RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: KEDAH BIKE WEEK FEBUARY 2012


Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:
KEDAH BIKE WEEK FEBUARY 2012


kedah bike week 2012

salam 1RMR buat team kedah. pagi jumaat yg lalu saya telah disapa oleh tuan presiden Northern Bikers (Sdr Hatta) dan kami minum bersama di kopitiam Convent.

Saya dimaklumkan oleh beliau bahawa NB (Northern Bikers) akan menganjurkan KEDAH BIKE WEEK 2012 spt berkut;

Tarikh: Febuari 2012 (belum dapat tarikh sebenar)

Jumaat & Sabtu

Tempat: Tasik Bandar Darulaman,Jitra Kedah

Fee: RM50 (termasuk T' Shirt/Makan Malam) baju diimport!

makluman ini dikhabarkan dahulu,namun pihak NB akan membuat pelancaran dalam bulan ini (Oktober). di harap kawan2 RMR dapat bersama-sama menyokong program ini, kerana ianya merupakan kali pertama dianjurkan oleh NB dan akan diadakan secara tahunan. Presiden NB sekali lagi meminta penglibatan RMR (Semalaysia) dengan anggaran 200 bikers (RMR) lagi banyak lagi besttt....

saya akan masukkan iklan/pelancaran untuk pengetahuan RMR (Malaysia) tidak lama lagi...harap maklum




__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:


Saya pun dah dapat berita ni dari bulan lepas... Xpe kita turun ramai2...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

terbaik....geng gagak itam dan persatuan tua dlm suaq sentiasa ready....

harap geng2 utara kita dapat berkumpul semuanya di bawah 1bumbung...

harap tarikh keramat ini dapat memberi kenangan manis buat kita semua...

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

paklong gagak itam wrote:

terbaik....geng gagak itam dan persatuan tua dlm suaq sentiasa ready....

harap geng2 utara kita dapat berkumpul semuanya di bawah 1bumbung...

harap tarikh keramat ini dapat memberi kenangan manis buat kita semua...


 jika ade rezki saya akan bersama kalian.... support!!!

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

peroz is just awesome...bak kata paklong gagak itam.....

jangan marah2 ya donggg!!!hehehehe....

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

mcm best je tajuk ye nie....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1603
Date:

diharap semua warga retro dapat ikut serta...kita serbu...

__________________

"setting by aweks jopon"





Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

MCM BEST JER..........KALAU ADA KESEMPATAN,BOLEH LA PI NI.................................

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1603
Date:

marilah beramai2...

__________________

"setting by aweks jopon"





Veteran Member

Status: Offline
Posts: 26
Date:

moto kapcai buruk leh join x..? sbb event ni dkt je dgn rmh hehe

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

best ni..hehe


__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

ok kita akan spot NB .geng utara rmr bila nak kumpul tuk bicang wakil utara



__________________
.


Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

once dpt tarikh setelah diperkenan oleh exco kedah saya akan upload iklan & team utara kena atoq sambutan RMR Se Malaysia. perlu diingatkan fee rm50 dikenakan utk TShirt, Dinner.program tamat dlm 10.00 mlm....so kpd sesiapa yg berhajat nk overnight ke seberang di nasihatkan bawa passport @ border pass. gate tutup jam 12.00 tghmlm. sesiapa yg ada khemah boleh bawa & pasang di sepanjang tasik. sesiapa x tahu tasik darulaman? habaq mai.

Saya perlu senarai nama/no motor/saiz baju (tempahan baju oleh organizer hanya 1500 helai shj)/ no contact agar senang masa membuat pendaftaran. organizer mencadangkan kawasan perkhemahan mengikut negeri. bagi pendapat saya x perlu mengikut negeri kita guna RMR shj........baru ngam boleh mengeratkan silaturahim sesama ahli.

__________________

asber 0124678587

mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 941
Date:

menarik ni.....

 

kedah darul aman....



__________________
 


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

baguih2...support !

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1603
Date:

sambil dok dlm kemah bole bawak mengai...huhuhu

__________________

"setting by aweks jopon"





Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

ada sesiapa yg tahu program Three Nation di Melaka bulan 11 nanti? NB akan buat official launch di sana "Kedah Bike Week".

__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

asberion wrote:

ada sesiapa yg tahu program Three Nation di Melaka bulan 11 nanti? NB akan buat official launch di sana "Kedah Bike Week".


3NCR2011+Poster+v11+Web.jpg

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

To All Bikers,
3 Nation Charity Ride 2011 will be held in Malacca, Malaysia on 18th to 20th November 2011 at the Mahkota Hotel. Event Registration Fee is RM150 per person or Thai Baht 1,500 and includes two Ride T-shirts, 3NCR sticker, souvenir, Welcome Street Carnival Dinner on Friday 18th November & Grand Charity Dinner on 19th November.


The 3NCR was first mooted in 1994 by SBCM, Penang Motor Sports Club, Team 27 Motorcycle Club of Singapore and Team Hanuman of Thailand. The annual Charity Ride is hosted by respective clubs of each country on a rotation basis and attracts over 1500 bikers yearly. In the last 17 years, the event has raised more than RM1.5 million which were distributed to charity homes identified by the host country.


Bikers interested to participate can fill up and submit the 3NCR Event Registration online form below and payment to the following appointed Registration Motorcycle Clubs or via paid online AirAsia RedTix. 


Tickets can be purchased directly online and paid via credit cards at http://www.airasiaredtix.com/ from 15th August onwards and must also be supplemented by filling up the 3NCR Event Registration form and entering your purchase OrderID code from AirAsia RedTix into the form.


3NCR 2011 Registration and Download Resources:



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

TQ boss atas update program. so sesiapa RMR yg hadir ke sana akan dimaklumkan program Kedah bike week oleh tuan president NB En Hatta.

__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

teeja wrote:

MCM BEST JER..........KALAU ADA KESEMPATAN,BOLEH LA PI NI.................................


 tempat aku melepaskn rindu bersama kekasih sewaktu jambu dahulu...awwawwaww...

tempat yg menarik kalau buat event retro disana......pasti mengingatkn aku kembali

kenangan aku bersama maklongblehblehblehblehblehblehblehblehblehblehblehblehblehbleh......



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 59
Date:

nk buat kat mana?

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

en awang: taman tasik darul aman, jitra

__________________

asber 0124678587



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

madonn!!...

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

okeh roger.,hehe..dkt ja pot tuh..geng gagak hitam kena turun tau,.haha.pk long standby

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

stanby dah nk cucuh meriam hahahahahaha

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

haha..klu xdak tmpt tdq kita p tdq kat danok.,hotel murah ja.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

kalau nk cari servis piston ana sediakn.....hehehe..40-28thn...

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

hehehe..lai lai lai....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

kalau otai suzuki dari perlis sihat kita bawak dia mai!!!!




__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

sapa 2 amy madon..?hahaha

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

solo rider wrote:

sapa 2 amy madon..?hahaha


 adolaaaaaa!!!biarla rahsia...

hehehehehe.....ang kn geng yamaha...

kami ni geng kecik2 je....

suzuki pulut taik ayam.....biggrinbiggrinbiggrin..

jang mara...kalau marah pi ambik

wuduk bagi sejuk skit..



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

mmmmm...

madon2..

hahhaa

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

solo rider wrote:

mmmmm...

madon2..

hahhaa


 tong P.A.H nk join ka?

xkan simpan moto buat pekasam...

class dah baru.......pikap boleh gagah!!!

moto madon......

antara yg len hang ja yg madon.....

lai...lai...lai.....xkn takot jem lg kot....



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 914
Date:

nak ikut jugak tp moto xdek

__________________
1266223?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1281571200&Signature=nTvRs5XNVfqVUg6yVQ2izMU1D1k%3D&128012767741644_100001247076131_9768_n.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

aku pon sama paen....

nk ilut tp moto xdak...

jom kita sama2 pi naik basikal....

hahahahahaha


__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 87
Date:

ari ahad ok la..



__________________

saye budak baru belajar, kalau salah mintak tolong tunjuk ajar....

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

ahad belah kedah mcm hari isnin la sukun......

hang tu yg kena pinta cuti tau hehehehehe.....

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

hahaha...wan wan...sukun sukun....ahad kejala kedah.....hg kena amek cutila...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

asberion wrote:

kedah bike week 2012

salam 1RMR buat team kedah. pagi jumaat yg lalu saya telah disapa oleh tuan presiden Northern Bikers (Sdr Hatta) dan kami minum bersama di kopitiam Convent.

Saya dimaklumkan oleh beliau bahawa NB (Northern Bikers) akan menganjurkan KEDAH BIKE WEEK 2012 spt berkut;

Tarikh: Febuari 2012 (belum dapat tarikh sebenar)

Jumaat & Sabtu

Tempat: Tasik Bandar Darulaman,Jitra Kedah

Fee: RM50 (termasuk T' Shirt/Makan Malam) baju diimport!

makluman ini dikhabarkan dahulu,namun pihak NB akan membuat pelancaran dalam bulan ini (Oktober). di harap kawan2 RMR dapat bersama-sama menyokong program ini, kerana ianya merupakan kali pertama dianjurkan oleh NB dan akan diadakan secara tahunan. Presiden NB sekali lagi meminta penglibatan RMR (Semalaysia) dengan anggaran 200 bikers (RMR) lagi banyak lagi besttt....

saya akan masukkan iklan/pelancaran untuk pengetahuan RMR (Malaysia) tidak lama lagi...harap maklum



wow hebat lahhh.......event awal tahun......biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

saya masih menunggu iklan dari head northern bikers sbb sekarang dia ada ride ke border thailand/kemboja....harap maklum

__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:

377029_2661541691440_1042888853_32973030_1239632859_n.jpg

Selasa lepas pi bikers gallery... Tarikh dah keluar... moh pakat pi ramai2...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

pergghh alexz.,.,.cargas betoi.,.,jom pakat pi.,

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

kena pakat mai laaaaa...........jenguk aloq setaq/jitra bkt kayu hitam~~~~~~~> thailand heheheh

__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

bos alexz antara 24 dan 25 ni mana tarikh sesuai

nk turun?hari kemuncak pasti hari sabtu 25kn?



__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

maila pk long.,24 leh jemaah sama2.,

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 28
Date:

bro as....leh tnggalkn no fon???



__________________

Keagungan Dunia Retro kini Kembali Berputar!!

Bangunkn segera Jentera RETRO anda!!GEGARKAN DUNIA!!



Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

Mohd Hatta Yahya To All Info : KBW2012 terbuka kpd semua motosikal berkuasa tinggi dari 250cc keatas. Namun bagi kategori Kapcai,Klasik,Retro dsb boleh juga join cuma melalui kelab saja. Borang boleh didapati di fb Kedah Bike week Malaysia. Yuran bagi semua kategori cuma RM50 saja. Keterangan lanjut sila fb. TQ

No HP saya: 012 467 8587 mukti (asber)

__________________

asber 0124678587



Senior Member

Status: Offline
Posts: 155
Date:

pakat mai ramai-ramai sure RMR paling tops...........

minta oldtimers RMR Utara lead sbb boss Northern Bikers benarkan moto retro bawah 250cc daftar melalui club SAHAJA untuk join event ni.....



__________________

asber 0124678587



Guru

Status: Offline
Posts: 914
Date:

mcm xde club mcm mana?

__________________
1266223?AWSAccessKeyId=1XXJBWHKN0QBQS6TGPG2&Expires=1281571200&Signature=nTvRs5XNVfqVUg6yVQ2izMU1D1k%3D&128012767741644_100001247076131_9768_n.jpg
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard