RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: JEMPUTAN KAWIN SDR JUNAIDI - TRIANG 6 DEC 2009


Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:
JEMPUTAN KAWIN SDR JUNAIDI - TRIANG 6 DEC 2009


BERALAMAT  ; NO. 343 FELDA CHEMOMOI , TRIANG PAHANG.

SATU RIDE AKAN DIADAKAN KE RUMAH PENGANTIN PADA SABTU PETANG 5 DEC 2009.

SESIAPA YANG BERMINAT UTK MEMERIAHKAN MAJLIS TERSEBUT.....SILA HUBUNGI SAYA

ATAU EN. BOTAK. PENGINAPAN AKAN DIADAKAN , KENA INFORM DULU , SUPAYA SENANG

TUAN TANAH MENYEDIAKAN TEMPAT PENGINAPAN. PADA SEBELAH MALAM AKAN

DIADAKAN ACARA MAKAN2 ( BBQ ) . TEMPAT BERKUMPUL ; BHP TOL GOMBAK.

MARI2......DENGAN KEHADIRAN ANDA SEMUA AKAN BERTAMBAH MERIAH LAGI MAJLIS

TERSEBUT.


__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 627
Date:

kawin gak ustaz nie...huhuhuhu....

__________________
takde duit jgn main motor!!!!!!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

otai_1kt wrote:

BERALAMAT  ; NO. 343 FELDA CHEMOMOI , TRIANG PAHANG.

SATU RIDE AKAN DIADAKAN KE RUMAH PENGANTIN PADA SABTU PETANG 5 DEC 2009.

SESIAPA YANG BERMINAT UTK MEMERIAHKAN MAJLIS TERSEBUT.....SILA HUBUNGI SAYA

ATAU EN. BOTAK. PENGINAPAN AKAN DIADAKAN , KENA INFORM DULU , SUPAYA SENANG

TUAN TANAH MENYEDIAKAN TEMPAT PENGINAPAN. PADA SEBELAH MALAM AKAN

DIADAKAN ACARA MAKAN2 ( BBQ ) . TEMPAT BERKUMPUL ; BHP TOL GOMBAK.

MARI2......DENGAN KEHADIRAN ANDA SEMUA AKAN BERTAMBAH MERIAH LAGI MAJLIS

TERSEBUT.




dari tol gombak ke triang berapa jauh??...
nak budget minyak... hehehe...

boleh kasi laluan ikut mana??...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

aduh, mtr jem plak, sayangnye xdpt join skali.. dkat dh tu, triang..syg2

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

gombak ke triang tak tau laluan mana nak digunakan..yang laluan biasa aku guna nak ke chemomoi adalah gombak-temerloh-triang-chemomoi...pastu balik dari chemomoi-karak-gombak....nak kena tanya encik gaban / cikgu nasir / along temerloh....rasanya lagi dekat kalo ikut jalan dalam je ikut karak....jalan lap..kiri kanan dusun durian....

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

TENZ wrote:

gombak ke triang tak tau laluan mana nak digunakan..yang laluan biasa aku guna nak ke chemomoi adalah gombak-temerloh-triang-chemomoi...pastu balik dari chemomoi-karak-gombak....nak kena tanya encik gaban / cikgu nasir / along temerloh....rasanya lagi dekat kalo ikut jalan dalam je ikut karak....jalan lap..kiri kanan dusun durian....



Huhuhuhu jalan banyak lap ek??....
aiyak x leh asah tayar...

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

haha...layan corner, asah lutut...

__________________

"from zero to hundred, learned from the journey...step by step....think wind"






Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

tak sempat nak asah pon...lap pendek je...macam jalan nak ke chamang..

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

TENZ wrote:

tak sempat nak asah pon...lap pendek je...macam jalan nak ke chamang..




hohh...gitu ke...chamang bahaye gok tu...lap pendek2....

xpe2, kalo ikut Karak hiway tu kita ramai2 layan lap....



__________________

"from zero to hundred, learned from the journey...step by step....think wind"






Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

TENZ wrote:

tak sempat nak asah pon...lap pendek je...macam jalan nak ke chamang..




pergi jalan jalan santai..syiook tu..
bawak dlm 70/80kmh..
lihat permandangan kg...
nampak kedai minum...singgah..
nampak jual durian... singgah..
nampak awek... lambai tangan..
nampak makcik,... lambai tangan...
ride santai jer.////

eemm tapi musim hujan lohh pulokkkaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

TENZ wrote:

tak sempat nak asah pon...lap pendek je...macam jalan nak ke chamang..



hUhuuhhuhu ye ke tenz??......
xpe bwk pelan2 laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....wakakkakaka

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

nak bawak santai?boleh jeeee
pemandangan yang konpom nampak...kelapa sawit kiri dan kanan...
pastu kat depan kelapa sawit...pastu kat belakang pon nampak kelapa sawit lagik....
tu pemandangan dari triang ke chemomoi la...
kalo dari karak boleh nampak dusun doyan kiri kanan...nampak kampung...
nampak pekan koboi...nampak orang kampung..

sape nak pegi kasi list la..senang orang kampung nak standby khemah....hahahhahaha

kena tanya tuan umah..kat mana stesen minyak terdekat...pasal aku nampak dulu kat pekan ada satu..pastu masuk dalam kampung tak nampak dah.....

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

TENZ wrote:

nak bawak santai?boleh jeeee
pemandangan yang konpom nampak...kelapa sawit kiri dan kanan...
pastu kat depan kelapa sawit...pastu kat belakang pon nampak kelapa sawit lagik....
tu pemandangan dari triang ke chemomoi la...
kalo dari karak boleh nampak dusun doyan kiri kanan...nampak kampung...
nampak pekan koboi...nampak orang kampung..

sape nak pegi kasi list la..senang orang kampung nak standby khemah....hahahhahaha

kena tanya tuan umah..kat mana stesen minyak terdekat...pasal aku nampak dulu kat pekan ada satu..pastu masuk dalam kampung tak nampak dah.....




Huhuhuuuuh pemandangan kelapa sawit??....emm!! kasi koyak throttle la camnie.....ape yg penting station minyakkkkkkkkkkkk...x pasal2 kang menolak moto ramai2 lak...



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

TENZ wrote:


kena tanya tuan umah..kat mana stesen minyak terdekat...pasal aku nampak dulu kat pekan ada satu..pastu masuk dalam kampung tak nampak dah.....




ayoyo..
ini mcm kene bawok minyak spare 2 botol laa.
Daytona aku banyok melantok minyak...aww

 


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 627
Date:

ade minyak...tapi pakai botol la.....mau 10 botol nak penuh


__________________
takde duit jgn main motor!!!!!!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

sokchoi wrote:

ade minyak...tapi pakai botol la.....mau 10 botol nak penuh



aiya...mau abis minyak botol tu semua penuhkan tank...tutup kedai

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 627
Date:

tau takpo aku dah 2 round pi sane....nak dkt tibai jalan bahau jer ( pada pendapat aku la)...tak pun nak adventure empangan semenyih....

__________________
takde duit jgn main motor!!!!!!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

sokchoi wrote:

tau takpo aku dah 2 round pi sane....nak dkt tibai jalan bahau jer ( pada pendapat aku la)...tak pun nak adventure empangan semenyih....




emmm...kt tgk nnti brapa ramai yg nk g skali nnti......
xpun pilus ko je la jadik tour guide g sana.....ko kan expert jln2 kat sanabiggrin



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

ko nak folo ke?


__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

TENZ wrote:

ko nak folo ke?




 nekadddddddddddddddddddddddddddddd......



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

yo la tuh...
gerak pagi ahad la senang...
tak payah rushing..
jalan santai tengok kampung...



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

TENZ wrote:

yo la tuh...
gerak pagi ahad la senang...
tak payah rushing..
jalan santai tengok kampung...



Memana pn bleh je....
tapi sabtu aku kejeeeeeeeeeeeeeee.....

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

felda chemomoi?? kena bawak MOMOI sekali....

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

kalo boleh pegi...standby je motor....

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 707
Date:

PETA RUMAH JUNAIDI




Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

usyar wrote:

felda chemomoi?? kena bawak MOMOI sekali....




 sape nak bawak?



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

TENZ wrote:

 

usyar wrote:

felda chemomoi?? kena bawak MOMOI sekali....




sape nak bawak?

 



naik daytona laaaa....

 



__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 627
Date:

moto aku yg lain takde org nak bwk...leh la bg...nak bonceng pun no hal.....hahahahha

-- Edited by sokchoi on Monday 2nd of November 2009 11:16:07 PM

__________________
takde duit jgn main motor!!!!!!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

l_37df45208ec044b7b48ee9124f245eab.jpg

l_ce09a3ee936a4d61a43559a95a96cd66.jpg



-- Edited by TENZ on Tuesday 3rd of November 2009 01:38:18 AM

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 405
Date:

usyar wrote:

felda chemomoi?? kena bawak MOMOI sekali....




aik..x pepasal je name aku naik ni...adeh...
erkk..xpe2...jgn ssh2 kan diri anda semua..
drive carefully guys...layan corner jgn asah2 sngt..kang koyak suar kang..ssh nak g kenduri..hehehe..jgn lupe smpaikan salam kt pasangan pengantin..hohoho..
biggrinbiggrin



__________________

Kalau nak minta review events, motor atau mintak tolong pape on behalf Majalah By'U, Majalah Kapcai & Majalah Otomania...sesila la rerajin berkomunikasi tanpa had dengan saya di:


Email:  astarawistana85@yahoo.com

YM: astarawistana

FB: Astarawistana Momoi

Skype: astarawistana_momoi

T:  012-3284387 (Urusan kerja)

Blog: http://astarawistana-momoi.blogspot.com (KaryaKuTanpaBatasan)


~One Love, Peace & Harmony~



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

momoi tumpang rgf bintang kapcai bulan ni pun ok gak....

__________________

walk the talk



Senior Member

Status: Offline
Posts: 405
Date:

usyar wrote:

momoi tumpang rgf bintang kapcai bulan ni pun ok gak....




 confuseconfusenonoconfuseconfuse



__________________

Kalau nak minta review events, motor atau mintak tolong pape on behalf Majalah By'U, Majalah Kapcai & Majalah Otomania...sesila la rerajin berkomunikasi tanpa had dengan saya di:


Email:  astarawistana85@yahoo.com

YM: astarawistana

FB: Astarawistana Momoi

Skype: astarawistana_momoi

T:  012-3284387 (Urusan kerja)

Blog: http://astarawistana-momoi.blogspot.com (KaryaKuTanpaBatasan)


~One Love, Peace & Harmony~



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

l_1c04fe3f58ae4030a5c55272bb54a8d3.jpg

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

otai_1kt wrote:

BERALAMAT  ; NO. 343 FELDA CHEMOMOI , TRIANG PAHANG.

SATU RIDE AKAN DIADAKAN KE RUMAH PENGANTIN PADA SABTU PETANG 5 DEC 2009.

SESIAPA YANG BERMINAT UTK MEMERIAHKAN MAJLIS TERSEBUT.....SILA HUBUNGI SAYA

ATAU EN. BOTAK. PENGINAPAN AKAN DIADAKAN , KENA INFORM DULU , SUPAYA SENANG

TUAN TANAH MENYEDIAKAN TEMPAT PENGINAPAN. PADA SEBELAH MALAM AKAN

DIADAKAN ACARA MAKAN2 ( BBQ ) . TEMPAT BERKUMPUL ; BHP TOL GOMBAK.

MARI2......DENGAN KEHADIRAN ANDA SEMUA AKAN BERTAMBAH MERIAH LAGI MAJLIS

TERSEBUT.




insyaallah klau ada masa saya akan selamat sampai bersama otai2 retro...

selamat pengantin baru...

semoga kekal bahagia sampai akhir hayat

marwie 3xvevileye



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

Komfem pegi, junaidi kawin..



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

sokchoi wrote:

moto aku yg lain takde org nak bwk...leh la bg...nak bonceng pun no hal.....hahahahha

-- Edited by sokchoi on Monday 2nd of November 2009 11:16:07 PM



Moto yg dlm proses tu ke?  Sy pinjam ye bang..

 



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

A.Syamim wrote:

Komfem pegi, junaidi kawin..



Hehehe mesin ko tiptop min........

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

alongYP wrote:

A.Syamim wrote:

 

Komfem pegi, junaidi kawin..



Hehehe mesin ko tiptop min........

 



Oiittt, kata nak dtg kilang aku mlm ni dgn Lee, aku tggu..
Mana ada tip top, ting tong ada la..  Esok nak hantar bngkel.
Dey.., moto bila mau smpai cni daa..  Turbo dah smpai, kriss dah smpai, YPVS bila lg, huhuhu...

 



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

A.Syamim wrote:

alongYP wrote:

 

A.Syamim wrote:

 

Komfem pegi, junaidi kawin..



Hehehe mesin ko tiptop min........

 



Oiittt, kata nak dtg kilang aku mlm ni dgn Lee, aku tggu..
Mana ada tip top, ting tong ada la..  Esok nak hantar bngkel.
Dey.., moto bila mau smpai cni daa..  Turbo dah smpai, kriss dah smpai, YPVS bila lg, huhuhu...

 



Hahahhaa ko x tau KL ujan lbt.......
lee cancel..aku pn cancel laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nie pun sadai kt opis g

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Senior Member

Status: Offline
Posts: 340
Date:

oppsss

__________________
Lawatilah http://numlock-garage-dept.blogspot.com/ ...tengok-tengok pun takpe

Peluang menjana pendapatan sampingan


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

numlock2stroker wrote:

oppsss




Hah nie lagi sorang......
ade moto simpan jeeeeeeeeeeeee.........ride nie ko mesti pegi paham!



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 684
Date:

hmm..selamat pegi & kembali semua..

__________________
"Alia Natasha dalam ingatan (14 Sept 2007 - 04 Sept 2009) " - Al-Fatihah



Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

Shah wrote:

hmm..selamat pegi & kembali semua..



Shah, jaraknya lebih kurang mcm nak pi kg hg ja..
Lama x ride dgn hg ni..
 



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

alongYP wrote:

 

TENZ wrote:

nak bawak santai?boleh jeeee
pemandangan yang konpom nampak...kelapa sawit kiri dan kanan...
pastu kat depan kelapa sawit...pastu kat belakang pon nampak kelapa sawit lagik....
tu pemandangan dari triang ke chemomoi la...
kalo dari karak boleh nampak dusun doyan kiri kanan...nampak kampung...
nampak pekan koboi...nampak orang kampung..

sape nak pegi kasi list la..senang orang kampung nak standby khemah....hahahhahaha

kena tanya tuan umah..kat mana stesen minyak terdekat...pasal aku nampak dulu kat pekan ada satu..pastu masuk dalam kampung tak nampak dah.....




Huhuhuuuuh pemandangan kelapa sawit??....emm!! kasi koyak throttle la camnie.....ape yg penting station minyakkkkkkkkkkkk...x pasal2 kang menolak moto ramai2 lak...

 



kat temerloh ader stesyen minyak ESSO bawah jambatan temerloh. kat sebelom simpang kerayong ader stesyen petronas. sebelom simpang kepayang ader stesyen minyak petronas. xkan ader masalah minyak x cukup. hehehehe dari temerloh ker simpang kerayong dalam75km jer. simpang kerayong ker simpang kepayang  dalam 45 km jer. biggrinbiggrinbiggrin

kalau x silap aku laaa. awek ramai tu kat chemomoi heheehhehe



-- Edited by hitam_kidal on Tuesday 3rd of November 2009 05:21:43 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

Shah wrote:

hmm..selamat pegi & kembali semua..



shah.....
mari la skali....dh lama x ride ngan hang....
last ride melaka dulu dh lama...hikhikhik time YPVS hang pakai

 



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

otai_1kt wrote:

sape nak bawak?

 



naik daytona laaaa....

 




TERIMA KAsihhhhhhhh!!!
kalau org lain tanak bawak...
takpe lahh...
biar saya bawak momoi....
takpe.....
dari pada aku bawak ApekSGV
1000 kali bagus kalau momoi nak tumpang.
awwaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

hitam_kidal wrote:

kalau x silap aku laaa. awek ramai tu kat chemomoi heheehhehe




umpan baik punya......aww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 415
Date:

MamatKapar wrote:

hitam_kidal wrote:

 

kalau x silap aku laaa. awek ramai tu kat chemomoi heheehhehe




umpan baik punya......aww

 



BANG MAT!!!
PINJAM SIGNATURE YOR...

 



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 381
Date:

iyo la en kocik,,jgn bwk umpan rapala lak,,ikan payo nie,..kuat den raso,,,bkwk la jentera mantap2..pasti mengenofuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 415
Date:

EAPY wrote:

iyo la en kocik,,jgn bwk umpan rapala lak,,ikan payo nie,..kuat den raso,,,bkwk la jentera mantap2..pasti mengenofuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfuriousfurious



GEGEGEGEGE biggrin

 



__________________

1 2 35  >  Last»  | Page of 5  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard