RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Zephr 400


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:
Zephr 400




__________________


 



Member

Status: Offline
Posts: 24
Date:

Otai...ada geng pakai moto ni ke skrg?
Enjin dia 400cc tu sama dgn moto apa?

__________________
gpz500al8.jpg


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 63
Date:

yeah , here , zr-7 , :) - cari zrx la baru cun

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

kami zephyrian sedang memcari-cari pemilik kawasaki zr zephyr di Malaysia marilah kongsi-kongsi pengalaman diruangan ini.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

paklang wrote:

kami zephyrian sedang memcari-cari pemilik kawasaki zr zephyr di Malaysia marilah kongsi-kongsi pengalaman diruangan ini.




Bang..
cuba PM malarsegar dia pakai Zephyr 750
dia dok kat andalas ...
selalu turun lepak Kapar setiap jumaat malam sabtu
budak2 GPZ pun ramai yg join sekali..

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

cobaan meracun mamat menggamatkan kapar!!!!awwawwawwawwaww

__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 375
Date:

mantop!!!

__________________

-tak kan melayu hilang di dunia-



Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

Salam . Kapar dekat mana ye lepak?  Paklang Port Klang. Bolehlah joint lepak ni.

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

paklang wrote:

Salam . Kapar dekat mana ye lepak?  Paklang Port Klang. Bolehlah joint lepak ni.




town Kapar
200 meter lepas MOBIL.
kalau bro nak turun...
calling2 dulu bdk ni.. dia pakai GPZ900
keje kat Northport
ami 017-4966640

bleh la turun dgn bdk oldsuperbikes..

bro dok area Kg. Raja Uda ye??
 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

Terima kasih atas informasi

Bukan apa ramai memeber zephyrian ni nak vcari geng oldsuperbike. mereka sembang dalam MBC . Kalu dapat kumpul ramai-ramai ok tu. Nanti saya promo dengan geng zephyrian.



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

paklang wrote:

Terima kasih atas informasi

Bukan apa ramai memeber zephyrian ni nak vcari geng oldsuperbike. mereka sembang dalam MBC . Kalu dapat kumpul ramai-ramai ok tu. Nanti saya promo dengan geng zephyrian.




sama la tu...
diorang pun sembang dalm MBC... Kawasaki ....GPZ
boleh la PM Randy dlm MBC..
dia selalu turun Kapar.

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 63
Date:

saya ada disini paklang, boleh join olsuperbike forum. saya dah sen kt whiteboard paklang, nasi lemah pak lang kat andalas tuh sedap la. heheh

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

sorry la bro.  aya ni budak baru belajar tu yang kesana kesini cari pemilik zephyr 750 nak belajar petua. baru beberapa bulan memiliki nya sebelum ni pakai yamaha nouvo je. kalau ada petua kongsi-sikong la... saya belum kesempatan nak ke kapar sebab sibuk sikit buat masa ni. wei bila pulak saya jual nasi lemak.kebetulan nama sama saya jual kerusi batu da......

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 63
Date:

sy pun bru je pakai,kat sini kita suma sama pak lang,yang penting jiwa retro.hehe, xpe,nanti dah agak free sikit, halo2 je, ok paklang, pak lang duduk area mana,.?

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

saya area telokgadong. selalu lepak di bukit jati bengkel fahmi.

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 63
Date:

oh telok gadong.ok2.ni number fon sy,016 26 36 961. sy ni syudent lg,jdi moto tuh jadi pameran je kt rumah,ujung mingu baru pulang,kalau nk trun singapore boleh je pak lang, sy ingt jumaat ni mcm nk turun.dah lama x turun.kalau pak lang x keberatan,boleh jugak sekali kite bersua.tq.salam kenal2.

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 217
Date:

salam warga zephyrian or GPZ
saya pun baru tau kat kapar ada geng2 zephyr
saya pun pakai zephyr gak
jom la medhang2
saya pun agak pening gak pakai zephyr ni
ada banyak benda nak bikin ni
ni no phone saya 010-8983470
roger2 la kalau nak medhang2
nak layan lap saya tak berani
sayang motor
plan masa pencen nanti nak bawak gi mesjid
hehehe

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

tumpang ty...biggrinbiggrinbiggrin
zephr ni adk brdk dgn z250,z400 (gto classic) ker?
kes nmpk cutting lebih kurg jerk..
n then  perkataan "Z" tu merujuk ZEPHYR ker..
hu3x hrp2x otai2x zephyr dpt mjwb soalan sy..
hu3x tgh bt studycase psl z400..

__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 61
Date:

OH SAYA LEH LAH JOIN KAN

__________________

Menadah tangan bersyukur kepadaNya....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 217
Date:

yas library wrote:

tumpang ty...biggrinbiggrinbiggrin
zephr ni adk brdk dgn z250,z400 (gto classic) ker?
kes nmpk cutting lebih kurg jerk..
n then  perkataan "Z" tu merujuk ZEPHYR ker..
hu3x hrp2x otai2x zephyr dpt mjwb soalan sy..
hu3x tgh bt studycase psl z400..




saya tak mahir sangat bab zephyr ni

tapi bolehlah jenguk2 forum ni untuk tau serba sedikit pasal jentera oldsuperbike kawasaki

http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/forum

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 217
Date:

yas library wrote:

tumpang ty...biggrinbiggrinbiggrin
zephr ni adk brdk dgn z250,z400 (gto classic) ker?
kes nmpk cutting lebih kurg jerk..
n then  perkataan "Z" tu merujuk ZEPHYR ker..
hu3x hrp2x otai2x zephyr dpt mjwb soalan sy..
hu3x tgh bt studycase psl z400..


 zephyr ni ada 4 model

tapi ada 1 model 250 di panggil BALIUS 250

pakai enjin ZXR250 16 valve dan pakai coolant

tapi cutting sama macam zephyr

tapi di panggil BALIUS bukan Zephyr

 

zephyr ada 4 model

 

Zephyr 400 ZR400 (JDM)ni

zephyr 550 ZR550 (kebanyakannya kat UK)

Zephyr 750 ZR750 (merata dunia dia ada)

Zephyr 1100 ZRT1100A (yang ni special skit pakai twin spark 8 plug)



__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard