RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: CADAGAN PROGRAM TERBESAR MELAKA,


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 66
Date:
CADAGAN PROGRAM TERBESAR MELAKA,


  

salam kpd warga RMR semua,than 2012 muzium melaka,bercadang nak buat outshow terbesar dan nk menjemput warga RMR berkampung di bandar hilir,jakaan dlm bln jun....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

PUTIH BERSERI wrote:
  

....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 maakkk aii.... bila plak aku jadi pengerusi ni.... adoiiii...

ini mcm kene beli baju batik laaa.... akekeke......

... mungkinkah kita terus mencadangkan... MELAKA sebagai tuan rumah SANTAI RETRO 2012????..........

MELAKA... JUN 2012.............. Stanby!!!!!!!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 66
Date:

MamatKapar wrote:
PUTIH BERSERI wrote:
  

....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 maakkk aii.... bila plak aku jadi pengerusi ni.... adoiiii...

ini mcm kene beli baju batik laaa.... akekeke......

... mungkinkah kita terus mencadangkan... MELAKA sebagai tuan rumah SANTAI RETRO 2012????..........

MELAKA... JUN 2012.............. Stanby!!!!!!!!


 hahahaa,baju batik satu mlaysia,Bahagian selatan dah info kat bro ullar.....dgr cerita hadiah lumayan,maklumlah program gomen,thun ni motor antik,thn dpn motor2 retro pulak di panggill.



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

PUTIH BERSERI wrote:
  

salam kpd warga RMR semua,than 2012 muzium melaka,bercadang nak buat outshow terbesar dan nk menjemput warga RMR berkampung di bandar hilir,jakaan dlm bln jun....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 NOTA MODERATOR

Oleh kerana event ini di pringkat Negeri, saya mengsyorkan kepada PRESIDEN RMR - Abg Puteh untuk turut menghadiri juga dalam meeting tersebut bersama beberapa orang2 kanan RMR.

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

iharapusucces wrote:
PUTIH BERSERI wrote:
  

salam kpd warga RMR semua,than 2012 muzium melaka,bercadang nak buat outshow terbesar dan nk menjemput warga RMR berkampung di bandar hilir,jakaan dlm bln jun....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 NOTA MODERATOR

Oleh kerana event ini di pringkat Negeri, saya mengsyorkan kepada PRESIDEN RMR - Abg Puteh untuk turut menghadiri juga dalam meeting tersebut bersama beberapa orang2 kanan RMR.

 


saya cadangkan..pak mod datang sekali!!...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

yon


Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:

MamatKapar wrote:
iharapusucces wrote:
PUTIH BERSERI wrote:
  

salam kpd warga RMR semua,than 2012 muzium melaka,bercadang nak buat outshow terbesar dan nk menjemput warga RMR berkampung di bandar hilir,jakaan dlm bln jun....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 NOTA MODERATOR

Oleh kerana event ini di pringkat Negeri, saya mengsyorkan kepada PRESIDEN RMR - Abg Puteh untuk turut menghadiri juga dalam meeting tersebut bersama beberapa orang2 kanan RMR.

 


saya cadangkan..pak mod datang sekali!!...

 


 saye sokong....biapun saye x tau ape2....ngeh3...biggrinbiggrin



__________________

 

Geng Retro Jengka....kerasuukkk :D

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

MamatKapar wrote:


saya cadangkan..pak mod datang sekali!!...

 


boleh nnt sy nak bersua muka dgn pak mod..nak bersalam..heehe biggrin



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

rahami wrote:
MamatKapar wrote:


saya cadangkan..pak mod datang sekali!!...

 


boleh nnt sy nak bersua muka dgn pak mod..nak bersalam..heehe biggrin


 wpon den bukan org kanan,setakat org tepi2 jer,den nak salam gak........kikikibiggrinbiggrinbiggrin



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Remy Raider wrote:
 wpon den bukan org kanan,setakat org tepi2 jer,den nak salam gak........kikikibiggrinbiggrinbiggrin

teringin nak jumpo...sapo gerangan nyer!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

yon wrote:
 

 saye sokong....biapun saye x tau ape2....ngeh3...biggrinbiggrin


ko main bedallll.... jer yon...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

MamatKapar wrote:
PUTIH BERSERI wrote:
  

....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 maakkk aii.... bila plak aku jadi pengerusi ni.... adoiiii...

ini mcm kene beli baju batik laaa.... akekeke......

... mungkinkah kita terus mencadangkan... MELAKA sebagai tuan rumah SANTAI RETRO 2012????..........

MELAKA... JUN 2012.............. Stanby!!!!!!!!


 mungkin abg mamat...saye baru nk cadangkan buat event ni kat melake....saye sokong sepenuhnyee.....

sayer cadangkan autoshow ni di buat atas dataran pahlawan megamall.....memang sesuana agak menarikkkk.....kawasan yang sememangnye jadi tumpuan owg ramai.....biggrinbiggrinbiggrin



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 

yon


Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:

MamatKapar wrote:
yon wrote:
 

 saye sokong....biapun saye x tau ape2....ngeh3...biggrinbiggrin


ko main bedallll.... jer yon...

 


 biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

 

Geng Retro Jengka....kerasuukkk :D

 

yon


Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:

ye ye ye..... pasni ride ke melaka....

suh cik dayah sponsor nasi ayam la ea....

ngeh3...biggrinbiggrinbiggrin



__________________

 

Geng Retro Jengka....kerasuukkk :D

 



Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

yon wrote:

ye ye ye..... pasni ride ke melaka....

suh cik dayah sponsor nasi ayam la ea....

ngeh3...biggrinbiggrinbiggrin


 kite borong nasi ayam dayah hahahahaa.......biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Guru

Status: Offline
Posts: 923
Date:

MamatKapar wrote:
iharapusucces wrote:
PUTIH BERSERI wrote:
  

salam kpd warga RMR semua,than 2012 muzium melaka,bercadang nak buat outshow terbesar dan nk menjemput warga RMR berkampung di bandar hilir,jakaan dlm bln jun....kemungkinan besar bro mamat(pengerusi RMR) akan dipanggil untuk meting dgn lembaga2 pengarah muzium melaka.

 NOTA MODERATOR

Oleh kerana event ini di pringkat Negeri, saya mengsyorkan kepada PRESIDEN RMR - Abg Puteh untuk turut menghadiri juga dalam meeting tersebut bersama beberapa orang2 kanan RMR.

 


saya cadangkan..pak mod datang sekali!!...

 


Abg Puteh & AJK RMR (kanan, kiri,dopan belakang) dtg skali bersamo2 pak mod...biggrinbiggrin buleh la trus in4 dlm forum masa mesyuarat berlangsung......biggrinbiggrin 

Mogo2 SUKSESSSSSSS.......RMR............

kami sumo sokong yo............biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 

 

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Iejam_TZR125 wrote:
 

 kite borong nasi ayam dayah hahahahaa.......biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin


nasi ayam.... pinggan mangkuk... dgn dayah..dgn warung warung sekali kita borong.... berapa hengget???

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

best2..huhuhu...

__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

MamatKapar wrote:
Remy Raider wrote:
 wpon den bukan org kanan,setakat org tepi2 jer,den nak salam gak........kikikibiggrinbiggrinbiggrin

teringin nak jumpo...sapo gerangan nyer!!

 


 muah3!!!!!!!!!!!blehblehbleh



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

Remy Raider wrote:
MamatKapar wrote:
Remy Raider wrote:
 wpon den bukan org kanan,setakat org tepi2 jer,den nak salam gak........kikikibiggrinbiggrinbiggrin

teringin nak jumpo...sapo gerangan nyer!!

 


 muah3!!!!!!!!!!!blehblehbleh


 hehe...ajak pak mod ngeteh skali..



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."

yon


Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:

rahami wrote:
Remy Raider wrote:
MamatKapar wrote:
Remy Raider wrote:
 wpon den bukan org kanan,setakat org tepi2 jer,den nak salam gak........kikikibiggrinbiggrinbiggrin

teringin nak jumpo...sapo gerangan nyer!!

 


 muah3!!!!!!!!!!!blehblehbleh


 hehe...ajak pak mod ngeteh skali..


 nak jumpe gak la...biggrinbiggrin



__________________

 

Geng Retro Jengka....kerasuukkk :D

 

yon


Senior Member

Status: Offline
Posts: 148
Date:

MamatKapar wrote:
Iejam_TZR125 wrote:
 

 kite borong nasi ayam dayah hahahahaa.......biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin


nasi ayam.... pinggan mangkuk... dgn dayah..dgn warung warung sekali kita borong.... berapa hengget???

 


 wakakaka....kene tanye cik dayah la...leh wat loan 9 taun kot..ngeh3..biggrinbiggrinbiggrin...jangan marah ye cik dayah...



__________________

 

Geng Retro Jengka....kerasuukkk :D

 



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

nak join..terbaik nie.....



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

yo x yo gak dah lamo teringin nk jumpo n beramah mesra dgn pak mod ni...dapek bergambar pon best buleh yo buek avatar..hehe..
mesti encem orgnye kan..kan..kan./.

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 850
Date:

errrkkkkkk!!!!confuseconfuse

nasi ayam leh borong..kalo dayah xleh borong..disbeliefdisbeliefnono

ingat ade jual kt pasar lambak2 kire darham ke...biggrinbiggrinbiggrin

no no no hahaha




__________________

retro di hatiku....nak buat ape2 pun yang penting SEMANGAT!!
*maap la sesangat lame tak beposting kat forum sbb lupe password..
 ni tah cam mane belek2 email dpt balik =D*




Senior Member

Status: Offline
Posts: 335
Date:

yon wrote:
TERBAIK!!...SANTAI RETRO 2012 DI MELAKA.....biggrinbiggrinbiggrin GENG2 UTARA AKAN BERI YG TERBAIK UNTUK MELAKA..awwawwbiggrinbiggrinsmilesmile


__________________

RETRO MALAYSIA RIDER ( RMR ) -

SYAFIQ YP125 - 0126465311 -

TANJUNG MALIM & PERMATANG PAUH -

CLASSIC RETRO CLUB ( CRC ) - ( CO-PILOT ) -



Member

Status: Offline
Posts: 10
Date:

jadi ke bro2 sume event ni?

__________________

motor biar slow 

janji jadi perhatian :)



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

epul dt175 wrote:

jadi ke bro2 sume event ni?


 dah lepas hari tu bro...

event tahun baru

http://azuramengamuk.activeboard.com/t46034715/pelancaran-tahun-ke-5-santai-retro-sabtu-3112-01012012/



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

Apa projek hujung thun ni?

Masih ada lg ke pelancaran di melaka?


__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard