RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Apabila Otai moto retro keluar dari persembunyian dan menyerang Pekan Kapar!!??


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
RE: Apabila Otai moto retro keluar dari persembunyian dan menyerang Pekan Kapar!!??


g-hard wrote:

Sejak aku beli motor ni...apa jer barang yang tak problem ?? bagitau, pov,electronik,wiring,c.u,servo,coil,block, dan lain2..hehehhe...adaaa jer hal nyerr..
tu yang buat denn bertambah2 sayannngg tuuu...hehehehe
makin dimerajukkk makin mngancammm lakkksss...tak gitu bangg matt...hhhhuuuuu

jumaat ni kita layan 100sport pon okkk maaaa...




jangan cakap kuat2...... Botak dah asah pisau nak stanby sembelih!!...
kalau ko cakap jer nak sembelih esok.... malam ni botak dah samapai rumah!!biggrin 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

syyyyy..botakk where r u...????? heheee.

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:

MamatKapar wrote:













-- Edited by MamatKapar on Tuesday 24th of March 2009 09:05:55 PM



yawnyawnmemang sempoi dan teruja la........biggrinawwawwpeace.gif

 



__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Guru

Status: Offline
Posts: 2361
Date:

Syabas Mamat.... Ko dapat kumpulkan geng2 retro kat kapar tu... Caya sama lu...biggrinbiggrinbiggrinbiggrin


p/s aku sibuk sikit dua tiga bulan ni mamat.... banyak keje.... Adik ipar aku pon nak kawin awal bulan 5 ni..... sibuk g menjemput..

__________________
RMR FOREVER....RETRO MALAYSIAN RIDERS


Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

Yer laaa boss...bro mamat memang berjayaaa.....dari beberapa bijik jer noww sampai tak cukup parkingg..semuga ukhwah dan silaturrahim yang terbentuk akan kekal bersama selamanyaaa..heheheheee...


__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Salam pada Semua!!!
Laporan Kapar Pekan RETRO!!!.... minggu lepas 10/04/2009

Walaupun hujan dari Petang hingga ke Malam.... tidak menghalang atau melemahkan semangat Kawan2 untuk datang dalam perjumpaan Retro seperti biasa.

Selepas hujan berhenti dalam kul 10 mlm.... kedatangan Moto2 retro macam cendawan yg tumbuh selepas hujan...... 32 biji moto retro dan hampir 50 rakan2 yg hadir ... ada yg tak bawak moto... kerana takut motor demam!!... hehehe

Setiap minggu pasti ada yg istimewa..... Minggu lepas juga ada yg specialnya...
kedatangan Mr. Ramesh @ OTAI31k dan rakannya dari Puchong! .. sesuatu yg tidak disangka2. Pertama kali berbual bual dengan beliau.... orangnya low profil, tuturkatanya penuh santun dan mesra. Rakan-rakan beliau juga hadir bersama dengan assesori motor "berat".. atas dan bawah! Respeck lu bro!!

Kedatangan Rizal @G-hard dan kawan2 walau pun dengan kereta (motor YP Deman!!) juga sesuatu yg istimewa.... sudah sekian lama beliau ingin datang ke Kapar....tetapi kerana faktor masa dan keluarga... beliau tak dapat hadir. Akhirnya minggu lepas beliau hadir juga untuk kali pertama. Semoga hari itu menjadi titik tolak persahabatan kita terus berkekalan.

Juga kepada Bro. Idris dari Melaka, baru saja kita berkenalan..... walaupun tiada jentera Retro.... maka malam tersebut menjadi saksi yg beliau akan membeli jentera retro dalam masa terdekat ini.

Juga kepada Silam05 dan rakan yg hadir dengan kereta kerana takut motor deman kene hujan dan untuk Stok Kuala Kangsar!!

Tak lupa juga kepada Fai, yg hadir kembali dengan YP250 berwajah baru.... ala ala kaler ULTRAMAN katanya!!!

Ucapan terima kasih pada yg hadir malam tersebut:-
1. Aku RX100
2. Along RXK
3. Anje TZR125
4. Herman TZR125
5. Jeli TZR125
6. Zam TZR125
7. Kawan Kecik TZR125
8. Wak RXS
9. Wak Magoni VESPA
10. Bro YB80 rim AR80
11. Bro Kawasaki KIPS150
12. Bro ZX7
13. Amy Cagiva Mito
14. Abg Mie GP125
15. Zul GP100
16. Adik Zul GP tora
17 Geng GP Ijok - dengan 5 jentera GP100
18 Sutun dan Geng Honda Raider bersama 7 jentera Honda raider.
19. Mat Panther Jerung pink
20. Mr. Rames OTAI31k LC350
21. Kawan Mr. Ramesh YP350
22. Fai YP250

...juga pada rakan2 lain yg datang dengan Kereta dan motor biasa!!!...
TAHNIAH SEMUA!!...... Tanpa anda semua....KAPAR hanya sebuah pekan KOBOI!!
....Kini Pekan Kapar dikenali sebagai....PEKAN RETRO!!!

gambar akan menyusul!!!!!!......


__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

takleh nak upload la... line problem...
sapa bleh tolong upload dan besar kan...
TQ

Attachments
__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 824
Date:

bestnya..bile lah aku boleh turut serta..confuseconfuse

__________________


FACEBOOK - BOB YP  - DAH ADD MESSAGE SAYA, CKP ANDA MMBER RMR... :)



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

Kenaa turun gak worrr...mana blehhh...orang jauh2 pon dapat sampai , takkan aku yang sebelah kampong pon tak sampai2 lagik..tol tak maatt..heheheeee....tapi memang syiokk laaa,join plak dgn member2 yang sejiwa seadanyaa...hehehhe

Mai la bob turun kapar...last jumpa dulu pon tak sempat borak lamaa dgn hang..hehheee

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

bestnye..................


__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

x tahan..........................................................................................

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

g-hard wrote:

Kenaa turun gak worrr...mana blehhh...orang jauh2 pon dapat sampai , takkan aku yang sebelah kampong pon tak sampai2 lagik..tol tak maatt..heheheeee....tapi memang syiokk laaa,join plak dgn member2 yang sejiwa seadanyaa...hehehhe

Mai la bob turun kapar...last jumpa dulu pon tak sempat borak lamaa dgn hang..hehheee




.... sekali turun.... anda akan mendapat 40~50 orang KAWAN baru!!!...
..anda akan mendapat 40~50 ILMU baru!!
..anda akan mendapat 4050 pengalaman baru..!!
..anda akan mendapat 40~50 BISNES baru!!..
..anda akan mendapat 40~50 peluang untuk dapat tukar PART moto... (barte trade)awwaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 294
Date:

MamatKapar wrote:

 

g-hard wrote:

Kenaa turun gak worrr...mana blehhh...orang jauh2 pon dapat sampai , takkan aku yang sebelah kampong pon tak sampai2 lagik..tol tak maatt..heheheeee....tapi memang syiokk laaa,join plak dgn member2 yang sejiwa seadanyaa...hehehhe

Mai la bob turun kapar...last jumpa dulu pon tak sempat borak lamaa dgn hang..hehheee




.... sekali turun.... anda akan mendapat 40~50 orang KAWAN baru!!!...
..anda akan mendapat 40~50 ILMU baru!!
..anda akan mendapat 4050 pengalaman baru..!!
..anda akan mendapat 40~50 BISNES baru!!..
..anda akan mendapat 40~50 peluang untuk dapat tukar PART moto... (barte trade)awwaww

 

 



mamat tertinggal lagi satu ayat tu.....

..anda akan mendapat 40~50 bakal pembeli baru untuk moto2 anda..awwaww

 



__________________

....herumetto otaku 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

nagoya_geidai wrote:

MamatKapar wrote:

 

g-hard wrote:

Kenaa turun gak worrr...mana blehhh...orang jauh2 pon dapat sampai , takkan aku yang sebelah kampong pon tak sampai2 lagik..tol tak maatt..heheheeee....tapi memang syiokk laaa,join plak dgn member2 yang sejiwa seadanyaa...hehehhe

Mai la bob turun kapar...last jumpa dulu pon tak sempat borak lamaa dgn hang..hehheee




.... sekali turun.... anda akan mendapat 40~50 orang KAWAN baru!!!...
..anda akan mendapat 40~50 ILMU baru!!
..anda akan mendapat 4050 pengalaman baru..!!
..anda akan mendapat 40~50 BISNES baru!!..
..anda akan mendapat 40~50 peluang untuk dapat tukar PART moto... (barte trade)awwaww

 

 



mamat tertinggal lagi satu ayat tu.....

..anda akan mendapat 40~50 bakal pembeli baru untuk moto2 anda..awwaww

 




hehehe.... saja jer aku tanak letak.....awwaww

welcome back bro.... PM aku hp ko!!...
bila nak turun Kapar??

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

gambo.....
























__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

gamba Gp TORA tu kalu ade tlg upload.. hehehe.. ade mmber nk jual tank.. ley convert..aww

__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

salam bang mamat, sy dr mingu berganti mingu nk pg lepak sana tp sy kurang arif tang kapar ni. apa kata bang buh map utk ke tempat lepak tu tentu ramai mbr2 rmr nk tau. t.k

yg mengharap

reymiyawn

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

awwaww Nak bantu gak....mana la nak carik map ni...huhuuu...

Kalau dari Klang Valley, kot tak silap ada 3 access...

Shah Alam - Bukit Jelutong - Jalan Puncak Alam -  Jalan Paip  -  Meru  -  Pekan  Kapar

Shah Alam - Bukit Raja -  Jalan Meru -  Pekan  Kapar

Shah Alam -  Bandar Klang - Jalan Kapar/Kuala Selangor - Pekan Kapar .

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

wa..mantap ye...walaupun ujan...hehe...sori la...hamba tak berapa sehat time tu....dgn moto nye pun demam..huhu..merajuk...xnak bg jual...huhu...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

g-hard wrote:

awwaww Nak bantu gak....mana la nak carik map ni...huhuuu...

Kalau dari Klang Valley, kot tak silap ada 3 access...

Shah Alam - Bukit Jelutong - Jalan Puncak Alam -  Jalan Paip  -  Meru  -  Pekan  Kapar

Shah Alam - Bukit Raja -  Jalan Meru -  Pekan  Kapar

Shah Alam -  Bandar Klang - Jalan Kapar/Kuala Selangor - Pekan Kapar .




kalu dari Sec 7.... U turn kat JayaJusco klang.....dlm 2km... jumpa tol rm0.40.... cari sign board gi Meru...... dlm 4km jumpa pekan Meru...... cari arah gi Kapar/kuala Selangor.... dari Meru ke Kapar.. 4km. aww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1319
Date:

MamatKapar wrote:

g-hard wrote:

awwaww Nak bantu gak....mana la nak carik map ni...huhuuu...

Kalau dari Klang Valley, kot tak silap ada 3 access...

Shah Alam - Bukit Jelutong - Jalan Puncak Alam -  Jalan Paip  -  Meru  -  Pekan  Kapar

Shah Alam - Bukit Raja -  Jalan Meru -  Pekan  Kapar

Shah Alam -  Bandar Klang - Jalan Kapar/Kuala Selangor - Pekan Kapar .




kalu dari Sec 7.... U turn kat JayaJusco klang.....dlm 2km... jumpa tol rm0.40.... cari sign board gi Meru...... dlm 4km jumpa pekan Meru...... cari arah gi Kapar/kuala Selangor.... dari Meru ke Kapar.. 4km. aww

 



skang dh 60 sen laa..

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

Silam 05 wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

g-hard wrote:

awwaww Nak bantu gak....mana la nak carik map ni...huhuuu...

Kalau dari Klang Valley, kot tak silap ada 3 access...

Shah Alam - Bukit Jelutong - Jalan Puncak Alam - Jalan Paip - Meru - Pekan Kapar

Shah Alam - Bukit Raja - Jalan Meru - Pekan Kapar

Shah Alam - Bandar Klang - Jalan Kapar/Kuala Selangor - Pekan Kapar .




kalu dari Sec 7.... U turn kat JayaJusco klang.....dlm 2km... jumpa tol rm0.40.... cari sign board gi Meru...... dlm 4km jumpa pekan Meru...... cari arah gi Kapar/kuala Selangor.... dari Meru ke Kapar.. 4km. aww

 



skang dh 60 sen laa..

 

 



dia pandai nek moto je..xpnh nek kete..tu yg xth pekembangan tol2 di malaysia...hehe...biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 417
Date:

Dablek wrote:

 

Silam 05 wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

g-hard wrote:

awwaww Nak bantu gak....mana la nak carik map ni...huhuuu...

Kalau dari Klang Valley, kot tak silap ada 3 access...

Shah Alam - Bukit Jelutong - Jalan Puncak Alam - Jalan Paip - Meru - Pekan Kapar

Shah Alam - Bukit Raja - Jalan Meru - Pekan Kapar

Shah Alam - Bandar Klang - Jalan Kapar/Kuala Selangor - Pekan Kapar .




kalu dari Sec 7.... U turn kat JayaJusco klang.....dlm 2km... jumpa tol rm0.40.... cari sign board gi Meru...... dlm 4km jumpa pekan Meru...... cari arah gi Kapar/kuala Selangor.... dari Meru ke Kapar.. 4km. aww

 



skang dh 60 sen laa..

 

 



dia pandai nek moto je..xpnh nek kete..tu yg xth pekembangan tol2 di malaysia...hehe...biggrinbiggrinbiggrin

 

 




ye la dh 60 sen skrg, apa la hang ni mamat main beduk je hahah. terima kasih insyaallah saya sampai buat masa terdekat ni. terima kasih kaparyawn



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

reymi_r5 wrote:

ye la dh 60 sen skrg, apa la hang ni mamat main beduk je hahah. terima kasih insyaallah saya sampai buat masa terdekat ni. terima kasih kaparyawn



.... ooo yeke.... dah naik....
lupa... semenjak naik 20sen.... aku dah tak lalu situ.....
aku lalu jalan Tapir kalu nak ke Shah alam naik keta!!

sireymi ni... dah iyo..iyo tanya map laa... jalan laa... kalu tak sampai gak tak tahu la aku.... confuse

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

Hahahaaa...ingat lagi aku jalan tapir tu.....1st time la seumur idop aku nampak signboard
" AWAS KAWASAN TAPIR MELINTAS "

Tol tu memang dah naik ke 60sen, ntah apahal kalo member2 tanya aku tetap gak cakap tol 40sen....dah sinonim kot...

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

g-hard wrote:

Hahahaaa...ingat lagi aku jalan tapir tu.....1st time la seumur idop aku nampak signboard
" AWAS KAWASAN TAPIR MELINTAS "

Tol tu memang dah naik ke 60sen, ntah apahal kalo member2 tanya aku tetap gak cakap tol 40sen....dah sinonim kot...




kalu sapa yg tak tahu.....Jalan Tapir ni sama jalan dgn tempat Altantuya mati dibunuh......

Malam ni kalu free turun la lagi..... boleh borak2 lagi.

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

Terimakasih ingin kami ucapkan kepada En Mamatkapar diatas layanan mesra beliau yg juga turut memperkenalkan kawan2 yg lain.Beliau juga de memperkenalkan seorang dua member2 RMR (nick XXXXX_XX dan XXXXXX).

Blh tahan gak ramai brader2 retro yg hadir dan tak kurang gak keligatan masing2!
Cayalah bro.

Dlm byk kenalan tu de gak seorang member yg pernah lepak skali ngan member lama kita rang di Selayang........sangat teruja saya bila beliau memperkenalkan diri beliau,walaupun di masa tu kami tidak mengenali di antara satu sama lain tetapi selepas ketemu blh bercerita mengenai perkara yg sama!
Bak kata pepatah orang putih "THE WORLD IS SMALL".

Bila kami de kelapangan ingin kami berkunjung skali lagi ke Pekan Kapar bersama kawan2 lain yg tidak dapat hadir di hari tu.

Mat TZR 125 yg saya cita haitu dah di pinang leh seorang member kemungkinan besar moto tu dah sampai ke stor kita rang.........utk restorasi!

Selamat.

-- Edited by Otai31k on Friday 24th of April 2009 07:15:13 AM

__________________


 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 117
Date:

sungguh meriah dan hebatsmile

__________________
DSC01130.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Salam Semua,
Laporan saya di Pekan Kapar pada minggu ni.

Walaupun kehadiran kurang dari minggu sebelumnya..... tapi
kehadiran beberapa muka muka baru begitu bermakna
 ..dan itulah matlamat sebenar diadakan perjumpaan seperti ini.....
..berkongsi minat dan sekali gus menjalinkan persahabatan... tanpa mengira kaum.
ternyata minggu ini...kehadiran geng Otai2 India yg minat motor retro juga semakin bertambah...
Minggu ni..... MR. Daytona Kapar telah membawa member Honda CB250.....
Motor yg dah diketogorikan Pupus... akhirnya muncul balik di Pekan Kapar!!!...
Aku pun pertama kali nampak moto ni....

Antara muka2 baru lain yg hadir....
Bro. GSXR1100
Bro. ZX2
Bro. GTO110
Bro. X7 Kuala Selangor
Bro. Cagiva Mito EV125
Macha YP125
Bro Along RXS

... juga pada Kura Terbang...... walaupun datang berseorangan dari Jauh dgn GPZ900nya
tetapi semangat nak memeriahkan majilis...amatlah dihargai!!!
...hah... tak lupa juga kepada Dablek!!!..... walaupun motonya sentiasa saja pancit...
minggu lepas pancit.... minggu ni pun pancit..... NAMUN!!!! datang tetap Datang!!!

Antara yg Hadir minggu ini...
1. Aku RXK
2. Anje TZR125
3. Herman TZR125
4. Zam TZR125
5. Kecik Posman TZR125
6. Ayie YP125
7. Bro Mie GP125
8. Zul TRS Racer
9. Adik Zul GP tora
10. Dablek Raider135
11. Kawan DAblek TZR125
12. Bro. GSXR1100
13. Bro. ZX2
14. Bro. GTO110
15. Bro. X7 Kuala Selangor
16. Bro. Cagiva Mito EV125
17. Bro Along RXS
18. Mie Kura terbang GPZ900
19. Mr. Daytona Kapar
20. Mr. Honda CB250 Kapar

..selebihnya....lebih kurang 35 orang semuanya, datang menaiki kereta dan motor biasa....

gambar kt kamera member.... akan belanje dalam masa terdekat...



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Otai31k wrote:

Terimakasih ingin kami ucapkan kepada En Mamatkapar diatas layanan mesra beliau yg juga turut memperkenalkan kawan2 yg lain.Beliau juga de memperkenalkan seorang dua member2 RMR (nick XXXXX_XX dan XXXXXX).


-- Edited by Otai31k on Friday 24th of April 2009 07:15:13 AM




ok bro....
next time kita boleh jumpa lagi!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

da nasib...huhu...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

CB250...??? okehh gambar...fai titt...

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Seperti biasa.... jangan lupa Pertemuan mat2 retro malam ni di Kapar!!!


...nih ada gambar minggu lepas... lupa nak posting

 











__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2361
Date:

Belanja lagi gambar Mamat.........biggrinbiggrinbiggrin

__________________
RMR FOREVER....RETRO MALAYSIAN RIDERS


Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

tzr biru naked tu takmo jual ke? :)

__________________

walk the talk



Senior Member

Status: Offline
Posts: 162
Date:

Uikkk , dah ada yg nak masukk meminang tuuu...eheheee

__________________





avatar.img?ID=200179avatar.img?ID=201421avatar.img?ID=201422avatar.img?ID=208075



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

g-hard wrote:

Uikkk , dah ada yg nak masukk meminang tuuu...eheheee




Jual belum lagi.... tapi ada sapa nak tukar suka sama suka dgn 3ma...
sangatlah dialu alu kan!!!!

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 20
Date:

smilesmilesmile Memang best gile la.. Motor Honda Rider Bersusun2... RDYP Grey tu saya nk tukar dengan kancil saya die tak nak.. Haha.. Cari makan katanya.. Haha.. biggrinbiggrinbiggrin

__________________
6 TahuN Keje asyik staples kertas Je.. BOSAN!!!!!!!!!!!


Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

Salam... maaf mencelah, sekadar memberi ulasan sedikit...

Bro mat, sbnrnya ramai lagi otai2 lama yg x turun lg tu.... leh dikatakan di setiap ceruk dan kawasan sekitar kapar spt meru - klang, jeram - kuala selangor tu mmg ramai lagi yg pakai moto2 lama. Bak kata PM " 1 rumah , 1 komputer " lebih kurang tula konsepnya... tu blom lagi geng2 vespa n Moto2 British turun... aduyai.... Agknya diaorg ni nk kena seru kot, cuma seruan je yg x sampai ke telinga diaorg ni. Al-maklumlah sebahagiannya tu dh separuh abad umurnya manalah reti IT.  

Syabas diucapkan pada bro mamatkapar and the crew yg begitu komited utk mengumpulkan lebih ramai lagi geng2 retro ni..... Bro...SERU lagi diaorg yg masih simpan moto tu...  x kisahlah nk nyanyi lagu SERUAN pun bole jgk...jangan mare....biggrinbiggrin

sekian TQ.....


__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Guru

Status: Offline
Posts: 953
Date:

pergh!retro deh.............!biggrin

__________________
Ahli Retro Ada Isteri
Suzy Jiwaku!
Die Hard Fan Liverpool!
Selamanya Jiwaku Retro......................!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 191
Date:

sekarang,honda raider brwarna merah,hitam,line putih wbj 9484 itu telah menjadi harta ku paling brharga........thankz to bro zul a.k.a dablek dan wong jowo a.k.a rahim.......

__________________
 
"Azura,tempat seorang isteri adalah disisi suaminya"


Guru

Status: Offline
Posts: 1150
Date:

boca cilik wrote:

sekarang,honda raider brwarna merah,hitam,line putih wbj 9484 itu telah menjadi harta ku paling brharga........thankz to bro zul a.k.a dablek dan wong jowo a.k.a rahim.......



dablek n wong jowo adalah org yg sama la boca cilik. beliau yg d maksudkan adalah rahim

 



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

yeke..???sape wong jowo tu..???confuseconfuse

__________________
«First  <  1 2 3 | Page of 3  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard