RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Nostalgia Lagend ...Geng OB ( Oriental Bank ) Klang .. sekitar tahun 1986~1991


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Nostalgia Lagend ...Geng OB ( Oriental Bank ) Klang .. sekitar tahun 1986~1991


Semalam aku gi beraya rumah member, kebetulan aku berjumpa seorang otai geng motor lama... so aku gi la beraya rumah dia, sambil tu aku mintak nak tengok album lama... dia lebih senior dari aku, umur dia sekarang pun dah masuk 48 tahun. Aku tahu dia ni otai main motor ..sbb dulu aku ada beli helmet SHOEI Steng dan LTD kat dia.... dia agak aktif main motor sekitar tahun 86~91,

group dia ni dulu dinamakan Geng OB ( Oriental Bank ) Klang... port lepak kat Bagunan Chi liung ( Bagunan yg tertinggi kat Klang ( dari dulu hingga sekarang ) Geng ni agak femes di kala itu sbb ramai... oleh kerana port lepak ni kat pusat bandar Klang... maka ramai budak2 kampung disekitaran yg join.... spt Meru, Kg Delek, Sg. Udang, Port klang, Aku pada masa tu... kira junior... main Kacpaii... so takleh nak join....

ni aku ada sket gambar dia untuk kita kongsikan  nostalgia bersama:-

Dia main Trek kat Batu tigi pakai AR125.... dasat..

IMG_4874.jpg



-- Edited by MamatKapar on Monday 12th of September 2011 09:02:13 AM

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
RE: Nostalgia Legand ...Geng OB ( Oriental Bank ) Klang .. sekitar tahun 1986~1991


ni gambar masa Geng OB gi lumut...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ni masa di gi naik Genting...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ni sebahagian ahli geng yg join TMBA ( Trans Malaysian Biking Adventure ) tajaan LUCKY STRIKE dan majalah roda roda.... tahun 1991 gi Pasir Gudang Johor.



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:
RE: Nostalgia Lagend ...Geng OB ( Oriental Bank ) Klang .. sekitar tahun 1986~1991


pehhh... mmg nostalgia betul~~~~~~
respek2!!!!!

__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 183
Date:

tanpa yang lama..tiada yang baru...aww



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 527
Date:

terbaik..!!! \m/ \m/

__________________
23714_1350470674549_1014821507_1066942_5492029_a.jpg11564_1246679479834_1014821507_783242_5448214_a.jpg24176_1332360621809_1014821507_1018123_1214058_a.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

k_roll wrote:

tanpa yang lama..tiada yang baru...aww


 tapi yang baru tak sama macam yang lama...ehehehhe



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

MamatKapar wrote:

ni sebahagian ahli geng yg join TMBA ( Trans Malaysian Biking Adventure ) tajaan LUCKY STRIKE dan majalah roda roda.... tahun 1991 gi Pasir Gudang Johor.

 


 jeket ikat kat pinggang...selua kecik...rambut kembang....helmet pulface.....styleeeeeee....winkwink



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

teringat plak member lama di Oriental bank Sea park..........Wan panjang ( RD twin ) & Wan pendek  (Daytona BBG xxxx) sekitar tahun 1983-90an



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:


Lawa rg125 tu...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

alexz wrote:


Lawa rg125 tu...


aku dah agak dah.... hehehe..
dari dulu hingga kini..... SUZUKI kekal RARE!!....

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

toaster wrote:
MamatKapar wrote:

ni sebahagian ahli geng yg join TMBA ( Trans Malaysian Biking Adventure ) tajaan LUCKY STRIKE dan majalah roda roda.... tahun 1991 gi Pasir Gudang Johor.

 


 jeket ikat kat pinggang...selua kecik...rambut kembang....helmet pulface.....styleeeeeee....winkwink


Tahun tu tengah top RXZ 6 speed 1st. model... kaler biru..

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

manggo wrote:
k_roll wrote:

tanpa yang lama..tiada yang baru...aww


 tapi yang baru tak sama macam yang lama...ehehehhe


 

yang lama... pakai moto baru..

yang baru... pakai moto lama...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

MamatKapar wrote:

ni masa di gi naik Genting...


 mmg trbaek laa.....biggrinbiggrinbiggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

alexz wrote:


Lawa rg125 tu...


 suzuki tetap di hati



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

MamatKapar wrote:

IMG_4874.jpg




 mcm mamat ngn AR nya ler hehe...

makin hari makin banyak kenangan yang dapat kita kongsi bersama...

taniah bro2 yang berusaha mencari bahan tok kita kongsi bersama...



__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

tabuan tanah wrote:
 mcm mamat ngn AR nya ler hehe...

makin hari makin banyak kenangan yang dapat kita kongsi bersama...

taniah bro2 yang berusaha mencari bahan tok kita kongsi bersama...


ada lagi.... nanti aku cari bahan.......

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

carik bahan je tau..jangan bahan orang plak macam selalu....kesian dambaan pilu

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

TENZ wrote:

carik bahan je tau..jangan bahan orang plak macam selalu....kesian dambaan pilu


dambaan pilu..... sungguh pilu dan memilukan.....

takpe... dia hati kental...

lagi pun dia banyak tipu aku... huaa ha haa

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

kenapa dalam gambar lama moto retro banyak giler on the road masa tue...tapi dulu tahun 80'an - 90'an aku takde la nampak banyak camnie.



__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

ivora wrote:

kenapa dalam gambar lama moto retro banyak giler on the road masa tue...tapi dulu tahun 80'an - 90'an aku takde la nampak banyak camnie.


80an.... geng motor tak ramai... dan tak berpuak puak... so bila ride ramai.

90an.... geng motor ramai dan berpuak puak... so bila ride dan berkumpul.... berpecah pecah..... nampak tak ramai.

awal 2000an.... lagi berpecah pecah....... sebab terasa GAH..

hujung 2000an hingga kini..2011.... dah ramai ride balik... sebab adanya RMR!!..... huaa ha ha...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 269
Date:

MamatKapar wrote:
ivora wrote:

kenapa dalam gambar lama moto retro banyak giler on the road masa tue...tapi dulu tahun 80'an - 90'an aku takde la nampak banyak camnie.


80an.... geng motor tak ramai... dan tak berpuak puak... so bila ride ramai.

90an.... geng motor ramai dan berpuak puak... so bila ride dan berkumpul.... berpecah pecah..... nampak tak ramai.

awal 2000an.... lagi berpecah pecah....... sebab terasa GAH..

hujung 2000an hingga kini..2011.... dah ramai ride balik... sebab adanya RMR!!..... huaa ha ha...

 


 boleh jadi tuh....

tapi mungkin factor:

80'an = motor banyak...tapi takde ride...ramai org tak mampu.!!! mahal beb time tuh muto..org kebanyakan tak pakai muto..naik bas mini jerk.

90'an = Motor kurang...sebab tak tahan sparepart takder....tak heran la 250  org jual 2-3k jer..

00'an = Banyak balik sebab ada pengaruh internet dan sparepart yg mudah dibeli secara online dan berforum...

 

 



__________________

 





Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

MamatKapar wrote:
alexz wrote:


Lawa rg125 tu...


aku dah agak dah.... hehehe..
dari dulu hingga kini..... SUZUKI kekal RARE!!....

 


 ko bodek alexz ke??aww



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

TENZ wrote:

carik bahan je tau..jangan bahan orang plak macam selalu....kesian dambaan pilu


 ewahsmile



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

MamatKapar wrote:
TENZ wrote:

carik bahan je tau..jangan bahan orang plak macam selalu....kesian dambaan pilu


dambaan pilu..... sungguh pilu dan memilukan.....

takpe... dia hati kental...

lagi pun dia banyak tipu aku... huaa ha haa

 


 saye bukan mr.Q tipu2 org



__________________



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 85
Date:

pearghhhhhhhhhhhh mmg style r.



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 390
Date:

BELANJA GAMBAR LG BRO..

LELEH AIR KETIAK AKU TENGOK

NI..NAK TERKINCIT PON ADA

TGK GAMBAR2 LAMA SEANGKATAN DGN MAMAT KAPAR NI..



__________________
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
..PANTANG JUMPA HIGHWAY..PASTI??
  • GENG FULL THROTTLE  CIP Paei 0162359500-0175082444
  • WWW.FACEBOOK.COM/GENG FULL THROTTLE


Guru

Status: Offline
Posts: 532
Date:

perehhhhhhh memng terbaik...nostalgia mcm gambar ayah ak dl2 nie....ride pasir gudng...mantapppp.....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

salute...terbaikkkk...

__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Senior Member

Status: Offline
Posts: 415
Date:

bertape berdisiplin nyer rider dulu2 bergambar motor tersusun jer dgn owner di belakang.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

dulu kamera susah...
kene beli filem... yg kurang mampu
beli yg 24 pcs... so terpaksa la guna sebaik yg mungkin...

sekarang kamera digital..... amik gambar....ulangggggg 80 kali pun takde masalah



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard