RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: PENGUMUMAN TERKINI - post kan topik yang berkaitan shj


Senior Member

Status: Offline
Posts: 294
Date:
PENGUMUMAN TERKINI - post kan topik yang berkaitan shj


Salam,

Mungkin ada yang dah ter"posting" topik2 yg tidak berkaitan dgn pengumuman terkini dlm ruangan PENGUMUMAN TERKINI. Harap kawan2 dpt post topik anda di ruangan yg betul kerana ruangan PENGUMUMAN TERKINI menjadi rujukan ahli2 RMR berkaitan sebarang aktiviti semasa.

p/s: sekadar ingat mengingati aww

__________________

....herumetto otaku 



Guru

Status: Offline
Posts: 797
Date:

nagoya_geidai wrote:

Salam,

Mungkin ada yang dah ter"posting" topik2 yg tidak berkaitan dgn pengumuman terkini dlm ruangan PENGUMUMAN TERKINI. Harap kawan2 dpt post topik anda di ruangan yg betul kerana ruangan PENGUMUMAN TERKINI menjadi rujukan ahli2 RMR berkaitan sebarang aktiviti semasa.

p/s: sekadar ingat mengingati aww





HAIT....boto tu...harap2 kawan2 memahami eh.....arigato gozaimas....

 



__________________



we are DIFFERENT but we are "
ONE" big family



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

nagoya_geidai wrote:

Salam,

Mungkin ada yang dah ter"posting" topik2 yg tidak berkaitan dgn pengumuman terkini dlm ruangan PENGUMUMAN TERKINI. Harap kawan2 dpt post topik anda di ruangan yg betul kerana ruangan PENGUMUMAN TERKINI menjadi rujukan ahli2 RMR berkaitan sebarang aktiviti semasa.

p/s: sekadar ingat mengingati aww



ciri2-nye ???? maaf kalo sy bertanya sebab ade yg konpiusbiggrinbiggrin

 



__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Senior Member

Status: Offline
Posts: 187
Date:

saya cadangkan sebarang activiti bulanan sila updatekan dalam forum activiti bulanan..saya tengok lama sangat x update..semua pakat longgok kat pengumuman terkini..

bagi posting2 yangt tersalah post tu rasanya moderator boleh memainkan peranan mereka dengan mengalihkannya keforum2 yang berkaitan..




__________________
amal ma'aruf nahi mungkar


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

hamba setuju sesangat2........

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

avatar.img?ID=186070

Senior Member

Posts: 364
Date: yesterday
PENGUMUMAN TERKINI - post kan topik yang berkaitan shj
Reply  indicator.png 
Quote


Salam,

Mungkin ada yang dah ter"posting" topik2 yg tidak berkaitan dgn pengumuman terkini dlm ruangan PENGUMUMAN TERKINI. Harap kawan2 dpt post topik anda di ruangan yg betul kerana ruangan PENGUMUMAN TERKINI menjadi rujukan ahli2 RMR berkaitan sebarang aktiviti semasa.

p/s: sekadar ingat mengingati aww

__________________

....herumetto otaku 





Salam untuk semua,
Saya sangat menyokong apa yg di tulis oleh Sdr. Nagoya, mmg sepatutnya topik2 yg berkenan sahaja yg patut dipost disitu.

dan pakcik Moderator sepatutnya mengemaskini dan mengalihkan posting yg tidak berkenan kepada tempat yg sepatutnya.... eemm buat masa pihak moderator agak sibuk.... jadi kerja2 tersebut belum sempat dilaksanakan.

Saya juga sependapat dgn Sdr. Rahami.... apakah ciri2 yg perlu untuk diletakkan di bahagian ini???...
apakah hanya pihak pentadbiran sahaja atau sesiapa juga boleh post disini?.... adakah posting mengenai perjumpaan di pekan kapar tersenarai dlm ketegori tersebut??.

antara sebab utama kerana bahagian ini adalah tempat utama dibuka oleh ahli2 forumer.... kerana kebanyakan Forumer tidak berkesempatan untuk membuka ruang2 lain disebabkan faktor masa dan kemudahan internet adalah terhad. jadi mereka hanya buka bahagian ini untuk mengetahui axtiviti semasa RMR. Jadi sekiranya posting tertentu di letakkan dibhg lain... besar kemungkinan tidak ramai yg tahu.

...ok





__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

saya setuju..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 415
Date:

SETUJU JUGAK...MANA YANG ELOK,KITA SETUJU JER...
YANG XELOK TU KITA JGN SETUJU...
biggrinbiggrinbiggrin


__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

ye. sebenar nye lebih elok pokcik moderator mengemaskini forum ini. jika post terdahulu tidak di delete. forum akan menjadi agak berat untuk dibuka.
kepada kawan2 semua. sebarang ahli baru hendaklah mngepost di azura atau senarai ahli. mengikut syarat dan terma yg telah tersedia.
harap semua menggunakan forum ini dgn betul.
tiada unsur2 berkaitan jenayah mahupun seksual yg mane boleh mempengaruhi kite.
amalkan budaya berforum dgn sihat.
barang yg hendak dijual boleh dipostkan pada aksesori yg hendak dijual.
jika sesiapa yg ingin menjual barang yg tiada kaitan dengan penunggang,post kan ia di kedai umum.
kepada sesiapa yg ingin mengepost apa2 yg tiada kaitan dengan jentera mahupun aksesori penunggang ataupun smbg2 kosong. silalah postkan di ruangan forum umur rmr.

kalau tidak faham lagi.bacalah beberapa ringkasan di bawah tajuk2 berkenaan. sekian dr sy.



SELAMAT BERFORUM.
AMALKAN BUDAYA FORUM YG SIHAT.


__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

hamba sokong

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:

den pon setuju jugak kocik hehe.........



__________________
Ful in da house!


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Ful Nizam wrote:

den pon setuju jugak kocik hehe.........




welcome back Ful Nizam!!!.....

mana gi Ful hanna??...... rindu la pulok hehehe!!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1319
Date:

MamatKapar wrote:

Ful Nizam wrote:

 

den pon setuju jugak kocik hehe.........




welcome back Ful Nizam!!!.....

mana gi Ful hanna??...... rindu la pulok hehehe!!!

 



POSTKAN TOPIC YG BERKAITAN JEEEEER.. yg tak berkaitan jgn post..
ful hana tu pos kan ke umah aku.. hehehe

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

Silam 05 wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

Ful Nizam wrote:

 

den pon setuju jugak kocik hehe.........




welcome back Ful Nizam!!!.....

mana gi Ful hanna??...... rindu la pulok hehehe!!!



POSTKAN TOPIC YG BERKAITAN JEEEEER.. yg tak berkaitan jgn post..
ful hana tu pos kan ke umah aku.. hehehe

 

 




biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

zuki wrote:

Silam 05 wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

Ful Nizam wrote:

 

den pon setuju jugak kocik hehe.........




welcome back Ful Nizam!!!.....

mana gi Ful hanna??...... rindu la pulok hehehe!!!



POSTKAN TOPIC YG BERKAITAN JEEEEER.. yg tak berkaitan jgn post..
ful hana tu pos kan ke umah aku.. hehehe

 

 




biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin




...yg ko nyakat aku nape????...

kan ko kata nak sakat Zuki......

Zuki dah ketawa....... dia dah lupa berapa biji baja taik kambing dia kira tadi!!!

Zuki!!!!!...... kira balik!!!!!


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 371
Date:

HARAP MAKLUM
-------------------
Mulai hari ini Pihak Moderator akan mengemas kini segala pengumuman yg terdapat dalam ruangan ini. Sebarang posting yg melebihi 2 bulan akan dipindahkan ke Program Tahunan/bulanan atau kebahagian yg difikirkan perlu dan LINK akan diberikan supaya kita mudah berinteraksi.

Sebarang Cadangan amatlah diharapkan.

Sekian!


-- Edited by iharapusucces on Wednesday 17th of June 2009 09:23:03 PM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

bagus ar mcm tu...baru ar org kata ni yg UP-TO-DATE punye FORUM...

*RMR professional !! smile.gif

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

hamba sokong........

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

ha ah bagus tuh..pastu mintak tolong pak moderator mengemaskini bahagian jualan..mana-mana barang,motor yang dah dijual posting dah boleh padam...takdela orang kol lepas 4 bulan motor dah dijual...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

sy sokong. sng untuk kite bersama.


p/s : mamat kapar. postkan topik yg berkaitan sahaja.. hehehe..

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Veteran Member

Status: Offline
Posts: 33
Date:

saya sokong bro..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

sokong

__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 143
Date:

MOLEK BENAR LA 2...KAWE ORG BARU NIE PENING NK TGK INFORMATION TERKINI Y DIBUAT RMR...Y LAMA DI SUSUN KEMAS2 AGAR TIDAK BERCAMBUR Y BARU DI PERBESAR DAN DI HEBATKAN...HEHEHE

MMG RARE ARRRGHH RMR!!!

__________________
dimana moto ku berhenti disitu ku baiki

a>







Senior Member

Status: Offline
Posts: 401
Date:

salam sume....
kat thread maner erk den nak post ucapan ari raya??
tunjuk ckit....
otainya maner??
huhuhu....biggrinbiggrinbiggrin

__________________

-FREE ALCOHOL FOR RIDE-



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

apek SGV wrote:

salam sume....
kat thread maner erk den nak post ucapan ari raya??
tunjuk ckit....
otainya maner??
huhuhu....biggrinbiggrinbiggrin




apek... apek..!!confuse
cuba cari topic
yang ada tajuk...
cara mengejanya.....
U . C . A . P . A . N !!!!.....
semoga berjaya!!!!aww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

MamatKapar wrote:

 

apek SGV wrote:

salam sume....
kat thread maner erk den nak post ucapan ari raya??
tunjuk ckit....
otainya maner??
huhuhu....biggrinbiggrinbiggrin




apek... apek..!!confuse
cuba cari topic
yang ada tajuk...
cara mengejanya.....
U . C . A . P . A . N !!!!.....
semoga berjaya!!!!aww

 

 



HEHEHEHE...biggrinbiggrin
TERANG KO TULIS EK!

 



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

Kalo yg ni mmg dh betul2 dah x berkaitan dah ni.... pak MOD sila amik tindakan segera.... hehehehe....

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Senior Member

Status: Offline
Posts: 381
Date:

saye pun sokong cik juanz

anak buehbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:

hmm...
betol 2...
harap semua memahami..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

Berita di terima over..

__________________

ajimtrsprts


Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:

Ne shj posting......

__________________
embi retro


Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:
yamaha LC


zam retro wrote:

Ne shj posting......smilesmile




Kalo gua tgh boring-boring gua ge ronda2 gan anak gua....biggrinbiggrin



Attachments
__________________
embi retro


Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:
RE: PENGUMUMAN TERKINI - post kan topik yang berkaitan shj


zam retro wrote:

 

zam retro wrote:

Ne shj posting......smilesmile




Kalo gua tgh boring-boring gua ge ronda2 gan anak gua....biggrinbiggrin

 



bro...bro...skrg ne gua tgh pening kepla..yawnyawn




__________________
embi retro


Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:
zam retro


zam retro wrote:

dohdohdohdohdohdohdohdohdoh



Gua tgh boring nieyawnyawnkalau blh gua nk tkr moto...MBX 125.

PENGUMUMAN KEPADA SESIAPA YG MEMILIKI MOTO MBX YG NAK DIJUAL.................. GUA NAK BELI ......KUH...KUH...KUH....KUH....biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
embi retro


Senior Member

Status: Offline
Posts: 498
Date:
RE: PENGUMUMAN TERKINI - post kan topik yang berkaitan shj


jiggoes wrote:

saya cadangkan sebarang activiti bulanan sila updatekan dalam forum activiti bulanan..saya tengok lama sangat x update..semua pakat longgok kat pengumuman terkini..

bagi posting2 yangt tersalah post tu rasanya moderator boleh memainkan peranan mereka dengan mengalihkannya keforum2 yang berkaitan..




setuju..confuse

 

aku sayang rmr



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard