RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: GRAND EVENT of the Y2009 - PD retro fest 30-31 Mei 2009...... Jadi ker???..


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
GRAND EVENT of the Y2009 - PD retro fest 30-31 Mei 2009...... Jadi ker???..


Salam semua,
Pada pihak2 tertentu.... tolong update info!!...
dah dekat ni.....
kalau tak jadi pun.....
aku pegi jugak!!!!!!......

 hati mau kering... semangat mau lebeh!!!


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 239
Date:

ya ya..betul tu mat.. PD dekat ja minyak isi rm10 pon da boleh sampai..
hati biar kering tapi kene la berhati-hati ye..biggrinbiggrin


__________________
"OLD SKOOL BIKE BORN TO RIDE AND YOU'LL NEVER RIDE ALONE"

azuramengamuk.activeboard.com


Guru

Status: Offline
Posts: 824
Date:

jangan tak jadi..woo...investment dah banyak ni..biggrinbiggrinbiggrinbiggrin, matiČ tak nak kuar ride pasal nak tunggu ride yang ni..biggrinbiggrin

__________________


FACEBOOK - BOB YP  - DAH ADD MESSAGE SAYA, CKP ANDA MMBER RMR... :)



Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

aiyoooooooo...kalo tak jadi,perghhh...ianya akan menjadi igauan ngeri dlm idop aku...

____harap2 grand of the year ni menjadi____ AmiN smile.gif

__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 2361
Date:

Jadi...apa plak tak jadi.... kita akan update dari masa kesemasa.... ari tu masa turun dgn geng MIC RMR kita da berbincang dgn pihak Belia PD... kita akan cuba jadikan acara yang Grand kat PD nanti.... persiapkan jentera anda...biggrinbiggrinbiggrin

__________________
RMR FOREVER....RETRO MALAYSIAN RIDERS


Guru

Status: Offline
Posts: 905
Date:

l_ffb12f3d2d76429eb8b2f0d7fee2f1e6.jpg

__________________
Saya Melukis Menggunakan Cahaya,Tanpa Cahaya Apalah Erti Lukisan Saya..

Aleep photography,


Senior Member

Status: Offline
Posts: 274
Date:

i follow.............

__________________
pat


Senior Member

Status: Offline
Posts: 113
Date:

 alahaiiii,ghaso cam nak torbang balik yoo ni,PD ohh PD.....

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

nampak gaye nye Awe putra maskot untuk event tahun ni......Cabotttttttttttt..........................

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 60
Date:

i folo jugak!!!!!!!!!

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

hahahahhaha...admin tolong ubah sket kaler yp tuh..fobia la tengok kaler putih biru muda nih...kaler gold hitam pon tak payah la....letak je gambar tahun lepas buat background...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 659
Date:

biggrinbiggrinbiggrinposter dh kWAR....hehehe ni semangat ni!!!!R.O.C.K on they way!

__________________
"2 sTroke engine..smell like RETRO spirit.."
 ..........RD,LC,TZR,RZV500 V4.........

my new collection...coming soon...!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

salam bro mamat.. klu nak follow, aku turun kat kapar tempat korang selalu lepak pon boley kan??

__________________
DSC01130.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

Aisey adik ipar den lak kawin 31mei....

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

no no otai wrote:

l_ffb12f3d2d76429eb8b2f0d7fee2f1e6.jpg



         memang cunla...buek baju pun ok ni...biggrinbiggrin

 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

mat , sbelum g pd meh singgah pekena nasik kenduri dulu..heheheh

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Senior Member

Status: Offline
Posts: 292
Date:

JGNLAH X JD..XDPT NANTI SAYA JUMPA SAUDARI LIZA KITA..biggrinbiggrin

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

teringin nak follow tp kena jaga konvo dr 26/5 - 3/6 plk! cry


-- Edited by panther jerung on Wednesday 29th of April 2009 11:42:17 PM

__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

ala bro bukan ko yang grad pon..abaikan je...jom gi pd

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

nak mampuih!kena buang keja aku nnt!kalau ada sedara-mara yg nak konvo kat uitm blh lah roger2 aku ye! biggrin

__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

amik Mc je... ekekek...biggrinbiggrin

 jhatnye aku....furiousfurious

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg

1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

no no otai wrote:

l_ffb12f3d2d76429eb8b2f0d7fee2f1e6.jpg



Abg awe, Nak sain bole??? Model RMR terhangat!!!!!!Siapakan gerangan nya....hahahhahaa...

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

amik mc apenya.sekrg pun dah start keja 7 hari seminggu dr pukul 9pg hingga 9mlm


__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 351
Date:

rugi sape tak pegi nih..masanila kita boleh kenal2 dgn lebih dekat otai2 yang ada..cntoh otai1kt,tenz,manggo,nagoya geidai dan...dan..semua otai la...hehe..Tak ku lupa juga EN. MAMAT KAPAR!!!...huhuhu...da lama tak jumpa bro...jumpa di pd!!!!!!!!!!biggrinbiggrinbiggrinbiggrin...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

nnt aku bye2 hangpa semua kat tepi higway dah lah no......cryno


__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 160
Date:

manggo wrote:

no no otai wrote:

l_ffb12f3d2d76429eb8b2f0d7fee2f1e6.jpg



         memang cunla...buek baju pun ok ni...biggrinbiggrin

 








ade baju seragam x..yg trbaru ke biggrin.gifbiggrin.gif

__________________

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

no no otai wrote:

l_ffb12f3d2d76429eb8b2f0d7fee2f1e6.jpg




ha...confirm jadi ni..persiapkan jentera masing2..kita gegar PD skali lagi!!!



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

penantian kian hangat...semangat kian membara...jentera2 dlm reban,bwh umah,dl garrage kasi kuar polish baek2..huhuuhu..
mari kita sama2 perhangatkan dataran tluk kemang!!!
penuh kan highway dgn jentera2 retro plak mcm kuala kangsar vespa jew penuh...hehehe


Attachments
__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

uda_5-speed wrote:

penantian kian hangat...semangat kian membara...jentera2 dlm reban,bwh umah,dl garrage kasi kuar polish baek2..huhuuhu..
mari kita sama2 perhangatkan dataran tluk kemang!!!
penuh kan highway dgn jentera2 retro plak mcm kuala kangsar vespa jew penuh...hehehe



Kene dtng lagi nie....Jmpe di sana ye..

 



__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

okeh slamat g dan pulangg...dah bleh stat countdown nihhh..hehhehe

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

x da hal lah yong..thankz hari tue bwk jln2 nek mtr ko...huhuhu
nie aku baru blk pd ngn abg hasry n da geng...lpak2 ngn geng R.O.C.K

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

utara + selatan +timur +barat bertemu!!! hidup RMR..

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 211
Date:

uda_5-speed wrote:

penantian kian hangat...semangat kian membara...jentera2 dlm reban,bwh umah,dl garrage kasi kuar polish baek2..huhuuhu..
mari kita sama2 perhangatkan dataran tluk kemang!!!
penuh kan highway dgn jentera2 retro plak mcm kuala kangsar vespa jew penuh...hehehe



whuaaaaa....bkn maeeenn awkk yeeee.....nana.gifnana.gifnana.gif

 



__________________
.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 187
Date:

i ada ceramah kat masjid..:D

__________________
amal ma'aruf nahi mungkar


Senior Member

Status: Offline
Posts: 336
Date:

lalalalalalalalalaalalala.........................

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinblankstareblankstare

mari2..kito bnyk an laie bori asap kek PD........


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 274
Date:

time ni la kite bole tgok mcm2 jnis mto retro......rugi kalau x pegi........evileyeevileyeevileyeevileyeevileyeevileye

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1196
Date:

pemburu bayang wrote:

i follow.............



aku pun nk follow bpungkok katana la
follow bapak SUzybiggrin

 



__________________

alon-alon ben klakon.
dh pelan2 pun xciden gak.aku nk mandi bunge lah mcm ni




Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

TENZ wrote:

hahahahhaha...admin tolong ubah sket kaler yp tuh..fobia la tengok kaler putih biru muda nih...kaler gold hitam pon tak payah la....letak je gambar tahun lepas buat background...




..si tenz ada penyakit kalerfobia!!...penyakit mata dan mulut... kekekeke
bahaya woo
boleh bawa maut....
kene pegi jumpa doktor haiwan ini macam....awwaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

khaifiq wrote:

salam bro mamat.. klu nak follow, aku turun kat kapar tempat korang selalu lepak pon boley kan??




bulehhh....
kalau dengan aku... ride pelahan jer..
paling laju 80km/h....

kalu nak follow.... follow laaa

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

g-hard wrote:

Aisey adik ipar den lak kawin 31mei....





tu adik ipar yg kawin.....
...pagi pagi... tolong rewang....
pastu buat la sakit perut.... pastu chow la pi PD....


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

uncle_eric wrote:

rugi sape tak pegi nih..masanila kita boleh kenal2 dgn lebih dekat otai2 yang ada..cntoh otai1kt,tenz,manggo,nagoya geidai dan...dan..semua otai la...hehe..Tak ku lupa juga EN. MAMAT KAPAR!!!...huhuhu...da lama tak jumpa bro...jumpa di pd!!!!!!!!!!biggrinbiggrinbiggrinbiggrin...




kalu rindu kt aku PM jer..... kehkehkeh..

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 387
Date:

patut la si pemburu bayang tak sabar2 nk jual moto..
nk show jentera baru dia la tu...biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin


-- Edited by orKED on Sunday 3rd of May 2009 10:28:44 PM

__________________
fuhh...................



Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

Assalamualaikum....apa khabar semua...?
Insyaallah PD ni kita jadikan sebagai satu event yang menarik....
Kita jumpa disana disamping merapatkan Silaturrahim sesama kita...
Yang bab Poster tu pun saya tak tahu menahu...alih2 tengok dah jadi camtu...
Sb saya pun dah agak lama tidak online...

__________________

"from zero to hundred, learned from the journey...step by step....think wind"






Guru

Status: Offline
Posts: 1319
Date:

MamatKapar wrote:

khaifiq wrote:

salam bro mamat.. klu nak follow, aku turun kat kapar tempat korang selalu lepak pon boley kan??




bulehhh....
kalau dengan aku... ride pelahan jer..
paling laju 80km/h....

kalu nak follow.... follow laaa

 



yeker 80kmh? ari tu bwk 81kmh.. hehehe..

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 5371
Date:

awe putra wrote:

Assalamualaikum....apa khabar semua...?
Insyaallah PD ni kita jadikan sebagai satu event yang menarik....
Kita jumpa disana disamping m
erapatkan Silaturrahim sesama kita...
Yang bab Poster tu pun saya tak tahu menahu...alih2 tengok dah jadi camtu...
Sb saya pun dah agak lama tidak online...




tu dia...MODEL dah bersuara....biggrinbiggrin


 



__________________
                                                        N9 RD members


                                                         RD LC in memory


Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Huhuu...biggrinbiggrin

X sabar nye rasa nak gi ride ke pd..
Mesti meriah dgn kehadiran jentera2 retro..



__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

aik, bro faiz.. dah pki GTO erk??

__________________
DSC01130.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

Nak kene dtng lg nie....

__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Senior Member

Status: Offline
Posts: 274
Date:

nk tnye ni...event ni xde wt bju ke????

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

salam TENZ,NAPE lak ko fobia bab kaler TU........confuse.gifconfuse.gifconfuse.gif

__________________
1 2 3  >  Last»  | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard