RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Salam Sedih..


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:
Salam Sedih..


mgkin ramai yg dh lupa kt aku..waaaa
moto aku dh lame tersadai kt bkel cat kg.gajah..duit dh bayor abis..
tggal nk tembak clear je,dh dekat setahun aku tggu..
pangkat aku pn dh jadi vateran member dh..moto xsiap2 lg..

pomen tu mmg betul2 punca wt aku hilang semangat nk berjuang..

saje je aku nk post..sedey sgt..nk luahkn perasaan je..salam huuuuuuu waaaaa

-- Edited by cHikiSan on Sunday 31st of January 2010 06:46:10 AM

__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

cHikiSan wrote:

mgkin ramai yg dh lupa kt aku..waaaa
moto aku dh lame tersadai kt bkel cat kg.gajah..duit dh bayor abis..
tggal nk tembak clear je,dh dekat setahun aku tggu..
pangkat aku pn dh jadi vateran member dh..moto xsiap2 lg..

pomen tu mmg betul2 punca wt aku hilang semangat nk berjuang..

saje je aku nk post..sedey sgt..nk luahkn perasaan je..salam huuuuuuu waaaaa

-- Edited by cHikiSan on Sunday 31st of January 2010 06:46:10 AM




amik jer la balik.....
antar kat kedai lain....
nasib mu senasib dgn JuanZ, Frypajan... kesian!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

MamatKapar wrote:

 


amik jer la balik.....
antar kat kedai lain....
nasib mu senasib dgn JuanZ, Frypajan... kesian!!

 

 



alhamdulillah..satu pergaduhan dan adegan tumbuk menumbuk antara aku dn pomen tu..akhirnya aku dpt semula semua rangka dan coverset yp aku..

mamatkapar:sebenarnye dh lama aku cari pomen ni,kol tak dpt,msg tak reply,umah dh pindah..ptg td tuhan ketemukan jua aku dgn dia..aku yakin,mak bapak dia pn xknal dia dh..aku terpaksa,xde pilihan sbb dia cuba lari..

pengajaran kepada pomen yg ade niat jahat!

 



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

cHikiSan wrote:

 

MamatKapar wrote:

 


amik jer la balik.....
antar kat kedai lain....
nasib mu senasib dgn JuanZ, Frypajan... kesian!!

 

 



alhamdulillah..satu pergaduhan dan adegan tumbuk menumbuk antara aku dn pomen tu..akhirnya aku dpt semula semua rangka dan coverset yp aku..

mamatkapar:sebenarnye dh lama aku cari pomen ni,kol tak dpt,msg tak reply,umah dh pindah..ptg td tuhan ketemukan jua aku dgn dia..aku yakin,mak bapak dia pn xknal dia dh..aku terpaksa,xde pilihan sbb dia cuba lari..

pengajaran kepada pomen yg ade niat jahat!

 

 



syabas kerana ketegasan anda....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

cHikiSan wrote:

alhamdulillah..satu pergaduhan dan adegan tumbuk menumbuk antara aku dn pomen tu..akhirnya aku dpt semula semua rangka dan coverset yp aku..

mamatkapar:sebenarnye dh lama aku cari pomen ni,kol tak dpt,msg tak reply,umah dh pindah..ptg td tuhan ketemukan jua aku dgn dia..aku yakin,mak bapak dia pn xknal dia dh..aku terpaksa,xde pilihan sbb dia cuba lari..

pengajaran kepada pomen yg ade niat jahat! 



ooo maknanya pomen yang hilang....
ingatkan pomen sibuk.....
baguslah... semuanya sudah selesai
duit kira burn la yea...
rugi juga tu...
rugi duit..
rugi masa...

adat resam kehidupan.


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 684
Date:

aduh..simpati2..

__________________
"Alia Natasha dalam ingatan (14 Sept 2007 - 04 Sept 2009) " - Al-Fatihah



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

kentalkan semangat..bulatkan tekad...siapkan balik yp mu itu.... :)

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

jgn sedih chikisan anggap ia sebagai takdir.
kuat kan hati mu...kwn...
aku percaye bila moto ni siap ko
insan yg pling hapy.

cpt2 siap kan moto tu pastu posting
gambar utk kwn2...

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

chikisan, lokasi mane?

__________________

"Wak n puteri hati"


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

ada kawan saya 2 tahun motor dok bengkel selamber je....

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

ade orang selamber, ade orang xkesah
masing2 puny rase..huhu
tp klu da 2 tahun tu agak hebat la tuan pny boley rase xkesah
kagum2
to mr.chikisan..selamat maju jaya !!! hehe

__________________
- TEAM LUCKY STRIKE SUZUKI -


Guru

Status: Offline
Posts: 532
Date:

almak bro jgan lah sedih...
sekarg barg ader mana???
hermm sy dok bote jer...
sy jga ader pomen sy sndri
desa wat motor2 retro n cross...
leh law nak bantuan....
jan bersdih dahulu...
perjuangan pasti d teruskan....biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

time kasih member2 yg bg smangat perjuangan harmoni!!

duit dapat balik rm200 je, tu pun hasil dari  peras ugut rampas wallet dia..
xpe la..janji ade la dpt skit dari tak dpt langsung..nonono

skang nk kne start cari modal balik..klau sape2 ade yg nk kawen kol2 le aku..
aku ni wedding n event potographer..membantu sambil bergambar..hehe

kinjeng1wt : lokasi aku seberang perak,kg gajah..klau sesapa ada area tu kol aku no ni 019-552 0886 bleh kite sembang2 pasal isu rumah tangga..hehebiggrin

TENZ : aku rasa klau kawan ko tu gi bertapa aku ingat dh jadi mahaguru dewa pedang tu...tggi betul tahap kesabaran die..xpe2 tahniah sbb iman dia kuat..hehe..



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

sabar cikisan... moto raider aku kat bengkel akoi 2thn sadai... (skrg buat perangai tersadai lagi..) mbx ni plak nak restore ni lebih 10 tahon tersadai.. apepon kesabaran menguji keimanan...

-- Edited by hx135ss on Thursday 4th of February 2010 11:23:54 AM

__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

cHikiSan wrote:

TENZ : aku rasa klau kawan ko tu gi bertapa aku ingat dh jadi mahaguru dewa pedang tu...tggi betul tahap kesabaran die..xpe2 tahniah sbb iman dia kuat..hehe..

sebarang ucapan tahniah boleh diucapkan terus kepada kawan saya tu iaitu alongYP dengan motosikal bernombor pendaftaran BCG4501 kaler merah hitam...biggrinbiggrin

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

hx135ss wrote:

sabar cikisan... moto raider aku kat bengkel akoi 2thn sadai... (skrg buat perangai tersadai lagi..) mbx ni plak nak restore ni lebih 10 tahon tersadai.. apepon kesabaran menguji keimanan...

-- Edited by hx135ss on Thursday 4th of February 2010 11:23:54 AM



Bro cita la sikit mengapa tersadai lama di bengkel itu...........adekah kerana faktor2 kewangan sendiri atau pun tuan bengkel itu sendiri?

Jgn marah bro sebab kita pun nak tau gak mengapa tersadai lama seperti kawan kita ni saudara Chikisan motonya terjadi begini kerana tuan bengkel itu sendiri .Biar kawan2 lain pun tau kemana blh di antar moto mereka dan dpt hasilnya.

PEACE!!!!!!!!!!!!



__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

sebarang ucapan tahniah boleh diucapkan terus kepada kawan saya tu iaitu alongYP dengan motosikal bernombor pendaftaran BCG4501 kaler merah hitam...biggrinbiggrin



brader ni memang penyabar...biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

nasib baik dapat moto balik....kalau tiba tiba hilang kat bengkel lagi naya..

__________________

walk the talk



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

usyar wrote:

nasib baik dapat moto balik....kalau tiba tiba hilang kat bengkel lagi naya..




uuiiiii....mintak simpang malaikat 44 muto hilang...disbeliefdisbelief

AlongYP : tahniah..jgn sabar sangat..nanti kene sengat..kehkehkeh



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

salam sahabat lama....
kuatkan semangat....jgn mudah putus asa....
aku belanja gamba moto aku yg da siap.....yg aku beli dgn ko dulu....sebagai dorongan wat ko teruskan perjuangan ini

dsc02262f.jpg

dsc02261j.jpg

dsc02263g.jpg

jutaan terima kasih di ucapkan kepada pomen yg terlibat dalam merealisasikan impian aku memiliki moto n,dari awal hingga akhir....
chikisan yg jual moto kat aku,kawan2 dan semua...mcm biasa,aku xkan sebut sapa diri empunya,anda tau sapa anda.moga allah yg membalas jasa baik kalian.insyaallah!!!


__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Remy Raider wrote:

salam sahabat lama....
kuatkan semangat....jgn mudah putus asa....
aku belanja gamba moto aku yg da siap.....yg aku beli dgn ko dulu....sebagai dorongan wat ko teruskan perjuangan ini

jutaan terima kasih di ucapkan kepada pomen yg terlibat dalam merealisasikan impian aku memiliki moto n,dari awal hingga akhir....
chikisan yg jual moto kat aku,kawan2 dan semua...mcm biasa,aku xkan sebut sapa diri empunya,anda tau sapa anda.moga allah yg membalas jasa baik kalian.insyaallah!!!




wah siap bawak berdating gi tgk selat tebrau lagi.....

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

MamatKapar wrote:

wah siap bawak berdating gi tgk selat tebrau lagi.....



yea lah... belah sana tu dh S'pore..

"suami isteri" pe de hal..
winkwink

 



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

cantik...tahniah bro

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

MamatKapar wrote:

 

Remy Raider wrote:



wah siap bawak berdating gi tgk selat tebrau lagi.....

 




 dating nak elak jalan jam!!!!wakakaawwawwaww
tgu den sampai kat kapar mlm esok....hehe



-- Edited by Remy Raider on Thursday 11th of February 2010 12:35:10 AM

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

rahami wrote:

MamatKapar wrote:

wah siap bawak berdating gi tgk selat tebrau lagi.....


yea lah... belah sana tu dh S'pore..

"suami isteri" pe de hal..
winkwink

 



pe lagi...kawen la.....biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

usyar wrote:

cantik...tahniah bro




 thanks bro....



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

Remy Raider wrote:


salam sahabat lama....
kuatkan semangat....jgn mudah putus asa....
aku belanja gamba moto aku yg da siap.....yg aku beli dgn ko dulu....sebagai dorongan wat ko teruskan perjuangan ini

jutaan terima kasih di ucapkan kepada pomen yg terlibat dalam merealisasikan impian aku memiliki moto n,dari awal hingga akhir....
chikisan yg jual moto kat aku,kawan2 dan semua...mcm biasa,aku xkan sebut sapa diri empunya,anda tau sapa anda.moga allah yg membalas jasa baik kalian.insyaallah!!!



Remy...menitik air mata kegembiraan melihat kejayaan kawan lama..tahniah remy..ooohhh pilu nye hati...nonono


__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

moto awak da siap,kawan ride p jumpe awak....ok!!!!byak cita nk kongsi....cam biasa,dgn regu kawan...uncle eric!!!!kuatkan semangat sahabat

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

Remy Raider wrote:

moto awak da siap,kawan ride p jumpe awak....ok!!!!byak cita nk kongsi....cam biasa,dgn regu kawan...uncle eric!!!!kuatkan semangat sahabat



doa2 kn moto kawan cepat siap ye!! kim salam kat uncle eric!

 



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

ok bos....xmasalah....moga berjaya ye....!!

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 351
Date:

cHikiSan wrote:

 

Remy Raider wrote:

moto awak da siap,kawan ride p jumpe awak....ok!!!!byak cita nk kongsi....cam biasa,dgn regu kawan...uncle eric!!!!kuatkan semangat sahabat



doa2 kn moto kawan cepat siap ye!! kim salam kat uncle eric!

 

 



waalaikumsalam.............byk kan sabar bro k.....tak lama g siapla mto tu....bole kta ngeteh....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 641
Date:

perghhhh penyabar sungguh Brother ni...syabassss

__________________

weLcome to cRazys TonGster... sprint.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

erik!!!!ku tgu kepulanganmu di jb!!!!hati2 bw moto sok!!!!

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

uncle_eric wrote:

 

cHikiSan wrote:

 

Remy Raider wrote:

moto awak da siap,kawan ride p jumpe awak....ok!!!!byak cita nk kongsi....cam biasa,dgn regu kawan...uncle eric!!!!kuatkan semangat sahabat



doa2 kn moto kawan cepat siap ye!! kim salam kat uncle eric!

 

 



waalaikumsalam.............byk kan sabar bro k.....tak lama g siapla mto tu....bole kta ngeteh....

 

 



ooO mike ke uncle eric..dengor name je,muke tak kenai..huui ramai bagi semangat ni..terbakar dh paru2 ni..xsabor teman nunggu..boleh2 siap moto aku,aku carik korg dlu..bukan ngeteh je, ngemilo pn boleh..

 



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 55
Date:

karim_robertjr wrote:

perghhhh penyabar sungguh Brother ni...syabassss




Sabar la sangat..Sabariah ade la..kakakaka biggrinbiggrinbiggrin



__________________
AKU TIDAK PERNAH TERFIKIR UNTUK MEMAKAI YP.. NAMUN SURATAN TAKDIR TELAH MENYATUKAN KITA.. LALU AKU BELI JUGAK YP ITU..


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

yes.....kita jumpe d tmpat yg senang,jgn kat wangsa maju....sesat2 den cari jalan...wakaka

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 3156
Date:

Remy Raider wrote:

yes.....kita jumpe d tmpat yg senang,jgn kat wangsa maju....sesat2 den cari jalan...wakaka




ala remy...kalu sesat kat wangsa maju..call je abg han..boleh singgah  ke restoran kak eita sekali..berbaloi-baloi...hehehe....biggrinbiggrinbiggrin



__________________

"SETTING BY MYSELF"



http://supermario-moomos.blogspot.com

https://www.facebook.com/nmoomos



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

haah ek....tp tme 2 aku dtg brader han xstat niaga lagi...papehal pon,info berguna....tqvm

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

chikisan....moto da siap????kte jumpa kat p.d....nak bg awak tgok moto yg bakal diberi wajah baru....suntikan botox....moden sket..awwawwaww..hehe

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Guru

Status: Offline
Posts: 895
Date:

sungguh hebat tahap kesabaran anda semua....
namun hati ku tdk begitu...
biar ape pon rintangan melanda...
akan ku bina moto ku sndiri....
sumber kepuasan ku.....
hehe...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 998
Date:

di kulim pun nak ada dah pomen mcm nii.....sedih!!...pasai moto bleh msam2 muka lecehhh.

__________________

Sampai Kulim jgn segan roger2 kita bleh lepak2 - call*msg*whatsapp*LINE*viber  : 0195460653 kerul a.k.a tanjung.(- oLDtiMe ReTrO UTARA )

*JEJAK KASIH - mencari pemilik terkini RXZ Boss - PBX 7905*



Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

anta la kt ipoh....bape upah bngkel tu amik....

 



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

semoga tabah

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard