RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: SANTAI RETRO 2012 Beralih ke PERAK??.... Apa pandangan anda!??


Senior Member

Status: Offline
Posts: 137
Date:
RE: SANTAI RETRO 2012 Beralih ke PERAK??.... Apa pandangan anda!??


Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD... hehehe.....


TEMPAT NI MENARIK JUGAK.........

__________________

()

d.ridduan@yahoo.com



Senior Member

Status: Offline
Posts: 137
Date:

Saya cadangkan TELUK BATEK..... TEMPAT PARKING SEPANJANG DATARAN..... SUASANA seakan santai........... chalet ada disekeliling TELOK BATEK..... sekadar cadangan..... amcm? sesuai dgn istilah santai, kalo IPOH nak santai celah mne? panas beb..... hehehe...

Santai RETRO PD harus diteruskan sbb yg selatan/pantai timur nak ke PERAK agak jauh.... santai RETRO PERAK sesuai bg geng2 PERLIS/KEDAH/PENANG/PERAK yg agak sukar nak ke PD...  hehehe

TEMPAT NI MENARIL JUGA.....



__________________

()

d.ridduan@yahoo.com



Senior Member

Status: Offline
Posts: 165
Date:

kami ikut je mana yg best...janji santai 2 memang santai..utk kami.peace


__________________

 

R.O.C.K Retro Owner Club Kuantan

 

YAMAHA..HONDA..SUZUKI..KAWASAKI...........................SEMUA TAK KISAH...KITA KAN SEMUA SAUDARA.............



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

i pollow jo...tp kalo pd lg bagus dokek skit buleh pergi balik hari je...maklumlah kojo sndri nie...hmmm

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!


yop


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

taman tasik taiping ok jgk.. old town ( retro town )


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 109
Date:

salam geng2 smua, saya wakil dri club retro selatan amat teruja dng cdangan  yg dusulkan......(bru ler care....xgitu)...dharap tahun 2012 juga akan kekal sebagai club retro terhebat....hidup retro selatan!!!!!!!!!!!cayokkkkkkkk



Attachments
__________________
Ulla Motor Service Centre
"takkan rider hilang di dunia..................",Randy mamaloy



Guru

Status: Offline
Posts: 733
Date:

KAT MANA2 PUN BOLEH...

RMR SAMBUTAN HANGAT...

RMR SGT MERIAH....

awwawwawwawwawwawwawwawwawwawwaww

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

Selagi Ada Usaha...Insyaallah Akan Berjaya...

images?q=tbn:ANd9GcSEZ6gKzW7OlGcm7_Qm4NBK2PJip7Qo2s_3FR1vPuI6qSinR2P3 Penarik Beca


Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

bulih gak kat perak tuh....janji event happening....



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

jauh ke dekat,xde hal........datang tetap datang......hehe!!!!!!bila lagi nak jalan2......

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

ullamotormuar wrote:

salam geng2 smua, saya wakil dri club retro selatan amat teruja dng cdangan  yg dusulkan......(bru ler care....xgitu)...dharap tahun 2012 juga akan kekal sebagai club retro terhebat....hidup retro selatan!!!!!!!!!!!cayokkkkkkkk


kawan menunggu kehadiran saudara ulla and the gang ke perak.......jauh perjalanan,luas pandangan..............



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

ni pndangan je yer....yg kat perak tu kite wat gak sbb support kmnterian belia dan sukan...tapi di PD pn jgn dlupakan sbb disitu bermulanya perhimpunan RMR semalaya....
kalo perak teluk batik ok gak kot....ak myokong jer...


__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Member

Status: Offline
Posts: 5
Date:

taman tasik titiwangsa biggrin . kuala lumpur



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

salam,,kalau buat di ipoh nak lagi meriah di PADANG IPOH OR TAMAN D.R,,PARKING no hal,,tpi klau adew link dgn kelab belia direct terus wat dekat stadium indera mulia,,,bersebelahan stadium perak,,,di situ terdapat dewan yg boleh dijadikan penginapan dan juga hostel kelab belia,,mmg sesuai,,parking clear,,tgah2 town,,port lepak n mengopi melambak,,mmg gempak klau bandar ipoh dipenuhi dengan jentera retro,,


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 995
Date:

MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


 tumpang sekaki...Cadangan yg baik dari pihak atasan RMR..syabas kpd smua yg bg cadangan sempoi2..

Ini adalah event yg BESAR masalah pengurusan event perlu diberi keutamaan..mcmna di PD bleh berjaya menguruskan semua espek dgn berjaya harap bakal pengurusan event di perak juga mampu melakukannya.

lokasi pilihan--->teluk batik..TP di PD tetap 'rare' di hati..2008-2012 kalau sambut ulangtahun ke5 RMR di PD pun ok jugak.



__________________

Sampai Kulim jgn segan roger2 kita bleh lepak2 - call*msg*whatsapp*LINE*viber  : 0195460653 kerul a.k.a tanjung.(- oLDtiMe ReTrO UTARA )

*JEJAK KASIH - mencari pemilik terkini RXZ Boss - PBX 7905*



Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

kerul4g92t wrote:
MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Kalau boleh janganla kat Kuala Kangsar jugak, sbb dah ada event kat situ, event tu naungan sultan perak (so sendiri mau ingat la)... Kat lumut/teluk batik pun dah mmg ada bike week tiap2 tahun...

So?

Buat dekat:

a) Pasir Salak/Kg Gajah - ada track!

b) Ipoh
- TAMAN D. R. SEENIVASAGAM http://www.explore-ipoh.com/dr-park.html
- SULTAN ABDUL AZIZ RECREATIONAL PARK http://www.malaysiahotelreview.com/perak/destination/sultan-abd-aziz-park.shtml
- Taman Persisiran Ipoh http://www.explore-ipoh.com/ipoh-riverfront-park.html
Kat tengah bandar baru happening!

c) Tempat lain? ( Parit Buntar, Taiping etc etc)


Alexz...

ada sesiapa yg boleh menjadi wakil RMR untuk lokasi2 yg disebutkan itu?. ..


 tumpang sekaki...Cadangan yg baik dari pihak atasan RMR..syabas kpd smua yg bg cadangan sempoi2..

Ini adalah event yg BESAR masalah pengurusan event perlu diberi keutamaan..mcmna di PD bleh berjaya menguruskan semua espek dgn berjaya harap bakal pengurusan event di perak juga mampu melakukannya.

lokasi pilihan--->teluk batik..TP di PD tetap 'rare' di hati..2008-2012 kalau sambut ulangtahun ke5 RMR di PD pun ok jugak.


 sokong2....buat kat PEE DEE udah....



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 63
Date:

p.d sudah....

 

pd2011.jpg

-- Edited by OLOK-OLOK on Sunday 30th of October 2011 05:07:43 PM



-- Edited by OLOK-OLOK on Sunday 30th of October 2011 05:15:17 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 376
Date:

kuale ok jugak,, abg man boleh handle,,,, kat telok batik ada laut,,, seakan-akan PD jugak,,, ada banyak homestay,,, boring2 boleh terjun laut,,,, x kisah la kat mana,, on jer,,,,



__________________
 

 BiaR PaNdAi jANgAN mEmANdAi-mAnDAi


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Iejam_TZR125 wrote:
 

 sokong2....buat kat PEE DEE udah....


 rumah ko dekat dengan PD

mestila ko sokong pD... hua ha ha 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

MamatKapar wrote:
Iejam_TZR125 wrote:
 

 sokong2....buat kat PEE DEE udah....


 rumah ko dekat dengan PD

mestila ko sokong pD... hua ha ha 


 mane ade dekat bang mamat....jauh gak....PEE DEE best...bersantai.....huk3...



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

xkira dimana-mana pon chip MAMAT,  asalkan kita semua happy sambil bersantai......yang ponteng dapek bersua muka bersama rakan semalaya dalam arena Permotoran RETRO.......... jgn wt kt sabah/sarawak udah lah......byk tongkang nk booking...hehehehehe....

kalau cm2 gayanyer......setiap tahun utk Grand event Tahunan 2,  kita bertukar2 negeri .........pasti lebih meriahhhh.............. 2012-perak.....2013-.........rahsia.......hehehehehe....cadangan yo.....jgn marah hahhhh....



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

x kesah la nk buat kt ner pn jnji ade laut.....
bru la kne ngn tema SANTAI
tiap2 taun event msti pekene lautbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin
disbelief(phuket la best)disbelief



__________________

RXZ DULU KINI SELAMANYA!!!!!!!!.......HAHAHAHAHAHA
''SETTING BY: BACOK GILE''



Senior Member

Status: Offline
Posts: 237
Date:

Insyaallah...Aku mana2 pun boleh...aslkan Santai Retro...
Seronok jumpa kawan2 n tgk jentera retro berkumpul...
Klu kt Santai retro nie mcam2 ada....
Yg 1 dapor ada..yg 2 dapor ada..yg 4 dapor pun ada
yg kecik ada...yg besaq pun ada...
yg senior ada...veteren pun ada...
yg cun ada..ensem pun ada...
tp yg penting MAMAT KAPAR mesti ada....tiptop



-- Edited by arraf on Wednesday 2nd of November 2011 10:44:01 AM

__________________

   11879_457149111031718_69093270_n.jpg

Klik to join>>> https://www.facebook.com/groups/luckystrikearraf/

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

arraf wrote:


yg cun ada..ensem pun ada...
tp yg penting MAMAT KAPAR mesti ada....tiptop

 


ni yang payohh niii!!!!....

Dimana pun Santai RETRO tersebut bakal dijalankan..

insyallah pasti akan meriah dan ada sambutan!!....

tapi hati berat di PD... sebab sejarah PERHIMPUNAN MOTOR TERBANYAK terjadi disana....

mampukah Perak memecahkan rekod tersebut??...

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

braderhairy wrote:

yang ponteng dapek bersua muka bersama rakan semalaya dalam arena Permotoran RETRO..........


itulah matlamat utama!!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

MamatKapar wrote:
arraf wrote:
yg cun ada..ensem pun ada...
tp yg penting MAMAT KAPAR mesti ada....tiptop

 


ni yang payohh niii!!!!....

Dimana pun Santai RETRO tersebut bakal dijalankan..

insyallah pasti akan meriah dan ada sambutan!!....

tapi hati berat di PD... sebab sejarah PERHIMPUNAN MOTOR TERBANYAK terjadi disana....

mampukah Perak memecahkan rekod tersebut??... 

 


 belum cuba blum tau....  ramai yg di UTARA tringin nak p PD tapi terbatas... hehe.... PERAK destinasi santai retro 2012 suku pertama tahun.... PD pada suku ke2 tahun 2012... sekadar pandangan sahaja.... PD tetap kena diteruskn.... sbb dah mcm karnival kuala kangsar tak bole ubah2....

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

paklong apapon sokong....janji ada kategori drasing paling artis.hehehhe

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

teluk batek , saya rasa terbaik sejuk ditiup angin..dan lalu kawansan kampung...baru gempakkkkkkkk...

__________________
kulaan niring napa takurihing..... http://classicsbikes.blogspot.com

rocka.gif rmrlogox.jpg 


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

belum paklong gagak itam wrote:

paklong apapon sokong....janji ada kategori drasing paling artis.hehehhe


 insyallah ketegori tu akan di adakan...

tapi paklong belum tentu dapat...... sbb aku pun nak bersaing gak!!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

PD tempat legenddddd MERDEKA!!! teluk batik,, tempat zaman2 konvoi .....
kekekekek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 764
Date:

MamatKapar wrote:
belum paklong gagak itam wrote:

paklong apapon sokong....janji ada kategori drasing paling artis.hehehhe


 insyallah ketegori tu akan di adakan...

tapi paklong belum tentu dapat...... sbb aku pun nak bersaing gak!!!


 nk versus jugak la...aww



__________________

Retro Owner Club Kuantan



Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

PD PD PD PD PD PD

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 158
Date:

i follow....... 

janji tempat menarik

luas mata memandang

yang penting ada tempat parking untuk gang retro yang jauh 

serta makanan yang mudah di cari..kira dekat lah.......hehe.. 

 



__________________

  motor.gif 

Hidup Biar Happy...

KLIK MEMBER PAGE RETRO SELATAN    KLIK BLOG RETRO SELATAN



Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

salam sume warga RMR sy syor kan wat kat ipoh je...

padang polo,tempat ok la...sebab tgh2 kan.dari selatan, timur datang senang,ni k.k,taiping,p.pngkor jauh diorng nak masuk..kire ipoh tmpt bkumpul,klu ade cadngn nk event or konvoi bru la gerak same2...cume membri cdgn...klu ade silap mintak ye pada otai2...



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 57
Date:

mana2 pun xpa santai kali ni..... gua n geng jengka POLO ja....

__________________

.......ROCK KAPAK.......



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

naim@bote wrote:

salam sume warga RMR sy syor kan wat kat ipoh je...

padang polo,tempat ok la...sebab tgh2 kan.dari selatan, timur datang senang,ni k.k,taiping,p.pngkor jauh diorng nak masuk..kire ipoh tmpt bkumpul,klu ade cadngn nk event or konvoi bru la gerak same2...cume membri cdgn...klu ade silap mintak ye pada otai2...


 ipoh mmg tengah2.. tp sbb teman org IPOH kalo ride dekat sgt bosan ler..... hehe...... kne cari port yg santai... bole bwk family........ IPOH hangat..... pokok tak bnyk.. pantai tkde..... tema "santai" harus diutamakn....... hehe... mane2 pn tkpe... janji SANTAI RETRO..... hehehe



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 169
Date:

cadangan buat kat setiap negeri...
macam tahun2 yg sudah n.sembilan menjadi tuan rumah...
tahun depan di negeri lain pula..
hanya sekadar pandangan....
hehehe...

__________________

BEST RIDING WITH SIKUZU X7 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 237
Date:

KL 4199 wrote:

mana2 pun xpa santai kali ni..... gua n geng jengka POLO ja....


 gua igat pun camtu gak lah...mana pun buleh beb...

asalkan gua dpt jumpa KL menjerit nie 1 ari nt...

sbb gua nk jerittttttttttt...... yeahrggg..



__________________

   11879_457149111031718_69093270_n.jpg

Klik to join>>> https://www.facebook.com/groups/luckystrikearraf/

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Pemilihan Santai Retro bukan sahaja kerana faktor lokasi yg sesuai tetapi juga penglibatan rakan2 RETRO setempat untuk menguruskan hal hal logistik seperti menjadi penyediaan parking, menjadi marshal dan sebagainya.

sebagai contoh, Sekiranya Santai RETRO dicadangkan di Teluk Batik maka rakan2 RETRO belah lumut atau Setiawan automatik menjadi wakil dan tuan rumah menyambut tetamu RETRO seantero pelusuk negeri yg hadir.



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 318
Date:

MamatKapar wrote:

Pemilihan Santai Retro bukan sahaja kerana faktor lokasi yg sesuai tetapi juga penglibatan rakan2 RETRO setempat untuk menguruskan hal hal logistik seperti menjadi penyediaan parking, menjadi marshal dan sebagainya.

sebagai contoh, Sekiranya Santai RETRO dicadangkan di Teluk Batik maka rakan2 RETRO belah lumut atau Setiawan automatik menjadi wakil dan tuan rumah menyambut tetamu RETRO seantero pelusuk negeri yg hadir.


aje beno tu bang mat..sy sokongbiggrinbiggrin



__________________

tel:017-48ribu25

@mail:aie_kronic@yahoo.com---ahmadsuhairy@rocketmail.com

 ride sana sini bersama RMR....



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

suhairy ok tak wrote:
aje beno tu bang mat..sy sokongbiggrinbiggrin

 kata kata ku selalunya benar belaka..

jarang berdusta...

terkadang berlawak dgn sindiran tajam..

agar yg terasa... me muhasabahkan diri

seperti ubat ..walaupun pahit..ia perlu ditelan!!..

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 318
Date:

MamatKapar wrote:
suhairy ok tak wrote:
aje beno tu bang mat..sy sokongbiggrinbiggrin

 kata kata ku selalunya benar belaka..

jarang berdusta...

terkadang berlawak dgn sindiran tajam..

agar yg terasa... me muhasabahkan diri

seperti ubat ..walaupun pahit..ia perlu ditelan!!..

 


seperti ubat ..walaupun pahit..ia perlu ditelan!!..

kalu tak pahit..bukan tongkat ali name nye kuikuikuibiggrinbiggrinbiggrin



__________________

tel:017-48ribu25

@mail:aie_kronic@yahoo.com---ahmadsuhairy@rocketmail.com

 ride sana sini bersama RMR....



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

mamat, kito buek kek shah alam yola... kekekeekek !!!
jgn ajak gi sek 7 plak... kang mapley2 tu kayo !!!!
haahahahaha

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 318
Date:

azman_mengamuk wrote:

mamat, kito buek kek shah alam yola... kekekeekek !!!
jgn ajak gi sek 7 plak... kang mapley2 tu kayo !!!!
haahahahaha


 mane nak cri pantai bang man???confuseconfuseconfuse



__________________

tel:017-48ribu25

@mail:aie_kronic@yahoo.com---ahmadsuhairy@rocketmail.com

 ride sana sini bersama RMR....



Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

PD PD PD PD PD PD PD

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

azman_mengamuk wrote:

mamat, kito buek kek shah alam yola... kekekeekek !!!
jgn ajak gi sek 7 plak... kang mapley2 tu kayo !!!!
haahahahaha


biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 PDPDPDPDPDPD

           biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

suhairy ok tak wrote:
azman_mengamuk wrote:

mamat, kito buek kek shah alam yola... kekekeekek !!!
jgn ajak gi sek 7 plak... kang mapley2 tu kayo !!!!
haahahahaha


 mane nak cri pantai bang man???confuseconfuseconfuse


 sapo yg nak tgk laut.. kito bararak la ko tanjung giler. hahahahaha!biggrinbiggrin



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

azman_mengamuk wrote:
suhairy ok tak wrote:
azman_mengamuk wrote:

mamat, kito buek kek shah alam yola... kekekeekek !!!
jgn ajak gi sek 7 plak... kang mapley2 tu kayo !!!!
haahahahaha


 mane nak cri pantai bang man???confuseconfuseconfuse


 sapo yg nak tgk laut.. kito bararak la ko tanjung giler. hahahahaha!biggrinbiggrin


aaaalaaa..

kat Kapar setiap minggu buat Santai RETRO..

bukan ko datang pun....

bini ko rantai ko kat bucu katil kan??... kan??... huaa ha ha

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

camno nak datang. tongah kalban (kalah banyak) teruk ni ...



alonggg dah simbah cat merah kuning ijau dah dopan umah... huahauahaau.....

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 61
Date:

salam.

saya cadangkan kat ptrajaya jer, sbb tapak lokasi sesuai utk event yang besar dan ramai...

tarikh saya cadangkan pada, pertengahan bulan disember... krismas ke 25hb,

acara plak saya cadangkan, mcm fest bike, sbb acara mcm 2 dia open, dan combine dgan kereta, mungkin the ending year motor festival, mcm2 berkaitan event jentera permotoran terlibat,

sekadar cadangan,
thanks...

__________________

Menadah tangan bersyukur kepadaNya....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 235
Date:

Pendapat saya .... biarkan sahaja event nie dibuat kat PD. Memang bagus jika setiap tahun diadakan dilokasi berlainan tapi mengapa tidak tetapkan PD sebagai acara tahunan yang terulung untuk RMR? Semua ahli ataupun yang bukan ahli RMR tapi peminat retro tahu bahawa acara tahunan ini akan diadakan kat PD ...... Majlis Perbandaran PD pun tetap akan memberikan sokongan penuh untuk event ini .....

Contoh dari pendapat persendirian saya ..... Kalau 2012 katakan buat kat Ipoh Mali, Perak ..... lepas tu undi ke berebut ke nak buat ..... dan katakan 2013 akan buat kat KB (Kota Bahru bukan Kampung Baru :P), Kelantan ..... 2014 buat kat JB (Janda Baik, Pahang .... hehehe) ..... 2015 buat kat KK (Kota Kinabalu, bukan Kuala Kangsar) .... rasanya pening kepala (terpaksa makan banyak panadol) dan terkencing-kencing ahli majlis tertinggi RMR berkejar kesana-sini untuk bermesyuarat serta uruskan lojistik dan lain-lain ....

Contoh sebuah komuniti permotoran yang lain (maknyah bikers community) ... memula beberapa tahun memang buat kat PD .... lepas tu buat kat tempat lain .... memula ok tapi selepas rombakkan AJK ..... akhirnya event yang glemer dulu jadi cam event taik ayam ....


Sekadar pendapat suku sen saya, kalau salah tolong betulkan.

Norty

__________________
«First  <  1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard