RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: GP WOLD SHARK 2003 --------------> disini GARING dilahirkan ----->hehehe


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:
GP WOLD SHARK 2003 --------------> disini GARING dilahirkan ----->hehehe


Salam satu malaysia.... aku saje nak sharing, seperti yg telah dijanjikan di borak retro ,rmr FACEBOOK... ada masa lapang sikit ni..

 

mase ni ,tahun 2003, aku baru 18 tahun....abis sekolah, awal tahun asik duk rumah je, so omak den pun marah, "malam kau ilang, 2 ari baru kau balik" pastu tido yo kojo kau"  ... oleh kerana mak aku x suke tgk aku senang lenang duk umah mcm tokey emas,, aku pun merantau ke PUCHONG.... mmg ada satu rumah kat puchong intan tu  kebanyakan org N9 yang pkai YP<TONG<TZR, temasukla orang kampung den gak... so den mmg dari sekolah dah pkai panther 150cc, kena la bawak diri sikit, xkan nak join n tong,rd,yp kot mase tu..

saya pun berkawan dengan seorang sahabat bernama ALIP, mmg org puchong intan  jgk, die pkai panther jerung kaler itam ory, plet NAF klau x silap. di situla bermula nye penglibatan ku melepak di tabung haji jalan ipoh dengan geng2 GP WORLD SHARK ni...tp satahun je aku lepak sane. sebab 2004 aku dpt sambung belajar kat Poli PD. so aku x sempat nak beramah mesra sgt n geng2 SHARK mase tu... ni aku ada gmbar kenangan2 bersama gegn GP WORLD SHARK .... dulu rasenye blum ada lg kot JMC , sbb time aku join 2003 tu nama die GP WORLD SHARK. walaupun di era tahun milineum,tp aku rase nostalgia ni dah cukup retro la jugak, sebab taun depan cukup dah  10taun.  hehehehehee.. nah tgok gambar ni!!!!biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

bekumpul di tabung haji jalan ipoh,nak gi kenduri kawin kt rawang batu 16

susun nak berarak gi umah pengantin

dekat pam minyak

JCV 3084 tu JANDA AKU

hijau tu la moto GARING satu ketika dulu. hahahahaah

turun dari ulu yam



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

furiousfuriousfurious huhuhu...tapi tetap garing...disbeliefnoconfuse



-- Edited by angah DELEK on Thursday 16th of February 2012 10:47:05 AM

__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

kalau dah Garing... gi Guring laa

napang lagik!!!??



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

man... wah kira masa ni perut ko
masih hensem laa yeaa!!... hehehe

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

MamatKapar wrote:

man... wah kira masa ni perut ko
masih hensem laa yeaa!!... hehehe


 mat, zaman ni, xpayah kenyit mata mat, bawak je helmet kt petama n the mall.parking je jentera bercolour jambu aku tu. ......  ada la yg tehegeh2 nak naik n GARING ! hahahahahahahaaafuriousfuriousfuriousfuriousfurious



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 534
Date:

ow....poli pd ek...kwn aku ade blaja sne time tu......habibullah ramli...naek nitro klon ex5class...ade knl x?

__________________
017-2792194 / 013-4061057......
ilmu tanpa amal ibarat pohon yg tidak berbuah.....


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

Adam wrote:

ow....poli pd ek...kwn aku ade blaja sne time tu......habibullah ramli...naek nitro klon ex5class...ade knl x?


 xkenal la bro. ramai sgt org kt sane..  satu cos pun xleh kenal sume. huhuh



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 30
Date:

tang mudgad merah tu,memang nostalgia man,ha,ha

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

sunny wrote:

tang mudgad merah tu,memang nostalgia man,ha,ha


 zaman tu sume nak kacuk2 mudguard.  senarnye nak beli mudguard kaler same,tp dah abis. tu main beli je kaler lain. last2 jadi trend. hahahahahaabiggrinbiggrinbiggrin



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

kalau ikut zaman aku dulu... kaler mudgurd berbeza
memang trend zaman tu....

swing arm pun spray kaler lain.

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

MamatKapar wrote:

kalau ikut zaman aku dulu... kaler mudgurd berbeza
memang trend zaman tu....

swing arm pun spray kaler lain.


 klau  x silap den. kek somban, klau fox n arm kaler merah, dak2 arwah man pomen satu ketika dahulu..... biggrinbiggrin



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

azman_mengamuk wrote:
MamatKapar wrote:

kalau ikut zaman aku dulu... kaler mudgurd berbeza
memang trend zaman tu....

swing arm pun spray kaler lain.


 klau  x silap den. kek somban, klau fox n arm kaler merah, dak2 arwah man pomen satu ketika dahulu..... biggrinbiggrin


aku dulu pakai arm merah...potong....tayar 17'.....tp aku bkan budak man pomen...just ikut trend......man pomen mmg ngetop kek sban dulu....hasil tangan die mmg berebut bdak nak pakai....race bawak anak kecik kat depan...sampai meninggal pun tragik jugak....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

toaster wrote:
race bawak anak kecik kat depan...sampai meninggal pun tragik jugak....

 kepala hotak dia......

ini macam orang pun ada!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

MamatKapar wrote:
toaster wrote:
race bawak anak kecik kat depan...sampai meninggal pun tragik jugak....

 kepala hotak dia......

ini macam orang pun ada!!


 mmg mengejutkan.....tpi saya tgok sndiri die setting rxz anak duk kat tank....cube risik2 cmner die meninggal...pasti terkejut jgak....seram nak cerita le...bbdak sban tau la kot......disbelief



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

toaster wrote:
MamatKapar wrote:
toaster wrote:
race bawak anak kecik kat depan...sampai meninggal pun tragik jugak....

 kepala hotak dia......

ini macam orang pun ada!!


 mmg mengejutkan.....tpi saya tgok sndiri die setting rxz anak duk kat tank....cube risik2 cmner die meninggal...pasti terkejut jgak....seram nak cerita le...bbdak sban tau la kot......disbelief


 ya ya ya, citor lopeh dah meninggal pun seremmmm jgk port kejadian. adessssss......   furious



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 527
Date:

hmmm..

__________________
23714_1350470674549_1014821507_1066942_5492029_a.jpg11564_1246679479834_1014821507_783242_5448214_a.jpg24176_1332360621809_1014821507_1018123_1214058_a.jpg
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard