RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: HONDA FAME??


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:
HONDA FAME??


salam to the all pakcik2..
honda fame retro ke x???


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

UITMraider wrote:

salam to the all pakcik2..

honda fame retro ke x???



retroooo
kalau ada..
bleh la join ride RDcubclub!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

belanje skit...

bikepics-1486475-200.jpg

bikepics-1496136-200.jpg

bikepics-1561263-200.jpg

bikepics-1561333-200.jpg

bikepics-1805422-200.jpg

bikepics-1805413-200.jpg

bikepics-1651738-200.jpg

bikepics-1651736-200.jpg

bikepics-1805396-200.jpg

bikepics-1805393-200.jpg

25476_106098772765180_100000951748701_43271_6870847_n.jpg





__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

alamk bang mat..rmr xleh join ker??  biggrinbiggrinbiggrin

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

ader siap pakai coolent lg..DSC00418.jpg

DSC00420.jpg


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

no ni lg...
DSC00425.jpg

36431424au3.jpg

HondaFame.jpg

05072009422.jpg



-- Edited by UITMraider on Tuesday 18th of May 2010 09:23:58 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

27247_104001069641617_100000951748701_31995_4387205_n.jpgrevolution dari BOON SIEW! NAH,,,



-- Edited by UITMraider on Tuesday 18th of May 2010 09:42:51 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:

wow..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

sikit lg..

Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 262
Date:

den mcm sllu nmpk je NW 4262...berkeliaran di sekitar seri iskandar nih...pape pon...thumbs up utk owner2 fame...

p/s:xtahn tgk fering ats die tuh...gempak seyh...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

YESSSS...........akhirnya jumpa gak geng FAMOUSE. Nway fame ni ada x thread khas untuk dia or any forum ye??

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

Salam, saya ni baru je amik motor retro fame ni. Jadi nak tanya la otai2 kat sini :

1. Apa minyak itam yang bagus untuk fame ni ye? Berapa Liter nak isi?
2. Ada kena tukar oil filter ke?
3. Dia punyer absorber belakang tu leh masuk yang ex5 punyer x coz owner lama dia pasang cap ayam punyer la cepat karat. Dalam berapa kos dier?
4. Selain minyak itam, plug pe lagi yang perlu maintain?
5. Saya duk Sungai Buloh, ada x otai sini yang tau port best servis fame area2 ni?

Sorry ye if soalan saya ni cam bodo or pernah dibincangkan sebelum ni coz sy x jumpa pulak....huhuhu. Tq yer.


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

UITMraider wrote:

ader siap pakai coolent lg..DSC00418.jpg


ak rase ni wat sejukkan myk itam je....
tp ok la kreatif...
da mcm kete plk ade coolg system forengine oil....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

pennville wrote:
soalan :

1. Apa minyak itam yang bagus untuk fame ni ye? Berapa Liter nak isi?

2. Ada kena tukar oil filter ke?
3. Dia punyer absorber belakang tu leh masuk yang ex5 punyer x coz owner lama dia pasang cap ayam punyer la cepat karat. Dalam berapa kos dier?
4. Selain minyak itam, plug pe lagi yang perlu maintain?
5. Saya duk Sungai Buloh, ada x otai sini yang tau port best servis fame area2 ni?

cadangan jawapan :

  1. myk itam yg bgs ye yg mahal(janji ade sdh)moto lame ni biase gune 20/50
  2. oil filter ade tp xperlu tkr klw blm koyak...
  3. kebanyakan absober yg ade jual kat kdi tu blh msk tggl pilih je (bwh 100 jer)
  4. fuel,tayar,rantai,spoket (ikut kerosakan)
  5. xtau port kat sg.blh...(sory)

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

MamatKapar wrote:
UITMraider wrote:

salam to the all pakcik2..

honda fame retro ke x???


retroooo
kalau ada..
bleh la join ride RDcubclub!!
nantikan kemunculan sebijik lg di sksyen7....

 



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

rider malaya wrote:

 

pennville wrote:
soalan :

1. Apa minyak itam yang bagus untuk fame ni ye? Berapa Liter nak isi?

2. Ada kena tukar oil filter ke?
3. Dia punyer absorber belakang tu leh masuk yang ex5 punyer x coz owner lama dia pasang cap ayam punyer la cepat karat. Dalam berapa kos dier?
4. Selain minyak itam, plug pe lagi yang perlu maintain?
5. Saya duk Sungai Buloh, ada x otai sini yang tau port best servis fame area2 ni?

cadangan jawapan :

  1. myk itam yg bgs ye yg mahal(janji ade sdh)moto lame ni biase gune 20/50
  2. oil filter ade tp xperlu tkr klw blm koyak...
  3. kebanyakan absober yg ade jual kat kdi tu blh msk tggl pilih je (bwh 100 jer)
  4. fuel,tayar,rantai,spoket (ikut kerosakan)
  5. xtau port kat sg.blh...(sory)

 

 




Tqvm bro rider malaya atas jawapan yang diberikan...floating.giffloating.giffloating.gif



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

FAME !!!!...antara moto2 idaman dikala zaman skolah dulu.

convert sana sket,koret sini sket...baik tuuuuuu...bleh menang besar gak tu. wink.gif

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

Mari2 mana lagi geng Honda Fame lain nieh.....hohoho.

Nway mana nak cari cover lampu belakang Honda Fame nieh, coz saya punya dah crack n kabur, minta kawan2 yang tau dpt bagi lokasi, tq.....

p/s : semalam saya nampak satu treller ni bawak motor demak, dlm tu ada satu motor demak nama dia demak classic sebijik cam Honda C70 lampu bulat la....So pd yang pakai C70 tu untung ler leh masuk barang demak sebagai alternatif kot x jumpa sparepart ori la....hehehhe.


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

pennville wrote:

Mari2 mana lagi geng Honda Fame lain nieh.....hohoho.

Nway mana nak cari cover lampu belakang Honda Fame nieh, coz saya punya dah crack n kabur, minta kawan2 yang tau dpt bagi lokasi, tq.....

p/s : semalam saya nampak satu treller ni bawak motor demak, dlm tu ada satu motor demak nama dia demak classic sebijik cam Honda C70 lampu bulat la....So pd yang pakai C70 tu untung ler leh masuk barang demak sebagai alternatif kot x jumpa sparepart ori la....hehehhe.


ak ade jmp kat mudah dak perlis jual....
tp rege ye blh wat nages la...
hehe....

 



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

rider malaya wrote:

 

pennville wrote:

Mari2 mana lagi geng Honda Fame lain nieh.....hohoho.

Nway mana nak cari cover lampu belakang Honda Fame nieh, coz saya punya dah crack n kabur, minta kawan2 yang tau dpt bagi lokasi, tq.....

p/s : semalam saya nampak satu treller ni bawak motor demak, dlm tu ada satu motor demak nama dia demak classic sebijik cam Honda C70 lampu bulat la....So pd yang pakai C70 tu untung ler leh masuk barang demak sebagai alternatif kot x jumpa sparepart ori la....hehehhe.


ak ade jmp kat mudah dak perlis jual....
tp rege ye blh wat nages la...
hehe....

 

 




Ye ke sampai leh nangis, huhuhu. Xpa nanti aku balik kg wife aku nak gi usha belah2 sana.



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

klw jmp bwk la lbh2 skt utk kwn2....
rege pon kwn2 la jgk kan....
hihi....

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

No hal bro, bg 10 hengget buat top up hp suda...Nway dah tgk dah iklan budak perlis mmg nanges rege tu RM50 dia ketuk tp xperla kita as buyer yang kena bijak memilih. Mayb kos dia sendiri pun dah mahal, barang rare la katakan....hehehe.

Aku tengok dia ada jual set kepala fame tu. Set kepala tu termasuk ke kaki skru signal tu ye coz mine nyer kaki skru belah kanan da patah. So agak goyang la bila high speed, ceh macam laju.....hahaha.

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

Td sesajer la tanya barang fame kat beberapa kedai motor area Sungai Buloh. Rupanyer mmg byk lagi dijual part2 untuk fame ni cuma local jew la, hehehe.

-- Edited by pennville on Tuesday 11th of January 2011 04:33:28 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

rahami wrote:

FAME !!!!...antara moto2 idaman dikala zaman skolah dulu.

convert sana sket,koret sini sket...baik tuuuuuu...bleh menang besar gak tu. wink.gif




 kat umah ak da ad sebijik..huhu..ngah restore..aww



__________________

rerajin la tepon teman jika sampai ke pasir gudang.... 012-4495983 

 

ABC 1599,ADS 2394...ku Mencari... WAY 6235..starT to d End... 



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

local mmg byk lg der....
klw blh mau ori.....
hihi...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

Nak tanya sket la bro :

1. If nak masuk sportrim dia nyer saiz sama jew cam ex5 kan? Brand apa yang recommended wit design yang cun2 ye....

2. If depan nak masuk break disc, caliper ngan disc tu nak pakai motor apa punyer ye? Coz break depan da x baper sedap la n kurang mencengkam.

Tq for sharing kengkawan....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

pennville wrote:

Nak tanya sket la bro :

1. If nak masuk sportrim dia nyer saiz sama jew cam ex5 kan? Brand apa yang recommended wit design yang cun2 ye....

2. If depan nak masuk break disc, caliper ngan disc tu nak pakai motor apa punyer ye? Coz break depan da x baper sedap la n kurang mencengkam.

Tq for sharing kengkawan....


1-s.rim klw otak giler mcm2 blh msk...klw stndard puye s.rim GBO la....

2-klw ko pki sarung fork wave sume blh gne wave puye lah....

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 112
Date:

gearbox fame korg ade x ?


__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

law kat batu pahat senang lagi nak cari brang fame .
tapi tgk kedai la antare dapat brang ori ataw local ....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 112
Date:

bole tlg carikan x ? ori la kalo bole

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

honda-astrea-800.jpg



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

wow..honda sayap!!!

__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

group ni sy jumper d fb... honda fame riders.... http://www.facebook.com/groups/171551869634114/

__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

rizal_bangi wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe


 cobo pamerkan gamboran nyoo pokcik...nk nengok honda sayap pokcik ni haa....



__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

zoulkapan wrote:
rizal_bangi wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe


 cobo pamerkan gamboran nyoo pokcik...nk nengok honda sayap pokcik ni haa....


 nanti klu pokcik jumpo..pokcik kasi up load...hehhe



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

pokcik dah jumpo...tp sekoping jer....36733_124105440965821_6728952_n.jpg36733_124105440965821_6728952_n.jpg



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

ck qu wrote:
zoulkapan wrote:
rizal_bangi wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe


 cobo pamerkan gamboran nyoo pokcik...nk nengok honda sayap pokcik ni haa....


 nanti klu pokcik jumpo..pokcik kasi up load...hehhe


 ambo tunggu ajo pokcik weiii...kasi upload yooooo..perghh honda sayap idaman remaja suatu ketika dahulu d kala zaman 90an



__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

zoulkapan wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:
rizal_bangi wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe


 cobo pamerkan gamboran nyoo pokcik...nk nengok honda sayap pokcik ni haa....


 nanti klu pokcik jumpo..pokcik kasi up load...hehhe


 ambo tunggu ajo pokcik weiii...kasi upload yooooo..perghh honda sayap idaman remaja suatu ketika dahulu d kala zaman 90an


 tu dh uploAd...



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

ck qu wrote:

pokcik dah jumpo...tp sekoping jer....36733_124105440965821_6728952_n.jpg36733_124105440965821_6728952_n.jpg


 semart la pokcik..kalu pokcik sarung cermin petak lagi semart..mcm pokcik d kala zaman buruan gadis2 dan janda2 malaya suatu ketika dahulu....



__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

zoulkapan wrote:
ck qu wrote:

pokcik dah jumpo...tp sekoping jer....36733_124105440965821_6728952_n.jpg36733_124105440965821_6728952_n.jpg


 semart la pokcik..kalu pokcik sarung cermin petak lagi semart..mcm pokcik d kala zaman buruan gadis2 dan janda2 malaya suatu ketika dahulu....


 cormin darurat....takut kena saman..hehehhe



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

yang mahei kek honda sayap ni ado visor...wauuu meghelllippppppp!!!!!!!!!!!!


__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Jadilah che gu walaupun sokoping sajo..dogan sokoping yg den tgk gambo ni pun dah cukup baguih..terbaek che gu.



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

rizal_bangi wrote:

Jadilah che gu walaupun sokoping sajo..dogan sokoping yg den tgk gambo ni pun dah cukup baguih..terbaek che gu.


 tq bro rizal....smile



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

rizal_bangi wrote:
ck qu wrote:
zoulkapan wrote:

wow..honda sayap!!!


 dolu2 pernah pakai moto nih...tp skng dh sadai kat kampung..dh siap conber barang cepai..4 gear..:)


 kasi restorasi balik honda fame ni che gu..leh join geng GBO Jijan..dan boleh tapau c70 n GBO ni..hehehehe


 heheh.. sy lyn standart jerk.... mmg la bleh tapau.. tp moto den set utk long yer..hehehe



__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard