RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Sportrim AR80,MBX125 dn 80 murah2


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:
Sportrim AR80,MBX125 dn 80 murah2


Disini sye ade AR80,mbx125 dn mbx 80 utk dijual...
murah jer sbb nk pkai duit....
AR80 - RM1.5k siap hantar lau jauh kita pos
MBX125 - RM800 siap hantar lau jauh kita pos
MBX80 - RM900 siap hantar lau jauh kita pos

urgent..!!!!!!!!!!!

017-2526062..
sms saja,kol jgn speaker rusak...

a/c num...
1219-0086878-521
cimb..

urgent...
nk pki duit sblm bln 12




2318812414.jpg



05092009180.jpg


DSC_1695.JPG




hg.jpg


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 565
Date:

bang naper tak leh tipon plak?gambar mbx80 tu mcm gambar dalam myspace mamu motor je.mmg ada nama isz tp nombernyer 0136430476.mcm mana nii?konfius la bang

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

crycrycrycrycrycrycrycry
mintak perhatian kepada yg berminat....nonono


-- Edited by dambaan pilu on Tuesday 16th of November 2010 06:30:57 AM

__________________



Member

Status: Offline
Posts: 11
Date:

area mne bro...??
brmnat ngan mbx 80

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 452
Date:

ampang blah mane bro..???

__________________

 


Ilmi - 017-6253995

Hulu Langat / Tanjung Malim



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

siyez ke memaen nie....
tkt jadi mcm sebelum2 nie plk....

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 73
Date:

better COD for this case......
hopefully seller can be trusty....suspectevileye

__________________
dsc00693ad2.jpg"bukan semua mat rempit jahat"dsc00693ad2.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

rider malaya wrote:

siyez ke memaen nie....
tkt jadi mcm sebelum2 nie plk....



btl...gmbr pun mcm copy org punye je
mf cuma nak penjelasan lebih dr penjual..tq

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 707
Date:

dambaan pilu wrote:

rider malaya wrote:

siyez ke memaen nie....
tkt jadi mcm sebelum2 nie plk....



btl...gmbr pun mcm copy org punye je
mf cuma nak penjelasan lebih dr penjual..tq

 




 ahaks-ahaks mcm nak cari korban hari raya aidiladha jer  brader ni.............. i like...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 152
Date:

mintak sape2 area ampang g tgk sendiri brg utk memeastikan btol ke x..takot jd mcm kes2 sblm ni...

Selamat Hari Raya Aidiladha biggrin

__________________
....
koi


Senior Member

Status: Offline
Posts: 125
Date:

nk cr mgsa kurban pn agak2 le.

__________________
koi



Guru

Status: Offline
Posts: 684
Date:

botak wrote:




ahaks-ahaks mcm nak cari korban hari raya aidiladha jer  brader ni.............. i like...

 



strategy beb...demi sesuap nasi la botak..

 



__________________
"Alia Natasha dalam ingatan (14 Sept 2007 - 04 Sept 2009) " - Al-Fatihah



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

dlm mudah.my lain no tepon....dan ada 4 no tepon dlm mudah....
tapi 1 pon x same mcm sahabat ni punye.....jadi kepada sahabat yg berminat baik pergi sendiri umah dia tgk brg...Salam..ini yg saye amik dlm mudah..sekadar membantu...
SpotRim Honda MBX125..
Rim depan & belakang 18" ..
Kondisi adalah terpakai dan amat baik..
Best in town..
Barang lengkap/tiptop&tiptip ..
Ready & Limited Stock..
Cash & Carry..
Harga RM1.17k 1set Lengkap (Nego & relatif..)
Call/SMS for best price..
++++ Free Gift ++++

Tel/Sms MAMU@MOTOR
Isz 0136430476
Mamu 0122457956(kL-kaJang-Shah Alam)
Fakhrul 0172068424(Srmbn-Melaka-Jb)
Amat Cat 0103831965(Bagan Serai & Wilayah Utara)

AR80 AR125 GTO Yamaha Honda Kawasaki
....ape2 pon happy selling...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

NOTA MODERATOR
-----------------------
Salam Semua,
Iklan ini amat amat mencurigakan, kita tidak mahu kes Mr. Q aka AlexRGV berulang lagi diforum ini, namun begitu kita memberi peluang Sdr. izzuwan ahmad ilyas a.k.a East untuk bersuara dalam hal ini dan menjawab pertanyaan yg rakan2 lain yg memberi posting. Saya sentiasa bersikap terbuka dlm hal ini dan tidak menuduh sdr. East melulu mahu pun dari rakan forumer yg lain.

Harap Sdr. East dapat menjawab pertanyaan ini:-

1. Siapakah rakan2 RMR atau rakan2 lain didalam forum ini mahupun diluar forum
untuk dijadikan rujukan?, kerana sekiranya sdr, memiliki RX-K, saya pasti ramai rakan-rakan retro yang mengenali Sdr. Harap dapat memberi nama dan no Hp untuk kita hubungi.

sekiranya sdr. tidak menjawab dalam 3 hari, saya akan close treat ini dan Block ID sdr. East untuk sementara kerana saya menganggap Posting jual/beli Sdr. sebagai satu penipuan.

P/s:- Sdr. juga boleh PM Jawapan kepada pertanyaan saya.

KEPADA RAKAN2 YANG BEMINAT UNTUK MEMBELI BARANGAN YG DIIKLANKAN, HARAP DAPAT MENUNGGU JAWAPAN DARI SDR. EAST

HARAP MAKLUM


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 468
Date:

Kalu setakat nk masuk forum ni n nak menipu orang baik x payah la....

__________________
Tawon Endas


Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

mr.Q tukar jadi mr.E kot...???confuseconfusebiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

dia ada bg no akaun n no fon....dr situ dh leh tau sapa dia.... lg mau kencing!

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

harap ada tindakan atas cubaan penipuan ini..wat report polis n kesan ini penipu melalui no akaun dan no tepon dia....adoi....kwn dlm ni sume minat retro tp jgn amek kesempatan terhadap minat orang....harap jgn ada org mcm ni lagi dlm dunia permotoran...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 120
Date:

agak2 a woi!! AR80 - RM1.5k siap hantar lau jauh kita pos???? mane ada ar80 harge cam 2 dollll ko nak kencing pun agak2 la kawan????


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 452
Date:

ayooo...
kencing lg kaa..????
apa mau jd la itu org....
len kali brng murah2 ni siasat dlu tkot penipuan....
aku bru nk beli..!!!
rupenye tipu....
hampeh..!!!!!!

__________________

 


Ilmi - 017-6253995

Hulu Langat / Tanjung Malim



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

macam kata pak mod...
kita jangan tuduh melulu dulu.
walaupun nampak sangat
macam penipuan...

kita bagi dia peluang 3 hari untuk
membela diri....blankstare




__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

manggo wrote:

mr.Q tukar jadi mr.E kot...???confuseconfusebiggrinbiggrinbiggrinbiggrin




atau orang yg sama
atau sama kumpulan?????
confuseconfuseblehbleh

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

iharapusucces wrote:



1. Siapakah rakan2 RMR atau rakan2 lain didalam forum ini mahupun diluar forum
untuk dijadikan rujukan?, kerana sekiranya sdr, memiliki RX-K, saya pasti ramai rakan-rakan retro yang mengenali Sdr. Harap dapat memberi nama dan no Hp untuk kita hubungi.



kalau kat selangor ni...
bukan banyak sangat pun yg ada RX-K...
pusing pusing orang tu juga...

sapa la agaknya yaa????

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 223
Date:

MamatKapar wrote:

 

iharapusucces wrote:



1. Siapakah rakan2 RMR atau rakan2 lain didalam forum ini mahupun diluar forum
untuk dijadikan rujukan?, kerana sekiranya sdr, memiliki RX-K, saya pasti ramai rakan-rakan retro yang mengenali Sdr. Harap dapat memberi nama dan no Hp untuk kita hubungi.



kalau kat selangor ni...
bukan banyak sangat pun yg ada RX-K...
pusing pusing orang tu juga...

sapa la agaknya yaa???


siapakah gerangannye ye....

cara penipuan yg agak lapok la....

 

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

along SA wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

iharapusucces wrote:



1. Siapakah rakan2 RMR atau rakan2 lain didalam forum ini mahupun diluar forum
untuk dijadikan rujukan?, kerana sekiranya sdr, memiliki RX-K, saya pasti ramai rakan-rakan retro yang mengenali Sdr. Harap dapat memberi nama dan no Hp untuk kita hubungi.



kalau kat selangor ni...
bukan banyak sangat pun yg ada RX-K...
pusing pusing orang tu juga...

sapa la agaknya yaa???

 

siapakah gerangannye ye....

cara penipuan yg agak lapok la....

 

cam penah kene jer skill nie..macam2 alasan taknak ckp ngan buyer..sibuk+outstation+meting+tgh drive laa..rupa2nyer...aku yg kene...huahuahuahua

 




 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

east wrote:

Disini sye ade AR80,mbx125 dn mbx 80 utk dijual...
murah jer sbb nk pkai duit....
AR80 - RM1.5k siap hantar lau jauh kita pos
MBX125 - RM800 siap hantar lau jauh kita pos
MBX80 - RM900 siap hantar lau jauh kita pos

urgent..!!!!!!!!!!!

017-2526062..
sms saja,kol jgn speaker rusak...

a/c num...
1219-0086878-521
cimb..

urgent...
nk pki duit sblm bln 12




AKU DH CAKAP...TEKTIK KO NI DH BASI LA...BODO. JAGE2 BWK MOTO TU NTI TAKUT KENA LANGGAR LARI.  HARKHH TUIHHH



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Ejosbesi wrote:

taknak ckp ngan buyer..sibuk+outstation+meting+tgh drive laa..rupa2nyer...aku yg kene...huahuahuahua 




tapi ada seller ...call tanak angkat/cakap.
call 30 x pun ... buat keras jer...

rupa rupanya... SEN*AU
patut la.....
kalau dia cakap kang... buka ko paham pun... hehehee

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Pak MOD!!
dah berapa hari ni??..
apa cerita??bleh

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

ala rilekla abang mamatkapar..kan ke baru satu pages..lepas dua tiga pages barula ada kesan...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 565
Date:

panas gak topik nibiggrin

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 110
Date:

MamatKapar wrote:

 

Ejosbesi wrote:

 

taknak ckp ngan buyer..sibuk+outstation+meting+tgh drive laa..rupa2nyer...aku yg kene...huahuahuahua




tapi ada seller ...call tanak angkat/cakap.
call 30 x pun ... buat keras jer...

rupa rupanya... SEN*AU
patut la.....
kalau dia cakap kang... buka ko paham pun... hehehee

 

 




hahahahahhah....hanye yg kene jer paham...cilako nyer OKU....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Ejosbesi wrote:


hahahahahhah....hanye yg kene jer paham...cilako nyer OKU....




alexRGV
Member

Posts: 18
Date: Jan 7, 2010
Closed

salam... terlbih dahulu aku nk mnta maaf byk2....
sgala kerugian akan aku bayar balik dari masa ke semasa...




janji nak bayar.... dari masa ke semasa??..

apa cerita??aww 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

tengokla tarikh posting...bulan januari 2010..skang dah hujung bulan november 2010....


__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

dah masok OKTOBER 2011 dah !

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

alert btoi hg noh...

__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

dh setahun dh...aku pun xprasan ada tread ni...hehe..

dh settle ka ?

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

hahahahaha........mcm2 ada ya...

apa la depa dapat ni dok kencing2 org ni ye...

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Senior Member

Status: Offline
Posts: 246
Date:

paklong gagak itam wrote:

hahahahaha........mcm2 ada ya...

apa la depa dapat ni dok kencing2 org ni ye...


 nonono..betul betul  betul..nonono..manusia le katakan..harap2 lupekan je semua cara2 kotor n niat xbaik mcm ni..lagipon klu terjadi ape2 menyusahkan diri sendiri juga nnt..betul x? (harap klu salah dibetulkn..confuseconfuse)



__________________

...Its MY Life...



Guru

Status: Offline
Posts: 1014
Date:

ini amaran la buat persatuan kencing sedunia.....xbaik kencing org....

nk kencing masok toilet..jgn main lepas je kt merata...nanti bau 1kapal..

jgn kita menyusahkn org dan kawan2.....ingat la sama mak ayah kita.....

tima kasih setakat tu je ceramah dr ustaz paklong...dgn kata laluan..

TAK KENAL MAKA TAK CINTA....hehehehe....

__________________

          419008_346510048717983_100000769733433_948983_169260440_n.jpg

          retro gagak hitam & kekabu



Guru

Status: Offline
Posts: 1131
Date:

pak mod leh x update topic nie,,..sekadar ingin tahu kesudahan nyer.....menanti dengan penuh kesabaran,,...

__________________
tidak akan ada... yang baru jika tidak... bermula dari yang lama...

"wa caya lu brader!!!!!!!!! hensem!!!!!"


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

tangkap,pegang,siku ja....senang

__________________

walk the talk

mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 941
Date:

ni oarang mana plak nak tipu ni....asayik nak tipu ja....mak pak dia tak pernah ajaQ kot...



__________________
 


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

hai kawan2

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard