RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: TERENGGANU


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:
RE: TERENGGANU


MNIO wrote:

naftalena wrote:

salam bro ganu semua...saya bdk baru..dok besut..pakai RGF nagan Txr..saya nak join bleh x...boring lah ride sorang2...nie no saya 0175834213



wsalam, boleh jer join tapi set tganu xdop port tetap.. semua bergerak secara rawak dan bebas.. ada ride mana2 insyaAllah kite info..

kalu turun ganu gi la bengkel wan kat dpn masjid simpang tok ku, dok pung kedai kobert kat jln kamaruddin, dok pun keda yoyo kat wisma tenang.. insyaAllah jumpe la pastu awok2 ganu..

naftalena bukan ubat gegat ke? campur dlm petrol jadi gop ning.. hehebiggrin

 




dop pong naftalena buleh trun dungun kalu ada mase...
snggoh la kt bengkel along dpn restoran pattaya...hehehe....biggrin

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

ha dgr tue boss...dah dipelawe bila mau lepak sama geng2 sana???huhuhu
kasi upload la pic2 perkembangan dan hal ehwal semasa
hafiz...


__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

uda_5-speed wrote:

ha dgr tue boss...dah dipelawe bila mau lepak sama geng2 sana???huhuhu
kasi upload la pic2 perkembangan dan hal ehwal semasa
hafiz...




sori a uda...skang nie sy xde kt tganu...ada kt s.alam...ngah stdy...hehehehe
biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

ok2 slalu kew lepaksec16 hafiz???
x trn kapar kew???

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

uda_5-speed wrote:

ok2 slalu kew lepaksec16 hafiz???
x trn kapar kew???




salu jgk turun sec16...kapar pon da tron 2 kali da...

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

hahah aku baru 1 kali jew trn sec 16...kapar 3 kali dah...igt minggu nie nak lepak lagi...sbb ada hal skit nak dill ngn kriss maroon sal brg mtr nie...

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

uda_5-speed wrote:

hahah aku baru 1 kali jew trn sec 16...kapar 3 kali dah...igt minggu nie nak lepak lagi...sbb ada hal skit nak dill ngn kriss maroon sal brg mtr nie...




owh....sy pasan bro kt kapar ngn sec16...tp segan nk tgo...sy bdk br nk blaja...
hehehehe

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

adoi watpe lak nak segan???den nie pown dak2 lagi baru nak berjalan jo...
mtr den pown buruk yo....kalo jmpe tegur2 la ye???

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

uda_5-speed wrote:

adoi watpe lak nak segan???den nie pown dak2 lagi baru nak berjalan jo...
mtr den pown buruk yo....kalo jmpe tegur2 la ye???



burok3 pown tp enjin power tu...huhuhubiggrinbiggrinbiggrinbiggrin
ok...nnt law jmpe kte btgo sapa la yek bro uda...hehehehe

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

ok no swep....paper aktiviti kasi pm la aku ye...
kasi blanje2 skit pic kalo kumpul ngn geng2 ganu!!!

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

MNIO wrote:

wsalam, boleh jer join tapi set tganu xdop port tetap.. semua bergerak secara rawak dan bebas.. ada ride mana2 insyaAllah kite info..

kalu turun ganu gi la bengkel wan kat dpn masjid simpang tok ku, dok pung kedai kobert kat jln kamaruddin, dok pun keda yoyo kat wisma tenang.. insyaAllah jumpe la pastu awok2 ganu..

naftalena bukan ubat gegat ke? campur dlm petrol jadi gop ning.. hehebiggrin


muto siap dok lg naim?

 



__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Target seblom raya ni siap.. setahun dah kobert.. hehe.. kejap je.. modal pon byk dah abis.. hehe



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

MNIO wrote:

 

Target seblom raya ni siap.. setahun dah kobert.. hehe.. kejap je.. modal pon byk dah abis.. hehe

 




Tu la..skjp je wase..QKA nk ngamuk kkg tu..

 



__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

kobert666 wrote:

MNIO wrote:

 

Target seblom raya ni siap.. setahun dah kobert.. hehe.. kejap je.. modal pon byk dah abis.. hehe

 




Tu la..skjp je wase..QKA nk ngamuk kkg tu..

 



Hahhaa.. dop rok nak ngamuk bulan2 pose ni boh.. nak tempik dop rok wase.. haha..biggrin.. bert hose radiator mcm hak areh amik dlu tu buleh dpt dop agi leni? Hok ambe leweh doh..

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

MNIO wrote:

Hahhaa.. dop rok nak ngamuk bulan2 pose ni boh.. nak tempik dop rok wase.. haha..biggrin.. bert hose radiator mcm hak areh amik dlu tu buleh dpt dop agi leni? Hok ambe leweh doh..

 





hok mcm arih tu ambe ngutik se2 tu..kalo cr ade lagi wase singapore.stok lama tp lmbt lg la,lps raya lok.paka samco la..hija kunang

 



__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

kobert666 wrote:

MNIO wrote:

Hahhaa.. dop rok nak ngamuk bulan2 pose ni boh.. nak tempik dop rok wase.. haha..biggrin.. bert hose radiator mcm hak areh amik dlu tu buleh dpt dop agi leni? Hok ambe leweh doh..

 





hok mcm arih tu ambe ngutik se2 tu..kalo cr ade lagi wase singapore.stok lama tp lmbt lg la,lps raya lok.paka samco la..hija kunang

 



Ok, mitok tlg abg bert cr ah deh.. hok penting hk belah kulit enjin kanan dkt nak masuk water pump tu.. tp kalau ada satu set amik blake je la.. lepas raya pon dakpe.. hak la ni boleh pakai lagi..

nak pakai samco dop dang rse.. mahal bohhh.. nonono ...lagi ah nak pakai hijau kuning, jadi mto pelangi plok kang.. haha.. standard lebih baik.. hehe.. BCA pakai samco ke bert?

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

MNIO wrote:

Ok, mitok tlg abg bert cr ah deh.. hok penting hk belah kulit enjin kanan dkt nak masuk water pump tu.. tp kalau ada satu set amik blake je la.. lepas raya pon dakpe.. hak la ni boleh pakai lagi..

nak pakai samco dop dang rse.. mahal bohhh.. nonono ...lagi ah nak pakai hijau kuning, jadi mto pelangi plok kang.. haha.. standard lebih baik.. hehe.. BCA pakai samco ke bert?

 

 




dok pakai samco pun,xdok modal.hok biase je..tgk la lepas raya kt nyari,ye jual se2 dekpun..

 



__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Wah..

Apabila owner RZ dah bersuara..
Motor sudap tiptop,nak pinjam boleh..hehehee
awwawwaww

__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

kobert666 wrote:




 

MNIO wrote:



Ok, mitok tlg abg bert cr ah deh.. hok penting hk belah kulit enjin kanan dkt nak masuk water pump tu.. tp kalau ada satu set amik blake je la.. lepas raya pon dakpe.. hak la ni boleh pakai lagi..

nak pakai samco dop dang rse.. mahal bohhh.. nonono ...lagi ah nak pakai hijau kuning, jadi mto pelangi plok kang.. haha.. standard lebih baik.. hehe.. BCA pakai samco ke bert?

 


 






dok pakai samco pun,xdok modal.hok biase je..tgk la lepas raya kt nyari,ye jual se2 dekpun..

 

 





Ok2.. kte tunggu dme je la.. sama la tak dop modal gop gawat2 nih..

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

FAIZ wrote:

Wah..

Apabila owner RZ dah bersuara..
Motor sudap tiptop,nak pinjam boleh..hehehee
awwawwaww



kalau nak pinjam yg titop kna tanya kobet ah.. hahahha..biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Ala x kisah la naim sape punya rz pun janji dapat pinjam..hehehe..biggrinbiggrin
Kawe nak pinjam untuk 1 tahun je..boleh ker..awwawwaww



__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

nok saing gok bleh,haha



-- Edited by rozi on Friday 28th of August 2009 06:18:22 AM

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

kawan org ganu gok bleh saing x

-- Edited by rozi on Thursday 27th of August 2009 08:30:43 PM

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

rozi wrote:

kawan org ganu gok bleh saing x

-- Edited by rozi on Thursday 27th of August 2009 08:30:43 PM




jahak sek2 takir..



__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

kobert666 wrote:

rozi wrote:

kawan org ganu gok bleh saing x

-- Edited by rozi on Thursday 27th of August 2009 08:30:43 PM




jahak sek2 takir..



hahaha....biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

guane mnm air mlm ni?..duk kg jer dok rok..hahaha

__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

kawe dok besut...leh saing skali dok..0175834213

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

aku ade hal smlm,mlm ni aku g  r kut,haha..ade kedai x???

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

ade.mari la

__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 40
Date:

breh lewat2 skek,.....

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

kobert666 wrote:

ade.mari la



 
koho lama koho rama...molek..molek......molek..jgn gomo same sdiri sudoh...ade masa wak mkang gok skali sek ganung...krepok gonde ngeng te'o dok ape oh...


__________________
2 stroke pun 2 stroke lah..ape aku kisah...


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

naftalena wrote:

kawe dok besut...leh saing skali dok..0175834213




 besut dok kat mane?



__________________



Newbie

Status: Offline
Posts: 3
Date:

TENZ wrote:

 

naftalena wrote:

kawe dok besut...leh saing skali dok..0175834213




besut dok kat mane?

 



otai tenz pon ade sedara blah2 besut ke gane?

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 340
Date:

tenz mana2 pun dia ada....

__________________
Lawatilah http://numlock-garage-dept.blogspot.com/ ...tengok-tengok pun takpe

Peluang menjana pendapatan sampingan


Guru

Status: Offline
Posts: 1813
Date:

salam semua...
kawe rahmat...

__________________
Kedai Rahmat Trg dibuka daripada 21-01-2012 Jika ada ingin membeli apa2 sparepart boleh menghubungi saya : 0133299808


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

rahmat_trg wrote:

salam semua...
kawe rahmat...



salam...
kawe apih...
pggl acik je pon buleh...
biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

 



-- Edited by hafiz ahmad on Tuesday 8th of September 2009 02:58:14 AM

__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 5052
Date:

raya rmr.JPG


kepada semua rakan2 di TERENGGANU biggrinbiggrinbiggrin


__________________

 " Integration of Colors, Speed & Sound...."



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

salam lebaran tuk sume geng retro ganu kiter!!!

p/s: ada x sape2 yg duk area lmbah klang yg balek ari khamis ni???
bleh join ngn sy ride same2...biggrinbiggrinbiggrin

__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 6278
Date:

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI DARIPADA WARGA RETRO NOGORI SEMBILAN
AMPUN DAN MAAF JIKA TERKASAR BAHASA...
TURUNLA RIDER AREA NOGORI SEMBILAN
KEDATANGAN ANDA SEMUA DIALU2KAN


__________________

''kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"

marwie 3xv      017-3766415
BANGI - PUTRAJAYA - BUKIT MAHKOTA - KUALA PILAH

LEPAK SANTAI RETRO PUTRAJAYA SETIAP RABU
LOKASI (laman perdana/dataran putra - SEBELAH JABATAN PERDANA MENTERI)
6PM - 8PM

                                         PUTRAJAYA RETRO OWNER CLUB ( PROC)                            

 - tzr250 3XV -



Guru

Status: Offline
Posts: 590
Date:

buat warge RmR terengganu
kt raye copy.jpg


__________________





20564_1159889849723_1602099233_342389_4421661_n.jpg



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Assalamualaikum,

PERHATIAN PADA GENG2 RETRO CAWANGAN TERENGGANU,

MAJLIS BERBUKA PUASA AKAN DIADAKAN SEPERTI BERIKUT

TARIKH: 17 SEPTEMBER 2009
HARI : KHAMIS
LOKASI : RESTORAN CHILADA (SIMPANG KE SABASUN DARI JALAN KAMARUDDIN)
MASA : 6 PETANG (UNTUK MENGELAKKAN KESESAKAN PARKING DAN UNTUK SESI FOTOGRAFI, MALAM SANGAT TAKUT TAK NAMPAK MOTO..) SAPE2 SIAP AWAL BOLE LEPAK DI PANTAI BATU BURUK AMIK ANGIN DULU PADA PUKUL 5 PTG

SEMUA DI JEMPUT HADIR TANPA MENGIRA JENIS MOTO DAN CC ANDA.. YAMAHA, SUZUKI, HONDA, KAWASAKI, BSA, NORTON, TRIUMPH DLL SEMUA BOLEH..

SILA KONFEMKAN KEHADIRAN SEBELUM RABU PUKUL 4 PTG UNTUK TEMPAHAN JUADAH BERBUKA.. MSG NAMA ANDA PD NOMBOR 0127939292 (NAIM)

BAYARAN AKAN DI KIRE SETELAH DAPAT BIL, KITE TONG2 RAMAI2..

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT BERPUASA..



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Alhamdulillah sambutan yang di terima agak menggalakkan dari semua peminat motor retro cawangan terengganu tidak kire dr golongan otai dan juge junior, insya Allah kalau semua dpt hadir esok lebih dari 20 bijik jentera akan berkumpul..

tempahan telah di buat, menu ala kadar sahaja.. cukup untuk semua org kalau xdop masalah..

Seperti di rancang, di harap pukul 5 ptg semua dpt berkumpul di Pantai Batu Buruk.. bahagian tengah2 depan astaka.. kalau dtg awal boleh lah kite beramas mesra dulu sebelum berbuka.. sapa yg ada kamera bawak2 la.. yg ada baju team rd tganu ke rmr ke pakai la..

Juppe dinung lah blake-blake dehh.. Assalamualaikum.....



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 618
Date:

selamat hari raya buat geng2 teremgganu..

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

MNIO wrote:

Alhamdulillah sambutan yang di terima agak menggalakkan dari semua peminat motor retro cawangan terengganu tidak kire dr golongan otai dan juge junior, insya Allah kalau semua dpt hadir esok lebih dari 20 bijik jentera akan berkumpul..

tempahan telah di buat, menu ala kadar sahaja.. cukup untuk semua org kalau xdop masalah..

Seperti di rancang, di harap pukul 5 ptg semua dpt berkumpul di Pantai Batu Buruk.. bahagian tengah2 depan astaka.. kalau dtg awal boleh lah kite beramas mesra dulu sebelum berbuka.. sapa yg ada kamera bawak2 la.. yg ada baju team rd tganu ke rmr ke pakai la..

Juppe dinung lah blake-blake dehh.. Assalamualaikum.....



         bapok behnye...adok aroh la kita ari saktu baru balek...sape hok 
         bowok  kemera tu post la gambo sinng...buleh gok tengok...wak
         layang le...

 



__________________
2 stroke pun 2 stroke lah..ape aku kisah...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

kudakepang wrote:

MNIO wrote:

 

Alhamdulillah sambutan yang di terima agak menggalakkan dari semua peminat motor retro cawangan terengganu tidak kire dr golongan otai dan juge junior, insya Allah kalau semua dpt hadir esok lebih dari 20 bijik jentera akan berkumpul..

tempahan telah di buat, menu ala kadar sahaja.. cukup untuk semua org kalau xdop masalah..

Seperti di rancang, di harap pukul 5 ptg semua dpt berkumpul di Pantai Batu Buruk.. bahagian tengah2 depan astaka.. kalau dtg awal boleh lah kite beramas mesra dulu sebelum berbuka.. sapa yg ada kamera bawak2 la.. yg ada baju team rd tganu ke rmr ke pakai la..

Juppe dinung lah blake-blake dehh.. Assalamualaikum.....



         bapok behnye...adok aroh la kita ari saktu baru balek...sape hok 
         bowok  kemera tu post la gambo sinng...buleh gok tengok...wak
         layang le...

 



hehe.. Alhamdulillah.. program telah berjalan dengan lancar dengan sambutan yang sangat menggalakkan.. tahun depan kite buat lagiii...

Gambar nanti kita buke topik kat pengumuman terkini..

enjoyyy...

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:



try test upload dlu.. hehe

__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 126
Date:

was n qka terbaik...biggrinbiggrin

__________________


http://kobertgallery.blogspot.com/

http://kobert666.blogspot.com/


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

kobert666 wrote:

was n qka terbaik...biggrinbiggrin




 haha.. ilek lu, nnt aku upload gambo bca nge was narik kat trafik light gong kapas.. hehe.. kije ekpung mlm ni.. imageshack dopleh buke kat opis.. no



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 35
Date:

huhhh..memang best larr mareng leh kumpul blaka hok mana ader..upload mbeng sket gambor tu naim..

__________________
AIDIL
«First  <  1 2 3 4 5 612  >  Last»  | Page of 12  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard