RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Honda raider


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:
RE: Honda raider


yg putih uw ltk r strike bwu gempak....biggrin

__________________
hakim


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

salam semua.. saya baru amik raider, alang2 nk buat saya togelkn semua tinggal chasis je...
masalah saya bile nk install balik , byk getah yg dh xleh pakai.... keras/retak/pecah/ ..
dimana kn ku cari ganti... huuuuuu
tolong saya kengkawan
TQ


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 532
Date:

wan_9122 wrote:

salam semua.. saya baru amik raider, alang2 nk buat saya togelkn semua tinggal chasis je...
masalah saya bile nk install balik , byk getah yg dh xleh pakai.... keras/retak/pecah/ ..
dimana kn ku cari ganti... huuuuuu
tolong saya kengkawan
TQ



wasalam...alhamdllah bertambah lg gebg raider..getah n part ap yg xlengkap lg???
insyallah sy blh tlg sy akan tolong....
num contec sy 012-8282603

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:




Sharing is caring...

Scan brochure2 yg dipinjam dari otai2 lama...





__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

Terbaik dari Ladang... Hidup RMR..


__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

errmm..huduh jugak sidemirror ori tu ye...

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 216
Date:

http://www.mudah.my/Honda%20rider%20hx135-9304914.htm#xtor=AD-32-[9304914]

ade sbijik nk jual..da siap cmplete buat..beli cuci tangan..cuba check link kat atas..moto ade kat area tasik gelugor penang

__________________
ReTrO sTaiL0


Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

Nie gambo moto "Low Raider" saya yg hampir 85% siap.. tiada niat utk menunjuk atau bangga diri.... sekadar berkongsi minat dgn forumer yg lain seikhlas yg mungkin...

Khas utk peminat Raider yg suka modifikasi ringkas & x keterlaluan... dan sy amat2 meng-alu2 kan sesapa yg dah mody Raider dia, tlg posting gambo dlm nie... TQVM.

-Tapak Fork MBX125

-Mudguard MBX

-Fork Inner tube (btg chrome) NSR150R - pakai minyak, x pakai angin..

-Triple Tree (clamp) MBX125. (p/s:triple clamp NSR150 cuma 8", kurang 1 inci dari Raider/ MBX).

-Tapak handle & handle NSR150R.

-Disc brake blkg (customs), caliper Raider (bracket belum siap sepenuhnya.. :D)

-Disc depan, caliper NSR150RR.

-Rim sukan RG250f

-Bracket faring depan diturunkan 1 inci, guna custom bracket. 

-Absorber blkg Kriss (rendah 1 inci dari raider standard)

-Karb PWK28mm (akan dtg..)

 

Sprinter.JPG



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

his his hsi.... ganaz gak motor ni... kene bawok gi kapar utk inspection!!



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

MamatKapar wrote:

his his hsi.... ganaz gak motor ni... kene bawok gi kapar utk inspection!!


 InsyaAllah bro... Siap je, kompem singgah.. nk mintak "advice" dari Klik2 Kapar pulak... Kot2 ade yg jenis kaki Mody jugak ker...winkwink

 



__________________




Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

salam sahabat2.. Aku mintak maaf setelah setaun lebeh menyepi, tp skrg raider aku dah hidop kembali.. Dgn enjin modi yg lebeh ganaz.. Cik mamat aku nak g kapar ni.. Sape bleh teman? Aku xtau jalan..

__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1175
Date:

pergh...........

setahun lbh diamkan diri demi memantapkan jentera utk mengganas

terbaik..........smile



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

hx135ss wrote:

salam sahabat2.. Aku mintak maaf setelah setaun lebeh menyepi, tp skrg raider aku dah hidop kembali.. Dgn enjin modi yg lebeh ganaz.. Cik mamat aku nak g kapar ni.. Sape bleh teman? Aku xtau jalan..


cheers baabehh!!....

kalau ko dah sampai kapar...call aku.... nanti aku tunjuk jalan.... akekeke

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

Speckie Jr wrote:
MamatKapar wrote:

his his hsi.... ganaz gak motor ni... kene bawok gi kapar utk inspection!!


 InsyaAllah bro... Siap je, kompem singgah.. nk mintak "advice" dari Klik2 Kapar pulak... Kot2 ade yg jenis kaki Mody jugak ker...winkwink

 


 suruhla geng kapar gi bukit badong plakbuat inspection kat sana



__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

TENZ wrote:
Speckie Jr wrote:
MamatKapar wrote:

his his hsi.... ganaz gak motor ni... kene bawok gi kapar utk inspection!!


 InsyaAllah bro... Siap je, kompem singgah.. nk mintak "advice" dari Klik2 Kapar pulak... Kot2 ade yg jenis kaki Mody jugak ker...winkwink

 


 suruhla geng kapar gi bukit badong plakbuat inspection kat sana


 Hahaha... ini macam mau kena turun Selayang dulu sebelum turun Kapar... biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________




Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

acap88 wrote:
sapit wrote:

 

nie adalah projek terbaru yg sudah hampir siap
hehehe....
tp xseberaper....
insyallah taon depan boleh join ride
hehehe............
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.........biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin
sebelum.....


selepas....

 



maseh ku ingt kejadian hr tu...nk test engine...tank botol pon jd...haha
pastuh menolak di tgh2 hr bute...motor nye pasal...sume tadehal...haha
lpas nih leh ajk owner pekena teh kt salam ker...kat rahmat ker...hehebiggrinbiggrinbiggrin

 


 moto nie aku dah beli..huhuhhuuhuhu



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:



-- Edited by bang_jakk on Saturday 27th of August 2011 01:31:20 AM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1952
Date:

spott di sepang. owner geng kaki lari senawang klau x silap.


__________________

in memory PBX 540,AR 4476 ... now with BFF 2636  .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

Assalam...

Saya orang Selangor,kerja di Lumut Perak.Sedang buat projek retro hx 135.Soalan saya,HX 135 boleh upgrade to super sprint ke?



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 532
Date:

kamalsa wrote:

Assalam...

Saya orang Selangor,kerja di Lumut Perak.Sedang buat projek retro hx 135.Soalan saya,HX 135 boleh upgrade to super sprint ke?


 wasalam....

sekarg ada lumut ka bang??sy seri iskandar,manjug,air tawar pown ada geeng hx135...

kalo nak upgrade bolh jer...gear box kn masuk ss punya..luaran forest,tank,horn n ada part2 yg beza.....



__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

Bro Sapit..sekarang kat Lekir..x de geng nak bincang pasal projek retro hx kesayangan teman nie...mana tempat di sekitar Manjung.Lumut n Ayer TaWAR yg boleh retro sampai hx buruk teman ni boleh jalan dear s sprint...mike boleh tolong ke into..

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

Salam persahabatan bro Sapit a.k guru...selamat pagi cikgu..untuk geng2 yg di sekitar manjung,Lumut n Ayer Tawar...seronok ya kalau boleh jumpa n tunjuk motor hx blink2...mike...teman punya motor baru nak di makeover...tu yg tengah cari otai hx untuk di blink2 kan...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 21
Date:

jual kat aku side mirro dia bleh x...huhu



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 24
Date:

salam abg2 skalian.,sya bru pkai raider dan bnyk bnda yg x tahu..sya nk tnya psal mnyak enjin slalu kluar dkat hujung kabel rpm..bila cabut kabel x keluar dh..mntk tl0ng abg2 yg d0k kt penang atau terdekat..maklum la m0t0 tua dri sya..

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

Ada sesiapa yang ada borchure Honda Raider yang berwarna Kuning? Ataupun colour skim yang ada di jual di Malaysia?

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

salam perkenalan.....aku minat nak buat raider 5 speed...

sesapa leh bagi gambar utk buat rujukan tak....

trimas

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

saya dalam proses merisik sebuah RAIDER HX135.....hehe...



-- Edited by blackPearl on Thursday 16th of February 2012 09:05:04 AM

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 48
Date:

Salam untuk retrorian semua..
Saya ada sebuah Honda Raider yang nak di restore semula..
Kalu condition yg macam gini agak2 nya berapa RM yg perlu saya laburkan..
Sekian..
Tumpang lalu ye...

__________________

Salam Persahabatan...

Megat



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 48
Date:

Raider.JPG



__________________

Salam Persahabatan...

Megat



Guru

Status: Offline
Posts: 695
Date:

CHAMP tuuuuuuuu......hehe..

moto bole start tak bro?

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 48
Date:

caburator dh ke kebas

__________________

Salam Persahabatan...

Megat



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

klu bro pandai pilih dealer yg baik, pd pendapat saya, rasa2 nya dalam 1k boleh siap jalan... (belum campur r/tax dgn insuran, dan semestinya tanpa rim sukan.. :D)..

Tp kalu ader modal, standby dlm 2k... kondisi moto yg telah direstore akan jadi sgt bermakna, insyaAllah...

Utk pembelian parts, survery la dalam forum nie... ramai peniaga2 yg baik hati dan menjual dgn harga berpatutan... 

Selamat Maju Jaya... awwawwaww

 



-- Edited by Speckie Jr on Wednesday 22nd of February 2012 04:40:51 PM

__________________




Veteran Member

Status: Offline
Posts: 48
Date:

Satu nasihat yang baik,bagus bernas, matang dan mencerminkan ANDA seorang yang memang OTAI dalam bidang RETRO ni dan mementingkan persahabatan...

Terima kasih sahabat.



__________________

Salam Persahabatan...

Megat



Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

megat wrote:

Satu nasihat yang baik,bagus bernas, matang dan mencerminkan ANDA seorang yang memang OTAI dalam bidang RETRO ni dan mementingkan persahabatan...

Terima kasih sahabat.


Saya belum tahap Otai/ Retro lagi bro... masih belia 3b... :D

Tapi apa yang pasti, Forum nie wujud pun atas dasar persahabatan, oleh mereka2 yg benar2 memahami erti "sahabat" dalam usaha untuk berkongsi minat yg sama dan, yg pasti lagi... tanpa prejudis...!

Saya hanya berkongsi idealogi dengan mereka2 yg telah lama menerajuinya... (peh.. ayat skema..)

Anyway, cepat restore motor tue bro... jgn tunggu lama2... hehehe...



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

wow.....teringat kat ryder yg p.sdaro dulu...nyesal raso dijual....tggal kenangan ajo...dengan carb...blok ado laie kt kdai motor..tp xtau la ada lg ke x..kot2 dh kna tapau dek apek kdai motor tuu...rs j bkn supersprint...

__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

Photo0009.jpgPhoto0001.jpgPhoto0007.jpgPhoto0021.jpg



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

salam.....brader2 rider...carb rider brand keihin kan??xsilap kat umah ada 2ketul...tp motor dh lm jual..

__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

Dablek wrote:

a'kum..sy tak th eja motor ni dgn btl..nk tanyer la..ape kah kelebihan moto ini..dan adakah moto ini saing2 moto2 retro yg len.....adakah brg2 nyer mudah utk dicari..


 Slm.ada oang gemau moto ni..ada oang xgemau kalau skung hege spepart dia agak keras hegeny



__________________

ajimtrsprts


Senior Member

Status: Offline
Posts: 260
Date:

alongkecik wrote:

biggrinbiggrinbiggrin
byk gak bro..
tuning pon xcun ag..
motor aku burok jer..
yg pg nanti mesti yg tip top nyer..
agak segan laaa..
hohoho..biggrinbiggrinbiggrin


 D,mastanah ada sbiji jcc plat no ny tiptop..hehe



__________________

ajimtrsprts


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

kalo abg2 rider nk carb ori rider..sy ade kt umh..brand keihin...2 ketul x silap sy dlm bilik kt umh kt kg..


__________________

...solo rider....



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 66
Date:

Hanif Raider135 wrote:
myrulrider wrote:

macam ni lah bro apa kata letak nama,num plate motor,n num contack....lepas tu kita buat perjumpaan semua raider killer insyalah nak cantik dlm awal tahun so sementara tu sempat lah masing2 owner raider kasi siap motor...n pada kawan yg geng dia bukan kaki tenet tolonglah halo kn sebagai wakil...amacam cantek?..so kita mulakan...

1.Myrulrider BCM 9894 = 017-5771625

2.Hanif raider WBS 2498 = 013-634-9464

3.Putih Berseri Kamal ABN 6050 0142339558 MELAKA MARII...

4.
5.
6.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

 


 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 139
Date:

PUTIH BERSERI wrote:
Hanif Raider135 wrote:
myrulrider wrote:

macam ni lah bro apa kata letak nama,num plate motor,n num contack....lepas tu kita buat perjumpaan semua raider killer insyalah nak cantik dlm awal tahun so sementara tu sempat lah masing2 owner raider kasi siap motor...n pada kawan yg geng dia bukan kaki tenet tolonglah halo kn sebagai wakil...amacam cantek?..so kita mulakan...

1.Myrulrider BCM 9894 = 017-5771625

2.Hanif raider WBS 2498 = 013-634-9464

3.Putih Berseri Kamal ABN 6050 0142339558 MELAKA MARII...

4.naim bote ABJ 221 0135208631    CHERAS
5.
6.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

 


 


 



__________________

KAMI BUKAN ALONG TAPI CUMA MAU MENOLONG



Senior Member

Status: Offline
Posts: 380
Date:

pada kawan yg geng dia bukan kaki tenet tolonglah halo kn sebagai wakil...amacam cantek?..so kita mulakan...

1.Myrulrider BCM 9894 = 017-5771625

2.Hanif raider WBS 2498 = 013-634-9464

3.Putih Berseri Kamal ABN 6050 0142339558 MELAKA MARII...

4.naim bote ABJ 221 0135208631    CHERAS
5.Roslan Ahmad ABG4776 0125854742 kg. gajah perak
6.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

 


 


 


 



-- Edited by RZR RETRO on Friday 13th of April 2012 04:47:26 PM

__________________

Rindu Zaman Remaja (RZR Malaya)



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

my raider PBB 7009. dah setahun kat bengkel x siap2 gi. 5 speed convert ke ss. footrest, handle, enjin spring, ekzos suzuki phanter.



Attachments
__________________
adzhar


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

K-RUL Sutun WBP 4163 & BCE 6653



__________________
lokailo


Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

lawa2 lah motor otau2 ni..kt umh dh juai..huhu...ada carb 2 ketul..seat ngn concorde blakng je..tank rasa ada lg..pastu besi ape nth yg letak kt atas mudguard tu..

__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

cheras tang mn tu bang??

__________________

...solo rider....



Guru

Status: Offline
Posts: 2245
Date:

zoulkapan wrote:

cheras tang mn tu bang??


 cheras tang kajang ko?tang key ell..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal RX

Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1947
Date:

ambe dimurtadkn ke key ell...cari rejeki....area permaisuri nyanyian data...

__________________

...solo rider....



Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

Salam, org baru ni... baru register smile

nie gambar kenangan hari raya tahun 1988



Attachments
__________________
« First  <  Page 15  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard