RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Suzuki TXR150..


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:
RE: Suzuki TXR150..


Ada yang mencari carb txr tak area s alam. Tolong member jualkan... SMS ker no nie 017 4906172

__________________
-


Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:

aslammualaikum abang2 otai2 RMR sekalian,saya iqbal aiman dr kuala lumpur yg baru belajar dalam dunia pmotoran ni..

saya ada la angan2 nak angkat 1 panther taun 1995 macam mana nak tahu kalau panther tu masih bole dgunakan lagi???????

minta tunjuk ajar saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan..........

__________________


Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

Ada ke sesiape area shah alam yang mmg teror bab2 txr nie... Ingat kalau ada nak gak minta khidmat bantuan periksa segala hal ttg txr nie...



__________________
-


Senior Member

Status: Offline
Posts: 129
Date:

Panther ni dah pakai 12Volt ke?

__________________

cangkul pun cangkul lah...!



Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

sunyi gak...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

:)

__________________

JERUNG_MALAYA6069



Member

Status: Offline
Posts: 7
Date:

salam otaoi2....tumpang lalu.....

__________________

JERUNG_MALAYA6069



Newbie

Status: Offline
Posts: 4
Date:

Ada yang mencari blok txr150 taiwan n deltabox txr tak area s alam. Tolong member jualkan... SMS ker no nie 017 4906172



__________________
-


Guru

Status: Offline
Posts: 2205
Date:

Jijanc70 wrote:

brapa RM gamma tu bang....


 aik..xkan dr 2 dapur nk main sedapur lak..kekekeke..layan X7 jer..kasi cun kan kembali..



__________________

012-3530389 - Mat Rijal Retro RX-S 

Leaparking Sani Motor,Kg.Sungai Tangkas.Hujung bulan..jiko ado kelapangan.Sekarang menetap di Bandar Perdana(Sabtu-Ahad),Sg.Petani,(Isnin-Jumaat)Permatang Pauh Taman Haji Mohd Amin.



Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

mencari pemilik TXR ACL 8087
sapa tau?
hehehehe

__________________
NiCeR


Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

kembali....ke TXR Gamma...



Attachments
__________________
NiCeR


Guru

Status: Offline
Posts: 555
Date:

brapa RM gamma tu bang....

__________________

Irfan JijaN

DULU, KINI DAN SELAMANYA.....



Member

Status: Offline
Posts: 22
Date:

berminat utk memiliki TXR 150 gamma...
pm me....

__________________
NiCeR


Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

geng lampu depan 2 ketul....... pergh..... tu RGF cover depan fiber ke ori bang

__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 32
Date:

Jenteraku seadanya...

P1010323ok.jpg



-- Edited by nos_oxide on Monday 2nd of April 2012 11:10:49 AM

__________________
TXR 150 Gamma


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 32
Date:

wahhh terbaikkk dari abg ejoy..

__________________
TXR 150 Gamma


Senior Member

Status: Offline
Posts: 104
Date:

20120311_023442_001.jpg20120311_023518.jpgPhoto0362.jpgPhoto0363.jpgPhoto0360.jpg

JENTERAKU.............

 

IJOY TG MALIM-0172636734



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

kalau tak silap dalam fb jerung semalaya laa.... dia kata bulan 4 nie ada gathering 1 mesia utk JERUNG/PANTHER/GAMMA kat PD.......... cuba ko masuk FB carik gourp nie

__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 32
Date:

ada lagi ke geng2 TXR ni...jom kumpul balik... sudah lama tak dengo sedutan air cleaner panther ni hehehehe...

__________________
TXR 150 Gamma


Guru

Status: Offline
Posts: 2053
Date:

wow..terbaik lahh si gamma kucim geromm nii..

__________________

...solo rider....



Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

Nie la dia Pengarang jantung baru hehehehehe baru je idopkan balik IC dia semua......layan kenny hill pon sodap!!!!

 

7029266459_4bb97a4911.jpg



__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

Mazrizal wrote:

gamma tu dah jadi motorcross tu...... main benda nie lagi bagus pasal dah sedia laju dan selesa....... barang pon bleh cari lagi


 ya. sblum ni memang buat motorcross pun. skrang x hidup g. nak buat jd asal blik nanti. walaupun nmpak mcm tu, rodtax tetap hidup.aww



__________________
adzhar


Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

gamma tu dah jadi motorcross tu...... main benda nie lagi bagus pasal dah sedia laju dan selesa....... barang pon bleh cari lagi

__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 44
Date:

sya pun ada 2 buah suzuki txr. 1 panther, 1 gamma yg tersadai. blum smpat baik pulih.aww



Attachments
__________________
adzhar


Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

saya punya memang gamma...... dah siap servis enjin..... so far BEST!!!.....


__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 32
Date:

Mazrizal wrote:

saya pon baru beli


 wahh ada geng jugak... awak punya gamma gak ke?



__________________
TXR 150 Gamma


Senior Member

Status: Offline
Posts: 241
Date:

saya pon baru beli


__________________
http://mazrizal.fotopages.com - Call Us for more INFO!!! Fabulous 99 Studio.


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 32
Date:

salam... saya geng baru...ada lagi ke geng2 TXR 150 ni...

__________________
TXR 150 Gamma


Newbie

Status: Offline
Posts: 1
Date:

txr memang function


__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 989
Date:

PANTHER MEMANG BEST

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 1975
Date:

spottt jerung berkeliaran di sepang


__________________

in memory PBX 540 ... now with AR 4476 .....Klang / Shah Alam 012-6044007 , 011-31549405

 

 



Guru

Status: Offline
Posts: 588
Date:


RGV megatone siam... Aku pi siam pun xpernah jumpa depan mata lg... Kalau suka bentuk mcm tu cari Kawa KRZ jela kat sini. Serupa jer depan dia...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 195
Date:

Ade tak rakan2 yang menggunakan model nie?? awwaww 

Panther Gamma Jerung kot?? awwaww

2.jpg

11.jpg

full.jpg

Lagi smart coverset nie dari model panther jerung... biggrinbiggrinbiggrin

RGV 150....awwawwbiggrinbiggrinawwaww



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 588
Date:


RGR rakan2 seberang...

fc3frdrs.jpg

26463_109678702377453_100000059710850_245323_666017_n.jpg

16138_105138442831479_100000059710850_136811_1827771_n.jpg

284311_2261785823111_1202411182_32721668_1265790_n.jpg

194.jpg



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

saya ada beberapa spare part panther utk dijual dijadikan duit.kalau nak PM saya.terima-kasih..

__________________
http://ilusi86.blogspot.com/


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 31
Date:

alexz wrote:


baru2 ni terjumpa fairing jerung ori NOS... lampu stanley... xsabar nak pasang kat moto huhu...


 uishhh....payah dah nak cari fairing ori jerung.skang ni sume stok pakai yang fiber jek.



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 1183
Date:


alexz wrote:


baru2 ni terjumpa fairing jerung ori NOS... lampu stanley... xsabar nak pasang kat moto huhu...


terbaik...........smile



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 588
Date:


baru2 ni terjumpa fairing jerung ori NOS... lampu stanley... xsabar nak pasang kat moto huhu...

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 31
Date:

kasi naik ini thread. sunyi sgt. hahaha.....

btw, baru den pasan yang blok panther skang ni teramat2 la rare nk dapat yang cun.

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 10
Date:

Assalamualaikum semua..
saya baru sahaja pakai panther Jerung..
harap dapat belajar dengan otai2 kat sini...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 588
Date:


Dah semestinya market siam...

Tulisan bukan jawi tu, tapi tulisan siam... hehehe

Nama moto pun RGV... kita TXR

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 12649
Date:

ini market untuk thailand kan?..

sbb malaysia punya market.... ada disc depan

dan side mirror lain ...bleh



__________________

 Lepak SANTAI MAT NEGRO!!
-------------------------------

Setiap RABU 5.30 ptg - SEc. 7 baru!!... belakang KFC pintu masuk UITM!!.
Setiap Jumaat 10.30 mlm - Pekan KAPAR!..selepas MOBIL
Setiap Sabtu atau Ahad - Ada Ride RMR!!..JOMM
call aku  - 019-6003900...!! 
laughing.gif

 



Guru

Status: Offline
Posts: 588
Date:




Sharing is caring...

Scan brochure2 yg dipinjam dari otai2 lama...









PS... Sapa ada brochure TXR malaysia punya yg lama scan dan upload la kat sini...

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 147
Date:

JEMPUTAN BUAT MAT2 PANTER MEMERIAHKAN MAJLIS PERKAHWINAN SEDARA KHAIRI AMIN @ BLACK SENTOL PADA  26 MARCH 2011......
MANA2 RIDER YANG BERMINAT BOLEYLA BERKOMPOL DI PERKARANGAN DATARAN MERDEKA SEAWAL JAM SEBELAS PAGI PADA 26HB MARCH NI YG JATOH PADA HARI SABTU..KITA AKAN BERAMEI2 BERKONBOI KE MAJLIS TERSEBOT YANG BERALAMAT DI

Taman Tasik Semenyih near Broga Hills
Kajang
Selangor, Malaysia

SEGALA PETANYAAN BOLEYLA DIRUJUK PADA SAYA DI TALIAN 0126056432-KING






__________________


jum ramei2 pemilik TXR semalaya memeriahkan forum khas tuk pemilik TXR semalaya

http://jerungsemelaya.forumup.com


Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:

hai semua sahabat2..salam perkenalan semua...meh r turun melaka

__________________

" Hidup ini adalah warna-warni yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik ia tetap mempunyai sejuta maksud."



Member

Status: Offline
Posts: 12
Date:

zenith666 wrote:

sonyap sopi jek thread ni.mne pegi sume org? :)




tengah tip-top kan motor masing2...

 



__________________
http://ilusi86.blogspot.com/


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 31
Date:

sonyap sopi jek thread ni.mne pegi sume org? :)

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 147
Date:

coolent wrote:

txr-pecutan umpama haiwan liar




beranikah anda menyahut cabarannya...hehehhe

 

petikan dr pamplete TXr suatu masa dahulu...

 



__________________


jum ramei2 pemilik TXR semalaya memeriahkan forum khas tuk pemilik TXR semalaya

http://jerungsemelaya.forumup.com


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 31
Date:

otai2 skalian....kalo ade yg nk tolak blok ori panther bole la roger sy yekk...kempunan blok ori. :D

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 104
Date:

tq apies....awwaww


__________________
1 2  >  Last»  | Page of 2  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard