RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: HONDA RAIDER


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:
HONDA RAIDER


sinar harapan semakin terang..masih dalam proses...nantikan kemunculannya.



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 461
Date:

kepada peminat motor retro .... kalo bolee simpanlaaa atau miliki laaa enjin jentera HONDA 2 stroke ... kerana apa >>> tiada lagi keluaran jentera HONDA 2 stroke dalam pasaran MALAYSIA.

X PERCAYA!!!! ..... cuma ada hx135cc dan mbx125 cc. >> i mean dalam pasaran MALAYSIA tau.. Honda kan terkenal dengan 4 stroke ajer...

__________________
jengking


Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

jengkingbeluran wrote:

kepada peminat motor retro .... kalo bolee simpanlaaa atau miliki laaa enjin jentera HONDA 2 stroke ... kerana apa >>> tiada lagi keluaran jentera HONDA 2 stroke dalam pasaran MALAYSIA.

X PERCAYA!!!! ..... cuma ada hx135cc dan mbx125 cc. >> i mean dalam pasaran MALAYSIA tau.. Honda kan terkenal dengan 4 stroke ajer...




mungkin ada yg tertinggal..ape ye..hurricane..nsr..mvx..yg sy tahu la..hehe..awwawwaww



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Senior Member

Status: Offline
Posts: 461
Date:

moomos wrote:

jengkingbeluran wrote:

kepada peminat motor retro .... kalo bolee simpanlaaa atau miliki laaa enjin jentera HONDA 2 stroke ... kerana apa >>> tiada lagi keluaran jentera HONDA 2 stroke dalam pasaran MALAYSIA.

X PERCAYA!!!! ..... cuma ada hx135cc dan mbx125 cc. >> i mean dalam pasaran MALAYSIA tau.. Honda kan terkenal dengan 4 stroke ajer...




mungkin ada yg tertinggal..ape ye..hurricane..nsr..mvx..yg sy tahu la..hehe..awwawwaww



Setuju ..... tambahan,  hehehe tq bro moomos biggrin  maka jangan ketinggalan untuk memilikinyaa .....

 



__________________
jengking


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

jengkingbeluran wrote:

moomos wrote:
jengkingbeluran wrote:

kepada peminat motor retro .... kalo bolee simpanlaaa atau miliki laaa enjin jentera HONDA 2 stroke ... kerana apa >>> tiada lagi keluaran jentera HONDA 2 stroke dalam pasaran MALAYSIA.

X PERCAYA!!!! ..... cuma ada hx135cc dan mbx125 cc. >> i mean dalam pasaran MALAYSIA tau.. Honda kan terkenal dengan 4 stroke ajer...


mungkin ada yg tertinggal..ape ye..hurricane..nsr..mvx..yg sy tahu la..hehe..awwawwaww


Setuju ..... tambahan,  hehehe tq bro moomos biggrin  maka jangan ketinggalan untuk memilikinyaa .....

aku da ade satu....
hihi....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

rider malaya wrote:
aku da ade satu....
hihi....

crycrycry........den aje yg lum ada lg......smile

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:

Rim YP tuu...

Em encik fau21 ni ada berapa moto sebenarnye?

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

alexz wrote:

Rim YP tuu...

Em encik fau21 ni ada berapa moto sebenarnye?




banyaakkk..
orang tamak selalu banyak motor.... hahaha

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

MamatKapar wrote:

alexz wrote:

Rim YP tuu...

Em encik fau21 ni ada berapa moto sebenarnye?




banyaakkk..
orang tamak selalu banyak motor.... hahaha

 



           hahaha.............tul2, org tamak selalu byk motor,hihi........ada la dlm 14 bijik, tapi yg retro cuma ada 6 bijik je..yp250, rd 125lc, raider, tzr 125sp belgarda, gto n trs racer. minat, smua tu koleksi anak cucu nanti.

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

macam mana cucu nak tegnok kalo atuk blom kawin lagik?

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:

14bijik mak oii...

saya 5bijik pon dah penuh depan umah dah rupa mcm kedai moto... 14bijik??

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

TENZ wrote:

macam mana cucu nak tegnok kalo atuk blom kawin lagik?



          adoi, tkena aku,huhu.................

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

alexz wrote:

14bijik mak oii...

saya 5bijik pon dah penuh depan umah dah rupa mcm kedai moto... 14bijik??



            aah, 14 bijik..............believe it,hihi.....

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 468
Date:

Belanja la gambo 14 bijik mtor tu Fau21, nak tengok.....

__________________
Tawon Endas


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

Tawon wrote:

Belanja la gambo 14 bijik mtor tu Fau21, nak tengok.....



          ni dia bro....tapi xsmua la...

 



-- Edited by Fau21 on Friday 3rd of September 2010 02:37:38 PM

-- Edited by Fau21 on Friday 3rd of September 2010 02:40:30 PM

Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 468
Date:

Wah...hebat la boleh bela 14 biji motor.Memang mat motor sejati ni....

__________________
Tawon Endas


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:



Sebahagian daripada koleksiku...

mmg xdapat nak lawan koleksi motot2 rare encik Fau21

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

alexz wrote:



Sebahagian daripada koleksiku...

mmg xdapat nak lawan koleksi motot2 rare encik Fau21



          ok la ni.....moto hebat2 smua ni..teruskan minat anda,hihi.......

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 855
Date:

koleksi item...
memang RARE..
mcmnie leh dapat title WOLRD..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Fau21 wrote:

alexz wrote:

14bijik mak oii...

saya 5bijik pon dah penuh depan umah dah rupa mcm kedai moto... 14bijik??



            aah, 14 bijik..............believe it,hihi.....

 




patut la ada geng yg kekurang motor retro...
tinggal 2 ~3 biji jer....
ko dah sebat semua.... hahaha

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 649
Date:

uih...14bjik mtor...
berapakah agknyer nilai dgn market skrg...saudagar2 unta...
Ratusan RM dh ni....disbeliefno

__________________

LU mikir LA DeWeK..PELuPUtaN jalok NGaPURO..
/// 017-3142342 SABAK BERNAM - KLANG



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 47
Date:

moomos wrote:

 

jengkingbeluran wrote:

kepada peminat motor retro .... kalo bolee simpanlaaa atau miliki laaa enjin jentera HONDA 2 stroke ... kerana apa >>> tiada lagi keluaran jentera HONDA 2 stroke dalam pasaran MALAYSIA.

X PERCAYA!!!! ..... cuma ada hx135cc dan mbx125 cc. >> i mean dalam pasaran MALAYSIA tau.. Honda kan terkenal dengan 4 stroke ajer...




mungkin ada yg tertinggal..ape ye..hurricane..nsr..mvx..yg sy tahu la..hehe..awwawwaww

 



ishhh...mr jengkingbeluran..
bkn model raider HX135 ngan MBX125 tu aje la model 2stroke dari honda yg ade kat market malaysia nih...jgn dilupe akan MVX250,NSR250 dan NSR150....
dan lepas tu ade 2 utk model cup dia di tahun 90an..Hurricane dan NX100 dia yg di marketkan..tp malangnye model NX tu tak dpt sambutan sangat tu sebab tak byk nampak org pakai..manakala utk model Hurricane tu penjualan amat terhad keluaranya..dgr ceritanya pasal laju sgt dari kapaciti dia..

 



-- Edited by Lurker Shawalker on Saturday 11th of September 2010 02:17:54 AM

-- Edited by Lurker Shawalker on Saturday 11th of September 2010 02:19:34 AM

-- Edited by Lurker Shawalker on Saturday 11th of September 2010 02:25:21 AM

-- Edited by Lurker Shawalker on Saturday 11th of September 2010 02:27:13 AM

__________________
born to ride


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

MamatKapar wrote:

Fau21 wrote:

 

alexz wrote:

14bijik mak oii...

saya 5bijik pon dah penuh depan umah dah rupa mcm kedai moto... 14bijik??



            aah, 14 bijik..............believe it,hihi.....

 




patut la ada geng yg kekurang motor retro...
tinggal 2 ~3 biji jer....
ko dah sebat semua.... hahaha

 



          hahaha, nak buat mcm mana bang, dah minat.....
          dok carik tong plak,hihi...........

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

den pon ado sbijik rider,

__________________

ajimtrsprts


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:



ishhh...mr jengkingbeluran..
bkn model raider HX135 ngan MBX125 tu aje la model 2stroke dari honda yg ade kat market malaysia nih...jgn dilupe akan MVX250,NSR250 dan NSR150....
dan lepas tu ade 2 utk model cup dia di tahun 90an..Hurricane dan NX100 dia yg di marketkan..tp malangnye model NX tu tak dpt sambutan sangat tu sebab tak byk nampak org pakai..manakala utk model Hurricane tu penjualan amat terhad keluaranya..dgr ceritanya pasal laju sgt dari kapaciti dia..


tambahan...

honda 2 stroke yang belum disebut..ns250r...ns400r...

nx105 memang jarang jumpa...kurang orang beli pasal time tu dah ada ex5...
hurricane jarang jumpa jugak pasal bentuk cub yang pelik...
tak ramai yang minat...
honda nova dash 125 yang diharamkan pasal motor power tapi body macam hurricane je...watercooled plak tuh... 

skang bentuk motor macam hurricane dah boleh diterima bila suzuki lancarkan belang 150..dulu masa cagiva kuarkan momos 115 ngan stella 125 r tak ramai jugak yang beli...

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

da siap blm moto nie.....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 186
Date:

rider malaya wrote:

da siap blm moto nie.....



          blom...tank nak kena simen dulu..xsmpt nak buat, bdk dah dkt nak exam   
          spm, makin byk la kejanya,huhu..........

 



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 28
Date:

MASIH KEKAL UTUH DIJALANAN..

HIDOP GENERASI HONDA 2STROKE..



Attachments
__________________

Keagungan Dunia Retro kini Kembali Berputar!!

Bangunkn segera Jentera RETRO anda!!GEGARKAN DUNIA!!

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard