RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Honda raider


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:
Honda raider


a'kum..sy tak th eja motor ni dgn btl..nk tanyer la..ape kah kelebihan moto ini..dan adakah moto ini saing2 moto2 retro yg len.....adakah brg2 nyer mudah utk dicari..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

adoi teringat kat honda raider aku plet WBJ 7940.....sape tau moto tu kat mana skang??....kenangan yg tinggal side mirror ori je ade kat umah...huwaaaaaaaaaa!!!...

p/s: honda raider nie ade ATAC VALVE...sama ngan MBX


__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

HONDA RAIDER SUPER SPRINT lagi best dari Honda Raider biasa

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Dablek wrote:

a'kum..sy tak th eja motor ni dgn btl..nk tanyer la..ape kah kelebihan moto ini..dan adakah moto ini saing2 moto2 retro yg len.....adakah brg2 nyer mudah utk dicari..




Bagi aku moto ni dah ketegori Retro... sbb dah susah nak nampak kat Jalan raya. Diwaktu kegemilangan motor ni pertengahan 80an... moto ni mmg hebat dari saingan yg lain sbb dia 135cc... masa tu pun RXz belum ada lagi. Moto ni pun antara yg pertama pakai meter digital. Partnya masih senang dapat.



Team Honda Raider dr. Melaka.





__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

Hohohohoho nyesal rasanye plak aku jual raider dulu2.....

__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

alongYP wrote:

Hohohohoho nyesal rasanye plak aku jual raider dulu2.....



Hahaha..., tak guna dikesalkan lg, tu cite dah berkurun lamanya...



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

A.Syamim wrote:

alongYP wrote:

Hohohohoho nyesal rasanye plak aku jual raider dulu2.....



Hahaha..., tak guna dikesalkan lg, tu cite dah berkurun lamanya...



hhuhuhu xpe cite lama kalau di kenang banyak kenangan.....



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

peh...papehal...mlm ni...aku nk g angkat...ade satu org tua nk jual...sblm beli...tanyer dulu kt org yg pakar..hehe...thank sumer..along..t blh la jual pape brg kt aku...:)

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1238
Date:

alongYP wrote:

A.Syamim wrote:

alongYP wrote:

Hohohohoho nyesal rasanye plak aku jual raider dulu2.....



Hahaha..., tak guna dikesalkan lg, tu cite dah berkurun lamanya...



hhuhuhu xpe cite lama kalau di kenang banyak kenangan.....



Ha'ah la along, mmg bnyak kenangan klu dikenang blk..
Teringat masa nak tekel insan yg brnama tutttttt........ bsama2 Raider.
Stelah kecewa, Raider dijual, TZR diangkat.
Hahaha, cabott.........



__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

wahai saudara along yp...adakah dikau sudi untk menjualkn ape2 brg honda raider yg msh ade untk sy menambah kan perencah yg blm ckp pd moto sy...plzzzz

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

Dablek wrote:

wahai saudara along yp...adakah dikau sudi untk menjualkn ape2 brg honda raider yg msh ade untk sy menambah kan perencah yg blm ckp pd moto sy...plzzzz



huhuu kat aku ade side mirror je...brg2 lain dah xde..tapi kalau nak mintak carikkan brg2 leh je....

listkan la brg2 ape yg nak???..



__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine
az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

alongYP wrote:

Dablek wrote:

wahai saudara along yp...adakah dikau sudi untk menjualkn ape2 brg honda raider yg msh ade untk sy menambah kan perencah yg blm ckp pd moto sy...plzzzz



huhuu kat aku ade side mirror je...brg2 lain dah xde..tapi kalau nak mintak carikkan brg2 leh je....

listkan la brg2 ape yg nak???..




wah along nk jadi saudagar brg raider lak pasni biggrinbiggrin

spare part utk motor ni senang x nk dapt lagi..berminat gak nk ambik raider..

klu leh kacuk2 ke ngan brg2 motor model lain confused



__________________

Ride On & Ride Safe...



Guru

Status: Offline
Posts: 3188
Date:

az wrote:

alongYP wrote:

Dablek wrote:

wahai saudara along yp...adakah dikau sudi untk menjualkn ape2 brg honda raider yg msh ade untk sy menambah kan perencah yg blm ckp pd moto sy...plzzzz



huhuu kat aku ade side mirror je...brg2 lain dah xde..tapi kalau nak mintak carikkan brg2 leh je....

listkan la brg2 ape yg nak???..




wah along nk jadi saudagar brg raider lak pasni biggrinbiggrin

spare part utk motor ni senang x nk dapt lagi..berminat gak nk ambik raider..

klu leh kacuk2 ke ngan brg2 motor model lain confused







kehkehkeh bukan nak jadi saudagar la...just tolong kawan2 je

__________________
You've been SMOKED by a TWO STROKE Machine


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

wahai brader2....tolong bg gamba2 honda raider...sy try cr kt internet tak de la...sy nak cr ilham utk mengecat moto sy..kerana moto sy telah dimamah usia..tlg lah...huhu..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

Gmbar ms rmr kat melaka....




__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

yong90 wrote:

Gmbar ms rmr kat melaka....




         salam yong90...tambah la lg...utk aku cuci mater...aku tgh cr ilham...

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

Dablek wrote:

yong90 wrote:

Gmbar ms rmr kat melaka....




         salam yong90...tambah la lg...utk aku cuci mater...aku tgh cr ilham...




Tgguuu.....Kjap nak cr lg...



__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

lagi gambar2 honda raider
hx135-rs1.jpg




__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

ni 5speed..
hx135-rs2.jpg

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

yg ni pon 5speed gak..
ap_F23_20080616092821600.jpg?TTQ3NRJBVKXxhTVZ

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

yg ni supersprint
ap_20071118102930425.jpg?TTQ3NRJBRFPVo_2R

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

YG NI SEBIJIK NGAN MOTO AKU.. ( HAMPIR SIAP) HEHE...
hx135-3.jpg

__________________

doohan-ok.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

YG NI SUPERSPRINT.. TERBAEK ANTARA HONDA RAIDER..
AKU PUNYER KALER BIRU PUTIH..DAPAT STIKER ORI PLAK..
TU YG BUAT JER KALE NI..

ss-2.jpg







__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

beberapa motor raider rs..

Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 236
Date:

MOTO NIH MMG BEST.....biggrin

__________________
"perlu tunjuk ajar"


Senior Member

Status: Offline
Posts: 114
Date:

Bkn mmg best!
Mmg terbaek la!
Hohoho~

number1.gif

__________________
~ride with proud!~


Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:

en usien.. tank myk dh kne tembak ngn askar zionis.. bila mau tukaq baru.. spa2 yg ada tank sila la tlg mmt ni sowg.. dh ksian aku tgk dia

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2134
Date:

mat_burn wrote:


en usien.. tank myk dh kne tembak ngn askar zionis.. bila mau tukaq baru.. spa2 yg ada tank sila la tlg mmt ni sowg.. dh ksian aku tgk dia






 bro,kawan ade set honda raider lgkap.tuk 5speed.tank,firing,cverset tepi kiri kanan,bontot dia,n bajak.yg xde cme idong kiri kanan bwh tank n cermin firing. n no kawan...+6019-7302014



__________________


"wa caya lu brader!!!!!!!!!!"

"RMR pencetus fenomena retro negara"



Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

dgar citer pakcik2 moto ni antara moto yang agak laju walaupon 135cc jer time dyer kuar btol ker??

__________________



motor kecik jer...



Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

btl2.......cube tanye pakcik2 yg dah pakai....mesti dia ckp laju....hehehehe....

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 89
Date:

Heh heh hehbiggrinini le motor terbaik untuk meleper pada zamannya...bran tak bran je...kalau pegi ulu bendul n kuala klawang memang sedap. Peerrrgghh...number1.gifmasih aku terasaaa beb!. Laju memang laju, selama setahun bermaharajalela dijalanan sebelum RX-Z keluar. Lepas tu dah jadi persaingan, bukan setakat honda-yamaha, tapi bebudak RX-Z dgn bebudak Raider memang tak boleh jumpa mesti bakauflame.gif punya.

Masa praktikal kat KL duduk dgn sepupu kat Kg.Pandan. Klik RX-Z kaler hitam dgn stripe standard biru merah dgn helmet putih. Diorang ikut aku balik Melaka semua respek sebab Raider2 kat sini power2 belaka. he he he pomenfuriousSiong(dulu main cubprix) masjid tanah memang specialist operate ekzos Raider.  Skrg ni ada lagi kot...kedai depan bomba.

__________________
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

avatar13.jpgavatar23.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

ini raider sy...klu de tenampak diats jln...jgn lupo sapa ye.....hehe....hon pun takpe....

Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

Raiders4ever wrote:

Heh heh hehbiggrinini le motor terbaik untuk meleper pada zamannya...bran tak bran je...kalau pegi ulu bendul n kuala klawang memang sedap. Peerrrgghh...number1.gifmasih aku terasaaa beb!. Laju memang laju, selama setahun bermaharajalela dijalanan sebelum RX-Z keluar. Lepas tu dah jadi persaingan, bukan setakat honda-yamaha, tapi bebudak RX-Z dgn bebudak Raider memang tak boleh jumpa mesti bakauflame.gif punya.

Masa praktikal kat KL duduk dgn sepupu kat Kg.Pandan. Klik RX-Z kaler hitam dgn stripe standard biru merah dgn helmet putih. Diorang ikut aku balik Melaka semua respek sebab Raider2 kat sini power2 belaka. he he he pomenfuriousSiong(dulu main cubprix) masjid tanah memang specialist operate ekzos Raider.  Skrg ni ada lagi kot...kedai depan bomba.



Kdai nie msih wujud tp bomba 2 jew yg dah tak wujud.Mmg siong power sampai lar skrg.Cete ckit ttg sejarah kdai dia.Tp yg pasti rmai budak2 rxz masjid tanah dtng citu tok repair hingga sebijik tongster pun selalu antau kdai 2.

 



__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Senior Member

Status: Offline
Posts: 218
Date:

salam perkenalan geng2 raider...
upload la lg gambar raider byk2..biggrin
dh la kt bikepics xde gambar honda raider..no
kwn baru2 je nk berjinak-jinak ngn raider ni wink..huhu..

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 89
Date:

Insyaallah nanti aku punggah balik album2 lama, kalau ada laa...biggrin

__________________
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

avatar13.jpgavatar23.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

orait...tu yg sonok tu....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 230
Date:







l_3b4ef6ea897247ea9953194780566459.jpgENJOY IT..l_94cd8126e615484aa3ff957f54b52c22.jpg
l_87433fda3d5543249a42747d7495499b.jpg
l_7f7342c898374cbbac8a5bc3d2ad6761.jpg
l_a1cb8f291a3f4f87ad3a5542d10d5fc8.jpgl_c6b2b9694a9041498624f9eaca29dbb8.jpgl_402e37ea1d0d48639b1f0b249428ca86.jpgl_9a22a65df31c4add9bd0272b5e61b1a1.jpgl_bf230a8888d14d149a1f2fd69b96a164.jpg



__________________

kawaii_onionhead_80.gifClick-> header.jpgkawaii_onionhead_40.gif




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

wa.........semat2 tu.......

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 89
Date:

Waaaahhh!!! Caya la Raider 1985! Wa tabik spring sama lu!headbang.gif

__________________
LIVE TO RIDE TO WORK TO LIVE N HAVE FUN...

avatar13.jpgavatar23.jpg


Senior Member

Status: Offline
Posts: 230
Date:

Raiders4ever wrote:

Waaaahhh!!! Caya la Raider 1985! Wa tabik spring sama lu!headbang.gif




 hehe...tu le yg mmpu hamba pamerkan dan kongsikan...gmba mto hamba dan mto kwn2 hamba yg lain,utk tatapan peminat2 honda raider...klu ade latest pic nnti hamba upload agi k...enjot it kwink



__________________

kawaii_onionhead_80.gifClick-> header.jpgkawaii_onionhead_40.gif




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

gamba kecik la...ni time lepak kt kapar...

Attachments
__________________


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:
Geng Honda RAIDER Kapar


Akum, kengkawan... den punyo geng... ado 16 biji raider maut.

Attachments
__________________
lokailo


Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:
RE: Honda raider


angkatan dari jb ade lebih kurang 5 bijik la..

__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

bila lh kawan nak memakainye..........
pening...niat di ati nk pakai
duit dh ade tinggal beli
cuma mak x restu lagi............
huhuhuhuhuhhu

__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

susah jugak kalo mak x restu. tp kalo nak bgtau. sy ade lobang sebijik kale hitam full ori. SS.

__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

bp rm zuki..pm aku...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:

kt tmpt sy ada 3 bjik enjin yg nk di letgo.. enjin sahaja(karb ngn part bsgkut ngn enjin ada jgk la) xto 5 speed ke ss pnye. condition agak uzur pd luaran tp dlm xtahu lah sy.. ini suma amik kt balai, kata empunya stor besi buruk tu.. spe bminat bleh la tnye2.. lokasi kt aloq staq kdah..

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 585
Date:

matburn..kalo ade salah satunye enjin supersprint 6speed,tolong kasitau ek?ade org tgh mencari ni...heheh..

__________________




Guru

Status: Offline
Posts: 907
Date:

rdowners wrote:

matburn..kalo ade salah satunye enjin supersprint 6speed,tolong kasitau ek?ade org tgh mencari ni...heheh..




ok bleh.. tp cmna nk tau tu supersprint ke x?? bleh ke nk tau kalo tgk dr enjin je?? kt umah sewa sy ade housemate sy pkai tp xjual la hehe.. dlm forum ni die pkai nick usien..



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 230
Date:

mat_burn wrote:

rdowners wrote:

matburn..kalo ade salah satunye enjin supersprint 6speed,tolong kasitau ek?ade org tgh mencari ni...heheh..




ok bleh.. tp cmna nk tau tu supersprint ke x?? bleh ke nk tau kalo tgk dr enjin je?? kt umah sewa sy ade housemate sy pkai tp xjual la hehe.. dlm forum ni die pkai nick usien..



boleh...blok supersprint lbh besar drpd blok raider 5speed...lg satu leh tgk chasing enjin,leh nmpak gear transmission number..

 



__________________

kawaii_onionhead_80.gifClick-> header.jpgkawaii_onionhead_40.gif


Page 1  >   Last »  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard