RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: geran lipat(biru) x bleh tukar geran baru(pink)


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:
geran lipat(biru) x bleh tukar geran baru(pink)


cryas salam semua otai2 rmr...sy br memiliki gpang 100 tora..beli dr sepupu.kire sy pemilik ke-4 tp geran masih nama first owner.pakcik2 dulu tu pun x tukar nama.moto pun br je selesai d baik pulih.penat pun x abis lg..

crite lah skit..bleh x..hehe...

moto sy kt kg.mula2 skali cr brg gp100 kt mudah.kt bro alexz..tq bro sbb x bgtau harga sbenar..bila brg dh smpi br dberitau...ade diskaun plak...mcm2 kedai dh sy teroka nk cr brg..asal cuti je blik kg.nk siapkn moto.sehinggalh moto boleh menyusuri jln2 kg yg berliku dan jln raya  dgn megahnya pd 1.1.2012..hehe kire leh senyum lah skit tgk moto..dpt join geng retro kt melaka nnti.tp x g pun sbb member bgtau ko lmbat tapak dh terang..so ronda2 jer kt alor gajah,tp takut2 sbb roadtax xde..hmmm...ade la lari dr polis ptg tu...dh mcm zaman2 remaja plak,,mnpk pak polisi jer..cabuttt...

moto gp100 tu geran lipat lama,blum tukar nama.masih nama first owner.last roadtax mati 2008,puspakom dh beres,tq puspakom alor gajah.geran plak kene tukar,baru bleh idup roadtax.sy g jpj serembn nk tukar gran..sbb sy duk srembn.minah kaunter ckp geran x bleh nk buat sbb owner dh mati 2005.dlm sistem no moto x blok lg kire bleh lah idup roadtax.dh minta tlg pun dia x brani..dia ckp takut waris tuntut harta..ahhh peningg...mcm lah den curik moto tu..

ade ke patut minah tu ckp moto tu bwk g kobun yo lah dik...moto baru kn byk nape nk pki moto lama...jemmm otak den..malas nk layan...

ade x sesape leh bg idea..dpt keluarkn geran baru pun ok dh.x perlu tukar nama...janji bleh idop roadtax...

no plate: ML 1015

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1948
Date:

hehehehe. maaf bro. gelak sbb klakar awek jpj tu suh bwk gi kebun...

emm, camne nak buat ar? xpe2 nanti ada la otai2 tolong kt forum ni. sabar sikit ye...
nanti ada la penyelesaiannye.....

__________________

in memory PBX 540 ... now with AR 4476 .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

cari forumer name along SA...bese nye die tau nk ubat penyakit macam nie...pawang hebat jgk la tu dalam masalah2 begini...hehehe

017-9797881 ni no die...awwawwaww



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

hafiz ahmad wrote:

cari forumer name along SA...bese nye die tau nk ubat penyakit macam nie...pawang hebat jgk la tu dalam masalah2 begini...hehehe

017-9797881 ni no die...awwawwaww


yaaaaa... PAWANG BYK ISI NIIII....

belum ada kes kes ganguan hantu yg tak settle lagi!!...

dah mati 100 tahun lepas pun

boleh korek balik dr kubur... amik cap jari...

Hebattt pawang ni...

call laaaaa....

 

cuma nak nasihat kat lelain...

kalau nak restore moto... check dulu no Plat.....

ada dlm system JPJ ker tak?.... senang sket kerjaaa.,.. hehehe

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

as salam semua...bro azman,hafiz n mamat kapar...
geran sy skang dlm proses...ade hambe allah ni nk tolong...
ikhlas lak tu mcm x percaye je ade org sebaik ni...
warga RMR gak...tp bukan free beb..hehe
maybe ini minggu siap...terhutang budi den kek dio...
warga otai RMR memang best...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

alhamdulillah semua dh selesai..
roadtax dh ade....hoorayyy....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1948
Date:

haaaaa. kan den dah kobaaa ! sonang yo setle masalah kau ni.
dorg kek sini sume hebat2 !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

__________________

in memory PBX 540 ... now with AR 4476 .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 149
Date:

ye betul tu . aku pun pakai gpang . sama mcm ko geran lipat. tak boleh tukar nama. roadtax pun mati. tapi masuk je RMR semua nya selesai. nasib ada along SA . Memang terbaik RMR

__________________
wal


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

wal gpang...ni kira first time den pki suzuki...
x tau cemana lg ragam nya...
buat mase ni enjin ok lg...
nti bleh la kongsi2 petua ye...
nk kasi bedesup....hehe...


__________________


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

topic closed


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 149
Date:

itu tak menjadi masalah. dalam forem ni semua nya boleh berkongsi pendapat.



__________________
wal


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

Tolong saya : Kes saya lebih kurang macam di atas. tetapi owner masih hidup . beli motor rxz dgn member . tapi member tak tuka nama lagi dgn owner 1st . Sekarang owner first tah ke mana .
Aku pun kusut nak cari owner lama . Roadtax boleh hidupkan . tapi nama masih owner lama . pegi JPJ dia kata kene ada owner lama . macam mana ek ? saya duduk johor owner lama duduk Selangor
Plate number BCN 5012 . TOLONG !

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1941
Date:

salinan ic sah xde ni..lai lai lai...mst ade pakar muncul sat lg ni

__________________

...solo rider....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

ye , betul . salinan ic takde . pastu orang jpj cakap kene ada pengesahan dari pejabat sumpah . apa tah . aku bukan tau sgt .
kusut memikirkan jalan penyelesaian .

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1941
Date:

kalo knal si kakak jpj sng2 je jalan ni...dalam ni rasa ada je otai2 blh membantu

__________________

...solo rider....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

kakak jpj ? huhu . aku nak tukar nombor plate pasni . sbb BCN tu macam bacin je . jadi moto bacin moto aku ni .
harap ada sesiapa boleh membantu . tak senang moto kita nama orang lain kan :/

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1941
Date:

jgn la smpai gtu jang oi..xkn nk interchange no lak


__________________

...solo rider....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

masalah ni cuba tanya yamaha set. masalah sya mcm ni gak dlu tp dia blh selesaikan.



__________________
adzhar


Guru

Status: Offline
Posts: 1941
Date:

haa..abg adzhar dh bg ptunjuk tu...apo laie cobo la abg radio oii....jgn tggu lelamoo

__________________

...solo rider....



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

saya ade masalah yang sama dengan thread starter ni...sape boleh bantu p.m saya..moto geran lipat yang lame..nk tukar nama..owner asal xtau dekat mane...no ic dalam geran pun ic lame punye..harap boleh bantu



-- Edited by sipot_terboo on Sunday 28th of July 2013 06:59:21 AM

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

harap sape yang boleh bantu msg saya 0173872545...sangat memerlukan bantuan dari otai2

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2145
Date:

sipot_terboo wrote:

harap sape yang boleh bantu msg saya 0173872545...sangat memerlukan bantuan dari otai2


 Payah gak tu jang..coz owner pakai I.C lamo..susah nak jojak kasih tu..jang cubo masuk kek Group Facebook..masuk Group RX-S/K..dan cari Saudagar SA nik name dalam facebook https://www.facebook.com/shahrul.nizamsa?fref=ts



__________________

012-3530389 - Mat Rijal Retro RX-S 

Leaparking Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.Hujung bulan..jiko ado kelapangan.Sekarang menetap di Bandar Perdana(Sabtu-Ahad),Sg.Petani,(Isnin-Jumaat)Permatang Pauh Taman Haji Mohd Amin.

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard