RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Kenangan Stiker Dayak Donald Duck


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 62
Date:
Kenangan Stiker Dayak Donald Duck


Stiker ini amat popular zaman 80-an dulu, dari Kajang, KL, Meru, kapar, Sijangkang & Banting dll....

Pasti ada terpampang kat motor atau helmet zaman tu... Saya masih simpan lagi stiker ini. Zaman tu saya buat stiker ni pakai pisau lipat 10sen sahaja. Tak ada mesin Ploter lagi, komputer baru nak bermula... 4 jam baru siap 1 stiker. Zaman tu harga RM15. oppppp salah sebut.. 15 belas ringgit.

Rasanya kalau ada permintaan nak buat balik Nostalgia stiker ni kalau ada yang berminat.

Paling banyak buat tempahan zaman 80-an dulu adalah Taufik TABUAN KOTA.

siap datang rumah saya lepas balik kerja dari  DANCO dulu... kerana nak segera stiker TABUAN KOTA............

Kalau sesiapa berminat nak stiker Dayak Donald Duck ni hubungi saya 019-6926369 (RAF4774)dayak donuld duck.jpg



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 84
Date:

APACHE..

__________________
IBADAH DIDAHULUKAN,SOLAT DIUTAMAKAN..!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

nie Apache Donald Duck nie....Alang Town pegang wekang time tuh...



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Hah!!!!!!....

Kini korang baru tahu........ dari mana asal APACHE SERENG!!!!..

hu hu hu dasattttt....

Hanya di RMR ..kenangan dan Nostalgia lama permotoran anda dihargai!!!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

pehhhh... camno plak ngan APC (apache paradise club) ? sape plak yang bukak team tu? yang gmbar muke depan full tu
cube cerita sikit otai2! nak tau sejarah la...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

azman_mengamuk wrote:

pehhhh... camno plak ngan APC (apache paradise club) ? sape plak yang bukak team tu? yang gmbar muke depan full tu
cube cerita sikit otai2! nak tau sejarah la...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


emmm... tahun bila club tu aktif???

nanti aku cuba tanya pakcik jiran aku pun anak buah...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 183
Date:

molek dibukakan satu posting baru berkenaan sejarah geng2 pemotoran di Malaysia ni.. aww



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

MamatKapar wrote:
azman_mengamuk wrote:

pehhhh... camno plak ngan APC (apache paradise club) ? sape plak yang bukak team tu? yang gmbar muke depan full tu
cube cerita sikit otai2! nak tau sejarah la...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


emmm... tahun bila club tu aktif???

nanti aku cuba tanya pakcik jiran aku pun anak buah...

 


 mengikut cerita kawan saya la "mie apache" umur lebih kurang 35 atas x silap... die ckap n saya ,die n kawan2 die yang bukak APACHE ni kt KL,dulu asal ada 7-10 bijik moto je.....time tu die cakap si yuzy kena buli2 je n dak2 die,sbb yuzy nak join n dorang.......citernye camni, die ckp,tgh lepak2 minum kt chowkit,pastu tibe2 tong minyak jatuh, ada la lmbang apache tu, sejak tu dorang letak nama team dorang apache.... saya pun  x pasti kesahihannya,klau die tipu saya,sy tipu la lu worang. kekekeke... tapi kawan saya Mie apache ni mmg jockey la. jockey moto albelt selayang... "taun 2008 x silap,saya ada pegi tegok die main haram kt wahyu... 10k.... sekelip mata je 10k hilang... aduyai. nasib x labur duit,.klau x,menangis aku...hahahahaa...biggrinbiggrinfurious



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

azman_mengamuk wrote:
 mengikut cerita kawan saya la "mie apache" umur lebih kurang 35 atas x silap... die ckap n saya ,die n kawan2 die yang bukak APACHE ni kt KL,dulu asal ada 7-10 bijik moto je.....time tu die cakap si yuzy kena buli2 je n dak2 die,sbb yuzy nak join n dorang.......citernye camni, die ckp,tgh lepak2 minum kt chowkit,pastu tibe2 tong minyak jatuh, ada la lmbang apache tu, sejak tu dorang letak nama team dorang apache.... saya pun  x pasti kesahihannya,klau die tipu saya,sy tipu la lu worang. kekekeke... tapi kawan saya Mie apache ni mmg jockey la. jockey moto albelt selayang... "taun 2008 x silap,saya ada pegi tegok die main haram kt wahyu... 10k.... sekelip mata je 10k hilang... aduyai. nasib x labur duit,.klau x,menangis aku...hahahahaa...biggrinbiggrinfurious

tu Apache baru tu.....

zaman dulu mmg terkenal dgn gambar2 stiker hand made

letak kat helmet.... donald duck... awek rockers duduk atas gitar....

gambar peace citylink...

geng aku dulu letak gambar Bart simpson...

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

k_roll wrote:

molek dibukakan satu posting baru berkenaan sejarah geng2 pemotoran di Malaysia ni.. aww


 betul la bang. bukak tread baru nama2 geng moto la senang... byak nak taye ni.

apache,shell,pangkah-burung,itik,benetton,redline,rpc,gp world shark,roma, mcm2 lg laa.furiousfurious 



__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

 betul la bang. bukak tread baru nama2 geng moto la senang... byak nak taye ni.

apache,shell,pangkah-burung,itik,benetton,redline,rpc,gp world shark,roma, mcm2 lg laa.furiousfurious 


 team ASAMA...PENJAHAT..banyak lagila..



-- Edited by manggo on Wednesday 28th of September 2011 12:40:53 PM

__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Senior Member

Status: Offline
Posts: 160
Date:

team "mayat" penah dgr ker.......confuseconfuseconfusefuriousfurious



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

kelawar malam.....



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 85
Date:

team OK kg kerinci dan klg.dlm awal 90an kot.


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 764
Date:

manggo wrote:

 betul la bang. bukak tread baru nama2 geng moto la senang... byak nak taye ni.

apache,shell,pangkah-burung,itik,benetton,redline,rpc,gp world shark,roma, mcm2 lg laa.furiousfurious 


 team ASAMA...PENJAHAT..banyak lagila..



-- Edited by manggo on Wednesday 28th of September 2011 12:40:53 PM


 kt kl team ASAMA aktif lg ke??dieorg slalu lpk mn ek??



__________________

Retro Owner Club Kuantan



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

eleh ko buat2 tny plak....hhahaha

__________________
- TEAM LUCKY STRIKE SUZUKI -


Senior Member

Status: Offline
Posts: 418
Date:

team gagak hitam ade lg ker....dlu slalu race ngn scrambler....kihkih....



__________________
Hidup biar selamber, Ayat biar power...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 237
Date:

Takat gmbr awek rockers main gitar tu mmg ader lah...
Dulu aku tampal gmbr tu kt Helmet,Moto n kt Gitar kapok...
Skang nie Gmbr yg tggl cumer kt gitar kapok kesayangan aku jew...

__________________

   11879_457149111031718_69093270_n.jpg

Klik to join>>> https://www.facebook.com/groups/luckystrikearraf/

 



Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

zul_gto wrote:

team OK kg kerinci dan klg.dlm awal 90an kot.


 stikernyer kaler merah kn....sbb gmbo lame pakcik sy ader nmpk stiker OK kt tank ngan helmet....



__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Jijanc70 wrote:
zul_gto wrote:

team OK kg kerinci dan klg.dlm awal 90an kot.


 stikernyer kaler merah kn....sbb gmbo lame pakcik sy ader nmpk stiker OK kt tank ngan helmet....


 

kalau ikut perkiraan aku...

stiker Ok ni ditampal pada moto2 yg pernah

masuk litar bt3.....

marshall akan tampal sticker Ok tu

utk pengesahan..motor tu dah inspection

kendian...barulah diKlon sticker2 OK tu...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

MamatKapar wrote:
Jijanc70 wrote:
zul_gto wrote:

team OK kg kerinci dan klg.dlm awal 90an kot.


 stikernyer kaler merah kn....sbb gmbo lame pakcik sy ader nmpk stiker OK kt tank ngan helmet....


 

kalau ikut perkiraan aku...

stiker Ok ni ditampal pada moto2 yg pernah

masuk litar bt3.....

marshall akan tampal sticker Ok tu

utk pengesahan..motor tu dah inspection

kendian...barulah diKlon sticker2 OK tu...


 oo..kire pakcik sy pnh masuk la trek bt3 tu... tipu la kalo x masok kn rmh pon kt bt3 jer...hehehe... tq bang mamat...



__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 62
Date:

stiker OK Selangor Silver Jublee GP1985.jpg

 

 

 

 

 

Contoh Stiker OK macam ni kannnn,

Siapa berminat -Emel nama penuh

dan alamat alamat lengkap

dan no HP serta emel

E-mel ke : bbsmsbox@gmail.com



-- Edited by RAF4774 on Wednesday 18th of April 2012 10:38:59 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 217
Date:

team Rykun xde ke?

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

abg otai RAF4774..kalo eden nk jugok boleh ka??cun lah stiko lelamo ni..buleh buek kenangan..zaman eden belum lahir kedunio pon ado..wahh meghellip lah stiko lelamo ni

__________________

...solo rider....

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard