maaf kalu bahasa aku ni terkasar tp aku harap korang paham perasaan aku skang...moomos n abg mat  je yg tau.....terima kasih kawan

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:
Permalink Closed

2 org ke kne kencing??

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1131
Date:
Permalink Closed

llaaa....saya pon dah kena lah g2......hum lesap ar duit aku....siot...lah adoi ai....bengang lah gnie.....


__________________
tidak akan ada... yang baru jika tidak... bermula dari yang lama...

"wa caya lu brader!!!!!!!!! hensem!!!!!"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:
Permalink Closed

ada lg.....boleh tahan degil budak nie....bg aku info sekarang.....aku direct call...sukun ada kat penang skang...die baru call aku...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1131
Date:
Permalink Closed

x pon wat ride ke area saner...dah main perasaan nie...

__________________
tidak akan ada... yang baru jika tidak... bermula dari yang lama...

"wa caya lu brader!!!!!!!!! hensem!!!!!"


Guru

Status: Offline
Posts: 534
Date:
Permalink Closed

karim_robertjr wrote:

 

otai_1kt wrote:

dah lah dio sonat plug...pas tu dio pangkah rokok lagi.

koli2....goli den.



tu senag yo otai...kito ptong misai koli dgn songgat dio skali.....kahkahkah..biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

mno do songat ikn koli kek misai dio...songat dio kek sirip tepi la...kehkeh...kalo cm2 gayo golak la penipu eh... klu x cayo tyo la kocik the anglers... memain jo....

 




 



__________________
017-2792194 / 013-4061057......
ilmu tanpa amal ibarat pohon yg tidak berbuah.....


Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:
Permalink Closed

3org?? parah ni...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:
Permalink Closed

Ejosbesi wrote:

ada lg.....boleh tahan degil budak nie....bg aku info sekarang.....aku direct call...sukun ada kat penang skang...die baru call aku...



Di harap semua nya bersabar dan tidak meluah kan perasaan sehingga mengeroh kan lagi keadaan.Pak Mod dah bagi masa sehingga besok utk dia menerangkan pe yg terjadi.Tak baik menuding jari kepada orang tanpa mengetahui perkara yg sebenar.

Saya baru call Sukun@Wan beliau akan berjumpa ngan orang yg berkenaan malam ni gak utk mengetahui apa yg sebenarnya berlaku.

Pesanan saya sempoi je Kalu betul brg tu tade pulangkan je duit sesiapa yg dah bank in ngan segera!Kita tak nak bertelagah mengenai perkara macam ni.

Ingatlah kawan2 semua ngan duit tu tak leh nak kemana pun dia tu!

Kalu de yg terasa saya meminta maaf.

PEACE!

 



__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 1131
Date:
Permalink Closed

ok sya akan dengar nasihat 2....aper2 pon biar selesaikan dengan aman ...bagi .damaikan keadaan dan nama baik RMR...kita tungu lihat.dan memangu keputusanyer besok....ok

__________________
tidak akan ada... yang baru jika tidak... bermula dari yang lama...

"wa caya lu brader!!!!!!!!! hensem!!!!!"


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Permalink Closed

mat_burn wrote:

3org?? parah ni...




Nampaknya dah ada 3 orang yang kene.
Duit yg ditipu dah menjangkau ke Rm1k lebih
banyak tu... benda ini perlu dibendung segera
perkara semacam ini kalau dibiarkan
akan menjadi barah....

Kalau penipuan semacam ini boleh berlaku
disini.... orang ini boleh menipu di tempat2
lain.Orang yang sama boleh menipu di dalam
website Mudah.com....
bayangkan kalau purata org yg ditipu
mendepositkan sebanyak Rm200~300
kalau dah sehari 5 orang yg ditipu... camna??
INI PERKARA SERIUS...
MUNGKIN DIFORUM INI DIA TELAH MENiPU 3 orang..
DIFORUM LAIN MUNGKIN BANYAK LAGI MANGSANYA...
SAYA CADANGKAN PAK MOD KELUARKAN POSTER
MUKA PENJENAYAH TERSEBUT DAN
SEBARKAN KE SERATA FORUM YANG LAIN
BIAR BERWASPADA..

Kerana RM1000 kau sanggup mengadaikan maruah!!!


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1196
Date:
Permalink Closed

MamatKapar wrote:

mat_burn wrote:

3org?? parah ni...




Nampaknya dah ada 3 orang yang kene.
Duit yg ditipu dah menjangkau ke Rm1k lebih
banyak tu... benda ini perlu dibendung segera
perkara semacam ini kalau dibiarkan
akan menjadi barah....

Kalau penipuan semacam ini boleh berlaku
disini.... orang ini boleh menipu di tempat2
lain.Orang yang sama boleh menipu di dalam
website Mudah.com....
bayangkan kalau purata org yg ditipu
mendepositkan sebanyak Rm200~300
kalau dah sehari 5 orang yg ditipu... camna??
INI PERKARA SERIUS...
MUNGKIN DIFORUM INI DIA TELAH MENiPU 3 orang..
DIFORUM LAIN MUNGKIN BANYAK LAGI MANGSANYA...
SAYA CADANGKAN
PAK MOD KELUARKAN POSTER
MUKA PENJENAYAH TERSEBUT DAN
SEBARKAN KE SERATA FORUM YANG LAIN
BIAR BERWASPADA..

Kerana RM1000 kau sanggup mengadaikan maruah!!!


 




pak MOD segeralah bertindak.....................



__________________

alon-alon ben klakon.
dh pelan2 pun xciden gak.aku nk mandi bunge lah mcm ni




Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:
Permalink Closed

suspect memang konal sgt. gambar pun ado. kita bagi sampai esok.............lepas tu.........( paham2 aje le )

__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:
Permalink Closed

KEPADA SESIAPA YANG DAH TERKONO.......ISI BORANG NI. ( STATISTIK )

NAMA                  JUMLAH                 TARIKH BARANGAN

1.
2.
3.
4.
5.

-- Edited by otai_1kt on Tuesday 5th of January 2010 06:13:13 AM

-- Edited by otai_1kt on Tuesday 5th of January 2010 06:13:40 AM

__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:
Permalink Closed

KEPADA SESIAPA YANG DAH TERKONO.......ISI BORANG NI. ( STATISTIK )

NAMA                  JUMLAH                 TARIKH BARANGAN

1.ejosbesi         $1000                 28/12/09  s/rim mbx80
2.
3.
4.
5.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:
Permalink Closed

harap bersabar semua....siasatan sedang dijalankan....

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:
Permalink Closed

mula2 sedara v-twin rm200, ejosbesi rm1000 n sedara blue 3575, total mgkn dh rm2k......org lain mgkn ade jgk yg tertipu.......hati panas dgr kes mcm ni... 

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 215
Date:
Permalink Closed

nononononononononononono

Nak tipu orang mana nak lari? Lebih baik surrender je lah...



__________________

*Nesh*

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:
Permalink Closed

az wrote:

 

moomos wrote:

 

otai_1kt wrote:

saya juga mengalami nasib yang sama tahun lepas......

ada sorang mamat ni selalu ikut ride , selepas dia amik helmet 3 biji  ( baru dlm kotak lagi ) terus ghaib sampai ari ni.....

kalau aku jumpa dia .......




sendiri mau igt la...kasi tangkap muat trus bang...awwawwaww



klu jumpe ikat kaki tangan..seret je dgn motor..biar dio raso azab mnipu org..

 

 




ok gak ngan cadangan 2....

cume nk tambah seksaan kene ikat tgn kanan n kaki kanan kt satu moto n kaki kiri dan tgn kiri plak kt satu moto lagi then...................

rembat lawan arah, baru ptus tgn n kaki die......

xyah r nk hukum hudud kt die.



__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:
Permalink Closed

usyar wrote:

harap bersabar semua....siasatan sedang dijalankan....




apa?

dh dpt tgkap lum penipu 2??

kerna tipu die rasa cm duk di hulu.....sape suh tipu!!!!!!!!!!!!!!!



__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...
1 2 35  >  Last»  | Page of 5  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard