RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: AR 80


Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:
RE: AR 80


cantik mto bro... betambah2 la bilis di malaya ni huhuhu..hidup bilisX3...

__________________

"Minat Mengatasi Segalanya"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 25
Date:

hasil selepas 6 tahun tersadai tepi umah...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

bravo2...... usaha yg bebaloi broaww. eh.... view kt avatar bro ngn as80 lbih kurg j ekk??confuse hehehebiggrinbiggrin kontek baekkk ni....

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 25
Date:

hahahaha...baru perasan la, kena tukar ni

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:

ya la bru prsan..hehehe...biggrin

__________________

"Minat Mengatasi Segalanya"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

sama tapi tak serupa...
fuh semakin mengganas nyamuk malaya nie...
bro zainal dh bleh masukkn nama dlm list ni...
huhuhuh...


__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:

Tak lama lgi muncul lgi stu bilis dri bro asran huhuhu....biggrinbiggrinbiggrin

__________________

"Minat Mengatasi Segalanya"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

biggrinbiggrin...saba2.. kasi sarung 'kaki palsu' lu, dh cun t surelh list of nyamuk2 akn btmbah 1. 1Malaysia!!!! winkaww

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

1. apex / shah alam / 100rr&80rr / BDX874 & BDM712 / 012-6437168


2.yas library / bukit jalil / ar80 / 019-2224384


3.joesepet / nilai / ar80r / BEE57 / 012-5388266


4.padil_5152 / kajang / kota bharu kelantan / ar80 / wav5152 / 0173287033@0132454121


5.eapy / jengka / ktn / kerteh / JCJ9790 / 0179318421


6.kere / kota bharu kelantan / ar80 / BCT3273 / 0148181233


7.as80 / Ampang, Pandan Indah / ar80 / JCW6213 / 0176101025


8.cencorot @ naz / shah alam / ar80 / BCT4318 / 0137573791


9. asran zara / puchong jaya / jengka / parit raja / JCJ97** / +6012 658 6961


__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

Alhamdulillah... syukur k hadrat Allah S.W.T, impian tok memiliki nyamuk/bilis tcapai jgk. Walaupn blaku sdikit gangguan, dharap ianya mberi pngajaran tok kite sesama manusia mematangkn diri.

Anywy thx x thgga pd kwn2 RMR (apex, as80, yas library, eapy) atas krjasma n support korg tok merialisasi impian AR80 ni.

Thx again 2 as80 coz sudi menziarah nyamuk ijau (amk ko bantai borak smpai tgh mlmbiggrinbiggrin). InsyaAllah, akn blanje gmba tkini stlah pnambahbaikkn succes. Thx guys...

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 381
Date:

Asran Zara wrote:

1. apex / shah alam / 100rr&80rr / BDX874 & BDM712 / 012-6437168


2.yas library / bukit jalil / ar80 / 019-2224384


3.joesepet / nilai / ar80r / BEE57 / 012-5388266


4.padil_5152 / kajang / kota bharu kelantan / ar80 / wav5152 / 0173287033@0132454121


5.eapy / jengka / ktn / kerteh / JCJ9790 / 0179318421(BELOT@KELUAR PARTI)


6.kere / kota bharu kelantan / ar80 / BCT3273 / 0148181233


7.as80 / Ampang, Pandan Indah / ar80 / JCW6213 / 0176101025


8.cencorot @ naz / shah alam / ar80 / BCT4318 / 0137573791


9. asran zara / puchong jaya / jengka / parit raja / JCJ97** / +6012 658 6961




 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

eapy keluar parti? nodisbeliefnodisbelief
masuk mca ke mic? huhuhu... biggrinsmilebiggrin
terima kasih saudara eapy sbb lepaskn motor
kat kawan2 area selangor ni.. terima kasih banyak!


__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:


awwbiggrin

gmba ehsan dr en. apexfumiwink

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

fuh.. janda eapy ni, janda berhias....
molek sungguh!


__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

ambo ado nampok 1 butir ar80 xsilap kat pandan perdana..uzur sungguh calernye..
kesian..disbeliefdisbeliefdisbeliefdisbeliefdisbelief

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

wow!!! lau leh tlg bg maklumat trperinci, tp adakh tok djual??confuse
kwn2.....attaaaaccccccckkkkkkkkk............bleh

__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

lokasi ar80 yg ambo jumpo le..di kawasan pandan perdana kat depan balai polis ajew,
di serdang lamo dalam kodai motot ada 1,di kuchai lama ada 1 dan di jalan pasar ada 1 kat kedai motot jugak..x tau utk dijual x? confuseconfuseconfuseconfuseconfuseconfuseconfuse

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 118
Date:

 

1. apex / shah alam / 100rr&80rr / BDX874 & BDM712 / 012-6437168


2.yas library / bukit jalil / ar80 / 019-2224384


3.joesepet / nilai / ar80r / BEE576 / 012-5388266


4.padil_5152 / kajang / kota bharu kelantan / ar80 / wav5152 / 0173287033@0132454121


5.eapy / jengka / ktn / kerteh / JCJ9790 / 0179318421(BELOT@KELUAR PARTI)


6.kere / kota bharu kelantan / ar80 / BCT3273 / 0148181233


7.as80 / Ampang, Pandan Indah / ar80 / JCW6213 / 0176101025


8.cencorot @ naz / shah alam / ar80 / BCT4318 / 0137573791


9. asran zara / puchong jaya / jengka / parit raja / JCJ97** / +6012 658 6961


                   10. M.Razi /Kajang / BCX 8345



__________________

 JoESePeT

SeKaRaNG                                 AkAN DaTaNG                        EnTaH BiLeR                             CaMNi OkaY GaK 
bikepics-408717-full.jpgInfo: For sale or swap for Mint MTX200bikepics-1099707-200.jpghijau7zr5.jpg



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

1. apex / shah alam / 100rr&80rr / BDX874 & BDM712 / 012-6437168


2.yas library / bukit jalil / ar80 / 019-2224384


3.joesepet / nilai / ar80r / BEE576 / 012-5388266


4.padil_5152 / kajang / kota bharu kelantan / ar80 / wav5152 / 0173287033@0132454121


5.eapy / jengka / ktn / kerteh / JCJ9790 / 0179318421(BELOT@KELUAR PARTI)


6.kere / kota bharu kelantan / ar80 / BCT3273 / 0148181233


7.as80 / Ampang, Pandan Indah / ar80 / JCW6213 / 0176101025


8.cencorot @ naz / shah alam / ar80 / BCT4318 / 0137573791


9. asran zara / puchong jaya / jengka / parit raja / JCJ97** / +6012 658 6961

10. M.Razi /Kajang / BCX 8345

11. Kiman /asal besut terengganu tapi le ni di Bangi/ AR80 JCK 4943 & RR100 JCT6025 / 0127162648








__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

salam perkenalan semua, tak sangka ada website cam ni, so buleh le ngeteh nanti utk dapatkan info hehe , FYI, AR80 aku beli tahun 1991 masa study kat utm skudai dulu tapi motor ni tersadai kat kg tak guna coz banyak acessories susah nak cari tapi engine still ok coz masa aku tinggalkan kat dalam store rumah aku dulu.ianya masih buleh bergerak ngan lancar haha cuma seatnya koyak fairing lampu ader pecah skit (angkara kena curi, nasib baik dapat balik semasa di JB dulu).. rasa nak pakai balik motor ni so cari le kat web2 site dan terjumpa ader yg nak jual yg 100RR so tanpa pikir panjang jumaat ni insyaallah akan jadimilik aku & owner seblum ni cat kaler silver..akan akan cat balik ori kaler merah meroon dengan strikenya sekali ngan airbrush dianggarkan abis le 1K utk mengecat ni..condition baik lagi..nak post gambor tak berapa gheti lagi kat sini..nanti aku pelan2 blajo hehe..yg penting nak dapatkan info utk cari barang sparepart area kl/selangor ni..harap2 dapat bantuan semua..terima kasih :)

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

welkam bro, keahlian anda amt2 kami alukn. InsyaAllah info n mklumat yg saudara perlukn akn kami penuhi bdasarkn info n ilmu yg sama2 ditimba. Scara jujurnya saya sih mentah dlm arena retro ni, n x salah jg kita sama2 meraih ilmu dr rakan yg tlbih dahulu bsma jntera retro masing2, lbih2 lg tntg jentera kawa bilis/nyamok ni.

Kasi up cntk2 AR80 bro, saye n rakan2 amt bminat nk tgk. 100RR(KS) silver 2 bro dpt kt joho k? mcm pnah tgk j....hehehebiggrin.

Jgn malu2 tok call/sms saye n rkn2. InsyaAllah saye pn tringin nk wt 'lawatan' area bangi sbb dmklumkn sane jg port tok jentera retro ni.

Khadiran saudara mmg amt2 saya alukn, pasti rakan2 yg lain turut sme gmbira. Alhamdulillah n insyaAllah, group kawasaki retro selangor akn bkembang scara positif walaupn psti pelbagai dugaan n rintangn sdia bakal dtg n menanti....

jgn sgn, call/sms - 012 6586961 (asran zara/zainal) pisawwwinkbiggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

tq bro semua, bro zainal> AR80 ader kat kg..takder yg orang yg nak jaga so aku beli lagi yg rr100 di shah alam, ari jumaat ni akan ditukar nama di JPJ dan sah menjadi hak milik terpelihara aku insyaallah :), yg rr100 sebelum ni mmg dibeli oleh orang segamat, 1st & 2nd owner orang segamat johor, aku jadi no 3, nama je jawa johor, masuk johor tahun 1990 sampai 2002 tapi orang besut terengganu hehe, pastu baru dok bangi ni, le ni keje kat cheras, jln peel, hp aku 0127162648, petang semalam dah bercakap ngan bro Yas & bro Apex..dah set nak jumpa insyaalah ari ahad ni..masa & tempat akan diconfirm oleh bro Yas ... kalu terlalu di jln peel cheras, bleh le minum2 hehe..thx again

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

20031218bikepics8938780.th.jpg

utk tatapan member2..yg akan aku beli ari jumaaat ni kaler silver so akan ader 1 pelan transformasi (perkataan yg femus kat akhar2 le ni biggrin) akan dilakukan terhadap menjadi cam ni..insyaallah..



__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

testing upload gambarnya hehe



Attachments
__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

utk member yg berminat nak beli AR80, sekarang  ada 2 bijik nak dijual  sila le jengok2 kat mudah.my 

1) AR80 '91(photo tak disertakan tapi dinyatakan ader fairing, mukin intercooled?) dijual dikedai XENG HENG MOTORS, Batu 4 1/2, jln Kelang Lama..mula2 aku nak beli yg ni dan hajat nak gi tengok tapi aku cancellkan coz terdapat 1 lagi yg rr100 (janji ngan owner terus rembat haha)..price yg diletak 1.5k , 

 2) AR80 '92 (photo disertakan fuhhhh price 4K , nama rusdi klang.

3) AR80 '86 (photo disertakan price 900..lokasi penang)

sapa yg berminat bleh le gi usha..TQ sekadar bagi info



-- Edited by kiman on Wednesday 13th of April 2011 01:08:50 AM



-- Edited by kiman on Wednesday 13th of April 2011 01:16:09 AM



-- Edited by kiman on Wednesday 13th of April 2011 01:23:27 AM

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 738
Date:

kiman wrote:

utk member yg berminat nak beli AR80, sekarang  ada 2 bijik nak dijual  sila le jengok2 kat mudah.my 

1) AR80 '91(photo tak disertakan tapi dinyatakan ader fairing, mukin intercooled?) dijual dikedai XENG HENG MOTORS, Batu 4 1/2, jln Kelang Lama..mula2 aku nak beli yg ni dan hajat nak gi tengok tapi aku cancellkan coz terdapat 1 lagi yg rr100 (janji ngan owner terus rembat haha)..price yg diletak 1.5k , 

 2) AR80 '92 (photo disertakan fuhhhh price 4K , nama rusdi klang.

3) AR80 '86 (photo disertakan price 900..lokasi penang)

sapa yg berminat bleh le gi usha..TQ sekadar bagi info

 


 

 rusdi 2 mmbr sy.. dia nk jual kes nk amik 100rr unregister kate yer.. tp sy mtk dia jgn jual.. bek tambah.. kes peminat kawasaki kt malaysia ckit.. blehblehbleh



__________________
Yas : 019-2224384  Puncak Jalil
- AR80
- RZ350R


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

ye ke bro, camana bleh jumpa yg 100rr unregistered tuhh..ada lagi ye

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:


Ada ke yg berminat 100rr unreg? PM saya.



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

Hah!!! 2 dia.... bro Alexz dh kasi jalan, sape2 bhajat dpersilakn. Rkn2 kawasaki amt2 mgalu2knnye... hehehehe..biggrin

'nk cari GTO, tapi bajet ciput. Owner moto pn mls nk layn..... pdn mukaaww'



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

alhamdulillah, semalam urusan jual beli & pertukaran nama pemilik di JPJ Bangi berjalan dgn lancar, so jentera nyamuk ni menjadi hak milik sah terpelihara akubiggrinbiggrin..utk tatapan kawan2 ninja 100rr milik ku



Attachments
__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

tahniah..... mmg gmpak n mantap!!!!

caldina sblah 2 pn tsgt2 la mntapnye... huhuhubiggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

tqtq bro....insyaallah next project will be airbrush as per my avatar by early mei..huhu

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 123
Date:

Perhhh!! mmng terbaik la moto bro kiman ni..tip top+cantik=kawasaki...biggrinbiggrinbiggrin



__________________

"Minat Mengatasi Segalanya"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

koleksi swift dan caldina biru... aduh...
papehal pon motor abg kiman mmg terbaik... stendet mendet... puas hati...



__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

apex> insyaallah sabtu ni, aku ke tempat ko lagi..nak gi servis ekjos tempat bengkel Din..harap2 bertambah ringan trothle moto nih..sampa sana aku call ko...tq2 kpd geng2 nyamuk :) bro zainal, apex, yas menyambut kedatangan aku ahad lepas :)

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

kiman wrote:

tq2 kpd geng2 nyamuk :) bro zainal, apex, yas menyambut kedatangan aku ahad lepas :)


OOOOO.... geng nyamuk buat komplot sendiri yea??..

tak pe nanti aku repot kat Majilis bandaran...

suruh sembur asap...... hehehebleh

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

mat> guna asap dah imun laa haha


__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 320
Date:

Bro Kiman - no hal lh broaww.. anyway thx a lot coz dtg mlawat kiteorg kt Hicom, welkam. InsyaAllah 1 sesi lawatan k bangi akn dlangsungkn.. hehehebiggrin

Bro Mamatkapar - alamk.. sjak ble dh pegang jwtn jd unit pemantau bebas niwink

All nyamok's owner - woooiiiiii..... cpt2 sorok nyamok kalian, mamatkapar nk tembak!! caaaboooooottt......sprint.gifbiggrin



__________________

IS MY INTEREST & CHOICE... DO YOU....???



Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

salam 1 malaysia n salam retro..

 

bro2 disini semua bnyk pakai AR kan?

boleh x sesiapa yg ada strike ninja80@ar80 leh x pm harga?

moto kwn dah nak siap strike x dpat2 lagi ni.....



__________________
MOK_KILLER


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

kiman wrote:

mat> guna asap dah imun laa haha


oooo...

ini macam kene pakai Ridset laa...bleh

 

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

salam semua kwn2 ar......dalam kwn2 ni ada x mempunya strike ar yg lebih2 nak jual.....

strike nak cari mcm moto ni, atau yg seangkatan dengan ini....

tolong ye,............22062010514.jpg



__________________
MOK_KILLER


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

mok>ar80 aku kat store rumah aku tu cam ni le calournya ..cuma aku punya sport rim putih, ko tukar ke rim tu?

 FYI, pasal sticker tu, ko cuba call direct ngan Yas 0192224384 atau Apexfumi 0126437168..aku rasa diaorang tahu camana nak buat sticker tu



-- Edited by kiman on Tuesday 19th of April 2011 08:02:54 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

tu contoh jer bro..kwn nya lom siap bikin lagi.....

apek dah call td dia boleh buat cume nak contoh strike tu...kwn x ada....kwn ada oder dgn dia strike jepun nya......

 

klo leh kwn nak cari strike tu juga.....boleh x bro kiman tolong saya....bro tlg ambik gambo satu persatu bro nya stiker kat moto tu dgn jarak dekat dan jelas.....sbb apek leh buat dgn cara mcm ni ...nanti bro PM dlm ni....kwn kasi kat apex ...

 

tolongan bro amat dihargai....mungkin kita dapat kembalikan stiker yg dah luput tu dgn pertolongan bro kiman serta bro apex



__________________
MOK_KILLER


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

alahi camana nak tulung ko nih, moto tu dok kat kg di besut terengganu, yg ader kakak aku je yg sememang tak berapa gheti bab nak ambik gambar tuh..aku cuba yg termampu le..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

mok_killer wrote:

salam semua kwn2 ar......dalam kwn2 ni ada x mempunya strike ar yg lebih2 nak jual.....

strike nak cari mcm moto ni, atau yg seangkatan dengan ini....

tolong ye,............22062010514.jpg


 

usaha giat sedang dilakukan utk menyelamatkan design ni...

tp jangan harap 100% sama dgn yg asal... yg potong mesin.. yg design orang...

jd org ni slalu x lari dr mmbuat kesilapan... saya akan cuba yg terbaik utk nazmi...



__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 200
Date:

MamatKapar wrote:
kiman wrote:

tq2 kpd geng2 nyamuk :) bro zainal, apex, yas menyambut kedatangan aku ahad lepas :)


OOOOO.... geng nyamuk buat komplot sendiri yea??..

tak pe nanti aku repot kat Majilis bandaran...

suruh sembur asap...... hehehebleh

 

 


 

fuh!!! kejam sangat abg mamat ni... saya pon nk repot gak dgn majlis pembandaran tentang tong-tong yang semakin bersepah ketika ini... tong-tong ni la yg jd punca nyamuk membiak... huhuhuhu... biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________


" Semangat Retro Selamanya.. apexfumi - 012-6437168"



Senior Member

Status: Offline
Posts: 184
Date:

tq bro apex & bro kiman.............hidup nyamuk...............ni nyamuk x mendatang kan penyakit, cuma nyamuk ni hampir pupus ditelan zaman..........



-- Edited by mok_killer on Wednesday 20th of April 2011 01:20:18 AM

__________________
MOK_KILLER


Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

sapo berminat ngan kawasaki ar 80 bley roger ak..kesian tgk moto tu kat tgh paneh..

moto kat kedai,arga rm1200..ak nak tolong peminat kawa..huhu..nono

ape2 bley roger 0194544011,ak akan bantu untuk dptkan moto tu..biggrinbiggrin

lokasi kat kuchai lama..bleh



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:

 

 

Gambo xkuar la pulak...



-- Edited by alexz on Monday 25th of April 2011 12:28:09 AM

Attachments
__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 77
Date:

alex>alahii tak bleh nampak lak pic yg ko post tu,
apex&mok> insyallah early may, ar80 aku punya akan dihantar ke KL utk usaha baik pulih ..so kalu nak tiru sticker tuu buleh lee huhu

__________________
«First  <  1 2 3 4  >  Last»  | Page of 4  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard