RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: AR 125


Guru

Status: Offline
Posts: 1603
Date:
AR 125





__________________

"setting by aweks jopon"





Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

perg minat la moto ar 125 ni... unik...
klu ade org nk jual murh2 sgp ar beli...

moto idaman ku

__________________
az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

bell_korak wrote:

perg minat la moto ar 125 ni... unik...
klu ade org nk jual murh2 sgp ar beli...

moto idaman ku



mengidam motor ke sportrim nye bro?confused

jgn marah gurau2 je smilesmile


-- Edited by az at 22:26, 2008-07-06

__________________

Ride On & Ride Safe...



Member

Status: Offline
Posts: 19
Date:

dua2 mengidam....klu dpt dgn harga yg murah kn best...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:





-- Edited by MamatKapar at 12:18, 2008-07-10

__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 565
Date:

bang rmr mtr nei spare part byk lg ke.minat gak nak mencari.meh la tlg ajar den neibiggrin

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 24
Date:

1302286993lcm7.jpg


05032008782oi4.jpg


1422657529len6.jpg


1693821345lcl8.jpg

kalo sy post skit,xpe kan...


__________________
35486592ab1.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

koi_cbh wrote:

kalo sy post skit,xpe kan...





Nak post banyak pun boleh... lagi meriah.

..emm bukan ker Ar tu Epul Kluang yg amik???



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 24
Date:

aah bang..
sy penah bukak jualan moto dlm satu website...
die yg beli,rasenye,dh jual balik kot...
angkat itu,daytona...biggrinbiggrinbiggrin

-- Edited by koi_cbh at 09:44, 2008-11-11

__________________
35486592ab1.jpg


Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

koi_cbh wrote:

aah bang..
sy penah bukak jualan moto dlm satu website...
die yg beli,rasenye,dh jual balik kot...
angkat itu,daytona...biggrinbiggrinbiggrin

-- Edited by koi_cbh at 09:44, 2008-11-11




dalam MBc dan majalah Kapcai kan?...
rasanya Daytona tu pun nak jual balik.... nape ha??confused



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Member

Status: Offline
Posts: 24
Date:

aah..
dlm MBC..
xtaw la kenape bang..
mgkin,memerlukan wang rasenye...blankstareblankstareblankstare

__________________
35486592ab1.jpg
az


Guru

Status: Offline
Posts: 1050
Date:

MamatKapar wrote:

koi_cbh wrote:

aah bang..
sy penah bukak jualan moto dlm satu website...
die yg beli,rasenye,dh jual balik kot...
angkat itu,daytona...biggrinbiggrinbiggrin

-- Edited by koi_cbh at 09:44, 2008-11-11




dalam MBc dan majalah Kapcai kan?...
rasanya Daytona tu pun nak jual balik.... nape ha??confused



dia suka berJUAL BELI la tu bro!

biggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrinbiggrin



__________________

Ride On & Ride Safe...



Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

Gmbr lm yg sy jmpe.....










__________________

=======                                                                                                                                     =======

            ++++(SEDANG BERJUANG DI SABAH NAMUN AKAN KEMBALI MENGEJAR AZURA SEJATI
)++++

                                                    (KERANA RETRO DUNIAKU)

=======                                                                                                                                      =======



Senior Member

Status: Offline
Posts: 283
Date:

kenape ar125 ni laen macam sket ni?

ap_20071118105647802.jpg?TTwGXSJBRyzRPGCy

__________________

doohan-ok.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2016
Date:

tangki ar125 - new old stock...berminat hubungi saya.

__________________

-setting by nazries-

Uploaded with ImageShack.us
RON95 - $1.85



Guru

Status: Offline
Posts: 1370
Date:

TANGKI GPX ADER TAK BANG?

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 292
Date:


SESIAPA YG ADA SIDE MIROR ORIGANOL AR125 INFO2 LA YE..DAH LAMA BENOR ABG SAYA MENCARI..nonono

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

indah panaramabiggrin
l_5ae0a868ce54ed7058d0aecdac2ae039.jpg
mat2 skuter msti trgugat ler.. awek tu..biggrinbiggrin


__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:



geng-geng kAWAsaKi AR 125....awwaww

__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

Pergh! teringat zaman dolu2.... ada sedikit cerita penyesalan utk di share. Pada tahun 2003 aku beli moto ni kt kedai moto kt Alor Setar dgn harga RM1300 sahaja complete siap rim pastu siap pos naik train ke K.L. Pastu aku naik train dari Klang ke KL tuk amik moto ni....Kemudian pada ujung tahun 2003 aku baru2 dpt keje and xde modal lagi masa tu utk gi keje dan memaksa aku utk jual blk moto ni dgn harga RM2000 SHJ .... yg bestnya aku fikir "alaaa....lain tahun bole beli lagi" Last year (2008) habis 1 KEDAH aku round and the result is aku ada jumpa moto Kawasaki AR125 ni tp dgn harga RM6000.... Kesimpulannya : APSAL AKU JUAL MOTO NI MASA DULU HAAA!!!! menangis airmata darah pun xde guna.. duit berkepuk bolela sambar moto ni 1. hehehehe..... Kepada korang, berwaspadalah dan berfikirlah dahulu sebelum menjualnya... :(

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:27:49 PM

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:29:35 PM

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

juanZ wrote:

Pergh! teringat zaman dolu2.... ada sedikit cerita penyesalan utk di share. Pada tahun 2003 aku beli moto ni kt kedai moto kt Alor Setar dgn harga RM1300 sahaja complete siap rim pastu siap pos naik train ke K.L. Pastu aku naik train dari Klang ke KL tuk amik moto ni....Kemudian pada ujung tahun 2003 aku baru2 dpt keje and xde modal lagi masa tu utk gi keje dan memaksa aku utk jual blk moto ni dgn harga RM2000 SHJ .... yg bestnya aku fikir "alaaa....lain tahun bole beli lagi" Last year (2008) habis 1 KEDAH aku round and the result is aku ada jumpa moto Kawasaki AR125 ni tp dgn harga RM6000.... Kesimpulannya : APSAL AKU JUAL MOTO NI MASA DULU HAAA!!!! menangis airmata darah pun xde guna.. duit berkepuk bolela sambar moto ni 1. hehehehe..... Kepada korang, berwaspadalah dan berfikirlah dahulu sebelum menjualnya... :(

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:27:49 PM

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:29:35 PM




....aku dulu jual helmet Rt 50 hengget jer.......no

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 308
Date:

juanZ wrote:

Pergh! teringat zaman dolu2.... ada sedikit cerita penyesalan utk di share. Pada tahun 2003 aku beli moto ni kt kedai moto kt Alor Setar dgn harga RM1300 sahaja complete siap rim pastu siap pos naik train ke K.L. Pastu aku naik train dari Klang ke KL tuk amik moto ni....Kemudian pada ujung tahun 2003 aku baru2 dpt keje and xde modal lagi masa tu utk gi keje dan memaksa aku utk jual blk moto ni dgn harga RM2000 SHJ .... yg bestnya aku fikir "alaaa....lain tahun bole beli lagi" Last year (2008) habis 1 KEDAH aku round and the result is aku ada jumpa moto Kawasaki AR125 ni tp dgn harga RM6000.... Kesimpulannya : APSAL AKU JUAL MOTO NI MASA DULU HAAA!!!! menangis airmata darah pun xde guna.. duit berkepuk bolela sambar moto ni 1. hehehehe..... Kepada korang, berwaspadalah dan berfikirlah dahulu sebelum menjualnya... :(

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:27:49 PM

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:29:35 PM




 kesian pn ada, klakar pn ada gak dgn crite kamu nie juanz.. hehe.. tpi ape2 pn, biar jer lh bro.. bnda yg dh brlalu kn..



__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1214
Date:

MamatKapar wrote:

 

juanZ wrote:

Pergh! teringat zaman dolu2.... ada sedikit cerita penyesalan utk di share. Pada tahun 2003 aku beli moto ni kt kedai moto kt Alor Setar dgn harga RM1300 sahaja complete siap rim pastu siap pos naik train ke K.L. Pastu aku naik train dari Klang ke KL tuk amik moto ni....Kemudian pada ujung tahun 2003 aku baru2 dpt keje and xde modal lagi masa tu utk gi keje dan memaksa aku utk jual blk moto ni dgn harga RM2000 SHJ .... yg bestnya aku fikir "alaaa....lain tahun bole beli lagi" Last year (2008) habis 1 KEDAH aku round and the result is aku ada jumpa moto Kawasaki AR125 ni tp dgn harga RM6000.... Kesimpulannya : APSAL AKU JUAL MOTO NI MASA DULU HAAA!!!! menangis airmata darah pun xde guna.. duit berkepuk bolela sambar moto ni 1. hehehehe..... Kepada korang, berwaspadalah dan berfikirlah dahulu sebelum menjualnya... :(

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:27:49 PM

-- Edited by juanZ on Tuesday 14th of July 2009 06:29:35 PM




....aku dulu jual helmet Rt 50 hengget jer.......no

 

 




aku bg keleng botoi je....disbelief



__________________
ape lah yg ada pada nama
ape lah yg ada pada gelaran
sampai masa kite akan jatuh
beringatlah

BERMACAM2 RAYBAN DAN AKSESORI RAYBAN UNTUK DIJUAL.
PM SAYA UNTUK KETERANGAN LANJUT.




Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

kalo nak cite perkara yg DULU tu kdg2 ada yg kelakar n kdg ada gak bengapnya...dh x guna dh menyesal. hehehheheh.. waspadalah, kita kena pandang jauh ke depan. Brg2 yg kita miliki skang akan menjadi sejarah buat cucu cicit kita nnt. hehehehe.....

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

AR....oh! AR.....

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Member

Status: Offline
Posts: 17
Date:

wah...bminat r tgk abg pnye spotrim ar 125 tp klo dpt ar80 punye spotrim bule allo saye...y memerlukan spotrim..harga y best2 dgo r...

__________________
SAMURAI NINJA


Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

update!!!!!!!

sesapa ada cerita or pengalaman or sejarah ttg moto Kawasaki AR125 lehlah share

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

juanZ wrote:

update!!!!!!!

sesapa ada cerita or pengalaman or sejarah ttg moto Kawasaki AR125 lehlah share



aku ada satu citer..
masa aku main moto thn 89~92
moto Ar125 ni adalah moto yg paling tak best sekali...
selain fairing yg gajah besar... cutting pun tak aerodanamik
depan besar...belakang kecik
moto plak tak laju masa tu...
selalu saja kene tapau dgn kelas sama
Mbx, LC125 mini YP... apatah lagi TZR......kesian... hehehe

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

MamatKapar wrote:

 

juanZ wrote:

update!!!!!!!

sesapa ada cerita or pengalaman or sejarah ttg moto Kawasaki AR125 lehlah share



aku ada satu citer..
masa aku main moto thn 89~92
moto Ar125 ni adalah moto yg paling tak best sekali...
selain fairing yg gajah besar... cutting pun tak aerodanamik
depan besar...belakang kecik
moto plak tak laju masa tu...
selalu saja kene tapau dgn kelas sama
Mbx, LC125 mini YP... apatah lagi TZR......kesian... hehehe

 

 



betul3...lagi3 ngan RGF125...xdpt nk kejar....
tp rim die yg wt kn org bleh ilang akal ble mlihat nye!!!!
huhuhubiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:

MamatKapar wrote:

juanZ wrote:

update!!!!!!!

sesapa ada cerita or pengalaman or sejarah ttg moto Kawasaki AR125 lehlah share



aku ada satu citer..
masa aku main moto thn 89~92
moto Ar125 ni adalah moto yg paling tak best sekali...
selain fairing yg gajah besar... cutting pun tak aerodanamik
depan besar...belakang kecik
moto plak tak laju masa tu...
selalu saja kene tapau dgn kelas sama
Mbx, LC125 mini YP... apatah lagi TZR......kesian... hehehe

 



dulu AR org kater kalau pakai...mcm suria perkasa hitam...biggrinbiggrin...tapi sekarang kalu pakai suria pun nak naik...biggrinbiggrin...dulu mungkin kelajuan nye asyik kena tapau....sekarang kelajuan nye...membunuh....biggrinbiggrinaww

 



__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

daniel_135 wrote:

dulu AR org kater kalau pakai...mcm suria perkasa hitam...biggrinbiggrin...tapi sekarang kalu pakai suria pun nak naik...biggrinbiggrin...dulu mungkin kelajuan nye asyik kena tapau....sekarang kelajuan nye...membunuh....biggrinbiggrinaww

 



itu cerita dulu...
sekarang AR125... adalah moto yg menjadi perhatian
selain rimnya yg menjadi rebutan dari dulu hingga kini..
bentuk tubuhnya.... ada fear dan classic factor.
Syabas kepada pemilik AR125aww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

hafiz ahmad wrote:

betul3...lagi3 ngan RGF125...xdpt nk kejar....
tp rim die yg wt kn org bleh ilang akal ble mlihat nye!!!!
huhuhubiggrinbiggrinbiggrin



tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!

 

 

 







sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 586
Date:


laju ker rgf125?

Mmg rgf125 zaman dulu pown xbanyak... Kalau tanya otai2 skrg pun xramai yang pernah tgk zaman dulu2...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

MamatKapar wrote:

hafiz ahmad wrote:

 

betul3...lagi3 ngan RGF125...xdpt nk kejar....
tp rim die yg wt kn org bleh ilang akal ble mlihat nye!!!!
huhuhubiggrinbiggrinbiggrin



tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!

 

 

 







sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 




sory bang mat...sy dgr pon dr ckp org dulu3...
dowg ckp rgf125 dlu mhl..tp bbaloi sbb lju..
sbb cutting fullfairing..full throttle pon xgoyang...
sory lau sala..
huhuhubiggrinbiggrin

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 973
Date:

MamatKapar wrote:

daniel_135 wrote:

 

dulu AR org kater kalau pakai...mcm suria perkasa hitam...biggrinbiggrin...tapi sekarang kalu pakai suria pun nak naik...biggrinbiggrin...dulu mungkin kelajuan nye asyik kena tapau....sekarang kelajuan nye...membunuh....biggrinbiggrinaww

 



itu cerita dulu...
sekarang AR125... adalah moto yg menjadi perhatian
selain rimnya yg menjadi rebutan dari dulu hingga kini..
bentuk tubuhnya.... ada fear dan classic factor.
Syabas kepada pemilik AR125aww

 



awwaww...ni semua ayep punya AR  bling2 la membuatkan ramai yang terjebak mencari motor ni.....awwawwkalu tidak hilang AR dimata dunia...biggrinbiggrin

 



__________________

-HaTi MuDa JiWa rEtRo-



Senior Member

Status: Offline
Posts: 236
Date:

MamatKapar wrote:

 

hafiz ahmad wrote:

 

betul3...lagi3 ngan RGF125...xdpt nk kejar....
tp rim die yg wt kn org bleh ilang akal ble mlihat nye!!!!
huhuhubiggrinbiggrinbiggrin



tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!

 

 

 







sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 

 



HONDA RAIDER XDAK KAAAA???? awwawwaww

 



-- Edited by en_usien on Tuesday 8th of September 2009 11:22:14 PM

__________________
"perlu tunjuk ajar"


Guru

Status: Offline
Posts: 2806
Date:

en_usien wrote:

 

MamatKapar wrote:

 

hafiz ahmad wrote:

 

betul3...lagi3 ngan RGF125...xdpt nk kejar....
tp rim die yg wt kn org bleh ilang akal ble mlihat nye!!!!
huhuhubiggrinbiggrinbiggrin



tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!

 

 

 







sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 

 



HONDA RAIDER XDAK KAAAA???? awwawwaww

 



-- Edited by en_usien on Tuesday 8th of September 2009 11:22:14 PM

 



ade...g tanye ketam....

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1728
Date:

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km

Trek2 ni mmg retro..terkenang aku masa darah muda dulu.... hehehehe..... org2 lama sekitar lembah klang mesti tau trek ni.

Trek trebor (sg. Way)...
- Selekoh bahaya n ada kedai2 tomyam kt tepi jalan....telah mengorbankan ramai org terutamanya pekerja kilang PANASONIC...hehehe.... (termasuk pakcik aku yg dOk kt Kg. Medan...)

Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang)... Zulseng(port Klang)

- Lpk kt Tg. Gila/Tg. Harapan dgr org main sound system, pastu bdk rempit main wheely2...pastu blknya race kt jln Zulseng(port Klang), pastu trus sambung haiway Carlburg(s/alam) terus ke Bkt. raja (klang)...pastu dh pnt gi snggah mkn kt Nasi Lemak Melor dkt2 n ngan Klang Parade. Pastu kena cekup ngan mata-mata//// hahaha pdn muka aku! pastu setel luar kalo x nnt kna masuk ke dalam....

__________________

Salam persahabatan kepada semua gang2 retro se'antero malaysia......



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

alexz wrote:


laju ker rgf125?

Mmg rgf125 zaman dulu pown xbanyak... Kalau tanya otai2 skrg pun xramai yang pernah tgk zaman dulu2...



mengikut kate org lame harge RG125 pada masa itu mahal.... siap bole finance lg..... kalo tk silap dorg ckp harge die dgn RG250 dkt2 je... jd rmi yg lebih memilih RG250.... org ckp la... sye pn ta lahir mse tu....biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 2466
Date:

MamatKapar wrote:

tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!

 

 

 







sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 



lajunye... mcm mne modified? kalo cmtu signal kne buang, tayar kne kecik,meter tak yah pki, pki rim lidi 17".. msti laju.. sbb ringan.....biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________

m_598ac4e3b59b4b57be6660f2806ea574.jpg



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

juanZ wrote:

update!!!!!!!

sesapa ada cerita or pengalaman or sejarah ttg moto Kawasaki AR125 lehlah share



Taun 1991 dulu AR125 wana merah ori plet WAX aku beli dari seorang apek kat Jln Air Panas ngan hage RM300biggrin!
Blk terus bukak rim nya masukan rim jejari pastu aku jual moto tu ngan hage RM350biggrin.......rim tu plak aku jual ngan hage RM450biggrin kat bdk flet Sri Sabah Cheras!

Tu dulu!!!!!!!!!!!!!

 




-- Edited by Otai31k on Wednesday 23rd of September 2009 09:32:39 AM

__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

MamatKapar wrote:

 


tak juga....
dulu pun RGF125 amat amat kurang org pakai.....
tak pernah nampak masa dulu RGF125 buat racing.
so tak dapat menilai kelajuannya....

masa top litar racing haram lembah klang 80an/awal90an..
trek trebor (sg. Way)... Carlburg(s/alam) Bkt. raja (klang).. Zulseng(port Klang)
Ranking mengikut pemerhatian saya (zaman saya):-
Jarak 1.5km
1. TZR125 second model (Geng Charlie)
2. GP (santana)
3. RXZ
4. Panther
5. Mito
6. MBX
7. LC125
8. AR125

RGF125.... tak nampak!!!


sori Suzuki lover... it's fact during those days.awwaww

 


Ni start kat Jln 222 (Trebor) dan berakhir kat Batu 10 atau lebih di kenali sebagai Motorola.

1. TZR125(WCC tu ke) second model (Geng Charlie)Tapi kena gak ngan BBB kalu tak caya tanya ngan dia sendiri!


Not everyone knows to do a powerful/fast SUZUKI that's the fact!confuse

Jgn marah Mat!

-- Edited by Otai31k on Wednesday 23rd of September 2009 09:05:43 AM

-- Edited by Otai31k on Wednesday 23rd of September 2009 09:14:11 AM

__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

juanZ wrote:

Trek trebor (sg. Way)...
- Selekoh bahaya n ada kedai2 tomyam kt tepi jalan....telah mengorbankan ramai org terutamanya pekerja kilang PANASONIC...hehehe.... (termasuk pakcik aku yg dOk kt Kg. Medan...)



tu bukan litar Trebor... tu rasanya... litar western digital kan??...
konar tu bahaya juga... tapi konar top speed depan Muzium menghala ke Bangsar lagi dasat.... kalau tak biasa... mmg melekat kat jaring divider tu...
aku pernah tengok orang jolok jolok di celahan divider tu sepihan daging mat motor yg kecundang kat situ.
kalau tengah top speed masuk konar tu..
kene amik line 3 masuk ke line satu....
tapi kalu ko kat line 2 atau 1....
alamat laaa.... devider menunggu anda...

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Otai31k wrote:

Ni start kat Jln 222 (Trebor) dan berakhir kat Batu 10 atau lebih di kenali sebagai Motorola.


ya... warm up bermula dari jambatan "pulau pinang" motorola

menghala ker jln 222 depan kilang Trebor...

pastu starting point...

dari jln 222 menghala ke motorola..

finishing bawah jambatan "pulau pinang"...

santak U turn kat divider kt padang golf sblum Subang tu..

 

 

 


 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Otai31k wrote:

1. TZR125(WCC tu ke) second model (Geng Charlie)Tapi kena gak ngan BBB kalu tak caya tanya ngan dia sendiri!




saya tak pasti....
tapi gi main kat Sg. Way
TZR biru plat no. tak cam....

yang kongker carlsburg, bkt. Raja, Zulseng
TZR hitam plat WCE...

...Tapi yg TZR biru tu tak lama main..
mengikut sumber2... beliau accident
putus kaki langgar kereta bawah jejantas
pejalan kaki masa racing kt Trebor.

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 12639
Date:

Otai31k wrote:

 

Not everyone knows to do a powerful/fast SUZUKI that's the fact!confuse

Jgn marah Mat!




takde tai..
maskud saya
pada RG125f owner... hehehe

 



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 1327
Date:

ape ke buruk benor bunyinye maskud tu....hehe
takpe...aku tlg betulkan, maksud.

__________________

walk the talk



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

MamatKapar wrote:

takde tai..
maskud saya
pada RG125f owner... hehehe 



 Heheehe sebenarnya masa tu rang yg de RG125F ni kebanyakannya terlalu sibuk ngan helmet spare tu yg dia rang tade masa nak modi moto dia rang tu utk beracing!biggrin



__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:






__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:



__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard