RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Santai @ DANGA BAY JB -15/11/09


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:
Santai @ DANGA BAY JB -15/11/09


Hujan lebat tlah melanda hampir keseluruhan negeri Johor pada petang 15 NOV 09....
kegelisahan kian resah...jauh di lubok hati terpendam
,"jadi ke atau x jadi petang ni".
menerima panggilan dari saudara Amy (Rx-Z MALAYSIA) menyatakan bahawa group-nya akan smpai menafikan kegelisahan sy tu...

Perasaan hampa apabila sampai di Danga apabila hanya ada cikarul,pikun,brotherhawk,wan bro dan Mr.afro shj..tp tu x patahkan smangat,3bijik moto pon 3bijik laaaa...janji susun moto...respect cikarul,pikun & brotherhawk sebab dorang smpai awal di lokasi seperti mana sompek&gerabak sampai awal setiap malam sabtu di kapar !!!.

Pada jam hampir 6.15ptg,duka bertukar ceria pabila...satu demi satu jentera,group demi group tiba di Danga Bay...juga nak ambil kesempatan di sini jutaan terima kasih kepada group RX-Z MALAYSIA yg sudi hang-out brsama kami..."ANDA MMG SUPERB !!"....x lupa juga jutaan terima kasih kpd R.A.M (retro anak muda YPJ),Bang Mat-Ajib 1GA BP n da group,RX-Z JB serta individu-individu yg turut hadir.



layan...



-- Edited by rahami on Tuesday 17th of November 2009 05:17:49 PM

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

22.gif



7.gif



34.gif




-- Edited by rahami on Tuesday 17th of November 2009 06:10:48 PM

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

cpt la bro rahimi................x sbr nk tgk kehangatan geng selatan cayo lah......syabas rd southern.....

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

hehehe..tahniah wat RXZMALAYSIA yg sudi memeriahkn suasana di danga bay!syabas bro radhi & bro botak! biggrin
dn juga brader2 RXZMALAYSIA yg lain kerana sudi memeriahkan acara di danga bay...
wa suspek korang! biggrin

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

23.gif



29.gif

 

26.gif



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

5.gif
kehadiran members dari RX-Z MALAYSIA memeriahkan lagi suasana !!!




3.gif

1.gif



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

2.gif

jentera-jentera mula disusun.biggrinbiggrin

4.gif
kenny robert !!! mantop !!!

6.gif
BCJ 404....superb !!!!






__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

meriah!! kipidap warga johor..

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

8.gif
remy raider mengedarkan kad jemputan kahwin beliau...biggrinbiggrin


10.gif
3 jejaka tampan....hehehe biggrinbiggrin


19.gif
sebahagian members dari RX-Z MALAYSIA = en.radhi16 & gang winkwink



-- Edited by rahami on Tuesday 17th of November 2009 07:07:15 PM

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

11.gif

 

12.gif




13.gif
tedd & rakan2 R.A.M wink



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

14.gif

 

16.gif



18.gif

 

33.gif
pasal ni....nak kne tanya remy raider & uncle_eric....dorang tau..biggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

21.gif

cikArul tgh bincang psal sompek & gerabak !!!...hahaha biggrinbiggrin



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

ingin sekali aku bertemu dengan kalian semua..tapi entah bila agaknya?

__________________

"Wak n puteri hati"


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

rahami wrote:

 

cikArul tgh bincang psal sompek & gerabak !!!...hahaha biggrinbiggrin




..... atau perbincangan dan perjumpaan terakhir diDanga
buat Cikarul, Uncle eric, Gerabak dan sompek...!!
keh keh keh

 oh yeaa...
terlupa plak pada mr. ABU... en. MohdHairuddin..
Semenjak ketiadaan TZR ABU di Kapar
melemahkan semangat geng TZR disini..
abis semua nak jual moto..
kembalilah kepada kami..
kami merindui mu ABU
.aww




-- Edited by MamatKapar on Tuesday 17th of November 2009 07:48:10 PM

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

kinjeng1wt wrote:

ingin sekali aku bertemu dengan kalian semua..tapi entah bila agaknya?




 ya....wak !!!...kabare ??

insyaallah,nnt bulan 12 de event kot...bleh kita suma jumpa...wink



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

MamatKapar wrote:

..... atau perbincangan dan perjumpaan terakhir diDanga
buat Cikarul, Uncle eric, Gerabak dan sompek...!!
keh keh keh

 oh yeaa...
terlupa plak pada mr. ABU... en. MohdHairuddin..
Semenjak ketiadaan TZR ABU di Kapar
melemahkan semangat geng TZR disini..
abis semua nak jual moto..
kembalilah kepada kami..
kami merindui mu ABU
.aww




terlupa plak...mohd hairuddin skunk ni ada kt Johor...cuti kerja...
aritu kt danga pon dia ada gak...nek TZR...biggrinbiggrin


 "kembalilah kepada kami.."
kini dia bersama kami...hahaha biggrinbiggrinbiggrin



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 218
Date:

wow!!! meriahnya....ish..rindu lak kat raider janda aku tu...hehe

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1196
Date:

gerabak wrote:

wow!!! meriahnya....ish..rindu lak kat raider janda aku tu...hehe




 usah dikenang brgyg lepas.
teruska niat dgn Daytona tu
join abg MAMAT tu..............



__________________

alon-alon ben klakon.
dh pelan2 pun xciden gak.aku nk mandi bunge lah mcm ni




Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

janda mu...dah berbahagia.....dgn owner bru nyeee......


__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 401
Date:

stady la jhor...!!!!

chip arul ok he....biggrinbiggrinbiggrin

ujan2....nonono

__________________

-FREE ALCOHOL FOR RIDE-



Senior Member

Status: Offline
Posts: 231
Date:

rahami wrote:

MamatKapar wrote:

..... atau perbincangan dan perjumpaan terakhir diDanga
buat Cikarul, Uncle eric, Gerabak dan sompek...!!
keh keh keh

 oh yeaa...
terlupa plak pada mr. ABU... en. MohdHairuddin..
Semenjak ketiadaan TZR ABU di Kapar
melemahkan semangat geng TZR disini..
abis semua nak jual moto..
kembalilah kepada kami..
kami merindui mu ABU
.aww




terlupa plak...mohd hairuddin skunk ni ada kt Johor...cuti kerja...
aritu kt danga pon dia ada gak...nek TZR...biggrinbiggrin


 "kembalilah kepada kami.."
kini dia bersama kami...hahaha biggrinbiggrinbiggrin



Wahai tuan pengulu mat kapar..tidak ku duga masih lagi terpahat nama ku di bandar bertuah kapar indra retro..hahah.. walupon jauh pendekar2 TZR kapar tetap terpahat di kalbu au....hahahah..



__________________

Call Sign ''COMBAT''



Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:

bila lagi nk turun danga??????????????????????????????????????????????

__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 401
Date:

park_lah wrote:

bila lagi nk turun danga??????????????????????????????????????????????



tunggu gathering bulan depan la park lah..

kan baru lepas...biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

-FREE ALCOHOL FOR RIDE-



Senior Member

Status: Offline
Posts: 202
Date:

rahami wrote:

 

kinjeng1wt wrote:

ingin sekali aku bertemu dengan kalian semua..tapi entah bila agaknya?




ya....wak !!!...kabare ??

insyaallah,nnt bulan 12 de event kot...bleh kita suma jumpa...wink

 




ha!yg 26 Dis tu ke? huhu..aku dah kene booking masa tu..bukan pe anak buah berkhatan so, kenalah aku anto kedua org tua ku ke umah akak aku tu kat Kota Masai..ingat nak jumpa korang..korang plak meninggalkan JB masa tu..mcm tak da jodoh nampaknyea kali nie...



__________________

"Wak n puteri hati"


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

wah...kemana warge johor time tu..hehe..projek baik ye....

__________________
Uzi


Senior Member

Status: Offline
Posts: 106
Date:

nak tau? TGGU!!!!! biggrin.gifbiggrin.gif

-- Edited by Uzi on Thursday 19th of November 2009 05:07:33 AM

__________________

Rxk01.jpgSiapferingbaru.jpgDSC06419.jpgDSC00871.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:

tggu pe uzi?
ble ko nk nikah?.................

__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:


wah...motorku


__________________
erk


Senior Member

Status: Offline
Posts: 292
Date:

Dablek wrote:

wah...kemana warge johor time tu..hehe..projek baik ye....




 hehe.. baik punya...



__________________

Retro Life---80's



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

MU9661 moto champion rxzmalaysia 2... biggrin

-- Edited by bainz on Thursday 19th of November 2009 06:44:39 AM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:

ok otai2 johor.....
selamat menunggang di south of m'sia

__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 230
Date:

 

 

26.gif



eh gmba sape yg pkai bju lucky strike tu??mcm aku jekk..??confusehehe..biggrin

ape2 pn,tk saba nk tggu 26/27 disember ney..biggrin

 



-- Edited by Raider 1985 on Thursday 19th of November 2009 08:55:32 AM

__________________

kawaii_onionhead_80.gifClick-> header.jpgkawaii_onionhead_40.gif




Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

26/27.....ne....nk follow.........

__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 78
Date:

Thaniah !.... buat member-member kat JB dan sekitarnya tu kerana berjaya menghinpunkan  jentera-jentera Retro setiap bulan di Danga Bay yang memang meriah dan   gempak habis.

.....

__________________
'Syukor jbt' from Muar.


Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

Tahniah buat Southern RD members dgn perhimpunan sebegini...Keep it up geng....

__________________

"from zero to hundred, learned from the journey...step by step....think wind"






Member

Status: Offline
Posts: 18
Date:

ramai jgk lu olang dkt sna aa... ini mcm mau ajak penang pnya bdk dtg sana laaww

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 153
Date:

alexRGV wrote:

ramai jgk lu olang dkt sna aa... ini mcm mau ajak penang pnya bdk dtg sana laaww




 



bleh...apa ada hal....kami mengalu-alukan kedatangan sahabat baru....lagi pun parking moto kt danga tu luas lg...tp lau pekan kapar tu xtau la dah penuh kot....biggrinbiggrinbiggrin

__________________
King Lagenda Zaman


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

brotherhawk wrote:

alexRGV wrote:

ramai jgk lu olang dkt sna aa... ini mcm mau ajak penang pnya bdk dtg sana laaww




 



bleh...apa ada hal....kami mengalu-alukan kedatangan sahabat baru....lagi pun parking moto kt danga tu luas lg...tp lau pekan kapar tu xtau la dah penuh kot....biggrinbiggrinbiggrin


woiiitt....
pekan Kapar lagi 3~4 ribu moto retro bleh sumbat lagi....
mari la alex.... bawak la Rg400 tu.... mesti champion
moto super rare tuu....

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

Tahniah buat Southern RD members...

__________________

Ride On & Ride Safe...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 231
Date:

syukorjbt wrote:

Thaniah !.... buat member-member kat JB dan sekitarnya tu kerana berjaya menghinpunkan  jentera-jentera Retro setiap bulan di Danga Bay yang memang meriah dan   gempak habis.

.....



otaiiiii...JBT silence killer ni..eheh

 



__________________

Call Sign ''COMBAT''



Senior Member

Status: Offline
Posts: 231
Date:

MamatKapar wrote:

brotherhawk wrote:

 

alexRGV wrote:

ramai jgk lu olang dkt sna aa... ini mcm mau ajak penang pnya bdk dtg sana laaww




 



bleh...apa ada hal....kami mengalu-alukan kedatangan sahabat baru....lagi pun parking moto kt danga tu luas lg...tp lau pekan kapar tu xtau la dah penuh kot....biggrinbiggrinbiggrin


woiiitt....
pekan Kapar lagi 3~4 ribu moto retro bleh sumbat lagi....
mari la alex.... bawak la Rg400 tu.... mesti champion
moto super rare tuu....

 




pekan kapar nak sumbat kapal selam pon boleh...hahah... cik mamat i rindu la dgn u...i harap u success...ahhaha.nak round 1 malaysia..



__________________

Call Sign ''COMBAT''



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

bilelah aku boleh kembali bersama korang???? rindu sioooot kat jb...

-- Edited by hx135ss on Monday 30th of November 2009 09:47:59 AM

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

harap2 ujang kawen kat labis aku dpt datang... slamat pengantin baru bro!!!

__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

hx135ss wrote:

bilelah aku boleh kembali bersama korang???? rindu sioooot kat jb...



 insyaallah....kembalikan kenangan mcm dulu....hehe winkwink



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

hx135ss wrote:

harap2 ujang kawen kat labis aku dpt datang... slamat pengantin baru bro!!!




thanks bro!!!datang jangan x datang!!!!



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

rahami wrote:

Hujan lebat tlah melanda hampir keseluruhan negeri Johor pada petang 15 NOV 09....
kegelisahan kian resah...jauh di lubok hati terpendam
,"jadi ke atau x jadi petang ni".
menerima panggilan dari saudara Amy (Rx-Z MALAYSIA) menyatakan bahawa group-nya akan smpai menafikan kegelisahan sy tu...

Perasaan hampa apabila sampai di Danga apabila hanya ada cikarul,pikun,brotherhawk,wan bro dan Mr.afro shj..tp tu x patahkan smangat,3bijik moto pon 3bijik laaaa...janji susun moto...respect cikarul,pikun & brotherhawk sebab dorang smpai awal di lokasi seperti mana sompek&gerabak sampai awal setiap malam sabtu di kapar !!!.

Pada jam hampir 6.15ptg,duka bertukar ceria pabila...satu demi satu jentera,group demi group tiba di Danga Bay...juga nak ambil kesempatan di sini jutaan terima kasih kepada group RX-Z MALAYSIA yg sudi hang-out brsama kami..."ANDA MMG SUPERB !!"....x lupa juga jutaan terima kasih kpd R.A.M (retro anak muda YPJ),Bang Mat-Ajib 1GA BP n da group,RX-Z JB serta individu-individu yg turut hadir.



layan...



-- Edited by rahami on Tuesday 17th of November 2009 05:17:49 PM



Clas demo,keep it up....

 



__________________

ajimtrsprts


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

thankz rakan2 RMR sebab beri sokongan.

smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard