RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: YAMAHA SS (geng2 Yamaha SS Marilah Kita Berkumpul Disini


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:
RE: YAMAHA SS (geng2 Yamaha SS Marilah Kita Berkumpul Disini


jejake_retro wrote:

ss ni piping die memaang mengancam..



piping ape tu bro?? kwn xpham lar..

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:

1000166h.jpg

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:

ini lah piping yang mengancam..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

jejake_retro wrote:

ini lah piping yang mengancam..



owhhh, ingatkn benda ape..rupenye itu jer.. den xtau.. hehe..

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

Salam sume.... nk mencelah sket, sedikit gambar kenangan bersama moto SS two Spirit aku dulu, gambar x clear sbb amik gmbar kt album. Maklumlah dulu2 mana ada hp canggih nk amik gambar, nk pakai hp pn x mampu... biggrinbiggrinbiggrin

~ WGR 4367 ~


DSC02577.JPG

DSC02557.JPG



DSC02558.JPG

DSC02597.JPG



__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

wah, smart2...biggrinbiggrin

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

jejake_retro wrote:

1000166h.jpg



Tp xleh lawan gambar moto kt atas..... siap pacak pipe lg tu...!!!!  gempak2!

smilesmilesmile

 



__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Senior Member

Status: Offline
Posts: 344
Date:

MamatKapar wrote:

 

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??




Yamaha SS masih banyak di Jalanan.....
tapi kalau nak berbincang... takde salahnya...

Aku nak bagi sesuatu untuk kita fikirkan bersama.....
...sebuah motor RXZ baru......bukan 5speed...
telah diconvert sepenuhnya ke LC125.....casis dengan geran jer RXZ... so camna nak klasifikasikan moto ni...
Retro ker??... camna??..awwaww

 

 




halo abg mamat kapar,,,,ad x gmbr rxz convert ke lc125 2????????

blanje gmbr ckit......



-- Edited by park_lah on Thursday 12th of November 2009 02:35:26 AM

__________________
Jadilah kamu seolah-olah orang yang berdagang @ orang yg melintasi jalan...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

park_lah wrote:

MamatKapar wrote:

 

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??




Yamaha SS masih banyak di Jalanan.....
tapi kalau nak berbincang... takde salahnya...

Aku nak bagi sesuatu untuk kita fikirkan bersama.....
...sebuah motor RXZ baru......bukan 5speed...
telah diconvert sepenuhnya ke LC125.....casis dengan geran jer RXZ... so camna nak klasifikasikan moto ni...
Retro ker??... camna??..awwaww

 

 




halo abg mamat kapar,,,,ad x gmbr rxz convert ke lc125 2????????

blanje gmbr ckit......



-- Edited by park_lah on Thursday 12th of November 2009 02:35:26 AM

haha, btl2.. den sokong.. he.. den pn nk nengok gak rx-z yg dh diconvert ke lc125 tu.. blanja sikit gambar tu.. xsbar den nk nengok.. haha..

 



__________________



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

ap prbzaan blok taiwan n blok japan?????


__________________

kelajuan membunuh!!!!...ala sipot jalan slow pon hidop gak!!!!!qwertyuioplkjhgfdsazxcvbnm



Senior Member

Status: Offline
Posts: 296
Date:

ss pon ss la jnji rock!!!

__________________

BERSAHABAT MELALUI PERMOTORAN



Senior Member

Status: Offline
Posts: 296
Date:

kdg2 sipot pon mati sbb dy pnye slowbiggrinbiggrinbiggrin
peace

__________________

BERSAHABAT MELALUI PERMOTORAN



Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

ello bro faiz,nak tanye skit..
camne nak gune rpm 125 tu?mane nak sambung kabel?

-- Edited by mine_9919 on Tuesday 22nd of June 2010 12:40:32 AM

__________________
korn


Newbie

Status: Offline
Posts: 2
Date:

FAIZ wrote:

Pergghh hitam kidal!!!

Motor ss ko sebiji macam motor ss aku time main haram dulu..
Motor ss aku dulu pun mcm tu gak tapi aku pakai kepala 125z pasal nak set rpm..
Kaberator pun aku pakai power jet punya memang mencanak pergi nye..
Set spoket paling leceh time aku pakai ss ni last2 aku pakai belkang 28 depan 14 tu pun terangakat lagi motor..


Nanti aku postkan gambar ss aku tu..biggrinbiggrin




ello bro faiz, camne nak gune rpm 125? kabel rpm tu nak sambung g mane?



__________________
korn
mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 942
Date:

ha ha.....bila lah ss naek jadi retro ni...


wakaka

__________________
 


Senior Member

Status: Offline
Posts: 498
Date:

mrX wrote:

ha ha.....bila lah ss naek jadi retro ni...


wakaka




lambat lg..mgkn besok..mgkn esok..mgkn tomorowbiggrinbiggrinbiggrinhehe



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 61
Date:

ss2 rsenye lum di kire retro tp ss kire retro gak 90an 3xv rgv kua pn taun 90an x g2?

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

Salam ~~~
saya bru lg kt sni .
sya na tny klu na over haul bp ???

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1532
Date:

+Mat+Junior+ wrote:

Salam ~~~
saya bru lg kt sni .
sya na tny klu na over haul bp ???


Saudara sila lapor diri kt sni dlu,lepas 2 bru la bley prgi ke sesi beramas mesra keh3biggrinbiggrin..  http://azuramengamuk.activeboard.com/f416854/azura-new-members/ selamat mencuba..



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 5
Date:

SS two ipoh tumpang lalu ye bang..hehe..biggrin



Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1532
Date:

blankstare



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 149
Date:

mcam ku kenal je budak2 dalam gambar ni . area mana ni . maaf yer kalau tersilap .



-- Edited by wal gipang on Thursday 17th of November 2011 06:13:51 PM

__________________
wal


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

Salam , sya bru lg kt sni . klu slah tlng tgor yaaa .
nk tny skit ~~~
bole ka ss pkai paip 125zr ???



-- Edited by +Mat+Junior+ on Sunday 27th of November 2011 12:04:58 AM

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 5
Date:

wslm..asal boleh sumbat je bro..hahha..



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

salam..sy bdak bru dlm rmr..geng ss segamat..salam perkenln sume..smile



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 151
Date:

FAIZ wrote:

Mana la plak tuan tanah alif hafiz ni..
Kate nak sembang pasal ss..nono

X per biar aku postkan gambar SS TWO aku..



Dalam kenangan...nonono


fuhh paip chamber tuu..:

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2144
Date:

mrX wrote:

ha ha.....bila lah ss naek jadi retro ni...


wakaka


 yup..den pun ado sebijik di awal tahun 1993.1998 hilang sudah,hanya geran sahjo yang ado..SS lagi 10 tahun leh jadi RETRO..hehehe..so simpanlah harta pusaka anda.



__________________

012-3530389 - Mat Rijal Retro RX-S 

Leaparking Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.Hujung bulan..jiko ado kelapangan.Sekarang menetap di Bandar Perdana(Sabtu-Ahad),Sg.Petani,(Isnin-Jumaat)Permatang Pauh Taman Haji Mohd Amin.



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

Salam perkenalan kepada semua kawan2..

Saya org baru dalam forum ni..

Tujuan saya masuk ke forum ini kerana saya ingin mencari

moto Yamaha SS 2 Racing Spirit untuk dijual..

Kepada kawan2 yang ingin menjual moto tersebut boleh menghubungi saya di

talian 013-6356355

Harga tu biarlah berpatutan..hehehe

Saya berada di kawasan selangor dan kuala lumpur..

Terima Kasih..

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

black30 wrote:

Salam perkenalan kepada semua kawan2..

Saya org baru dalam forum ni..

Tujuan saya masuk ke forum ini kerana saya ingin mencari

moto Yamaha SS 2 Racing Spirit untuk dijual..

Kepada kawan2 yang ingin menjual moto tersebut boleh menghubungi saya di

talian 013-6356355

Harga tu biarlah berpatutan..hehehe

Saya berada di kawasan selangor dan kuala lumpur..

Terima Kasih..


 jumpa dah...tq semua...



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1116
Date:

Assalam Sahabat Sekalian,Saya Ingin Mencari Yamaha SS 2 Racing Spirit.

Lokasi Saya Selangor & Kuala Lumpur.

Nak Swap Dengan Modenas Kriss 110 Pun Boleh.

Ada Call/Msg 012-6980299.

Harga Biar Berpatutan Ye =)

Terima Kasih Sahabat



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

sstwo RS dah dapat dah...tapi byk part kondem...kalo ade sape2 nak jual brg2 ori motor sstwo 2nd n condition masih lagi nora danish leh roger n bagi link gambar kalo ade ae?brg baru janji ori yamaha japan sstwo pun xpe...keutamaan pada brg RS.kalo tau mana2 port atau individu yg ada brg rare ni pun dah cukup membantu dah... ;) nak perbaharui org rumah baru sy ni...hehehe...tq kwn2...


__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 33
Date:

fuh ss ngan sstwo mengimbau kenangan silam, dulu rmai kwn2 pkai motor nie, skrg nie nk nmpk atas jln pun susah rata2 sumer pkai 4stroke..teringat zaman2 kegemilangan 2stroke dulu..

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

saya masih simpan ss2 ori...enjin memg tip top...yang dah takde cume absorber tabung
and ekzos local...enjin 5ab..tu yang penting.kekek


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2144
Date:

MamatKapar wrote:
Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??



Yamaha SS masih banyak di Jalanan.....
tapi kalau nak berbincang... takde salahnya...

Aku nak bagi sesuatu untuk kita fikirkan bersama.....
...sebuah motor RXZ baru......bukan 5speed...
telah diconvert sepenuhnya ke LC125.....casis dengan geran jer RXZ... so camna nak klasifikasikan moto ni...
Retro ker??... camna??..awwaww

 


 Pado pendapat den yang setahun jagung,jiko Sebuah Moto RX-Z baru..di convertkan sepenuhnya ke LC 125..DIKLASIFIKASIKAN JENTERA RETRO..RETRO NEW REBORN..dari segi fizikalnya..sebab owner mungkin berminat dan mampu untuk membeli part-part serta sebagainya..memerlukan wang ringgit yang banyak.serta minat owner..jiwo owner ke arah retro.tetapi di dalam geran ado masalah sikit mamatkapar,sebab RX-ZZZZZZZZZZZ..macam mana nk cite..macam RX-S convert RX-K ler..nak-nak lagi JAR 1908..huhuhu..cabotttt..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal Retro RX-S 

Leaparking Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.Hujung bulan..jiko ado kelapangan.Sekarang menetap di Bandar Perdana(Sabtu-Ahad),Sg.Petani,(Isnin-Jumaat)Permatang Pauh Taman Haji Mohd Amin.

«First  <  1 2 | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard