RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Ruangan jentera untuk dijual - Mod asingkan motor yang dah terjual


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:
Ruangan jentera untuk dijual - Mod asingkan motor yang dah terjual


salam.

 

Ruangan jentera dijual - dari pemerhatian tiada satu tanda diberikan untuk membezakan mana satu motosikal yang terjual dan mana satu yang masih available. ini sukarkan pembeli RETRO untuk memilih dan membuat pilihan memandangkan ada hampir 150 iklan kat ruangan ini.

 

Dicadangkan TUan mod wujudkan satu tanda khas untuk asingkan iklan motor yang telah terjual seperti beri tanda 'kunci" atau lock terus thread tu dan bagi tanda yang jelas. mbc dah praktis dan it is worked. Cadangan ini juga applied untuk semua ruangan jualan etc.

 

harap yang lain bagi komen dan Tuan Mod amik tindakan kalo berkaitan.

 

go Retro !



__________________
Islam is the way of life


Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

pergh............ pak mod sila ambil tindakan

dah ada yg tegur ni :banana-dreads:



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

yamaha set__ wrote:

pergh............ pak mod sila ambil tindakan

dah ada yg tegur ni :banana-dreads:


 

Pak MODDDD mana???.... tido niiii!!!

Sebenarnya tak berkesempatan nak semak semua...

sepatutnya owner tread tu yg patut letak idication

benda dah jual atau belum!!... so memudahkan kerja

pak mod utk pindahkan ke posting itu ke stor...

namun begitu... secara mudahnya... treat dlm iklan jual beli

akan dibiarkan... selepas masuk bulan ke 3... posting

terjual atau tidak akan dipindahkan ke STOR....

lagipun semua pak MOD dlm mood malas.... kecuali aku,, Huaa haha!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

MamatKapar wrote:
yamaha set__ wrote:

dah ada yg tegur ni :banana-dreads:

.... yang ko suka nape??.... ko nak jadi Pak Mod???...
syarat utama....jangan banyak tidooooo.. hohoho

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

Salam Sejahtera en. Abdullah kalu di perhatikan dalam ruangan Stor kita hanya dpt membaca dan tidak blh membuat komen(reply) di situ.

Sejauh yang mana dapat para pak mod kita sedang cuba untuk mengemas kinikan forum ini.Selepas jualan di laksanakan para forumer mesti la update pak mod atau pun memberi indication yang barangan itu sudah di jual.Kalu tidak di beritahu macam mana pak mod boleh mengetahui yang barangan itu sudah di jual?

Perkara yang di bangkit kan ini tidak baru di forum ini sebab saya juga adalah ahli forum lain dan perkara sebegini juga berlaku di semua forum.

Walaubagaimana pun ada satu kelainan di forum ini RMR masih teguh sebagaimana ia di wujudkan dulu!

Moderators keep up your good work

 



__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

MamatKapar wrote:
 

 

.... yang ko suka nape??.... ko nak jadi Pak Mod???...
syarat utama....jangan banyak tidooooo.. hohoho

 


 haha...........nak buat mcmane pak mod,hati sentiasa gembira:text-thankyouyellow:

banyak tidooo pun bkn bererti duduk diam sahaja



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

Otai31k wrote:

Salam Sejahtera en. Abdullah kalu di perhatikan dalam ruangan Stor kita hanya dpt membaca dan tidak blh membuat komen(reply) di situ.

Sejauh yang mana dapat para pak mod kita sedang cuba untuk mengemas kinikan forum ini.Selepas jualan di laksanakan para forumer mesti la update pak mod atau pun memberi indication yang barangan itu sudah di jual.Kalu tidak di beritahu macam mana pak mod boleh mengetahui yang barangan itu sudah di jual?

Perkara yang di bangkit kan ini tidak baru di forum ini sebab saya juga adalah ahli forum lain dan perkara sebegini juga berlaku di semua forum.

Walaubagaimana pun ada satu kelainan di forum ini RMR masih teguh sebagaimana ia di wujudkan dulu!

Moderators keep up your good work

 


 i like this post.........:text-bravo:



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 14
Date:

teman bukan tegur, cuma bagi cadangan je biggrin .tq kepada yang reply cadangan teman ni. go retro !



__________________
Islam is the way of life


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Abdullah wrote:

teman bukan tegur, cuma bagi cadangan je biggrin .tq kepada yang reply cadangan teman ni. go retro !


 Teguran dan cadangan sebegini mmg kita alu2 kan

tak kira dari golongan muda mahu pun otai...

sama2 kita pertingkatkan kualiti forum

untuk kebaikan kita bersama...

jangan putus asa utk memberi cadangan yg lain...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:



__________________
Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard