RETRO MALAYSIAN RIDERS

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: TERENGGANU


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:
RE: TERENGGANU


coverset hitam sudah jual maa sama budak kt...kalo tak boleh kasi ko pinjam....

aiyak replika tak dapat stok lagik la...mau kasi komplete collection pon susah,..

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

TENZ wrote:

coverset hitam sudah jual maa sama budak kt...kalo tak boleh kasi ko pinjam....

aiyak replika tak dapat stok lagik la...mau kasi komplete collection pon susah,..



tau, dah tgk dah baru ni.. tokey santan amik.. hehehe

replika RZ ader ke lee? kalo ade nak gak satu.. huhu

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 1092
Date:

Bile owner RZ dah sembang memang sembang RZ je la..
Mintak 2 replika RZ nak wat koleksi..hahahaaa awwaww


__________________

Sila klik disini untuk penjimatan elektrik..
www.alatpenjimatan.com

Sila klik disini untuk belajar membina WebSite sendiri..
www.bengkelwebsite.com

MyBlogspot..
faisrz250.blogspot.com


Banzai...!!!!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 391
Date:

heheeheh...bile otai2 bukak cerite........


habis lah!biggrin

__________________
nothing


Senior Member

Status: Offline
Posts: 391
Date:

FAIZ wrote:

Bile owner RZ dah sembang memang sembang RZ je la..
Mintak 2 replika RZ nak wat koleksi..hahahaaa awwaww



xpe2 sembang je pasal rxz...kih2........biggrin

 



__________________
nothing


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

lee aku nak replika rz leh x??ner tau lepas raya leh pakai rz lak...replika x7 pown x jmpe2 nie...ehhehe

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

tamiya memang takde kuarkan pon moel rz atau pon x7..hanya model yang femes saja diaorang kuarkan macam tong,v4,nsr,katana,mvx....

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

kalo mcm yg ko kate tue mana nak carik??aku tgk kat tamiya x de pown???nak gak beli 2 model idaman cukupla...

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

bermula tahun 2008 semua franchise TAMIYA di malaysia telah ditutup termasuk outlet di toycity...hanya ada satu cawangan di damansara yang jadi penjual sah...tu pon amik dari pemborong di singapore...last aku gi kedai tu awal 09 harga barang dari rm149.90 dah jadi rm189.90...sing dollar naik alasan dia....hahahhahahahha...kebanyakan model yang dinyatakan takde kat kedai tuh..kalo nak boleh tengok dalam ebay sahaja...kat hong kong banyak lagik....

__________________



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

banyak betul pengetahuan Tenz nih.. sampai ke hong kong dia survey.. hehehe..

__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

ok thanzk 4 the info sifu!!!

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

uda_5-speed wrote:

oo ye kew...ne la sy tau...sy baru je nak jenguk2 geng2 ganu nie...yelah nak eratkan silaturrahim...hehehe..
kuda kepang maner nie??
lame menyepi...duk kuantan lg ke??



ada.....kudakepang sibuk carik rejeki skarang ni...byk dok bertapa ...nanti buleh jumpe...

 



__________________
2 stroke pun 2 stroke lah..ape aku kisah...


Senior Member

Status: Offline
Posts: 194
Date:

TENZ wrote:

kawan-kawan dari kl akan singgah ke kuala terengganu pada 3hb 8 nanti hari isnin...sesapa free bolehla tunjuk port makan tengahari yang best sambil lepak-lepak...

kobert...kawe tok jadi tido ganu male ahad...tido bachok...

MNIO..rz apa cite?dapat anak terus senyap ek?hampeh btol...nanti jumpa kat kt..kat paka kitaorang tak berenti...

kudakepang...awak standby la di cherating...koi sampai petang...kita lepak taman kerang/tg lumpur...



berita terima..over...reger n out...lama dok jumpe tenz...masa mencemburui    
kita....hehehehehe...bereh bohhh...

 



__________________
2 stroke pun 2 stroke lah..ape aku kisah...


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

hahah kuda kepang dgr citer mbx nye dah siap betol ke??
kalo betol nanti sy trn kuantan kasi kuar la ye???hehhee

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

mbx kuar ngan arai stripe gold memang cun...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

yhahah cmner ride korang ke pantai timur??
ada lepak sama geng2 sana skalio ka???kasi blanje gambar ye..

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

ni gamba geng ganu tyme lepak kat pntai batu burok











__________________
gif-anime.gif
1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

Makin mantap nmpak QKA...

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

1wt wrote:

Makin mantap nmpak QKA...



QKA moto sape??xpna nmpk pon..confuseconfuseconfuse

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

QKA 3ma biru laut tue ke???


__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

uda_5-speed wrote:

QKA 3ma biru laut tue ke???




ko pna nmpk ke uda??

knal k org nye??



__________________
gif-anime.gif


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

hafiz ahmad wrote:

1wt wrote:

Makin mantap nmpak QKA...



QKA moto sape??xpna nmpk pon..confuseconfuseconfuse

 



rasanya mto yg dimaksudkan atuck aka 1wt tu mto saya kut, mto tu ex- 1wt punya.. kite dop kenal lagi kut hafiz, sy pon baru je main mto lama nih.. budak baru nk up.. aww

rasanya along awk, wan, darus nge Lie kenal sy kut.. tra ah tnya..

QKA mmg jrg ah nampak atas jalan di tganu, psl tgh bertapa lagik.. insya-Allah sebelum posa ni siap... ada rezki buleh ah join buka pose dgn geng rd tganu ramai2 deh..

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

1wt wrote:

Makin mantap nmpak QKA...




hehe.. mana ader bang.. sama jer mcm dulu, ape sgt la sempat buat dlm setahun ni.. 

tranformasi tak siap lagik nih.. nanti siap sy wat turun kuantan kalo ada masa.. hehe.. 

boleh photoshoot ngan D90 tu.. ngegeheheh 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

oo ye ke...igt 3ma QKA kat bengkel tue..hehhe
sorry..

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

MNIO wrote:

 

hafiz ahmad wrote:

 

1wt wrote:

Makin mantap nmpak QKA...



QKA moto sape??xpna nmpk pon..confuseconfuseconfuse

 



rasanya mto yg dimaksudkan atuck aka 1wt tu mto saya kut, mto tu ex- 1wt punya.. kite dop kenal lagi kut hafiz, sy pon baru je main mto lama nih.. budak baru nk up.. aww

rasanya along awk, wan, darus nge Lie kenal sy kut.. tra ah tnya..

QKA mmg jrg ah nampak atas jalan di tganu, psl tgh bertapa lagik.. insya-Allah sebelum posa ni siap... ada rezki buleh ah join buka pose dgn geng rd tganu ramai2 deh..

 

 



owh,ok..sory a..sy jarang ada kg..bz blajo...ni pn br smbg kt s.alam pulok..aritu blajo kt perak...rase nye pnah dga cte mto ni...ada pnah singgah kat bengkel along kn??tyme tu sy kt perak..huhuhu...biggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
gif-anime.gif


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

hafiz ahmad wrote:

 




















mnio, ble bleh lpk sme??

 



__________________
gif-anime.gif


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

qka ni pon ada kat bengkel jgk.. xyah sori2, xde hal pon..

lama dah sy singgah bengkel along dlu.. zaman2 gelap lagi..

lama dh x jumpe along, wan, lie ngn darus ada lah jumpe skali skala..

bereh ah bos.. ada msa pas2 ni jupe ah tu..

__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

panggil naim dah, ade mari tganu, helo ah.. suh darus nge lie helo ker.. bereh jer kalu xdop projek..

bulan pose ni insyaAllah ade buke pose geng rd tganu.. ekgi kite oyak ah bile2,,

awok2 jarang lepak .. semer sibuk kje plus mto ade dua tiga utir sakit tenat lagi..



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

MNIO wrote:

qka ni pon ada kat bengkel jgk.. xyah sori2, xde hal pon..

lama dah sy singgah bengkel along dlu.. zaman2 gelap lagi..

lama dh x jumpe along, wan, lie ngn darus ada lah jumpe skali skala..

bereh ah bos.. ada msa pas2 ni jupe ah tu..



qka jammed mnda???leni ada mane??
ada mse trun a dgun..leh lpk3...tp sy xdok dgun leni...kuo g blajo ni...raye br balek..huhuhubiggrinbiggrinbiggrin

 



__________________
gif-anime.gif
1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

MNIO wrote:
1wt wrote:
Makin mantap nmpak QKA...

hehe.. mana ader bang.. sama jer mcm dulu, ape sgt la sempat buat dlm setahun ni.. 

tranformasi tak siap lagik nih.. nanti siap sy wat turun kuantan kalo ada masa.. hehe.. 

boleh photoshoot ngan D90 tu.. ngegeheheh


Hhehehe...Bukan apa, rindu pulak kat Qka tu..nak dapat smula mmg tak dapat la kott...hehhe.

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

1wt wrote:

Hhehehe...Bukan apa, rindu pulak kat Qka tu..nak dapat smula mmg tak dapat la kott...hehhe.


Yup mmg benar pe yg di katakan tunonono

Adekah ini yg di maksudkan nya tuwink........................


 Sekadar tinggal kenangan shj.............puh jauhnya kau merantau QKA!



__________________


 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

hehe... kan dah.. bila penama2 dalam surat beranak Qka dah bersuara.. habis kuar gambar masa lahir.. hehehe..  ada lagi tak gambar lain tai???

Atuck.. kan dah bagitau hari tu, kalo kena ngan harga nye boleh je dapat balik... hehehhe biggrinbiggrinbiggrin

__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 2736
Date:

geng gs je ramai nih...penangan darus ngan wan la nih...

__________________



Guru

Status: Offline
Posts: 835
Date:

TENZ wrote:

geng gs je ramai nih...penangan darus ngan wan la nih...



tu la pasal...sy pkai trs mmg bbatu a kna tggl klau ride...
sume cc 1100, laju gle...nonononono

 



__________________
gif-anime.gif
1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

Hahhahaha....otai31K nama dalam geran tak sempat panas....sekadar persinggahan je!! bab2 nak selongkar n carik khazanah yg tersembunyi mmg serah kat dia...mmg Otai!!

__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

MNIO wrote:

hehe... kan dah.. bila penama2 dalam surat beranak Qka dah bersuara.. habis kuar gambar masa lahir.. hehehe..  ada lagi tak gambar lain tai???

Atuck.. kan dah bagitau hari tu, kalo kena ngan harga nye boleh je dapat balik... hehehhe biggrinbiggrinbiggrin



gambar lain de rasanya tapi kena carik la.

Brapa ya agaknya hage yg di harap kan tu???????????

 



__________________


 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Otai31k wrote:

MNIO wrote:

hehe... kan dah.. bila penama2 dalam surat beranak Qka dah bersuara.. habis kuar gambar masa lahir.. hehehe..  ada lagi tak gambar lain tai???

Atuck.. kan dah bagitau hari tu, kalo kena ngan harga nye boleh je dapat balik... hehehhe biggrinbiggrinbiggrin



gambar lain de rasanya tapi kena carik la.

Brapa ya agaknya hage yg di harap kan tu???????????

 



hahaha.. saje je gurau ngan atuck tu tai.. tapi kalo ada offer di luar batasan akal bole la ditimbang2kan.. hehe..

nanti kalo ada msa tai tlg la selongkar album gambar tu k, nak gak tgk gambar lama mto sy tu.. nanti mto da siap boleh compare.. send kat e-mail sy pon bole.

Otai cite la skit mcm mana & kat mana jumpa moto tu? berminat nak tau nih.. biggrin

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......
1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

Panjang Ceritanya....biggrin

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

1wt wrote:

Panjang Ceritanya....biggrin



Saspen2x.. hehe..

Nampak gaya otai nk kena wat filem la..

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:



Ah tuck ingat lagi ke time ni?


Tempat aku terjumpa benda ni.

Nak buat filem emm tape la nantikan keluaran adik nya klak!



Heheheheeheeeeeee

__________________


 

1wt


Senior Member

Status: Offline
Posts: 305
Date:

Otai31k wrote:



Ah tuck ingat lagi ke time ni?


Tempat aku terjumpa benda ni.

Nak buat filem emm tape la nantikan keluaran adik nya klak!



Heheheheeheeeeeee



Hahahha...igt sgt bos, masa nak amik tu berbelah bagi nak bawak sendiri or nak pos..hahahhaha...tak sabar nak tggu kemunculan adik nya..dah ada yg booked ke???

 



__________________


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

1wt wrote:

 

Hahahha...igt sgt bos, masa nak amik tu berbelah bagi nak bawak sendiri or nak pos..hahahhaha...tak sabar nak tggu kemunculan adik nya..dah ada yg booked ke???

Nak dikatakan book tu mmg ramai yg menantikan!

Tapi pe kan daya hati tak tergerak lagi utk menceraikannya!



__________________


 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Otai31k wrote:

1wt wrote:

 

 

Hahahha...igt sgt bos, masa nak amik tu berbelah bagi nak bawak sendiri or nak pos..hahahhaha...tak sabar nak tggu kemunculan adik nya..dah ada yg booked ke???

Nak dikatakan book tu mmg ramai yg menantikan!

Tapi pe kan daya hati tak tergerak lagi utk menceraikannya!




mak aih.. teruk jugak condition time jumpa, tank tu ada lagik kat umah.. taktau nak wat ape lagi.. hehe

adiknya sarawak mari jugak ke otai?

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

MNIO wrote:


mak aih.. teruk jugak condition time jumpa, tank tu ada lagik kat umah.. taktau nak wat ape lagi.. hehe

adiknya sarawak mari jugak ke otai? 



 Eh tak la teruk sangat adiknya tu yg teruk!



__________________


 



Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Otai31K wrote:


 Eh tak la teruk sangat adiknya tu yg teruk!



bagi preview gambar adiknya bole ke tai??? biggrinbiggrinbiggrin... hehhee

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Guru

Status: Offline
Posts: 791
Date:

Tu gambar yg kat bawah skali tu la gambagnya!

laporan bergambar semasa proses pemulihan akan di iktiarkan klak.

__________________


 



Guru

Status: Offline
Posts: 3662
Date:

pergh harta karun dah keluar!!!hehhehe

__________________




biar mtr buruk janji retro!!!




Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

Otai31k wrote:

Tu gambar yg kat bawah skali tu la gambagnya!

laporan bergambar semasa proses pemulihan akan di iktiarkan klak.



Ye lah tai.. baru perasan cesis kaler silver.. betul barai condition nmpk gayanye.. nak recond dgn arga brg la ni makan byk K gak tu.. huhu.. nonono

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......


Senior Member

Status: Offline
Posts: 465
Date:

salam bro ganu semua...saya bdk baru..dok besut..pakai RGF nagan Txr..saya nak join bleh x...boring lah ride sorang2...nie no saya 0175834213

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 228
Date:

naftalena wrote:

salam bro ganu semua...saya bdk baru..dok besut..pakai RGF nagan Txr..saya nak join bleh x...boring lah ride sorang2...nie no saya 0175834213



wsalam, boleh jer join tapi set tganu xdop port tetap.. semua bergerak secara rawak dan bebas.. ada ride mana2 insyaAllah kite info..

kalu turun ganu gi la bengkel wan kat dpn masjid simpang tok ku, dok pung kedai kobert kat jln kamaruddin, dok pun keda yoyo kat wisma tenang.. insyaAllah jumpe la pastu awok2 ganu..

naftalena bukan ubat gegat ke? campur dlm petrol jadi gop ning.. hehebiggrin

 



__________________


.......Terengganu Retro Community.......
«First  <  1 2 3 4 512  >  Last»  | Page of 12  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard