RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: jawa.


Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:
jawa.


ni motor jawa. mmg pernah tgk dan jumpa.
bukan org jawa ye.
Jawa-ISDT-60.jpg

634.jpg

xJ550_P.jpg

xjawa250S.jpg

a_jawa.gif

Jawa-640-94.jpg
satu kelebihan motor ni, kick starter dia lepas start je, teros dijadikan brek.
kat kawasan saya ada sebijik lagi. tak tau asal sebenar motor ini.
kate owner lama, moto ni dia dapat dr kapal yg baru berlabuh di malaysia dari republic chec. xpasti la.

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Owh ni la motor jawa ye..
Peliknye start dgn brek nye adalah sama...confuseconfuseconfuse


__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 373
Date:

zuki...mto nie ada sorg budak setiawan pkai...cikgu skolah.. kuale kgsar 3tahun lpas dia turun...

__________________
"A way road to success is always under construction"


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

haha..jawa...terkenal jugak ye....

saye sebagai orang jawe..kelahiran malaysia..amat berbangge......

clap.gifclap.gifclap.gif

JAWA  NO 1.....

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinKIHKIHKIH

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

bkn ko ngaku ko org jerman ke?????biggrinbiggrinbiggrin

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 153
Date:

ya 'HIDUP JAWA' xkan hilang jawa didunia

__________________
King Lagenda Zaman


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

peroz wrote:

bkn ko ngaku ko org jerman ke?????biggrinbiggrinbiggrin



eh..yeke...lupe lak....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

dah2. lari topic karang.!furious

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

kura_terbang wrote:

zuki...mto nie ada sorg budak setiawan pkai...cikgu skolah.. kuale kgsar 3tahun lpas dia turun...




yewp!

xde amy.

aku jeles ko moto banyak ni!

haha!



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

zuki wrote:

dah2. lari topic karang.!furious



ampun kan kami penunggu gua..
ampun kan kami penunggu gua..
ampun kan kami penunggu gua..
ampun kan kami penunggu gua..
pray.gifpray.gifpray.gif

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

taching plak mamat sorang ni.......  MAMAT ckp ko comel...........awwaww



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

peroz wrote:

 

taching plak mamat sorang ni.......  MAMAT ckp ko comel...........awwaww

 




haha. ala dablek, jgn r taching2. ala. ala. ala.

mamat cakap dia comel?

ha`ah betoi3x!aww



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

zuki wrote:

 

peroz wrote:

 

taching plak mamat sorang ni.......  MAMAT ckp ko comel...........awwaww

 




haha. ala dablek, jgn r taching2. ala. ala. ala.

mamat cakap dia comel?

ha`ah betoi3x!aww

 



eh..iye ke aku comel...giggle.gifgiggle.gifgiggle.gif

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

zuki wrote:



Jawa-640-94.jpg
satu kelebihan motor ni, kick starter dia lepas start je, teros dijadikan brek.
kat kawasan saya ada sebijik lagi. tak tau asal sebenar motor ini.
kate owner lama, moto ni dia dapat dr kapal yg baru berlabuh di malaysia dari republic chec. xpasti la.



Moto jenis ni penah di gunakan oleh seorang pak guard di Bgn lama Wisma Putra di jalan Dewan Bahasa Dan Pustaka pada tahun 1989 dulu!

Setahu saya mmg benar de satu shipment utk moto jenis diatas ni yg dibawa masuk ke M'sia.Tetapi diatas sebab2 yg tertentu moto ni tersadai di gudang sehinggalah 5 ke 6 tahun lepas beberapa bijik moto ni dilelong dan de beberapa individu tertentu telah memperolehi motor jenis ni.
Kalu nak tahu macam mana saya tahu cita ni...........salah seorang owner moto ni duk kat Puchong Perdana dan moto ni de di rumah orang tuanya di Ipoh.Bro ni sangat rendah profile dan dia pernah menghubungi saya utk sesuatu perkara dan di masa tu la dia mencitakan sita ni kpd saya.

PEACE

 



-- Edited by Otai31k on Friday 26th of June 2009 01:45:20 AM

__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

yewpp otai. moto ni mmg ada kat ipoh. warna kelabu. sadai dah.

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.


BOB


Senior Member

Status: Offline
Posts: 231
Date:

zuki wrote:

yewpp otai. moto ni mmg ada kat ipoh. warna kelabu. sadai dah.



bru prasan tdi ade iklan kt mudah nk jual model JAWA 350...
adakah itu moto yang yang dimaksudkn??
moto nmpak elok... mmg bertuah lah sape yg memililikinya sbb terlalu rare..

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

cantikla model nie............banyak lagi xkt malaysia



-- Edited by marwie 3xv on Thursday 7th of October 2010 12:09:49 AM

__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Kelibat motor JAWA ( Made In Checoslovakia ) yg kelihatan di Malaysia... semenjak 2 menjak ini..

banyak benda pelik yg ada kat motor ni.. antaranya... pedal starter belah kiri dan pedal ini sama fungsi...start moto dan untuk brek belakang..

ekjos kiri untuk single cyclinder..

suis lampu... high /low beam pada suis kunci utama..

betuk kunci yg pelik..

eemmm macam macam lagi.

memang JAWA betul laaa... hua ha ha

TS350

 

CZ125

DSC01468.jpg



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard