RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: RETRO90 CLUB TXR150 GAMMA


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:
RE: RETRO90 CLUB TXR150 GAMMA


InsyaAllah Retro90 akan turut serta... Gamma2 sedang dipersiapkan untuk dipersembahkan di PD nanti... Buktinya.. Gamma saudara Black...



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Aktiviti Retro90 yg terkini : Meeting Konvoi RMR2011. Lokasi Air Hitam. Tarikh 7.5.2011. Masa : Tghmlm...



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Salam retro... Lama x berforum sebab masalah teknikal sikit....

Sebahagian gambar retro90 @ rmr2011..



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Lagi pics kat rmr2011... layanzzz....



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Aktiviti terkini retro90;

Konvoi ke selatan benua asia, Tg Piai, Pontian, Johor.

Tarikh : 17.7.2011

Hari : Ahad

Masa : 7 pagi



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Retro90 wrote:

Aktiviti terkini retro90;

Konvoi ke selatan benua asia, Tg Piai, Pontian, Johor.

Tarikh : 17.7.2011

Hari : Ahad

Masa : 7 pagi


wahhh... semakin berumur... semakin aktif!!!..

tahniah!!!!.......

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Thanx MamatKapar... Sebenarnya lagi susah nak kumpulkan otai-otai gamma ni dalam satu-satu event atau konvoi... Masing2 ada famili dan banyak komitmen lain....

Hidup retro... Hidup RMR....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Retro90 wrote:

Thanx MamatKapar... Sebenarnya lagi susah nak kumpulkan otai-otai gamma ni dalam satu-satu event atau konvoi... Masing2 ada famili dan banyak komitmen lain....

Hidup retro... Hidup RMR....


betul bro.... sebab tu kita respeck kat geng2 retro yg lain.....

dapat kumpul geng/rakan otai...... untuk ride sama...

bukan senang bro.

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Tahniah kerana kita telah mencipta satu lagi sejarah...... Otai-otai gamma dah sampai penghujung tanah besar benua Asia, Tanjung Piai, Pontian, Johor. Gambar2 akan menyusul....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Retro90 wrote:

Tahniah kerana kita telah mencipta satu lagi sejarah...... Otai-otai gamma dah sampai penghujung tanah besar benua Asia, Tanjung Piai, Pontian, Johor. Gambar2 akan menyusul....


 tahniah... poskan laporan dan gambar kat bhg,,, EVENT dab RIDE YG BARU BERLALU



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Sebahagian yang sempat dirakam ........



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

terbaik !!.

tahniah dan syabas.

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Thanx Rahami... Mr. MamatKapar, xpela upload sini je...team ni ciput je tapi semangat retronya yang BESAR....



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

x dpt sijil ka bro!kalau ada kasi blanja lah skt!



__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

Retro90 wrote:

Thanx Rahami... Mr. MamatKapar, xpela upload sini je...team ni ciput je tapi semangat retronya yang BESAR....


 yup...terbaik.

respect dgn semangat abg2 di Retro90...semangat yg tak pernah luntur.



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Panther Jerung -- Geng otai gamma ni dah banyak kumpul sijil nikah dan sijil lahir anak-anak yang masing2 ada 2,3,4 anak serta sijil lahir kereta2(geran). Jadi lupa nak tanya sijil drpd Tg. Piai....sory...he..he...



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

ya ka!awat yg buat sijil 2 bang!kira ok lah dah sampai sana 2!terbaiklah jentera SUZIKU!



__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Penjaga Taman Negara Tanjung Piai, penghujung selatan tanah besar Asia ni pun sempat dirakam dgn kamera hp.... Fesyen rambut ikut trend remaja skrg...(En. Mod tolong besarkan pic ni)...



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

'The Reds' pun ada kat Tg. Piai..........



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

lupa nak tanya bro aritu, signboard utk penyokong liverpool ada ke x?sekali bro dah tunjuk dah!apa2 pun ride ni mmg terbaik lah!kalau ada rezeki dan diizinkan Allah bln 11 ni kami sampai sana.



__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

.TERBAIK LA KAN...JAUH PERJALANAN LUAS PANDANGAN ........................



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Thanx Teeja...

Panther Jerung kalau jadi pegi, info lah kat kitaorg..... Manalah tau boleh join ke!....

Konvoi x sah kalau xde problem moto, acara makan2 dan santaiiiiiiii...... Lihat pics seterusnyer....



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

orait bos!



__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Selamat menjalani ibadah puasa dan bertarawih....



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

In person salah sorang pengasas retro90 ..... saudara Acim..



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

In person sorang lagi orang penting retro90...... saudara Abu...



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

In person pemegang amanah raya dalam retro90....... saudara Baha (Kemek)



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Imbas kenangan ahli dan bekas ahli yang tidak lagi aktif bersama rakan-rakan yg lain. Saudara Poze MDYP, Baha, Poje Botak, Montel dan Shidi...... Tkasih aje lah.....



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

terbaik retro 90.

tahniah dan syabas..

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

T kasih Saudara Rahami....

Event Retro90 yang sedang dirancang seterusnya ialah KONVOI 1JOHOR mengikut persetujuan asalnya pada 5 & 6 November 2011.

Konvoi 2 hari 1 malam akan melalui hampir semua daerah di negeri Johor iaitu bermula di Kluang - Mersing - Kota Tinggi - Johor Bahru - Pontain - Batu Pahat - Muar - Segamat dan berakhir di Yong Peng.

Diharap semua ahli akan bersedia .. Tk. ...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Baru dapat info dari salah sorang ahli, Saudara Emi . Moto gamma jerung putih kesayangan telah di KEBAS mahluk asing petang tadi.

Sesiapa rakan forum ini yang ternampak gamma jerung putih no plet MAB 2422, sila ctc terus Emi - 0127298072/0177819924.



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Retro90 wrote:

Baru dapat info dari salah sorang ahli, Saudara Emi . Moto gamma jerung putih kesayangan telah di KEBAS mahluk asing petang tadi.

Sesiapa rakan forum ini yang ternampak gamma jerung putih no plet MAB 2422, sila ctc terus Emi - 0127298072/0177819924.


 Info terkini dari Emi 1 thgari 13/8/2011 : Pencuri dikenalpasti tapi moto dan pencuri belum dikesan, laporan polis telah dibuat...



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

semoga kes ini selesai...

kepada owner,harap anda tabah hadapi dugaan..

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Update 15/8/2011.. moto dan org masih lum dpt dikesan.. Menurut info, Emi meminjamkan gammanya pd org yg dikenali. Dan org tu dah bawa lari moto kesayangannya dan tidak dipulangkan hingga saat ini...



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Alhamdulillah gamma Emi dah dapat kembali tghmlm tadi. Moto dijumpai tidak seperti asal, ditinngalkan berhampiran sebuah kedai runcit...Terimakasih kpd yg memberi info hingga berjaya dpt semula gamma kesayangan. Pencuri/peminjam dh lesap lari.....

Sama-sama kita ambil iktibar dari peristiwa ini....



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

alhamdulillah..dpt semula jenteranya..

haishhh,kawan makan kawan....tak patot ada...

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

alhamdulillah..........smile



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 325
Date:

Syukur alhamdulillah..........smile 

Bila dapat pencuri nanti,kasi hemtam dia sampai hilang rupa asal..



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Gamma Jerung Emi ketika ini masih berada di balai polis utk ambil maklumat dan prosedur biasa lain. Kata Emi mungkin beberapa hari lagi gamma MAB 2422 boleh balik rumah.....utk sama2 menyambut hari raya bersama tuannya...he..he...

T kasih pd Rahami, Yamaha Set dan RulNiey atas respon anda...begitu juga 'forumer'RMR yg lain yg sama2 mendoakan kembalinya MAB kepangkuan tuan yg sah.... 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Lokasi : Balai Polis YP. Keadaan moto Emi setelah berjaya jumpa semula di pekan KB..... nasib baik cuma ada sikit saja kerosakan....



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 934
Date:

16082011204.jpg

selamat kembali kepangkuan tuannya...

rxs sebelah tu tak try tanya2 ne  tau tok di pinang...



-- Edited by tabuan tanah on Friday 19th of August 2011 12:05:37 PM

__________________

kalau kita ingat orang...orang akan ingat kita...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Tabuan Tanah : Ni lokasi kt Balai Polis YP...Kalau nak tanya RXS tu tanya trus pada Emi..No hp ada kt atas. Takut2 kalau S tu pun moto ada kes juge...he..he..



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 85
Date:

big famly..cool retro90

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Thanx Zul gto....  Hari minggu yang lepas retro90 ada mendapat 1 panggilan 'kecemasan' dari seseorang malangnya no hp tu digunakan oleh 'junior2' r90.... So disini retro90 ingin menyampaikan rasa sedih dan galatnya kerana tidak dapat memberi bantuan yg diperlukan oleh Saudara REMI RAIDER dan rakan2nya....

Ctc no ahli2 retro90 jika perlukan khidmatbantuan : Emi(Pomen)- 0127298072, Man-0197756000, Baha-0127538002



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Retro90 mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin. Berhati-hati dijalan raya.. Jumpa lagi di event-event akan datang.....



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Jalan-jalan cari sedara di hari raya, bergaya pulak ngan YPVS sedara dari Pt. Haji Ali, Pt. Raja, Batu Pahat. Owner moto ni pun x tau. Sory bro...



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

owh..ini RD YPVS milik sdr.nordin a.k.a bibik

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Thanx Rahami...sedara la ni..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 904
Date:

terbaek lah brooo.....



__________________

========================================

                                                                                                                                                     FB:Hiezam Yusof & Iejam Tzr                                                              

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 170
Date:

Jalan-jalan cari kawan : 11.12.2011(ahad). Lokasi : Pagoh, Panchor dan Pt. Sulong.

Meraikan rakan-rakan TXR di Pagoh, Saudara Wan, Lan dan yang lain-lain. Walaupun hujan, aktiviti berjalan lancar dan selamat.....



Attachments
__________________
«First  <  1 2 3 4  >  Last»  | Page of 4  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard