RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: YB, CG and GS user.. Salam to all member! :)


Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:
YB, CG and GS user.. Salam to all member! :)


salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 381
Date:

SELAMAT DATANG owner retro,,hehehe,,disini RMR terbuka luas untuk peminat2 retro..bkn mcm british,biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin,,cni rmai mat2 negro yg retro,,,jgn malu dan segan,,kita satu m,sia.......ENJOY WITH RMR...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

selamat dtg dan selamat berforum.....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

selamat dtg ke RMR dri sy..moomos.

__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

SALAM PERKENALAN SERTA SELAMAT MENYERTAI KEAHLIAN DIDALAM RUANGAN RMR
DARI MARWIE 3XV


__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Senior Member

Status: Offline
Posts: 215
Date:

SALAM PERKENALAN SERTA SELAMAT MENYERTAI KEAHLIAN DIDALAM RUANGAN RMR
DARI SIGNAL PETAK


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 158
Date:

welcome geng

__________________


                                                    


Guru

Status: Offline
Posts: 576
Date:

selamat datang ke RMR...
selamat berforum....
salam pknln dr sy....


__________________
'tak lapok dek zaman'
az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

salam...

akhirnya anda bertemu jua dgn forum yg sejiwa dgn anda..
selamat datang ke RMR..
selamat menambah kenalan dan sama2 berkongsi ilmu tentang motorsikal retro kepunyaan anda..
selamat berforum & salam perkenalan dari saya...

wassalam..

__________________

Ride On & Ride Safe...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 210
Date:

salam [perkenalan] bang dari saye....

__________________
peace not war


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

selamat datang ke RMR...

senang2 nanti boleh join minum teh...



__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

selamat datang ke RMR.

semoga abg hepi disini

salam ukhwah dari saya,




Ajmal wink.gif

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

ahlan wasahlan....

__________________
kulaan niring napa takurihing..... http://classicsbikes.blogspot.com

rocka.gif rmrlogox.jpg 


Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

salam perkenalan dr sy : juanz

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

welcam....welcambiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

Luceif wrote:

salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~



Slamt dtg bro....wa ghasa l;u salah join club kot,cni club retro bukan antik..huhuu

 



__________________

ajimtrsprts


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

atimtrsprts wrote:

Slamt dtg bro....wa ghasa l;u salah join club kot,cni club retro bukan antik..huhuu 



dah betul la tu.....
Ramai mat mat antik dalam ni...
Ramai juga yg ada motor antik dan retro dalam ni..
Ramai juga yg tak de motor berada dalm RMR..
yang paling penting... jiwa retro...
dulu Dablek dan JuanZ... Negro... sekarang dah retro.
mungkin bobCOE akan mengikutinya pula...
apapun...
ucapkan terima kasih pada RMR!!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

atimtrsprts wrote:

Luceif wrote:

salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~



Slamt dtg bro....wa ghasa l;u salah join club kot,cni club retro bukan antik..huhuu

 




 gs550  RETRO TU.. HEHEHEawwawwaww



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:

salam sejahtera,,dari sy park_lah

__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

homboih.. baru berapa hari tak bukak forum ni dah berduyun reply.. betul2 friendly geng retro sini! biggrinbiggrinbiggrin

pada sape2 yg berjalan area bandar utama damansara kalau terserempak motor lama ( CH 941 ) dengan rider baru.. thats the one and only kat sini.. saya la tu.. rajin2 la tegur yea.. dun worry.. tak makan orang punya.. furious

geng retro yang ada FB add la yea.. boleh share pic's motor "antik"..eh, retro kita.. :P

search " syed mohamad" ( veilside_luveifer@yahoo.com )

Salute!! eh, silap. Salam to all~

;)




__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1131
Date:

salam perkenalan..........

__________________
tidak akan ada... yang baru jika tidak... bermula dari yang lama...

"wa caya lu brader!!!!!!!!! hensem!!!!!"
mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 941
Date:

sya ad yamaha SS..
tp join gak RMR...
jnji minat retro..

__________________
 


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 56
Date:

salam RMR....
PAHANG kat maner bro....????

__________________

Retro Malaysian Riders...



Guru

Status: Offline
Posts: 585
Date:

kalo nk ajak minum2 area damansara utama/jaya ni calling/sms la sy..bujal 0176101719..sy dok kt.DJ je..

__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 824
Date:

huhuhu...selamat datang ke dunie tanpa sempadan...heeheheh

__________________

AKU DIA DAN JIWE - JIWE KELAJUAN........


Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

Joe = pahang dekat jerantut pahang.asal orang johor tapi arwah mak buat rumah kat sana..dekat dengan taman negara.. biggrin 7tahun kat sana sekali je saya gi taman negara.. tu pun towkey bas sponsor.. (maklumla bapak jpj)

RD owner = Cun tu,, best jugak idea tu, ni no 0199600499 dalam masa terdekat InsyaAllah akan call..heheewink

khairul RZ = yeah~ dunia tanpa sempadan dengan Yamaha YB 1975 dengan sempadan speed 55km/h disbeliefnoconfuseashamed naik 60 toyol dalam enjin mula la bertukang dengan tukul saiz XXL


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Luceif wrote:

homboih.. baru berapa hari tak bukak forum ni dah berduyun reply.. betul2 friendly geng retro sini! biggrinbiggrinbiggrin


Salute!! eh, silap. Salam to all~

;)





tu pun naseb tak baik sebab ko laki...
kalau ko pompuan......
konpom dah 5 pages sekarang ni..
. hehehe

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

kalau sekarang nak tukar sempat lagi tak? hehehedisbeliefbiggrinbiggrin

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

Luceif wrote:

kalau sekarang nak tukar sempat lagi tak? hehehedisbeliefbiggrinbiggrin




biggrinbiggrinbiggrinbiggrin..x dah kot..



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Senior Member

Status: Offline
Posts: 278
Date:

selamat datang n selamat berforum dari saya insan biasa....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

atimtrsprts wrote:

Luceif wrote:

salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~



Slamt dtg bro....wa ghasa l;u salah join club kot,cni club retro bukan antik..huhuu

 




 ni mcm ayat sindir jer......



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

Nah...no hard feeling.. nonononono

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 89
Date:

Luceif wrote:

salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~




 

 

SELAMAT DATANG DAN SELAMAT BERFORUM.............DARI SAYA
sohabiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
nak x nak?


Guru

Status: Offline
Posts: 641
Date:

Selamat Datang ke RMR.....biggrinbiggrinbiggrin

__________________

weLcome to cRazys TonGster... sprint.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 565
Date:

selamat berkenalan.saya pon tak da motor pakai ex5 jebiggrin

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 172
Date:

salam perkenalan dari sy..
MEL DRAGON...

BORN ON THE ROAD...BURN ON THE STREET...

we all riders...we all members...we are big familys...

retro ke...baru ke..purba ke...classic ke....kita jiwa sama...mat mtr..

ada paham...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 585
Date:

slm dr sy , bujal..pakai 1kt je...bila nk minum2 ni?hehehe


-- Edited by rdowners on Sunday 2nd of May 2010 09:30:54 AM

__________________




Senior Member

Status: Offline
Posts: 461
Date:

Luceif wrote:







salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~










 walaupon jengking lambat tapi mungkin tak terlewat .... mengucapkan selamat datang >>> to RMR. enjoy beb!!!



__________________
jengking


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

i from shah alam...ader ker geng cg125 sini...nk mintak tanyer maner kedai bagus utk restore cg125..



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 222
Date:

ade ke sapa2 nak jual geran yb yg bleh tukar nama


__________________

http://nsrbikekualalumpur.blogspot.com/



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

Luceif wrote:

salam pada semua warga azuramengamuk.. puas saya  cari forum motor lama.. balik-balik jumpa kelab motor british only..

saya asal johor bahru,tapi sekarang dah kira orang pahang
duduk dan kerja di damansara buat masa ni dan Insya Allah untuk masa yang lama.

senarai motor tua saya ialah suzuki GS550.. 1983 ada dua, satu dah jual
Honda CG125 1980 model yang tak pakai timing chain

dan yang paling saya sayang dan masih pakai hari-hari gi kerja dan jalan jauh sekali sekala ialah Yamaha YB100 1975.

motor yang lain tak payah masuk senarai pasal xcukup antik..biggrin

motor tak seberapa, tapi harap dapat tunjuk ajar dari semua warga di sini..
sekian Wassalam~~


 Waalaikomsalam bro luceif.Selamat datang ke Forum RMR.Enjoy



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard