RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Suzuki TRS 118cc


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Suzuki TRS 118cc


Ni projek bike aku.... tengah dalam proses pemulihan akhlak.....
Tarikh : 3/11/2008



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 106
Date:

abg mamat nak join venture pojek bole ke...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ahpoy wrote:

abg mamat nak join venture pojek bole ke...




nak join venture!!... buleh... tapi projek juta-juta nihh!!..
ahpoy kalau rajin... ko tolong survey2 kat mana2 kedai yg ada jual emblem...SUZUKI atau TRS!!.biggrin






__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Stage 1
tarikh : 09/11/2008



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

sy pon ada sbjik trs ney..nnt sy upload kn gmbr nye...mto bleh than gk a barai..

__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

hafiz ahmad wrote:

sy pon ada sbjik trs ney..nnt sy upload kn gmbr nye...mto bleh than gk a barai..





-- Edited by hafiz ahmad at 11:57, 2008-11-12

__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

hafiz ahmad wrote:

hafiz ahmad wrote:

sy pon ada sbjik trs ney..nnt sy upload kn gmbr nye...mto bleh than gk a barai..





-- Edited by hafiz ahmad at 11:57, 2008-11-12




kasi la buat cantik2 fiz..pastu bleh la display sebelah mamatkapar....ngeeee!!!

p/s: mamat ko punye stripe tu tempah lain ke??...

__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

trs memang ensem kalo pakai fairing rxs...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

alongYP wrote:

kasi la buat cantik2 fiz..pastu bleh la display sebelah mamatkapar....ngeeee!!!

p/s: mamat ko punye stripe tu tempah lain ke??...


betul tu fiz.... dah bikin nanti... boleh display sama2.... along pun nak join sama... sbb dia tengah ushar TRS yg kat tempt keje dia tu... hehehe

long... stripe tu aku guna balik yg asal.




__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

da wat da sket2....tp ni blom final nye touchup...ni juz tuk bwk g praktikal je..biggrinbiggrinbiggrin





__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

MamatKapar wrote:

alongYP wrote:

kasi la buat cantik2 fiz..pastu bleh la display sebelah mamatkapar....ngeeee!!!

p/s: mamat ko punye stripe tu tempah lain ke??...


betul tu fiz.... dah bikin nanti... boleh display sama2.... along pun nak join sama... sbb dia tengah ushar TRS yg kat tempt keje dia tu... hehehe

long... stripe tu aku guna balik yg asal.




hohhohoho yg kek dopan opis den nie x tau sapo ownernye....kang den tibai je kang...



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

alongYP wrote:

hohhohoho yg kek dopan opis den nie x tau sapo ownernye....kang den tibai je kang...




long.... tolong kopek emblem SUZUKI kat tepi tank tu....
dan TRS kat tepi cover kiri kanan....

nanti aku belanja makan.....
kalau kene tangkap masuk lokap.... nanti aku melawat ko selalu.... hehehe




__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

MamatKapar wrote:

alongYP wrote:

hohhohoho yg kek dopan opis den nie x tau sapo ownernye....kang den tibai je kang...




long.... tolong kopek emblem SUZUKI kat tepi tank tu....
dan TRS kat tepi cover kiri kanan....

nanti aku belanja makan.....
kalau kene tangkap masuk lokap.... nanti aku melawat ko selalu.... hehehe






kehkehkeh...
nak kopek meh le dtg cini mamat....
ko angkut la naik lori...hahahahahaha

__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Senior Member

Status: Offline
Posts: 294
Date:

alongYP wrote:

MamatKapar wrote:

alongYP wrote:

hohhohoho yg kek dopan opis den nie x tau sapo ownernye....kang den tibai je kang...




long.... tolong kopek emblem SUZUKI kat tepi tank tu....
dan TRS kat tepi cover kiri kanan....

nanti aku belanja makan.....
kalau kene tangkap masuk lokap.... nanti aku melawat ko selalu.... hehehe







kehkehkeh...
nak kopek meh le dtg cini mamat....
ko angkut la naik lori...hahahahahaha

kehkehkeh.. kaki "kopek" rupenye furiousbiggrinfurious



__________________

....herumetto otaku 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 187
Date:

TENZ wrote:

trs memang ensem kalo pakai fairing rxs...




 



try tanya miraburuk..aritu dia jual fairing TRSkat sapa..kalu nak bajak dia sy ada tp fiber..harga sangat keras rm200...iyu pun kalu nak le..saya dapat rm60je..

__________________
amal ma'aruf nahi mungkar


Senior Member

Status: Offline
Posts: 187
Date:

nagoya_geidai wrote:

 



kehkehkeh.. kaki "kopek" rupenye furiousbiggrinfurious

 



sungguh berbaur lucah..

 



__________________
amal ma'aruf nahi mungkar


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

MamatKapar wrote:

 

alongYP wrote:

kasi la buat cantik2 fiz..pastu bleh la display sebelah mamatkapar....ngeeee!!!

p/s: mamat ko punye stripe tu tempah lain ke??...


betul tu fiz.... dah bikin nanti... boleh display sama2.... along pun nak join sama... sbb dia tengah ushar TRS yg kat tempt keje dia tu... hehehe

long... stripe tu aku guna balik yg asal.


 



mat....ape beza trs 118 ngan trs racer????confusedconfusedconfusedconfused

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

hafiz ahmad wrote:

MamatKapar wrote:


alongYP wrote:

kasi la buat cantik2 fiz..pastu bleh la display sebelah mamatkapar....ngeeee!!!

p/s: mamat ko punye stripe tu tempah lain ke??...


betul tu fiz.... dah bikin nanti... boleh display sama2.... along pun nak join sama... sbb dia tengah ushar TRS yg kat tempt keje dia tu... hehehe

long... stripe tu aku guna balik yg asal.





mat....ape beza trs 118 ngan trs racer????confusedconfusedconfusedconfused



aku pun kurang check..... rasanya trs biasa dgn racer.... racer pakai sport rim bintang!!aww



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

jiggoes wrote:

try tanya miraburuk..aritu dia jual fairing TRSkat sapa..kalu nak bajak dia sy ada tp fiber..harga sangat keras rm200...iyu pun kalu nak le..saya dapat rm60je..




amik amik bajak tu rm70 boleh kot??.... mcm mana rupa tu??...aww




__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Stage 2 (85% siap)
Tarikh: 4/12/2008





__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

MamatKapar wrote:

Stage 2 (85% siap)
Tarikh: 4/12/2008





wah dah nk hampir siap tu..
smilesmilesmilesmile



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

ni dia TRS from ipoh ...........l_f3b1dc3e7594a6e495d8054d79e2ba73.jpg



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

az wrote:

 

MamatKapar wrote:

Stage 2 (85% siap)
Tarikh: 4/12/2008





wah dah nk hampir siap tu..
smilesmilesmilesmile

 



salam..bro mamat...ejos nyer tu beli br ke celup krum...?klu celup krum..kt ne..?bp kos...?

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

hafiz ahmad wrote:

 

da wat da sket2....tp ni blom final nye touchup...ni juz tuk bwk g praktikal je..biggrinbiggrinbiggrin



 



wa...itu blakang  wane putih apa moto..?lampu blakang mc raider..tp mcm len...x-plain plzz...

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:

Dablek wrote:
wa...itu blakang  wane putih apa moto..?lampu blakang mc raider..tp mcm len...x-plain plzz...



Nampak mcm RGF250




__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

alexz wrote:

Dablek wrote:
wa...itu blakang  wane putih apa moto..?lampu blakang mc raider..tp mcm len...x-plain plzz...



Nampak mcm RGF250




itu la rg250gamma..



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Dablek wrote:

salam..bro mamat...ejos nyer tu beli br ke celup krum...?klu celup krum..kt ne..?bp kos...?





simpang lima Klang ada banyak!!!....
kedai krom dah tanak terima laaa....
Ada sesapa2 member yg tau tmpat nak krom kt lembah klang tak??




__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

SUZUKI TRS118 s.p. hehehehee..

l_f3b1dc3e7594a6e495d8054d79e2ba73.jpg


__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz wrote:

SUZUKI TRS118 s.p. hehehehee..

l_f3b1dc3e7594a6e495d8054d79e2ba73.jpg



tu dia....peroz dah mengiklankan smpg pulai punya trs...heheheehee..

 



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

hafiz ahmad wrote:

Mat....ape beza trs 118 ngan trs racer????confusedconfusedconfusedconfused

 




 TRS Racer kelajuan 6 gear,block berlainan meter lain,rim bintang optional(kena tambah dimasa tu),grab rail bersalut getah,pam brek berlainan.
Sejauh pengetahuan yg  cetek saya la kalu silap mintak maap.



__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

peroz wrote:
l_f3b1dc3e7594a6e495d8054d79e2ba73.jpg


TRS ni skrng da pki bntg ORI..  setahu sye TRS Racer Rim adlh plhan.. kalo pki bntg kne tmbh duit sket..

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz thanx keyh bg sedikit info kat sy pg td..
seawal pukui 7 ang bg msg dah ye..hehehe..thank you

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

zuki wrote:

peroz thanx keyh bg sedikit info kat sy pg td..
seawal pukui 7 ang bg msg dah ye..hehehe..thank you




 sesudah solat subuh bru dpt ilham nk anta msg.. ekekeke..



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz wrote:

 

zuki wrote:

peroz thanx keyh bg sedikit info kat sy pg td..
seawal pukui 7 ang bg msg dah ye..hehehe..thank you




sesudah solat subuh bru dpt ilham nk anta msg.. ekekeke..

 



hehehe..ye lar..time tgh datang ilham yek...
xsabo nak wat moto 2...huhuhubiggrinbiggrinbiggrin

kelajuan dia mencecah berape km??
berair bijik mate x???biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

zuki wrote:

hehehe..ye lar..time tgh datang ilham yek...
xsabo nak wat moto 2...huhuhubiggrinbiggrinbiggrin

kelajuan dia mencecah berape km??
berair bijik mate x???biggrinbiggrinbiggrin

 



meleleh air mate pn bole...biggrinfuriousbiggrincrysmilebiggrinconfusebiggrin

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz wrote:

 

zuki wrote:

hehehe..ye lar..time tgh datang ilham yek...
xsabo nak wat moto 2...huhuhubiggrinbiggrinbiggrin

kelajuan dia mencecah berape km??
berair bijik mate x???biggrinbiggrinbiggrin

 



meleleh air mate pn bole...biggrinfuriousbiggrincrysmilebiggrinconfusebiggrin

 

 



ni dah jadi kes nangis ni...hahaha...
peroz dak2 sg rokam tu diorg lepak mane??
bolehkah hamba dtg bawa motor yg buruk ke sane???nono

 



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

zuki wrote:

ni dah jadi kes nangis ni...hahaha...
peroz dak2 sg rokam tu diorg lepak mane??
bolehkah hamba dtg bawa motor yg buruk ke sane???nono

 



besanye kalo aku ade bru dorg lepak2.. msg2 bz keje n n bisnes jrg2 melepakan diri... kdg2 aku g dataran sorg2 ja..nonobiggrinbiggrincry

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

alar jgn la cdy..
pasni aku ade kan???
kan2.????
aku teman la...
boleh kiter berlumba???

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

zuki wrote:

alar jgn la cdy..
pasni aku ade kan???
kan2.????
aku teman la...
boleh kiter berlumba???



ohh katekn tidak pda rempit. ekekekefuriousbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz wrote:

 

zuki wrote:

alar jgn la cdy..
pasni aku ade kan???
kan2.????
aku teman la...
boleh kiter berlumba???



ohh katekn tidak pda rempit. ekekekefuriousbiggrinbiggrinbiggrin

 

 




XHABIS CAKAP LAGI..RACE DGN BOTAK RIDER...HAHAHAHA..DAH LALOQ XTENTU HALA..HAHAHA



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.


az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

zuki wrote:

peroz wrote:

 

zuki wrote:

alar jgn la cdy..
pasni aku ade kan???
kan2.????
aku teman la...
boleh kiter berlumba???



ohh katekn tidak pda rempit. ekekekefuriousbiggrinbiggrinbiggrin

 

 




XHABIS CAKAP LAGI..RACE DGN BOTAK RIDER...HAHAHAHA..DAH LALOQ XTENTU HALA..HAHAHA



biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

Otai31k wrote:

hafiz ahmad wrote:

 

Mat....ape beza trs 118 ngan trs racer????confusedconfusedconfusedconfused

 




 TRS Racer kelajuan 6 gear,block berlainan meter lain,rim bintang optional(kena tambah dimasa tu),grab rail bersalut getah,pam brek berlainan.
Sejauh pengetahuan yg  cetek saya la kalu silap mintak maap.



time kaseh otai...huhuhu...sy nye trs meter asal laen dari trs bese,ade meter minyak..tp skang da tuka meter baru ta local nye yg xde meter minyk ag da...grab rail sy pn ada bsalut getah..tapi 5speed je cam trs bese...block laen sket dari trs bese...xtau la racer ke x..dalam geran xde name racer pn...
sy budak baru blaja, kalu sala tlg betul kn otai...pam brek plak sy xprasan same ke x dgn trs mmbe sy tu

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

ni wajah terkini trs sy....xtau a da abis touch up ke blom ney....stripe xreti nak buat...huhuhubiggrinbiggrinbiggrinbiggrin









__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

salam....kepada otai2 sekalian....bleh x aja sy nk besar kn gamba kt atas ni...sy xreti nk wat...kalau ada otai2 yang bleh tlg besar kn pn ok jgk...nononono

__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

dsc0100z.jpg

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

dsc0103g.jpg

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

dsc0106q.jpg

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

dsc0108qhs.jpg

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

ni macam trs deluxe je..ye kan peroz??

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

zuki wrote:

ni macam trs deluxe je..ye kan peroz??



racer la.. perhati  tgk block, besi blkg yg bersalut getah tu.. emblem je deluxe member pn pki plat AAy racer gak..biggrinbiggrin

 



-- Edited by peroz on Sunday 22nd of March 2009 08:57:04 PM

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg

1 2 37  >  Last»  | Page of 7  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard