RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Honda CG125cc


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:
Honda CG125cc


Honda CG125cc



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

Waw, mngancam tu..
Mto ni den xpnah pkai. Kaberatornya je pnah pkai, try msuk kat honda cub..



__________________


az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

MamatKapar wrote:

Honda CG125cc



motor ni ke yg selalu org bwk trik stall??confusedconfused


jual apam balik,jagung,tembikai dll..

klu salah tolong betul kan hehehebiggrinbiggrin



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

ini cg125 model millenium (tahun 2000 keatas) rasanya....kat jepun,india n pakistan still ada new release untuk model ni....

moto ni masuk malaysia mid 70's stop tahun 82. early model lampu depan bulat,meter bulat seketul ja,tank kecil,signal bulat.

second model lampu depan petak,signal petak,meter pun petak,tank dia besar sikit...

bagi yang perasan,majoriti peniaga kat petaling street masih lagi guna model ni sampai sekarang ni....dekat 8 bijik semuanya....

__________________

walk the talk

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

A.Syamim wrote:

Waw, mngancam tu..
Mto ni den xpnah pkai. Kaberatornya je pnah pkai, try msuk kat honda cub..



kemahiran turun temurun ni bro..hehehee

 xkan pupus di telan zaman biggrinbiggrin



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

kesian owner cg,asyik kena rembat ja karburator...hehe

__________________

walk the talk

az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

usyar wrote:

kesian owner cg,asyik kena rembat ja karburator...hehe



nasib hilang karburator,klu ilang motor lagi naya huhuhu

 



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

ni ada sikit buah tangan untuk rakan2 forum RMR mencuci mata...
ini motor cari makan...banyak apek yang pakai..hehe
asal motor ni roda tiga...
enjin power...low maintenance...bagus untuk angkut durian jugak...hehehe



DSC06715.JPGDSC06714.JPGDSC06716.JPG

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 585
Date:

kickstarter dia unik,boleh rembat balik kita pnye kaki,silap2 bole bengkak woo...hahahaha

__________________




Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:

kickstarter CG saye dah berkali2 tukar....Orang nak pakai pon takut sebab starter makan kaki,hehehe....
Bab karburator tu memang selalu hilang....Saye punyer da 3 kali ilang...dengan tank pon dier sapu...sedih tol tengoknye...

__________________
http://Gabanblog.blogspot.com
Memburu RX-Z 5Speed
*Modal 2k....cukup ke???
'Kamen Raider...HENSHIIINNNN!!!!!!'


Senior Member

Status: Offline
Posts: 235
Date:

usyar wrote:

ni ada sikit buah tangan untuk rakan2 forum RMR mencuci mata...
ini motor cari makan...banyak apek yang pakai..hehe
asal motor ni roda tiga...
enjin power...low maintenance...bagus untuk angkut durian jugak...hehehe



DSC06715.JPGDSC06714.JPGDSC06716.JPG




 ... cam kenal jer moto nie .....



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 191
Date:

x lapok dek hujan,
x lekang dek zaman.......

__________________
 
"Azura,tempat seorang isteri adalah disisi suaminya"


Guru

Status: Offline
Posts: 1531
Date:

kalo mau honda cg125 pny seat cover sya ada...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

salam..hambe pun ade sebijik cg n..model tahun 1980..ad kat k.berang terengganu...nnti dh siap akan di preview tk tatapan semua..tgh carik "crash bar" die..sape2 ad yang second kat area t'ganu blehla inform..

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

Norty wrote:

 

usyar wrote:

ni ada sikit buah tangan untuk rakan2 forum RMR mencuci mata...
ini motor cari makan...banyak apek yang pakai..hehe
asal motor ni roda tiga...
enjin power...low maintenance...bagus untuk angkut durian jugak...hehehe



DSC06715.JPGDSC06714.JPGDSC06716.JPG




... cam kenal jer moto nie .....

 




color sama macam gua punye, hehehe...



Attachments
__________________
mrX


Guru

Status: Offline
Posts: 941
Date:

terbaek...

:)

__________________
 


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

emmmmmmmmmmmm..

__________________

ajimtrsprts


Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

salam...honda cg aku yang sedang di baik pulih..

Attachments
__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

thetehroul_w wrote:

salam...honda cg aku yang sedang di baik pulih..




semoga selamat disiapkan............

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Senior Member

Status: Offline
Posts: 109
Date:

keren moto nyh pak.........

__________________


JIWAKU SUDAH BERKARAT...KARNA SEMAKIN KARAT SEMAKIN RETRO LA BABE...HUI

RMR.jpg



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

aku ada sebijik


__________________
Nowtea boy


Guru

Status: Offline
Posts: 990
Date:

cg125.jpg



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 553
Date:

terbaik la.... cafe racer...


__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

moto cg ni memang tahan lasak...dari penang to melaka boleh non-stop takda hal punya...sapa2 leh wat ride to anywhre dgn cg 125 kita boleh try..



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

cg.jpgsalam..cg ak yg telah siap dibaikpulih..huhu



-- Edited by thetehroul_w on Friday 9th of August 2013 03:47:09 PM



-- Edited by thetehroul_w on Friday 9th of August 2013 03:48:03 PM

__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard