RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: LISTEN LISTEN LISTEN!!!!!! RETROMANIA GRAND GATHERING 2013!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 182
Date:
RE: LISTEN LISTEN LISTEN!!!!!! RETROMANIA GRAND GATHERING 2013!!!


It looks so cool id love to do a meet up like this

__________________

MovieBANNER.gifwww.rdlccrazy.co.uk



Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

MamatKapar wrote:

Adalah ini dimaklumkan secara RASMInya, RETROMANIA GRAND GATHERING 2013 @ Perhimpunan Motorsikal Retro terbesar Negara/Dunia 2013 yang akan berlangsung pada 25~26/5 bertempat di Pantai MORIB, telah pun mendapat kelulusan dari Majilis Daerah Kuala Langat.

MAKA, dengan itu satu MESYUARAT kali 2 akan diadakan pada RABU depan 3/4/2013,di Pot Geng Kulit Biawak, di Restaurant Kayu, Sec 7, Shah Alam. Jam 6 petang. Dijemput Semua Wakil wakil Geng RETRO yang ingin melibatkan diri dalam pembikinan satu lagi Sejarah RETRO Negara untuk hadir dlm mesyuarat tersebut.

Antara agenda yg ingin dibincangkan:-

1. Atucara

2. Layout plan susun atur Khemah dan motorsikal

3. Logo/tema Baju/banner event dan warna

4. Penginapan dan accomodation

5. Perbelanjaan/kos

6. lain2 hal berbangkit.

 

p/s, untuk logo dan baju tema/event, adalah digalakkan rakan2 Retro yg berbakat utk mencipta baju tema tersebut, dan membawa design tersebut ke mesyuarat nanti, pada rakan2 yg diluar kawasan boleh la PM dan email gambar design kepada saya selewat2nya hari Selasa 2/4/2013. Insyallah, design yg berjaya akan mendapat cenderahati dan dianugerahkan di Morib nanti.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

eden dgn rela hati MengAnugerahkan " MAT RETRO MORIB 2013 "......................hehehehehehehe...demi kawan2.......biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

braderhairy wrote:

eden dgn rela hati MengAnugerahkan " MAT RETRO MORIB 2013 "......................hehehehehehehe...demi kawan2.......biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 


 Terbaek ah brado Hairy..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

roger....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

azman_mengamuk wrote:
Jijanc70 wrote:

maaf abam2... sy x dpt join.. ari khamis nak antar keje skola.. heheh


 good, studen kena fokus pada pelajaran wink


 hehe..... xpa.. den ado anta kombar den kat sana aritu.. hahah



__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Design baju dan kaler Oren yg mendapat undian di Meeting tempohari telah pun Finalized semalam. Cuma tambahan ayat "GRAND" dan May serta gambar moto akan berubah sedikit. Jualan akan mula dibuka dgn harga RM3O beserta sticker. Anggaran cuma buat sedikit sahaja baju kerana kekurangan modal. Sila berhubung dgn Cip Kariah masing2 utk menempah baju.. RMR-Otai1kt, GLSR-Arraf, RMB-Edet, GKB-Mamat.


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 777
Date:

Tarikh tu sama pulak dengan LANGKAWI BIGBIKE FIESTA 24-26 MEI 2013. Melepas la lagi..

__________________
Naik motor biar perlahan, janji kite jadi perhatian.. he..he...




Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

follow

__________________

AZHAR SUNGKAI/TANJUNG MALIM rxs LC 125
0176486695
AZURA MENGAMUK!!
RETRO BERTAMBAH MERIAH



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

kechik_best wrote:

Tarikh tu sama pulak dengan LANGKAWI BIGBIKE FIESTA 24-26 MEI 2013. Melepas la lagi..


 Tahun Dopan ado laei kechik_best..hahaha..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 158
Date:

Terbaik.... biggrin



__________________

  motor.gif 

Hidup Biar Happy...

KLIK MEMBER PAGE RETRO SELATAN    KLIK BLOG RETRO SELATAN



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

mini gathering N9rd members PD 1/5/2013

 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

aduss..lamo tak poei PD TOLOK KOMANG ni..biggrin



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

aku punya tshirt jangan buek tak tau plak..konpom den nak....kasi akaun..jap gi den transfer..tshirt saiz XL

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

salam retro...den rase den nak menganugerahkan "Gadis retro tegar" lah...bleh tak????



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Boleh yo abam iejam TZR..hehehe..kalau ado hadiah lobih"Org Ghumah Retro Togar" pun leh di kemukakan..Cadangan yo..hahahaha..x adil ah gadis yo dapek..org rumah pun nak jugakk..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

TENZ wrote:

aku punya tshirt jangan buek tak tau plak..konpom den nak....kasi akaun..jap gi den transfer..tshirt saiz XL


 t-shirt apo lee?aww



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 1319
Date:

manggo wrote:
TENZ wrote:

aku punya tshirt jangan buek tak tau plak..konpom den nak....kasi akaun..jap gi den transfer..tshirt saiz XL


 t-shirt apo lee?aww


 awwaww



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

Moribbbb.....tungggguuuuuu..............25 & 26 mei tarikh KERAMAT............

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 478
Date:

5 hari lagi......Get Ready To all members........

__________________

Menjejak Pemilik RXZ 5 Speed



Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

insayallah kami warga segamat retro akn suport retromania morib

Screenshot_2013-02-02-09-03-31-1.png



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Terbaek Tabuan Tanah..jgn hang bawa sekali askar tabuan tanah sudoh..kemungkinan semuo org akan lari lintang pukang nanti..hahaha..serangan dari tabuan..hihihihi..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 150
Date:

Alamak tak dapat nak joint la . Adik ipar lak kahwin. nak baju boleh tak .

__________________
wal


Senior Member

Status: Offline
Posts: 478
Date:

4 days.....

__________________

Menjejak Pemilik RXZ 5 Speed



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

wal gipang wrote:

Alamak tak dapat nak joint la . Adik ipar lak kahwin. nak baju boleh tak .


 Boleh jang call je Jejaka Hensem dr Kapar..Mamatkapar GBBNK..hahahaha..stok baju all ready..lokeh jang.bleh



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 150
Date:

rizal_bangi wrote:
wal gipang wrote:

Alamak tak dapat nak joint la . Adik ipar lak kahwin. nak baju boleh tak .


 Boleh jang call je Jejaka Hensem dr Kapar..Mamatkapar GBBNK..hahahaha..stok baju all ready..lokeh jang.bleh


 cantikkkkkk.nnt saya roger dia



__________________
wal


Guru

Status: Offline
Posts: 777
Date:

xkira nak pegi juga... ambik cuti.. balik dari langkawi terus pegi.. InshaAllah kita akan berjumpa..

__________________
Naik motor biar perlahan, janji kite jadi perhatian.. he..he...




Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

salam... bro t nk grak ary sabtu ke ahad??? nk follow.. x de geng.... area shah alam... leygrak samex



Attachments
__________________

rxz kembali menganas!!!



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

syafiq bob wrote:

salam... bro t nk grak ary sabtu ke ahad??? nk follow.. x de geng.... area shah alam... leygrak samex


 Hang lepak yo kek Port Setia Alam..setiap jumaat malam jam 11.00mlm ke atas(esok mlm)..call cip GBBNK MAMATKAPAR..hahaha..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Salam semua......pada kekawan yg nak join ride bersama2 ke RETROmania Morib pada hari ahad dan tinggal di kawasan meru,kapar,jeram,puncak alam,ijok,batang berjuntai atau kawasan yg sewaktu denganya...bolehla kita konvoi bersama2aturcara seperti berikut..

Tempat Berkumpul : Petronas Pekan Meru.
Waktu Mula Berkumpul :7.30am hingga 8.00 Pagi.
Tayar Golek : 8.30am hingga 9.00 pagi.

Kepala konvoi di ketuai oleh Wak Hassan n the gang


__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 

jem


Senior Member

Status: Offline
Posts: 282
Date:

geng retro n9 ape plan......leh join skali...



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

retro n9 x konvoi ke ahad ni..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 659
Date:

Lamo x berjumpo abg bosa Manggo ni...lamo dh x ride nih...dapat kumpul camni kn best..tahniah RD N9..your all rock!!!

 



-- Edited by oyabun kazuma on Monday 27th of May 2013 11:29:57 AM

__________________
"2 sTroke engine..smell like RETRO spirit.."
 ..........RD,LC,TZR,RZV500 V4.........

my new collection...coming soon...!


Guru

Status: Offline
Posts: 659
Date:

manggo wrote:

mini gathering N9rd members PD 1/5/2013

 


 terbaekkk...



__________________
"2 sTroke engine..smell like RETRO spirit.."
 ..........RD,LC,TZR,RZV500 V4.........

my new collection...coming soon...!


Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,kepado rakan-rakan retro yg poei kek Morib Ahad lopeh..boleh ah share gambar kek tapak event dalam ruangan ini..belanjo ah skit...den dah ah tak poeii Morib...jauhhh..aaaaa..tq.bleh



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

oyabun kazuma wrote:

Lamo x berjumpo abg bosa Manggo ni...lamo dh x ride nih...dapat kumpul camni kn best..tahniah RD N9..your all rock!!!

 


 yola..tapi den xbosa laie..samo cam dulu gak..biggrin



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 39
Date:

Mcmana ni baru baca ja post ni. Gathering setahun sekali saja ka? Nasib baik dah lepas sebab moto pun tak ada lagi.

__________________

pdkk



Senior Member

Status: Offline
Posts: 182
Date:

Id love to do this gathering with my bike . It looks like the best gathering of 2 strokes ever .

__________________

MovieBANNER.gifwww.rdlccrazy.co.uk



Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

pidicoco wrote:

Mcmana ni baru baca ja post ni. Gathering setahun sekali saja ka? Nasib baik dah lepas sebab moto pun tak ada lagi.


 gathering tahunan memang setahun sekali je....yg bulanan ad je tiap2 bulan...kena rajin hubungi incas kawasan je...biggrin



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

zaki mbx wrote:
 gathering tahunan memang setahun sekali je....yg bulanan ad je tiap2 bulan...kena rajin hubungi incas kawasan je...biggrin

 Tahun Dopan Perhimpunan Besar-Besaran Motorsikal Retro kito serang Johor..hehehehe..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 

«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard