RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: YAMAHA SS (geng2 Yamaha SS Marilah Kita Berkumpul Disini


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:
YAMAHA SS (geng2 Yamaha SS Marilah Kita Berkumpul Disini


[spoiler]Kepada Pemilik-pemilik motor Yamaha SS marilah kita berkumpul disini untuk berkongsi pendapat masing-masing tentang jentera Yamaha ss....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

hehe. macam dah lari topik je! hilang le retro nye! hehe. tp ape pon tny deme2 dulu!biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinawwawwawwawwawwaww

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 73
Date:

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??



betul la ss tu thn 90an....100sport pun thn 90an gak...rg sport pun 90an..
suzuki best pun 90an kan...kan...kan....disbeliefnoevileye

 



__________________

suzuki-logo-ani.gif
GP'sbukit badong



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

jamallipat wrote:

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??



betul la ss tu thn 90an....100sport pun thn 90an gak...rg sport pun 90an..
suzuki best pun 90an kan...kan...kan....disbeliefnoevileye

 



haha.. btl tu bro.. klu mcm tu, sama2 lh kite mnyokong en.hafiz nie, bersama jentera YAMAHA SS nye.. hehe...

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

hahaha. suke hati korg la...............................................

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

lg 20 tahun nanti parking la motor2 tu kat dataran teluk kemang ye?????

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Nak sembang SS pasal ape?
Aku dulu pakai ss jugak sekrang dah x ada dah 2 bijik hilang..


__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 12643
Date:

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??




Yamaha SS masih banyak di Jalanan.....
tapi kalau nak berbincang... takde salahnya...

Aku nak bagi sesuatu untuk kita fikirkan bersama.....
...sebuah motor RXZ baru......bukan 5speed...
telah diconvert sepenuhnya ke LC125.....casis dengan geran jer RXZ... so camna nak klasifikasikan moto ni...
Retro ker??... camna??..awwaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 115
Date:

nak kater retro leh ker?sbb casis 2 dlam kategori baru...bkn retro...tp brg2 retro pnye...ish ish ish...pning plak...

__________________

suzuki-katana-4.jpg
"pULAS thROTTle seLAgI MahU"!!!!!!!!!!!!!



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Mana la plak tuan tanah alif hafiz ni..
Kate nak sembang pasal ss..nono

X per biar aku postkan gambar SS TWO aku..



Dalam kenangan...nonono

__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

suker2 jer








__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:





__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

MamatKapar wrote:

Aliff Hafiz wrote:

hah,lari topik??bukan kew Yamaha SS pun motorsikal 90an juga??




Yamaha SS masih banyak di Jalanan.....
tapi kalau nak berbincang... takde salahnya...

Aku nak bagi sesuatu untuk kita fikirkan bersama.....
...sebuah motor RXZ baru......bukan 5speed...
telah diconvert sepenuhnya ke LC125.....casis dengan geran jer RXZ... so camna nak klasifikasikan moto ni...
Retro ker??... camna??..awwaww

 




hahaha... no komen bro...

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Pergghh hitam kidal!!!

Motor ss ko sebiji macam motor ss aku time main haram dulu..
Motor ss aku dulu pun mcm tu gak tapi aku pakai kepala 125z pasal nak set rpm..
Kaberator pun aku pakai power jet punya memang mencanak pergi nye..
Set spoket paling leceh time aku pakai ss ni last2 aku pakai belkang 28 depan 14 tu pun terangakat lagi motor..


Nanti aku postkan gambar ss aku tu..biggrinbiggrin

__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

hehehehee ala main suka2 jer dulu dulu. skang bawak pergi balik kerja jer!!!

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Untung la motor ko masih ada lagi..
Motor ss aku 2 biji hilang,sedih betul rasanye mcm nak nangis pun ada..
first tu hilang dalam balai pasal kantoi dgn JSJ..
Keduanya hilang kat tempat kerje,x pasal2 aku gi kerje jalan kaki...nono
Tapi semua pengalaman bagi aku..


__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

hitam_kidal wrote:





perrrrggggghhhh, hitam kidal, ss spirit original ke nie??

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

yup last model thn 1998!!!

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

hitam_kidal wrote:

yup last model thn 1998!!!



perrrrggggggghhhhhhh, patut lh wat racing.. rupe2nye SS spirit.. mtr nie standard je pn dh mmg best.. klu modifiet, lagi lh laju.. huh, hebat2.. hebat..

 



__________________



Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

wow,bro hitam kidal,ganas nye motor,tabik...hhhmm,tapi kan,cam ne nak upload gambar,aku pun nak upload pic yamaha ss aku gakz,hehehe,kawan2,ape ilmu tentang yamaha ss,aku nak wat sedap motor nie untuk jalan jauh,hehehe

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

Aliff Hafiz wrote:

wow,bro hitam kidal,ganas nye motor,tabik...hhhmm,tapi kan,cam ne nak upload gambar,aku pun nak upload pic yamaha ss aku gakz,hehehe,kawan2,ape ilmu tentang yamaha ss,aku nak wat sedap motor nie untuk jalan jauh,hehehe



cube sdara aliff hafiz bertanya kpd otai2 dlm forum nie.. mesti ade yg tau cara utk sdapkn mtr utk wt jln jauh...



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

sdara aliff hafiz, ini dia jentera yamaha SS den.. totap gagah dan borani soporti den mulo2 pkai mtr nie lagi.. haha.. tpi standard.. stok wt g bandar.. haha..




__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

khaien ko duk kuantan kan???

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

hitam_kidal wrote:

khaien ko duk kuantan kan???




 yep bro.. btl2.. bro ddk mane??



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:




 

hitam_kidal wrote:

khaien ko duk kuantan kan???




yep bro.. btl2.. bro ddk mane??

 




duk umah jer kat atabara



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 54
Date:

uish aku pun nak join ler....

huhuhuhuhu WCT 3244 melaporkan diri...
hidup lagi motor aku..kenangan banyak tu dari arwah bapa aku pakai lagi tu....Alhamdulillah kekal bergaya


__________________
Patience is my game Strategy


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

kikilala wrote:

uish aku pun nak join ler....

huhuhuhuhu WCT 3244 melaporkan diri...
hidup lagi motor aku..kenangan banyak tu dari arwah bapa aku pakai lagi tu....Alhamdulillah kekal bergaya




 yamaha ss ke bro?? ape lagi bro, upload kn lh gmbar mtr bro tu dlm nie.. hehe..



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

No motor time standard lagi..biggrinbiggrin





__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

FAIZ wrote:

No motor time standard lagi..biggrinbiggrin




 wah bro faiz, nie ss two spirit original ke nie?? flat pahang.. bro dok mane?? ktn ke bro??



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

Aliff Hafiz wrote:

wow,bro hitam kidal,ganas nye motor,tabik...hhhmm,tapi kan,cam ne nak upload gambar,aku pun nak upload pic yamaha ss aku gakz,hehehe,kawan2,ape ilmu tentang yamaha ss,aku nak wat sedap motor nie untuk jalan jauh,hehehe



bro aliff hafiz, cube msk dlm TIPS BERINTERNET.. di situ, ada cara mcm mane nk msk kn gmbar dlm nie...

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

KHAIEN wrote:
FAIZ wrote:

No motor time standard lagi..biggrinbiggrin



wah bro faiz, nie ss two spirit original ke nie?? flat pahang.. bro dok mane?? ktn ke bro??


Motor je flet pahang orang asal selangor je..
Beli pun dgn orang kat damansara kalau x salah..
Hari tu ada gi kuantan bulan 4 tapi naik rxz catalyzer je warna meroon..

 



__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 54
Date:

KHAIEN wrote:

 

kikilala wrote:

uish aku pun nak join ler....

huhuhuhuhu WCT 3244 melaporkan diri...
hidup lagi motor aku..kenangan banyak tu dari arwah bapa aku pakai lagi tu....Alhamdulillah kekal bergaya




yamaha ss ke bro?? ape lagi bro, upload kn lh gmbar mtr bro tu dlm nie.. hehe..

 




yup yamaha ss ler...hehehehe

InsyaAllah ada masa aku upload..

 



__________________
Patience is my game Strategy


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

wow,banyak benor model yamaha ss melaporkan diri,hhmmm,otai2,macam mane nak membuat engine motorsikal sedap berjalan jauh???

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:



inilah yamaha ss aku,standard ajew...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

Aliff Hafiz wrote:



inilah yamaha ss aku,standard ajew...



wah, smart mtr bro.. walaupn standard mtr bro,tpi smart mtr bro tu..

 



-- Edited by KHAIEN on Saturday 1st of August 2009 05:04:36 AM

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Ni saingan kepada hitam kidal...hahahahaaaa







Semuanya dalam kenangan....

__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

fuhyooo bro, ganas mtr tu.. nonono

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

furiousfuriousfuriousfurious dasyat tu......

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 129
Date:

hallo otai SS sekelian alam.
saya perlukan bantuan segera...

WANTED ITEM : ekjos standard SS2
x kesah baru @ 2nd...janji tiptop la...jangan la yg dah belah2,operate sana sini....yang standard jer...kemek ckit2 xpe lagi...
kalau ada,boleh cntact sy k.saya memerlukan dgn kadar segera....

zai 012.669.6294

puas pusing 1 KL cari yang baru,tp xde stock....sapa yang tau kat mane ade stock baru,leh info2 sy jgk......

p/s : cari brg RXS pun x sesukar mencari ejos SS2 baru....hampeh betul la....kesian kuda padi sy tuh......mintak tolong ye rakan2...huhuhu...



__________________





Veteran Member

Status: Offline
Posts: 96
Date:

Mr Nice Guy wrote:

p/s : cari brg RXS pun x sesukar mencari ejos SS2 baru....

Hehe! Kalo mcm tu saya nak order bracket horn RXS kat bro la...

 



__________________
Nick gempak tapi sebenarnya pakai TRS buruk jer...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

Mr Nice Guy wrote:

hallo otai SS sekelian alam.
saya perlukan bantuan segera...

WANTED ITEM : ekjos standard SS2
x kesah baru @ 2nd...janji tiptop la...jangan la yg dah belah2,operate sana sini....yang standard jer...kemek ckit2 xpe lagi...
kalau ada,boleh cntact sy k.saya memerlukan dgn kadar segera....

zai 012.669.6294

puas pusing 1 KL cari yang baru,tp xde stock....sapa yang tau kat mane ade stock baru,leh info2 sy jgk......

p/s : cari brg RXS pun x sesukar mencari ejos SS2 baru....hampeh betul la....kesian kuda padi sy tuh......mintak tolong ye rakan2...huhuhu...



saya ada itu brang.. tpi kt kdai lar.. lokasi kuantan,.. klu berminat, kol no. nie.. 013-4546306(zul)

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Ekzos SSTWO ori memang x ada jual kat kedai,cari la kat mana2 memang x ada..
Kalau ada pun ekzos orang tumpang kat bengkel die..

Saya ada ekzos ori sstwo..ekzos masih standard x ada potong tapi ada kemek2 kecik..
Lokasi dekat kuala selangor..
Berapa nak beli..?PM saya harga yang nak dicadangkan ye..



__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 129
Date:

En.Faiz,sila bagi cntact number....k.selangor...dekat je tuh...

__________________





Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

brapa kos nak buat disk brake belakang untuk yamaha ss??sape yang tahu tlglah bagi jawapan,hehe

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

Aliff Hafiz wrote:

brapa kos nak buat disk brake belakang untuk yamaha ss??sape yang tahu tlglah bagi jawapan,hehe



xdapek den nk nolongnye..disbelief

 



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

FAIZ wrote:

Ekzos SSTWO ori memang x ada jual kat kedai,cari la kat mana2 memang x ada..
Kalau ada pun ekzos orang tumpang kat bengkel die..

Saya ada ekzos ori sstwo..ekzos masih standard x ada potong tapi ada kemek2 kecik..
Lokasi dekat kuala selangor..
Berapa nak beli..?PM saya harga yang nak dicadangkan ye..




 Hurm, kat tempat ceruk aku nie ada sebuah kedai motor lama.. Aku ada nampak ekzoz ori SS Two kat kedai dia.. Ada 2 batang jer.. Ekzos ori 3YR.. Tak tau la bebetol ori ker tak.. Mungkin old stock kowt..



__________________
DSC01130.jpg

mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 942
Date:

brow..
aku ad paip ori ss two..
lokasi kedah..
ni contact no aku..
0174947184 / 0195119170


__________________
 


Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

mrX wrote:

brow..
aku ad paip ori ss two..
lokasi kedah..
ni contact no aku..
0174947184 / 0195119170




 wow, bgus tu..biggrin



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:

ss ni piping die memaang mengancam..

__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard