RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Cadangan Gathering Geng Retro Ipoh


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:
Cadangan Gathering Geng Retro Ipoh


Salam semua..

Sy mencadangkan agar geng2 RMR Perak khusus nya mengadakan sessi ngeteh @ gathering @ perjumpaan untuk mengeratkan lg tali saliturrahhim dan berkenalan dgn lebih rapat lagi antara satu sama lain..

Padang polo?? Dataran DBI??

Apa kata korang?



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 995
Date:

Gud idea ...utk retro utara amnya buatlah gathering sebulan sekali di negeri masing2..

Kelebihan - jika ada konvoi nk ke perak kita dah tau tmpat mna yg selalu retro perak brkumpul ..bgitulah sebaliknya

__________________

Sampai Kulim jgn segan roger2 kita bleh lepak2 - call*msg*whatsapp*LINE*viber  : 0195460653 kerul a.k.a tanjung.(- oLDtiMe ReTrO UTARA )

*JEJAK KASIH - mencari pemilik terkini RXZ Boss - PBX 7905*



Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

kerul4g92t wrote:

Gud idea ...utk retro utara amnya buatlah gathering sebulan sekali di negeri masing2..

Kelebihan - jika ada konvoi nk ke perak kita dah tau tmpat mna yg selalu retro perak brkumpul ..bgitulah sebaliknya


 betulll...gathering bulanan dpat mengeratkan silaturahim antara kite... lebih kenal mengenali 1 sama lain... biggrinaww



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

nti sy jumpa cikgu musa dan usulkan cadangan ni..

pe2 hal sy akan update kan dlm tread ni..

moh ler yop...kita kembalikan kegemilangan moto2 retro di ipoh confuse



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

hasbob wrote:

nti sy jumpa cikgu musa dan usulkan cadangan ni..

pe2 hal sy akan update kan dlm tread ni..

moh ler yop...kita kembalikan kegemilangan moto2 retro di ipoh confuse


 pengatur gathering negeri perlu memainkan peranan dlm usaha ini...dan pengatur juga akan jadi org penting dlm mana2 event... kena ad org yg boleh bg komitmen tggi utk perkara ini... aww



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

Terbaik....sy menyokong shja..janji kita dpt berkumpul....


__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

Bob, bln depan try le.. Agak2 idea yg teman bg tu mantap moh le ke kebun pekene doroyan, pesan dlu la jgn bwk retro sgt t body patah due.. Advantage= scrambler... Ade yg retro, retro gak kan haha

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

Utk memulakan sesi, perjumpaan akan diadakan :-

Tempat : Kedai minum sekitar Bercham Raya / Taman Perpaduan / Sunway / Tambun (akan ditetapkan dlm masa terdekat)

Tarikh : Jumaat 07/12/2012 Jam 8-00malam

Contact PERSON : HASBOB 019-5593064

Dijemput dengan segala hormatnya semua yg samada ada motor retro @ tak ada motor retro @ minat motor retro @ sapa2 saje yang berminat untuk merapatkan tali saliturrahim sesama kita untuk hadir ke perjumpaan ini..

Moh le yop2 semua.. kita hangatkan permotoran retro di area ipoh..

Sekian. Wasallam.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

hasbob wrote:

Utk memulakan sesi, perjumpaan akan diadakan :-

Tempat : Kedai minum sekitar Bercham Raya / Taman Perpaduan / Sunway / Tambun (akan ditetapkan dlm masa terdekat)

Tarikh : Jumaat 07/12/2012 Jam 8-00malam

Contact PERSON : HASBOB 019-5593064

Dijemput dengan segala hormatnya semua yg samada ada motor retro @ tak ada motor retro @ minat motor retro @ sapa2 saje yang berminat untuk merapatkan tali saliturrahim sesama kita untuk hadir ke perjumpaan ini..

Moh le yop2 semua.. kita hangatkan permotoran retro di area ipoh..

Sekian. Wasallam.


 aduyai,, teman blk ahad, xsempat le nampoknye.. hmm xpela teman doakan sume bejalan dgn lancar... 



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

yatchai wrote:
hasbob wrote:

Utk memulakan sesi, perjumpaan akan diadakan :-

Tempat : Kedai minum sekitar Bercham Raya / Taman Perpaduan / Sunway / Tambun (akan ditetapkan dlm masa terdekat)

Tarikh : Jumaat 07/12/2012 Jam 8-00malam

Contact PERSON : HASBOB 019-5593064

Dijemput dengan segala hormatnya semua yg samada ada motor retro @ tak ada motor retro @ minat motor retro @ sapa2 saje yang berminat untuk merapatkan tali saliturrahim sesama kita untuk hadir ke perjumpaan ini..

Moh le yop2 semua.. kita hangatkan permotoran retro di area ipoh..

Sekian. Wasallam.


 aduyai,, teman blk ahad, xsempat le nampoknye.. hmm xpela teman doakan sume bejalan dgn lancar... 


 yop yat.. kali ni x per ler sbb x leh join.. laen kali insyallah ade lg..

Ada perubahan masa & tempat utk yg akan hadir..

MASA : Jam 9 malam

TEMPAT : Restoren Western Sunway City.. kalo x jumpa leh roger sy.. jumpa di sana yop2 perjuang retro..



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

jadi ke mlm nih????confuse



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

zaki mbx wrote:

jadi ke mlm nih????confuse


 jadi bro zaki...

untuk pertama kali sessi lepak2 rmr boleh dikatakan berjaya mengumpulkan pengemar motor2 retro tegar di area Tambun.. disebabkan keadaan cuaca yg kurang mengizinkan dapat juga kami berkumpul dan mengenali antara satu sama laen.. rasenya perjumpaan mingguan (jumaat malam) ini akan diteruskan dan insyallah akan dapat mengumpulkan jumlah kehadiran yang lebih banyak lg dari masa ke semasa.. terima kasih di ucapkan kepada Zul (RXS), Chico (RXS) dan PakLong (RXS) yg meredah hujan demi utk bersua muka pd mlm tadi..

diharap akan bertambah lah jumlah pengiat motor retro di area ipoh utk perjumpaan minggu depan insyallah..



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

hasbob wrote:
zaki mbx wrote:

jadi ke mlm nih????confuse


 jadi bro zaki...

untuk pertama kali sessi lepak2 rmr boleh dikatakan berjaya mengumpulkan pengemar motor2 retro tegar di area Tambun.. disebabkan keadaan cuaca yg kurang mengizinkan dapat juga kami berkumpul dan mengenali antara satu sama laen.. rasenya perjumpaan mingguan (jumaat malam) ini akan diteruskan dan insyallah akan dapat mengumpulkan jumlah kehadiran yang lebih banyak lg dari masa ke semasa.. terima kasih di ucapkan kepada Zul (RXS), Chico (RXS) dan PakLong (RXS) yg meredah hujan demi utk bersua muka pd mlm tadi..

diharap akan bertambah lah jumlah pengiat motor retro di area ipoh utk perjumpaan minggu depan insyallah..


 ruginye teman xdpt join.. xpela t ade rezeki teman join skali..



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

yatchai wrote:
hasbob wrote:
zaki mbx wrote:

jadi ke mlm nih????confuse


 jadi bro zaki...

untuk pertama kali sessi lepak2 rmr boleh dikatakan berjaya mengumpulkan pengemar motor2 retro tegar di area Tambun.. disebabkan keadaan cuaca yg kurang mengizinkan dapat juga kami berkumpul dan mengenali antara satu sama laen.. rasenya perjumpaan mingguan (jumaat malam) ini akan diteruskan dan insyallah akan dapat mengumpulkan jumlah kehadiran yang lebih banyak lg dari masa ke semasa.. terima kasih di ucapkan kepada Zul (RXS), Chico (RXS) dan PakLong (RXS) yg meredah hujan demi utk bersua muka pd mlm tadi..

diharap akan bertambah lah jumlah pengiat motor retro di area ipoh utk perjumpaan minggu depan insyallah..


 ruginye teman xdpt join.. xpela t ade rezeki teman join skali..


 yop yat.. jumaat mlm mgu depan ko mesti dtg..



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1098
Date:

aduyai,, teman selase da blk rawang blk.. nnt teman try apply cuti ari jumaat plok hehe. teman harap pade mike jela.. truskan perjuangan. ade mase teman turut serta insyaAllah..



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard