RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Laporan pengambaran RMR bersama Aliff Sattar dlm rancangan RTM "sinimotto" di tv1.


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Laporan pengambaran RMR bersama Aliff Sattar dlm rancangan RTM "sinimotto" di tv1.


Pengambaran RMR bersama Aliff Sattar dlm rancangan RTM "sinimotto" di tv1. ... 7 Mat Negro dipilih secara tetiba kerana pengambaran adalah semalam Rabu 14/12/2011... seharian di Puncak GENTING HIGHLAND!!!....

laporan selanjutnya dari Otai1kt...

Tunggu siaranya di kaca TV anda!!!!



-- Edited by MamatKapar on Thursday 15th of December 2011 12:24:35 PM

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

antara yg mengular keje semalam...


 



-- Edited by MamatKapar on Thursday 15th of December 2011 12:27:17 PM

Attachments
__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

1050024?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=mRP6VerSTHqNlKhSH4JVk2IalqU%3D

1050025?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=0%2BBnKCaLCKg392r58XIOWxoV0ic%3D



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Marco Simoncelli tgh pasang on board camera

kat YP edy bond!!

1050028?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=Q8B57XPvWAXHkGnAHUyjKNLPT8I%3D

kat Moto  YP nazim..pasang gak.... huhu Dasaattttttttttttt

1050029?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=47HhYLxuP4W94fmKAY843xUV%2F3I%3D



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Celebriti TV Aliff Satar... bawak Tongsterrrrrrrrr!!!!

1050030?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=XkQ9oS6dp89Wr29A5i%2BbE%2BMPhh8%3D

1050031?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=3jFR1CvBL2PzTSwcRcEvicx2dH0%3D



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 47
Date:

memang cun la...

__________________
suzuki


Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

MamatKapar wrote:

Pengambaran RMR bersama Aliff Sattar dlm rancangan RTM "sinimotto" di tv1. ... 7 Mat Negro dipilih secara tetiba kerana pengambaran adalah semalam Rabu 14/7/2011... seharian di Puncak GENTING HIGHLAND!!!....

laporan selanjutnya dari Otai1kt...

Tunggu siaranya di kaca TV anda!!!!


 bang 14/7/2011 ke 14/12/2011...huk2



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

1050034?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=uvFXFBSegm6iaLrgOOVMd3nTPsI%3D

1050035?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=naCjLotYNhI6GwkEADWwW6Rm6j8%3D

1050037?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=eYosg%2BdXHpTYUKOeWYKqOEcQHck%3D



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 47
Date:

ari ape cite ni kt tv bang mat?


__________________
suzuki


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Iejam_TZR125 wrote:
MamatKapar wrote:

Pengambaran RMR bersama Aliff Sattar dlm rancangan RTM "sinimotto" di tv1. ... 7 Mat Negro dipilih secara tetiba kerana pengambaran adalah semalam Rabu 14/7/2011... seharian di Puncak GENTING HIGHLAND!!!....

laporan selanjutnya dari Otai1kt...

Tunggu siaranya di kaca TV anda!!!!


 bang 14/7/2011 ke 14/12/2011...huk2


 hehehe.... manusia sentiasa melakukan kesilapan.....



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

1050043?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=iMkh%2BRhSN05LZka5u0FuQaVOmcM%3D

1050044?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=zNxx%2BtDtDTZfrQoZeHnz%2B3k1pi8%3D

1050045?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1325116800&Signature=%2F7Sl2sLt%2FLFTLhWWzahRPXGiBwQ%3D



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

payjol wrote:

ari ape cite ni kt tv bang mat?


 akan dimaklumkan pada semua.... TUNGGUUUUU!!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

MKI


Senior Member

Status: Offline
Posts: 112
Date:

terbaik... mesti pembikinan video clip lagu aliff satar ni hihihi...

__________________

"Back to the Oldschool"



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

ada adengan wheely x? heehehehheeh
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

woiiiii tak ajak ponnnnnn....



__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 1531
Date:

sempoi....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ko kan pekerje yg berdedikasi... yg lain kaki tuang time keje... hehehe


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

salam semua rakan2 retro......maaf lambat membuat lapuran dan ucapan terima kasih pada chip mamat_kapar kerana telah membantu meng upload kan gambar utk tatapan rakan2 sekalian.

Saya telah terima panggilan dari production house untuk membuat pengambaraan moto2 retro bersama host rancangan baru Aliff Sattar. Aliff sattar adalah seorang bikers di mana cara penunggangan beliau amat konfiden menghadapi selekoh2 tajam dari RNR Genting sempah hingga ke puncak Genting Highland. Pada permulaan beliau menawar 7 bj motosikal retro yg pernah beraksi dlm filem Azura. Pada saat akhir beliau terpaksa mengurangkan peserta kerana kekurangan bujet kepada 4 bj shj. Setelah perundingan di jalan kan , beliau bersetuju utk menambah kpd 6 bj shj.

Rancangan terbaru ini di namakan SINIMOTTO akan ke udara sebanyak 13 episod mengenai hobi permotoran di Malaysia dan akan di siar di saluran TV1 di bulan January / Febuari 2012. Turut dalam slot tersebut sessi temubual rakan kita Sdr Nazim , Abg Daud Tong dan saya mengenai Retro Malaysian Rider @ Azuramengamuk.

Nanti di TV1......ragam2 mat2 retro beraksi dgn Aliff Sattar  .

Enjoy........

P/s Maaf tak dapat nak info kpd rakan lain kerana kesuntukan masa dan insaallah di prgm yg lain anda akan berpeluang utk beraksi.

 



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

alamak xajak....kembang la kepak tu sok....masuk tb....hihihi....jeles3....kihkih....

anyway, RMR terbaik!!!.....



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

lapuran bergambar dr sy plak.....



Uploaded with ImageShack.us

ni watak2 utama.....dari kiri otai1kt, nazim , edi bond , aliff sattar, man jerantut , daud tong dan black mamba



Uploaded with ImageShack.us

upacara penyerahan cek......



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:



Uploaded with ImageShack.us

 



Uploaded with ImageShack.us



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

Mr. Otai....bila rancagn nie nk kuar tv....nk tgk gak...



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

wahhh..klua tv lagi......best2...tahniah sume....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

glamour masyuk lak tu...masssyuukkkkk...

__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

toaster wrote:

wahhh..klua tv lagi......best2...tahniah sume....


 Insyallah... pada sesiapa yg rasa nak kuar TV

pada 26/12 nanti ( Isnin - Cuti Krismas ) di Program

GEMPAK MuFORs, litar speedway USJ. Sessi 4

akan ada telecast bersama pihak TV3........

Makan pagi ~ Petang - MAKAN FREE

TShirt - FREE

Air tin REDBULL - FREE Flowww minum sampai muntah!

Jommmmmmmmmmmmmmm!!!!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

tu dia....dia mai dh.....jooommmmzzz!!!



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

dapat cheque boleh la otai belanja cendol yer.....

__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

otai_1kt wrote:

lapuran bergambar dr sy plak.....



Uploaded with ImageShack.us

ni watak2 utama.....dari kiri otai1kt, nazim , edi bond , aliff sattar, man jerantut , daud tong dan black mamba

Uploaded with ImageShack.us

upacara penyerahan cek......


terbaeekkkk la RMR....

 



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 5
Date:

Like like like..kene tuka nick man jerantut la plak..hehe

__________________

salam retrorian for all!!



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

wau hebat....hebat...

sungguh xdisangka-sangka....

hehehehebiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 42
Date:

Cayaaa la... terbaekkkkkk dr RMR...


I followwww...

__________________
pelan pelan kayuh


Senior Member

Status: Offline
Posts: 391
Date:

salam.tahniah..Kelab RMR sebaris dengan kelab kelab permotoran lain di malaysia sehingga diberi kepercayaan dan peluang oleh pihak rtm untuk memenuhi salah satu siri daripada 13 siri yg telah d jadualkan.namun dari apa yg saya dengari dan perolehi secara ringkas dari alif n rtm kru,jentera jentera retro ini mempunyai kekuatannya yg tersendiri berbanding jentera jentera terkini contohnya superbikes.retro bukan sahaja jentera unik dan terletak pada alat alat gantinya yg berprinsipkan oryginal malahan aksesori tuk si penunggang juga berteraskan kualiti,jenama dan asli dari bawah hingga atas kepala.salah satu faktor penyebab jentera jentera ini menjadi bualan dan perhatian baik makcik pakcik,tua muda dan semua bangsa di ketika ia beraksi d jalan raya,motorshow atau parking d restoran mamak.kepopularitinya yg unik ini juga telah mendorong retro berada selangkah dihadapan walaupun ketika ride ia sentiasa berada berada di belakang berbanding jentera terkini.hehe...syabas rmr.

__________________

Rock Biar Sampai Mati,Ride Biar Sampai Destinasi.......



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ko makan jamu apa ni?
Tetiba lain macam jer posting nya...


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

bukan sahaja alat ganti dan juga assesori penunggang... tuan punya motor tu pun boleh diketegorikan sebagai RAREEEEEEEEE!!!

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

wdj1341 wrote:

salam.tahniah..Kelab RMR sebaris dengan kelab kelab permotoran lain di malaysia sehingga diberi kepercayaan dan peluang oleh pihak rtm untuk memenuhi salah satu siri daripada 13 siri yg telah d jadualkan.namun dari apa yg saya dengari dan perolehi secara ringkas dari alif n rtm kru,jentera jentera retro ini mempunyai kekuatannya yg tersendiri berbanding jentera jentera terkini contohnya superbikes.retro bukan sahaja jentera unik dan terletak pada alat alat gantinya yg berprinsipkan oryginal malahan aksesori tuk si penunggang juga berteraskan kualiti,jenama dan asli dari bawah hingga atas kepala.salah satu faktor penyebab jentera jentera ini menjadi bualan dan perhatian baik makcik pakcik,tua muda dan semua bangsa di ketika ia beraksi d jalan raya,motorshow atau parking d restoran mamak.kepopularitinya yg unik ini juga telah mendorong retro berada selangkah dihadapan walaupun ketika ride ia sentiasa berada berada di belakang berbanding jentera terkini.hehe...syabas rmr.


 tp steady berada di depan lori....walaupn di horn xbergerak walaupn seinci....hehehe....caya bro....



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

tahniah kepada abg2 semua kerana menjayakan program tersebut.



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

syabas..........

__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 137
Date:

wdj1341 wrote:

salam.tahniah..Kelab RMR sebaris dengan kelab kelab permotoran lain di malaysia sehingga diberi kepercayaan dan peluang oleh pihak rtm untuk memenuhi salah satu siri daripada 13 siri yg telah d jadualkan.namun dari apa yg saya dengari dan perolehi secara ringkas dari alif n rtm kru,jentera jentera retro ini mempunyai kekuatannya yg tersendiri berbanding jentera jentera terkini contohnya superbikes.retro bukan sahaja jentera unik dan terletak pada alat alat gantinya yg berprinsipkan oryginal malahan aksesori tuk si penunggang juga berteraskan kualiti,jenama dan asli dari bawah hingga atas kepala.salah satu faktor penyebab jentera jentera ini menjadi bualan dan perhatian baik makcik pakcik,tua muda dan semua bangsa di ketika ia beraksi d jalan raya,motorshow atau parking d restoran mamak.kepopularitinya yg unik ini juga telah mendorong retro berada selangkah dihadapan walaupun ketika ride ia sentiasa berada berada di belakang berbanding jentera terkini.hehe...syabas rmr.


 wdj1341,Pas ni AAX bolehla dok atas stage PTMSB......



__________________

()

d.ridduan@yahoo.com



Guru

Status: Offline
Posts: 995
Date:

TAHNIAH lagi kepada RMR.....DUNIA RETRO MAKIN DIKENALI..

Tunggu gak kat tv tp xdak pun..siaran pukul brapa??



__________________

Sampai Kulim jgn segan roger2 kita bleh lepak2 - call*msg*whatsapp*LINE*viber  : 0195460653 kerul a.k.a tanjung.(- oLDtiMe ReTrO UTARA )

*JEJAK KASIH - mencari pemilik terkini RXZ Boss - PBX 7905*



Guru

Status: Offline
Posts: 565
Date:

ala best yerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard