RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Gila-Gila Remaja


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:
Gila-Gila Remaja


Geng... just nk share, ni k model yg Roy n d geng pakai kt gila2 remaja??? Kawasaki KE125




haa....kuzie bw yg ni, merah pnye. roy ngn remy bw yg biru..aww



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Guru

Status: Offline
Posts: 772
Date:

kuzi sekarang dah insaf..
beliau skang dah tak main moto lagi..
saksikan kuzi dalam chanel Oasis..
Ustaz Coklat.. ehehe... biggrinbiggrinbiggrin


__________________

 

kembalikan kegemilangan era 80an
R M R



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

tanya usyar..
dengar kate member dia tgh dok restore ke125...awwawwawwaww


__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

tambah juadah lg... biggrinbiggrin









pd yg tgh restore or ade model ni, sudi2lh blnje gmba k... gud luck guysbiggrinbiggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

model ni sng dpt x..??

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 84
Date:

wahhh..cuci mata btol2 nie

__________________
IBADAH DIDAHULUKAN,SOLAT DIUTAMAKAN..!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

x psti la bro, yg tau time filem gila2 remaja 2 mmg dsponsor by kawasaki tok promote model KE125 ni. X pnh tgk pn dpn mata. Yg nk jual kt joho pn model 70an (tank buah kana). Roy pakai ni model 80an, tank dia lain ckit..

Roy, Remy, Kuzie, Chin & Ravi.... srta all KE owner kt lua sne, blanje la gmba jntera korang...wink

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 175
Date:

Hah menyelit kejap.... nak gasket head KE125 sy ada hehehe winkaww

__________________

HIJAU BUMI TUHAN



Senior Member

Status: Offline
Posts: 235
Date:

Moto pertama yang saya beli dulu-dulu ..... KE 175. ;)

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

moto dh letgo k??confuse sti ada gmba knangn same KE lu, kasi post cni la bro...biggrinbiggrin

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

oo...
dlm mudah.com ada nk jual...
bapak mahal..rm8000..
tp model lg lma...bkn model dlm gila2 remaja..

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

solo rider wrote:

oo...
dlm mudah.com ada nk jual...
bapak mahal..rm8000..
tp model lg lma...bkn model dlm gila2 remaja..



ooo.... yg kt joho 2 ke?? 2 model lwt 70an, tank 'buah kana'. tp KE dia x cmplete sgt..
mahal kin sbb KE cukup rare kt m'sia ni bro...

 



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 351
Date:

rasanya yang kat dalam gila2 remaja tu model KE100...klu tak silap mata memandangla...klu silap minta maaf...heeeeeee

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

x mustahil jg.... saye dh observe, KE100 meter petak. Sedangkn roy bw meter bulat 2 ktol. Sbb 2 ase 125nye. Tp sblm ni ada jg yg ckp roy bw 2 KE100. confuse
X brani nk ulas sbb x pnah tgk pn dpn mata p beza 100 & 125...no Tp yg sye tgk thru gmba KE100 adalh dr sumber versi sbrang laut, x tau la KE100 versi m'sia cmne...
Otai2 kin ada komen, dpersilakn..... ramai nk tau info niawwaww

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 235
Date:

Tau tak kenapa model KE terutama KE 175 dan model sebelumnya KX125 jarang di lihat dijalanraya? Spare parts takde ....

Dealer masa awal 80an, Dan Motor yang beroperasi dari bangunan East Asiatic Co, PJ tu dealer sebelum Gentali dan Sunrock. Masa dulu dia jadi dealer, dia bawa masuk Honey, GTO .... kalau tak silap masatu pun spare parts KX dan KE dah kurang. Saya tau spare parts KX takde pasal abang saya pakai KX .....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

patut la sunrock kate alat ganti gto xde dgn dorang.. rupe yer mcm tu alkisah dia

__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

oooooooo...........blankstarehmm

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 198
Date:

kt msia ni ada lg x yg running...?

__________________

WHY I RIDE A MOTORCYCLE

"cause baseball, criket & tennis only require one BALL"



Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

Norty wrote:

Tau tak kenapa model KE terutama KE 175 dan model sebelumnya KX125 jarang di lihat dijalanraya? Spare parts takde .... Dealer masa awal 80an, Dan Motor yang beroperasi dari bangunan East Asiatic Co, PJ tu dealer sebelum Gentali dan Sunrock. Masa dulu dia jadi dealer, dia bawa masuk Honey, GTO .... kalau tak silap masatu pun spare parts KX dan KE dah kurang. Saya tau spare parts KX takde pasal abang saya pakai KX .....


 INFO BERGUNA DARI SIFU



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

kawasaki KE 175, lokasi parit yaani, johor......biggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

oooo...dr kecik saya igtkn citer 2 guna TS..hehehe.. br ku tahu...

__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

roka wrote:

Hah menyelit kejap.... nak gasket head KE125 sy ada hehehe winkaww


 ade lg ker bang???

 



__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard