RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Nostalgia kenangan RIDE ke UTARA Geng motor KL, anjuran KBS tahun 1989!!


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Nostalgia kenangan RIDE ke UTARA Geng motor KL, anjuran KBS tahun 1989!!


Semalam sempat melayari FB otai motor tahun 80an...Bro. standardtapi Power dan beliau memberi kebenaran utk gambar2 beliau dikongsikan bersama di forum ini utk tatapan rakan2 yg lain...

Bro tu..gambar 1... 5 dari kanan!!

SHARING is CARING!!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 11
Date:

TTerbaiikkk....otai sepanjang zaman


__________________
ein


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 43
Date:

gempekkkbiggrinbiggrin



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

terima kasih encik mamatkapar .. sudi nak uploadkn gambar2 lama saya ni tuk tatapan kalian...

__________________
pelan pelan kayuh


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:




terima kaseh kepada bro standard tapi power kerana berkongsi gambar2 kenangan lama bersama kami...


__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

gambar no7 tu YPVS kaler putih biru no plet WBY 250 3 dr kiri skrg ada pada kalo ada sesapa kenal Singh Setan...



__________________
pelan pelan kayuh


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

bkn singh punye BBY ke?


__________________
Marilah kita bangunkannya...Untuk kepentingan kita bersama...
Setapak langkahmu ke hadapan...Bererti kejayaan!!



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

standard_tapi_power wrote:

terima kasih encik mamatkapar .. sudi nak uploadkn gambar2 lama saya ni tuk tatapan kalian...


 itulah antara matlamat forum RMR ini mengumpulkan peminat RETRO seluruh malaya dan juga menaikan kembali nostalgia lama sekali gus dapat mengimbau kembali kenangan indah bersama rakan2....

manalah tau.... ada rakan2 lama yg melihat gambar tersebut dan dapat bersatu kembali.



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

terbaik.. ni baru brado2 !!!!
hehehehe. respekkkk !

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

GENG LOUDNESS ni...



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

wan_cha wrote:

bkn singh punye BBY ke?


 sori.. yer BBY 350 saya pun dh ingat2 lupa no nya.. tapi tu la  moto nya..

manggo.. abg ko tu Zamri rock samo la lepak dlu tu.. hehehee.. mna gambar2 dia suruh dia lak postkn dlam ni.. dia dlu suka racing kat bt 3 tu.. sya suka konvoi tau xpdc..



__________________
pelan pelan kayuh


Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

 manggo.. abg ko tu Zamri rock samo la lepak dlu tu.. hehehee.. mna gambar2 dia suruh dia lak postkn dlam ni.. dia dlu suka racing kat bt 3 tu.. sya suka konvoi tau xpdc..


 hehehehe...kalau yang selalu race batu 3 tu abang den sorang lagi tu DIN LENGKUNG..nanti den minta gambar kek ROCK..kalau ado laie la...



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Senior Member

Status: Offline
Posts: 135
Date:

mak ai papan plet zaman tu... rintangan angin boleh kurang 20km/j tu....

__________________

preng-preng...  vroom-vrooom.... 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 165
Date:

gambor gambor menarik.....nostalgia ar


__________________

 

R.O.C.K Retro Owner Club Kuantan

 

YAMAHA..HONDA..SUZUKI..KAWASAKI...........................SEMUA TAK KISAH...KITA KAN SEMUA SAUDARA.............



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

turbojigger wrote:

mak ai papan plet zaman tu... rintangan angin boleh kurang 20km/j tu....


 kb2.jpg

yaa... ni trend papan plan zaman tu..... besau talam ooo...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 112
Date:

style style . :D

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

MamatKapar wrote:
turbojigger wrote:

mak ai papan plet zaman tu... rintangan angin boleh kurang 20km/j tu....


 kb2.jpg

yaa... ni trend papan plan zaman tu..... besau talam ooo...

 


 yer2 btul trend masa tu..klo x ikut kira  x prihatin trend terkini la.. tepi sudut bwah akan d lekatkn stiker logo buat sndri tmpt melepak...cam saya dlu lepak depan faces(disco)  jln Ampang jd logo faces la... beso bak dulang tapi kalo bawak laju x rasa pun sgt  leh gak cecah 180km.



__________________
pelan pelan kayuh


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

standard_tapi_power wrote:
MamatKapar wrote:
turbojigger wrote:

mak ai papan plet zaman tu... rintangan angin boleh kurang 20km/j tu....


 kb2.jpg

yaa... ni trend papan plan zaman tu..... besau talam ooo...

 


 yer2 btul trend masa tu..klo x ikut kira  x prihatin trend terkini la.. tepi sudut bwah akan d lekatkn stiker logo buat sndri tmpt melepak...cam saya dlu lepak depan faces(disco)  jln Ampang jd logo faces la... beso bak dulang tapi kalo bawak laju x rasa pun sgt  leh gak cecah 180km.


 hip hip horeyyyyy....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1531
Date:

Tiada Lama,Tiada Baru..retro mmg best..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

MamatKapar wrote:

[


 fuh dulu2 pun raider layan fulface...

mg korang otai2 yang memberi inpirasi pada kami tok teros ber retrooooooooooooo



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

coqdom04 wrote:
standard_tapi_power wrote:
MamatKapar wrote:
turbojigger wrote:

mak ai papan plet zaman tu... rintangan angin boleh kurang 20km/j tu....


 kb2.jpg

yaa... ni trend papan plan zaman tu..... besau talam ooo...

 


 yer2 btul trend masa tu..klo x ikut kira  x prihatin trend terkini la.. tepi sudut bwah akan d lekatkn stiker logo buat sndri tmpt melepak...cam saya dlu lepak depan faces(disco)  jln Ampang jd logo faces la... beso bak dulang tapi kalo bawak laju x rasa pun sgt  leh gak cecah 180km.


 hip hip horeyyyyy....


 haha.....klo speedtrap x dpt bace,mmg speedtrap tu kne masuk tadika bljar huruf dan no



__________________



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

hahahahahaaaa....omakkk aaiiiiiiiiiiiii.... bosaa nya apahal lak ni stop2 sopa nii..

__________________
pelan pelan kayuh


Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

bukan dolu dolu tak ble pakai fullface ker....
nanti kena cop perampok......
tak silap aku la macam pernah dengar...
orang kata bukan aku kata....cabutt...

__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ivora wrote:

bukan dolu dolu tak ble pakai fullface ker....
nanti kena cop perampok......
tak silap aku la macam pernah dengar...
orang kata bukan aku kata....cabutt...


 pengharaman sekitar tahun 89 an ke atas.... rasanya laa...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

MamatKapar wrote:
ivora wrote:

bukan dolu dolu tak ble pakai fullface ker....
nanti kena cop perampok......
tak silap aku la macam pernah dengar...
orang kata bukan aku kata....cabutt...


 pengharaman sekitar tahun 89 an ke atas.... rasanya laa...


 bkn la mamat... thun 88 kebwah mmg d haramkn.. tpi kami2 dh fight sampai masok PARLIMEN .. kmudian bru di luluskn demi keselamatan penunggang motosikal.. tpi kena bersatu buat 1 kumpulan seluruh KL/Slngor...siap ada a.j.k .. 1st meeting kat Panggung DBKL yg tepi sungai kelang tu.. tu yg tertubuh nya KBS..Kumpulan bermotosikal Wilayah Prsekutuan/Slngor di bwh Kem BElia dn Sukan.. untuk elakkn lumba haram..



__________________
pelan pelan kayuh


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

standard_tapi_power wrote:
MamatKapar wrote:
ivora wrote:

bukan dolu dolu tak ble pakai fullface ker....
nanti kena cop perampok......
tak silap aku la macam pernah dengar...
orang kata bukan aku kata....cabutt...


 pengharaman sekitar tahun 89 an ke atas.... rasanya laa...


 bkn la mamat... thun 88 kebwah mmg d haramkn.. tpi kami2 dh fight sampai masok PARLIMEN .. kmudian bru di luluskn demi keselamatan penunggang motosikal.. tpi kena bersatu buat 1 kumpulan seluruh KL/Slngor...siap ada a.j.k .. 1st meeting kat Panggung DBKL yg tepi sungai kelang tu.. tu yg tertubuh nya KBS..Kumpulan bermotosikal Wilayah Prsekutuan/Slngor di bwh Kem BElia dn Sukan.. untuk elakkn lumba haram..


 oh yeke.. yelaa,.... masa tu

saya tak main moto... saya sibuk main BMX dan skateboard

... hehehe

tahun 89 baru start baca Majalah Roda Roda...

baru tau pasal helmet fullface diharamkan.....

sengal laa sapa yg haramkan helmet tu kan...

sekarang ni budak banyak gi samun pakai Ms88 jer..

tak nak pulak diharamkan helmet tu.... hehehe

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard